Şimdi Ara

SUBARU İMPREZA AWD 1.5 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
566
Cevap
18
Favori
222.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha öncede yazmıştım haTTA forumda beni topa tutmuştular aracı her ne kadar övsemde kötüledim zannedip.o zaman kızmıştım ama doğru sölemişler artık ben bile aman bu arabanın gözününü üstünde kaş ver deseler sinirleniyorum.tek kelimeyle mütiş.aslında bahsedildiği gibi günümüzde üretilen her arabada spor dokunuşlar var.bana göre dışı modifiye edilmediği takdirde ki bende sevmiyorum bunu gayet bir aile aracı.sadece ismi yüzünden bu damgayı yiyor.bu da kötü bişey değil.imam olan arkadaşın dediği doğru çok laf ederler.ben zaten bu arabayı ilk arkadaşımın imam babasına baktım hacı amca azdaha beni dövecekti bende aşık olup bu arabayı aldım.ayrıca asıl konuya gelirsek kabul etmiyorum 1.5 awd hantal değil.kime göre hantal.107 beygirlik arabadan bahsediyoruz bu o dandik arabalar gibi arka tekerleri kampanalı değil disk li.çok da güzel kaçıyor ama tabi 2.0 subarular gibi değil.sadece focuslar kadar belli bir hıza belki aynı sürede ulaşamazsınız(buda çok az bir zaman farkıyla) fakat ulaştınızmıda o hızın hakkını verirsiniz korkmazsınız ve awd nin farkına varırsınız konforun ne olduğunu anlarsınız yolda bozuklukta hakimiyeti kaybedip adrenalinizi yükseltmezsiniz kısacası arabanın ne olduğunu anlarsınız.ama eğer ben sürekli mahalle aralarına dolaşacam caddeye bile çıkmam diyosanız ki o zaman bisiklet alın doğru almayın subaruyu çok yakar zaten mahalle arasında.ben hep sölüyorum bu paraya bu kalitede araba almanız imkansız.focusla aynı fiyatı çekiyorlar bi tarafta subaru bi tarafta focus siz kara verin artık.ki eşleştirme yapıldığında bmw mercedes subaruyu aynı kaliteye sokuyorlar aynı muameleyi görüyor.siz hiç bmw le fordu karşılaştıran gördünüzmü.ve son olarak; arabayı sokağa parkedip camdan baktım mı küçücük çocuklar birbirlerine seslenip arabayı gösteriyor yanından geçen herkez hayranlıkla bakıyor,ve bana hangi marka araban var diyince subaru dediğimde herkes vayyyyy subaru heeee' diye tepki veriyor.tabi bana ne bunlardan ben böle şeylerden hoşlanmam diyen olur saygı duyarım ama insanın hoşuna gidiyor en azından benim.

• ayrıca sölemeyi unuttum çok gezdiğim iiçin dayanamadım bir zamanlar çok karşı çıksam da ki araşatırınca gelişmiş dünya ülkelerinin lpg ye ne kadar önem verdiğini görünce benzin bedava olsa taktırasım geldi bende lpg taktırdım 1.5 awd me.daha 5 gün oldu ama çok memnunum.çok eski hatta istanbulun ilk lpg cilerinden bir ustaya taktırdım en ufak bir performans kaybın uğramadım.sorularınız olursa zevkle cevaplarım.
  • sevgili emerzunun yazısını okuyunca anladım ki araba almadan önce mutlaka bi subaruya binip test sürüşü yapmam gerekiyor. böyle forumlarda araştırarak olmaz. emerzu bulunduğunuz il neresi öğrenebilirmiyim? şunun için soruyorum,bulunduğunuz yerde kış şartları nasıl? 1.5 awd nin kışın performansını merak ediyorum
  • istanbul.ama daha kışı göremedim.ama forumlardan okuduğum son derece memnun kalınacak bir performanstan bahsediliyor.çünkü 4 simetrik çeker bir araba yani her tekerin ayrı bir gücü var.diğer 4 çekerlerden farklı olarak.internette videoları var bmw leri mercedesleri nasıl ezdiğinin bakabilirsiniz.ama bende merak etmiyor değilim kışı merakla bekliyorum.ayrıca dikkatimi çeken trabzo ve erzurumda bu araçtan çok var satılık sitelerinden baktım.muhtemelen arazi var kar şartlarındaki performansları yüzünden olsa gerek.
  • videolardaki izlediğim subarular hep 2.0 veya 2.5 motor. ben 1.5 i merak ediyorum. evet doğuda baya bi kullanan var ama memnunlarmı bilmiyorum. ayrıca otomatik vitesli olanlar karda zorlanıyormuş diye duydum ama sadece duyum işte.

Orijinalden alıntı: terazi43

videolardaki izlediğim subarular hep 2.0 veya 2.5 motor. ben 1.5 i merak ediyorum. evet doğuda baya bi kullanan var ama memnunlarmı bilmiyorum. ayrıca otomatik vitesli olanlar karda zorlanıyormuş diye duydum ama sadece duyum işte.

Tam tersi subaru'nun otomatik vitesi arazide daha başarılıdır.Çünkü otomatikler diferansiyel olarak aktif tork dagıtım sistemi kullandıgı için istedigi tekere istedigi güçü gönderebiliyor.Manuel vitesler sabit olarak sadece %50 %50 ayarlı.Ama otomatiklerin defult ayarı %60ön %40 arka , belli bir hızı geçince (120km/h tam bilmiyorum) %90ön %10 arka oluyor.Arazide ise patinaj çeken tekerin gücünü kesip diger tekerlere gönderebiliyor.

Videolara bakarsanız bolca 1.5awd kar performansı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewel123 -- 9 Ağustos 2012; 17:17:53 >

• Bu konuda bir bilgi yanlışı var. manuellerde viskos lsd var otomatiklerde elektornik tork dağılımı mevcut. güç otomatiklerde elektronik olarak dağıtılırken, viskos lsd olanda aslında idealde 50-50 ama lsd zaten sınırlı kaydırmalı demek. yani güç her zaman 50-50 olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

Bu konuda bir bilgi yanlışı var. manuellerde viskos lsd var otomatiklerde elektornik tork dağılımı mevcut. güç otomatiklerde elektronik olarak dağıtılırken, viskos lsd olanda aslında idealde 50-50 ama lsd zaten sınırlı kaydırmalı demek. yani güç her zaman 50-50 olmuyor.

''Sinir küpü'' beni düzelttigin için çok teşekkürler...Aklım kafam o kadar karıştı ki yanlış yazmışım.

ayriyetten yeni video buldum. 1.5 otomatik vites impreza hava -9 derece ve araç banamısın demiyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

Bu konuda bir bilgi yanlışı var. manuellerde viskos lsd var otomatiklerde elektornik tork dağılımı mevcut. güç otomatiklerde elektronik olarak dağıtılırken, viskos lsd olanda aslında idealde 50-50 ama lsd zaten sınırlı kaydırmalı demek. yani güç her zaman 50-50 olmuyor.

''Sinir küpü'' beni düzelttigin için çok teşekkürler...Aklım kafam o kadar karıştı ki yanlış yazmışım.

ayriyetten yeni video buldum. 1.5 otomatik vites impreza hava -9 derece ve araç banamısın demiyor!

ne demek. umarım ukalalık gibi olmamıştır.

• bu videoları neden izleyemiyorum ben?

Orijinalden alıntı: emrerzu

ben bu özelliğini bilmiyodum.imprezanın otomatik vitesini kötüleyen arkadaşlara burdan selam olsun.ah şu kış bi gelsede karda bizim siteden çıkamayanları en yakın otobüs durağına bıraksam.

dileginiz çok hoşuma gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

ben bu özelliğini bilmiyodum.imprezanın otomatik vitesini kötüleyen arkadaşlara burdan selam olsun.ah şu kış bi gelsede karda bizim siteden çıkamayanları en yakın otobüs durağına bıraksam.

Bende İzmir'e kar yağmasını hayal ediyorum.Eğer yağmaz ise sırf imprezayı test etmek için boz dağa çıkacagım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

Bende İzmir'e kar yağmasını hayal ediyorum.Eğer yağmaz ise sırf imprezayı test etmek için boz dağa çıkacagım.

Geçen sene az biraz yağdı ya. yine yağar 1-2 cm:D Ben valla michelin primacyHP ile kisi geçirdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cok kisa da olsa bir Subaru test surusu yaptim sattigim arabam seat cupra idi o sebeple ister istemez biraz onceki arabami referans noktasi almis olabilirim bana gore + ve - leri soyle

+
    araba dis gorunus olarak guzel
    arka koltuklar gayet rahat boyum 1.80 ve dizim on koltuga degmedi
    aracin konsolunu begendim bence gayet yalin ve sik olmus ben fazla dugmeli arabalari sevmem
    4 ceker ve yol tutus olayi kullandigim parkur duz oldugu uzere yorum yapmiyorum
    Subarular uretimden yaklasik 5-10 yil sonra piyasaya suruluyor araci almak isteyen arkadaslar bunu mutlaka bilsinler yani arabanin kendi kendine problem cikarmadir mekanik ariza vermedir vs olasiligi oldukca dusuk, baska bir degisle kendi ispat etmis teknolojiye sahip olacaksiniz
    fren yaptigimda iyi tepki aldim araba ne sallandi ne de yigildi gayet iyi durdu
    arabanin motor sesi tek kelimeyle MUKEMMEL

-
    araba harbiden gitmiyo ancak ben daha once hic 1.5 araba kullanmadim biri cikar da baska 1.5 arabalara gore iyi gidiyo derse lafim olmaz
    servisi harbiden pahaliymis yetkili servisten rutin bakim 500 civari agir bakim 650 civari olur diye bildi aldim
    bir ara yokus yukari klima acikken gaza asildigimdan da olabilir, arac hangi araligi aldi bilmiyorum ama yol bilgisayarinda okudugumm 14,8lt rakamiyle aklim sasti

bunlar benim goruslerimdir katilan/katilmayan olur lafim yok gorduklerim bunlar...gel gelelim benim soruma
    2008 Subaru HB 1.5 AWD mi yoksa 0km Seat Ibiza mi alinmali? Fiyatlar hemen hemen ayni

• quote:

Orijinalden alıntı: CoLdFiRe82

cok kisa da olsa bir Subaru test surusu yaptim sattigim arabam seat cupra idi o sebeple ister istemez biraz onceki arabami referans noktasi almis olabilirim bana gore + ve - leri soyle

+
    aracin konsolunu begendim bence gayet yalin ve sik olmus ben fazla dugmeli arabalari sevmem
    Subarular uretimden yaklasik 5-10 yil sonra piyasaya suruluyor araci almak isteyen arkadaslar bunu mutlaka bilsinler yani arabanin kendi kendine problem cikarmadir mekanik ariza vermedir vs olasiligi oldukca dusuk, baska bir degisle kendi ispat etmis teknolojiye sahip olacaksiniz

-
    araba harbiden gitmiyo ancak ben daha once hic 1.5 araba kullanmadim biri cikar da baska 1.5 arabalara gore iyi gidiyo derse lafim olmaz
    servisi harbiden pahaliymis yetkili servisten rutin bakim 500 civari agir bakim 650 civari olur diye bildi aldim
    bir ara yokus yukari klima acikken gaza asildigimdan da olabilir, arac hangi araligi aldi bilmiyorum ama yol bilgisayarinda okudugumm 14,8lt rakamiyle aklim sasti

bunlar benim goruslerimdir katilan/katilmayan olur lafim yok gorduklerim bunlar...gel gelelim benim soruma
    2008 Subaru HB 1.5 AWD mi yoksa 0km Seat Ibiza mi alinmali? Fiyatlar hemen hemen ayni

Aracın + veya - yönlerini biliyorsunuz.Yani tamamen bu sizin beklentinize kalmış.14.8 olayına aklınız takılmasın sonradan aşarıya doğru düşüyor yakıt o gerçek değer değil yani.

• quote:

quote:

cok kisa da olsa bir Subaru test surusu yaptim sattigim arabam seat cupra idi o sebeple ister istemez biraz onceki arabami referans noktasi almis olabilirim bana gore + ve - leri soyle

+

-

Aracın + veya - yönlerini biliyorsunuz.Yani tamamen bu sizin beklentinize kalmış.14.8 olayına aklınız takılmasın sonradan aşarıya doğru düşüyor yakıt o gerçek değer değil yani.

peki netice olarak ne dersin subaru mu ibiza mi? cok param olsa zerre dusunmem ama 2 arabada butcemin ust sinirinda yani yarin birgun subaru dusuk ihtimal de olsa problem cikarirsa ayvalar cicek acar ondandir korkum ki 0km ibiza da bakiyorum yoksa subaru elbette uzak ara iyi araba

• quote:

quote:

quote:

+

-

peki netice olarak ne dersin subaru mu ibiza mi? cok param olsa zerre dusunmem ama 2 arabada butcemin ust sinirinda yani yarin birgun subaru dusuk ihtimal de olsa problem cikarirsa ayvalar cicek acar ondandir korkum ki 0km ibiza da bakiyorum yoksa subaru elbette uzak ara iyi araba

sorunsuzluk dersen subaru

• güç istiyorsanız ve bunu kaldırabilecek bütçeniz varsa 2.0R
    yok ben aile babasıyım 107 hp bana yeter 120 yi geçmem derseniz 1.5AWD alın.

sözüm 1.5 impreza alıpta bu araç gitmiyor deyip subaruyu kötüleyenlere.15 yıldır subaru kullanıyoruz 13 yıl aile kullandı şimdi ben kullanıyorum o yüzden subaruyu iyi tanırım.herhangi 1.5 araç getirin ister dizel turbolu olsun ister benzinli farketmez 1.5 manuel imprezayla onu geçmezsem ben bir şey bilmiyorum.hayatında subaruya binmemiş insanların subaruyu kötülemelerine anlam veremiyorum.geçen gün mercedes c serisine bindim o arabaya 100.000 lira nasıl veriyorlar anlamadım.daha bir çok araba var böyle..Servis konusunda haklısınız ancak kaza yapmadıktan ve motor yakmadıktan sonra diğer araçlarla aynıdır bakımı..2011 aveo 15.000km bakımı için fiyat sorguladım subarunun bakımından daha çok fiyat çıkardılar.Bir markayı kötülerken birinden duyupta kötülemeyin belki önceki sahibi arabanın ciğerini söküp temiz diye satmıştır size bu bütün markaya kötü demek anlamına gelmez.Bugün subaru sahiplerinin yeni subaru bakmasının sebebide subarunun dünyanın en iyi araçlarını üretmesidir.tipsiz mipsiz hiç beklenmeyecek yerde beklenmeyecek hareketler yapar 91 model 1.8 subarumuzla bagaj full+5 kişiyle çoğu kişiye şaka yapmışızdır. Kısacası subaru candır

• arkadaslar selam bugun 0km seat icin yillardir Cupra'mi goturdugum bayiye gittim sagolsunlar 28500' den 28250'ye indirim yaptilar icimden bol kufur ederek ayrildim ordan ardindan 2.el 60K km 1.5AWD HB gormeye gittim araba fena degildi kullandim abuk subuk bi tikirti falan duymadim bundan otesi zaten ekspertizin isi ozetle araci almaya karar verdim. Aracin bazi yerlerin cizikler var bunlarda pastas/cila dahil maks 500TL ye kapanirmis...2 aracin arasinda 4000TL fark var 0 ibiza mi 2008 subaru mu?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.