Şimdi Ara

''SUBARU FORESTER'' Detaylı Kullanıcı Anlatımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
3
Favori
13.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnceleme için teşekkürler, ellerinize sağlık
    When the lamp is turned off, all women get beauty.
  • İnceleme için teşekkürler, ellerinize sağlık
  • Eline sağlık İlkercim.

Süper yazmışsın.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Referans bir inceleme yazısı olmuş, tebrikler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Projeksiyon: EPSON TW 9000 W & EPSON Projeksiyonları - ANA KONU , Perde:Elite Screens R135WH1 ezFrame Sabit Çerçeveli Projeksiyon Perdesi (135" 16:9 AR)
    Audio/Video: Amfi:Pioneer SC-1223, Front:Dali İkon 7 Mk2, Center+Sw+Surround not coming soon, Player:Pioneer BDP-150, Monster HDP 750G Akım Korumalı Priz Kablolar: Supra PLY 3/4S, Merlin Tarantula MK6 Mains Cable, Wireworld Chroma™ 7 HDMI
  • Huseyin ZST, degerlendirmeleroniz icin tesekkurler, ozellikle servis ucretleri hakikaten moral bozucu.
    Ilker hocam yeni kasa Forester'da sehirisi tuketim verisi 8.1 gozukuyor, bu durumda tuketimi ciddi anlamda asagi cektiklerini soyleyebilir miyiz? Ayrica Subaru'nun fabrika verilerinin hic bir zaman gercek kullanimla uyusmadigi yoninde bir sehir efsanesi var. bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Orijinalden alıntı: haluk 23

Eline sağlık İlkercim.

Süper yazmışsın.

Teşekkur ederim Haluk, Forester'ı uzun zamandır istiyorum biliyorsundur. Özellikle AWD sistemini detaylıca anlatmak istedim ki diğer araçlardan farkı anlaşılsın. Yoksa araçla ilgili hiç bir bilgisi olmayanlar 2 çeker yuksek araçlarla bir tutuyorlar ..

Bu arada Raifle'de seninle de Abant'dan bu yana görusemedik. Geçmiyor musunuz buralardan?

@eczman2000
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZZ RAT

Huseyin ZST, degerlendirmeleroniz icin tesekkurler, ozellikle servis ucretleri hakikaten moral bozucu.
    Ilker hocam yeni kasa Forester'da sehirisi tuketim verisi 8.1 gozukuyor, bu durumda tuketimi ciddi anlamda asagi cektiklerini soyleyebilir miyiz? Ayrica Subaru'nun fabrika verilerinin hic bir zaman gercek kullanimla uyusmadigi yoninde bir sehir efsanesi var. bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Hocam 2011 yılında yapılan makyajda Forester'da uzun zamandır kullanılan 2.0 lt motor da değişmişti. Sanırım o motorun biraz daha verimli hale getirilip CVT ile birleşmesinden kaynaklanıyor bu dusuk tuketim.

Ayrıca yakıtı bu kadar dert etmenizi de pek anlayamıyorum. Sonuçta bu araç hiç bir zaman C sınıfı 1.6 benzinli ya da dizel bir araç kadar az yakmayacaktır. Daha önce de dedim, benim son ortalamam 10 lt civarı hadi yeni Forester da 8 değil 10lt yaksın. 2lt bu aracı seçim için bir kriter değil bana göre. Forumda göruyorsunuz, ekonomi için alınan dizel araçlara bile bazen bu değerleri yaktıran hızlı arkadaşlarımız var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 25 Nisan 2013; 22:24:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Huseyin ZST, degerlendirmeleroniz icin tesekkurler, ozellikle servis ucretleri hakikaten moral bozucu.

Hocam 2011 yılında yapılan makyajda Forester'da uzun zamandır kullanılan 2.0 lt motor da değişmişti. Sanırım o motorun biraz daha verimli hale getirilip CVT ile birleşmesinden kaynaklanıyor bu dusuk tuketim.

Ayrıca yakıtı bu kadar dert etmenizi de pek anlayamıyorum. Sonuçta bu araç hiç bir zaman 1.6 benzinli ya da dizel bir araç kadar az yakmayacaktır. Daha önce de dedim, benim son ortalamam 10 lt civarı hadi yeni Forester da 8 değil 10lt yaksın. 2lt bu aracı seçim için bir kriter değil bana göre. Forumda göruyorsunuz, ekonomi için alınan dizel araçlara bile bazen bu değerleri yaktıran hızlı arkadaşlarımız var.

yakita takilanlar xv bakabilir. hem 1.6 hem 4 ceker hem subaru. ortalama 6.5 litre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 25 Nisan 2013; 22:20:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

Aracı ilk aldığınız günlerdeki paylaşımlarınızı da zevkle okumuştuk.
    Forester ve Outback favorilerimden.
    Ancak yakıt tüketimi yüzünden dizel bakabilirim, ancak o da az bulunuyor. Dizel ikinci el ilanlarında "motorlarının sıfırlandığı" yazan birden fazla ilan görünce kullanıcı hatası mı yoksa boxer dizelde bir sorun mu var diye düşünmeye başladım. Ancak 350 tork veren dizel makinanın sürekli yüksek devir çevirenlerin elinde kaldığını düşünüyorum.

Fotoğraf ve görüşlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler.

Aynen hocam benim de favori araçlarım.Outback rüya gibi

• quote:

quote:

Ayrıca yakıtı bu kadar dert etmenizi de pek anlayamıyorum. Sonuçta bu araç hiç bir zaman C sınıfı 1.6 benzinli ya da dizel bir araç kadar az yakmayacaktır. Daha önce de dedim, benim son ortalamam 10 lt civarı hadi yeni Forester da 8 değil 10lt yaksın. 2lt bu aracı seçim için bir kriter değil bana göre. Forumda göruyorsunuz, ekonomi için alınan dizel araçlara bile bazen bu değerleri yaktıran hızlı arkadaşlarımız var.

Hocam aslinda yakiti dert etmiyorum.
    Senede tas catlasa 10 bin km yaparim.
    Zaten Turkiye'de en son sahip oldugum 2004 corolla 1.6 10 litrenin uzerinde yakiyordu. Su an kullandigim arac da 16-17 lt yakiyordur herhalde:)

Yeri gelmisken sorayim: 4 kisilik bir aile icin yeterli olur mu? Tabiki yeterli diyeceksiniz ama benim ogrenmek istedigim, ozellikle arka taraf ferah ve genis mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

bilgilendirme için hem size,hem konu sahibi arkadaşa teşekkür ederim.

her iki aracın incelemesinide sıkılmadan okudum.

size sormak istediğim,ön kolçak ileri geri hareket ediyor mu?xv de bu sabitti ve hiç kullanışlı değildi.

aracın sessizliğinden bahsetmişsiniz,aracınız cvt şanzuman ile son viteste 2000 devir bandında kaç km hız gösteriyor.

teşekkürler ,kazasız belasız sürüşler dileğiyle.

Ön kolçak hareketli değil, sabit. Ancak aracın büyüklüğü sebebiyle vites kolu ile kolçak arasındaki mesafe kimseyi engelleyecek nitelikte değil. Boyum 1.85. Çam yarması sayılmam. Ama kısa değilim. Kolçakla temasımı kesmeden, bileğimi aşağı bükmeden vites koluna elimi koyarak gezebiliyorum. Bir insan otomatik viteste bunu niye yapar? Mantıken yapmaz; ama alışkanlık. Düz vitesi özlüyorum. "Ben ne yapıyorum lan?" dedikçe sağ elimi de direksiyona koyuyorum; ama aklımdan çıktığı an kolçak + vites mod on oluyorum.

Benim arabada CVT 2000 devirde 110-120 arasını görüyor. Maksimum hız olarak 220'ye çıktım. Ikınsa tepinse büyük bir düzlükte 230'a çıkar.

• quote:

Yeri gelmisken sorayim: 4 kisilik bir aile icin yeterli olur mu? Tabiki yeterli diyeceksiniz ama benim ogrenmek istedigim, ozellikle arka taraf ferah ve genis mi?

Ben de 1.6 Corolla'dan transfer oldum zaten. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Forester'ın 9 lt yaktığı otoban suruşunde, aynı hızlarda kullanılan Corolla en az 6.5lt yakacaktır. Yani uzun yolda aralarında yaklaşık 2.5 lt fark var. Şehir içinde ise bu fark daha fazla olur sanırım.

Aracın arka koltukları 2 kişi için yeteri kadar ferah olcaktır, diz ve baş mesafesi gerçekten çok iyi ama 3 kişi olursa uzun yolda sıkışırlar mı bilemem bende hep iki tane çocuk koltuğu bağlı olduğu için 3. kişiye yer kalmıyor.
  • Biraz önce Ankara'dan geldim , yaklaşık 250 kilometrelik yolun sonunda ortalama tuketim 7.8lt olarak gerçekleşti. Otobanın ne kadar inişli çıkışı olduğunu bilirsiniz. Uzunca bir sure cruze ile 110-120km/h hızla yol aldım. Yokuş çıkarken ise genede biraz bastım ama 130-140km/h uzerine hiç çıkmadım. Sonuç bu..
  • quote:

Teşekkurler, dizel motorun yenilendiğine hiç denk gelmedim ama çok çok sert kullanılırsa debriyajın çabuk bittiği, volan ile beraber değiştirildiği söylenmekte.

Bu arada, Outback gerçekten muhteşem bir araç, bundan sonra tekrar Forester olmazsa eğer almayı dunduğum tek araç Outback.

ilker bey forester a bende ilgi duyuyorum.
    sayenizde biraz olsun bilgilendim.
    en çok merak ettiğim ve benim için olmazsa olmaz kolçak tır.
    aracın ön kolçağı ileri geri hareket edip,tam bir rahatlık sağlıyormu?yoksa xv deki gibi sabitmi?

bilgilendirme için teşekkürler.iyi formlar.

Normal pozisyonunda biraz geride kaldığı için ben de öne çekerek kullanıyorum genelde.
  • Çok iyi inceleme olmuş.
  • İlker bey merhaba, başarılı bir inceleme olmuş, ben 2011 dizel bakıyorum, gerçi çok alternatif yok ikinci elde. 2011 modelde de xenon merceksiz mi, far sensörü, otomatik kararan dikiz aynası yok mu?

bence o kapı sesi tokluğuyla ünlü olan markasınız d segmentine terciğ edilebilek araba

(edit:bombanın pimini çektim beklemedeyim)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.