Şimdi Ara

Şu ülkeden bir şekilde gitmek lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne yapıp ne edip Avrupa’ya, Amerika’ya bir şekilde gitmek lazım başka yolu yok yaşanmayacak bir yerdi zaten her açıdan, şimdi iyice dibe doğru gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugünkü edebiyatçımız da sensin herhalde. Şu ülkede kalmak için tek bir sebep var o da vatanımız olması. Ha şimdi bu yeter zaten diyeceksin ama vatan karın doyurmuyorsa ne anladık o işten. Ülkede ne bakıyon lan diye adam öldürüyorlar. Binaların yanından geçerken yemin ederim yukarı baka baka gidiyorum kafamıza birşey düşer diye. Paranoyak oldum iyice. Bizi bu hale getirdiler. Her şey sakat. Gelir yok. İnsanlar hayvandan beter. Gitmek için sebep daha çok maalesef.
  • Venezuela ya gir orada bir dolar 20k mi ne

Bugünkü edebiyatçımız da sensin herhalde. Şu ülkede kalmak için tek bir sebep var o da vatanımız olması. Ha şimdi bu yeter zaten diyeceksin ama vatan karın doyurmuyorsa ne anladık o işten. Ülkede ne bakıyon lan diye adam öldürüyorlar. Binaların yanından geçerken yemin ederim yukarı baka baka gidiyorum kafamıza birşey düşer diye. Paranoyak oldum iyice. Bizi bu hale getirdiler. Her şey sakat. Gelir yok. İnsanlar hayvandan beter. Gitmek için sebep daha çok maalesef.

Orijinalden alıntı: Guest-CF3D9488C

Bugünkü edebiyatçımız da sensin herhalde. Şu ülkede kalmak için tek bir sebep var o da vatanımız olması. Ha şimdi bu yeter zaten diyeceksin ama vatan karın doyurmuyorsa ne anladık o işten. Ülkede ne bakıyon lan diye adam öldürüyorlar. Binaların yanından geçerken yemin ederim yukarı baka baka gidiyorum kafamıza birşey düşer diye. Paranoyak oldum iyice. Bizi bu hale getirdiler. Her şey sakat. Gelir yok. İnsanlar hayvandan beter. Gitmek için sebep daha çok maalesef.
    Kalmak için de sebep çok. Ülkemiz çok iyi, ekonomi mükemmel, eğitim sistemi en iyisi diyen yok zaten. Her geçen gün biraz daha batıyoruz her geçen gün daha da fakirleşiyoruz ama gitmek mi çözüm ? Benim elimde yurtdışına gitme yabancı firmalarda çalışma imkanım var ama gitmiyorum gitmeyeceğim. Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım burada vatanım burası ya burayı daha iyi biyer yaparız ya da beraber batarız kafasındayım ben.

İster milliyetçilik de ister romantizm de.

Benim takıldığım nokta Atatürkçü bir arkadaşın böyle bi düşüncede olması.

• Tadeon kullanıcısına yanıt
    Bu ülke için ne yaptığını sorabilir miyim?

güneş ve rüzgar oyuncak işi bebelere yönelik yani sana.ben lafımı çaktım o zaman ben tartışmam yazabilirsin ancak. -em2018
  • Tadeon kullanıcısına yanıt
    Gerçekten değiştirebileceğini düşünüyor musun ? Yıllar geçtikçe daha da beter olan insanlar ve daha beter olan şartlar.

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Bu ülke için ne yaptığını sorabilir miyim?
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tadeon -- 23 Mayıs 2018; 14:52:9 >

Ulan ingilizler bizim düşmanımız düşmanımız, görmüyon mu Filistinde Halep te kaç müslüman kardeşimiz şehit oluyor, sen vatanını terk edip elin memleketine kaçıyosun,aynısını Suriyeli müslüman kardeşime niye yaptın ? Vatandaşlık verileceğini duyunca niye o kadar zırladın,Adalet yok evet,Türkiye de adaletin olduğunu bende inanmıyorum, benim sultangazideki dayımın dükkanına 3 defa hırsız girdi, yakalayamadılar,şeriat gelse Türkiye bu hale gelir miydi ? Zaten sen ataturkcusun şeriatten zerre bi b*k anlayamazsın,vatanına sahip çık kardesim,bi tane memleketimiz var,başka memleketimiz yok gurbet acısı farklıdır,1 2 ay bile dayanamazsın Memleketine geri kaçarsın

• quote:

Gerçekten değiştirebileceğini düşünüyor musun ? Yıllar geçtikçe daha da beter olan insanlar ve daha beter olan şartlar.
    Yaşlandığımda "en azından denedim" desem yeter.

O yukarıdan bir şey düşecek mi korkusunu bende yaşıyorum show tv sağolsun

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.