Şimdi Ara

Su Soğutmam Neredeyse Hazır Sıvı İçin Tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendi hazırlamış olduğum su soğutma sistemim neredeyse hazır. Parçalar şöyle

Zalman ZM-WB3 su bloğu
    Atman 1200lt/h su pompası
    Sanayi buzdolabında kullanılan radyatör
    Silikon Tüp

Pompa ve radyatör odanın dışında olacak, klima dış ünitesi gibi. O yüzden soğuk havalarda - derecelere inecek olan sıvı sıcaklığı için tavsiyeleriniz nelerdir? Waterbox larda kullanılan kolonyanın artıları yada eksileri nelerdir? Başka tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılar.

• Eksi dereceler için antifriz kullanabilirsiniz sıvıyla beraber..
    ama en önemli husus terleme, düşük sıcaklıklarda terleme kaçınılmaz...
    yalıtım yapmayı düşünüyormusunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

Eksi dereceler için antifriz kullanabilirsiniz sıvıyla beraber..
    ama en önemli husus terleme, düşük sıcaklıklarda terleme kaçınılmaz...
    yalıtım yapmayı düşünüyormusunuz ?

Antifriz benimde aklıma geldi ama, onun da içine konulduğu sıvıyı sıcak tutmaya çalıştığını duymuştum. Yazın suyu değiştirmem gerekebilir. Ayrıca kolonya ile kullanılmasında bi sakınca yoktur herhalde. Yalıtım konusunda herhangi bir kuşkum yok şu an için, sistemi pc ye bağlamadan önce birkaç test yapıcam. Görselliği bozmadan bakalım ne kadar izole edebilicem.
  • antifriz sıcak tutmaya mı çalışıyor sıvıyı?
    benim bildiğim sadece donma noktasını düşürüyor...
    kolonya olayını da waterbox kullanan biri açıklasa iyi olur benim de pek bir bilgim yok
  • kolonya yanlıs hatırlamıyorsam -26 derecede donuyordu bu yüzden de sıvı olarak kolonya kullanıyorlardı...

bu arada benim bildiğimde antifiriz donma noktasını düşürüyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mhzania

kolonya yanlıs hatırlamıyorsam -26 derecede donuyordu bu yüzden de sıvı olarak kolonya kullanıyorlardı...

bu arada benim bildiğimde antifiriz donma noktasını düşürüyor...

bildiğin camlarda kullanılan antifirizi kullan... yada eğer çok arzu edersen kolonya
  • antifriz nasıl ısıtmaya çalışıcak suyu çözemedim gerçekten
    hatta antifriz ve su karışımı, molekülleri birbirini etkilediği için , hem suyun hem de antifriz in donma noktasından daha düşük bir noktada donar... bu yüzden arabalarda vs vs antifriz tercih ediliyor..
    hem paslanmayı ve aşınmayı önleyici özellikleri de var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum. -26 C den daha düşük bi sıcaklık göremem herhalde o yüzden kolonya yeterli olur sanırım. Bitince fotoğraflarıyla birlikte tekrar görüşmek üzere
  • kolonya kullanma.. benzinciye git ve arabalar için satılar mavi renk antifirizli cam suları var.. onlardan al. birazcık da saf su al yine benzincilerden. ikisini mix yap onu kullan... bana güven

ama sistemin - derecelere düşmeyecektir dışarsı -10C olsa bile.. ama 10C ye düşse bile su oda içinde terleme yapar. o yüzden yalıtım şart.. ancak bu yalıtım sana yaz aylarında daha da sıcaklık getirecektir..
  • @King_Arthur,

Hep imdadıma yetişiyosun sağolasın. Zaten waterbox gibi işlemciyi yada bloğu - derecelerde tutma amacında değilim. Benim korktuğum şu günlerde havaların soğuk olmasından dolayı, dışarda bulunan sistem içindeki suyun donmaması. Tek istediğim cpu sıcaklığını max 20-25 derecede tutması. Yalıtım içinde DOD yada waterbox larda kullanılan yalıtımların aksine daha basit bir yöntem düşünüyorum. Denemeler neticesinde uygulanabilir olup olmadığı ortaya çıkacak. Hayırlısı...

edit : bu arada bahsettiğin karışımı deneyeceğim sana tabiki güveniyorum ama sadece meraktan, neden kolonya değilde saf su ve cam antifrizi? Tecrübelerini paylaşırsan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrRain -- 27 Ocak 2006 18:54:02 >
  • bi kere kolonya pahalıya geliyo.. ayrıca daha uçucu..
    korozyona karşı bi koruması yok kolonyanın BLOK içleri ve radyatör için..
    onun için antifiriz karıştırmalısın kolonyaya.. bu sefer de antifiriz kolonyanın akışkanlığına etki ediyor ve pompayı yoruyor.

en iyi çözüm camsuları.. hem renkleri güzel hem antifirizi içinde hem de donma ısısı kolonyadan bile
    daha düşük eğer saf kullanırsan ki en önemlisi KOROZYONA karşı radyatörü ve blokları koruyor.
  • şu dediğin camsuları camsil falanmı yoksa başka bişeymi nereden bulabilirim bu camsularını???ayrıca bende bir tane akvaryum pompası var kendinden su hazneli bunu kullanırsam birşey olurmu bizim ev biraz sıcak oluyoda acaba bunun sıcaktan uçması gibi bi sorun olurmu???sizce en iyi pompa nedir bende bi tane de su haznesi var 35 e 35 sizce bunda ne tur bir pompa kullanmam lazım???

cevaplar için şimdiden saolun
    quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

bi kere kolonya pahalıya geliyo.. ayrıca daha uçucu..
    korozyona karşı bi koruması yok kolonyanın BLOK içleri ve radyatör için..
    onun için antifiriz karıştırmalısın kolonyaya.. bu sefer de antifiriz kolonyanın akışkanlığına etki ediyor ve pompayı yoruyor.

en iyi çözüm camsuları.. hem renkleri güzel hem antifirizi içinde hem de donma ısısı kolonyadan bile
    daha düşük eğer saf kullanırsan ki en önemlisi KOROZYONA karşı radyatörü ve blokları koruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykunsezer -- 27 Ocak 2006 19:59:10 >

• bence en uygun pompa ATMAN'ın 1200litre/saat olan modelleridir.

camsuyu hayır bildiğimiz camsil değil. arabalarda kışın soğuğa karşı sileceklerde kullanılsın diye üretilmiş olan araba cam sularından bahsediyorum. uçuculuğu normal su kadardır heralde olsa olsa.

tabiiki bilgisayar soğutmasında kullanılacak olan sıvı haznesinin üzerine bir kapak uydurulmalıdır, kapaksız hazne olmaz
  • ya beyler ii hoş da benim bildiğim kadarıyla antifriz suya karıştırıldığında suyun ısı iletim katsayısını arttırıo die biliyorum

acaba yanlış mı biliorum???
  • quote:

Orjinalden alıntı: bkalaz

ya beyler ii hoş da benim bildiğim kadarıyla antifriz suya karıştırıldığında suyun ısı iletim katsayısını arttırıo die biliyorum

acaba yanlış mı biliorum???

ewt bu benimde kafamı kurcalıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.