Şimdi Ara

Su Soğutma Projesi Oluşturalım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kullanılacak donanımların önceden belirlenmesi gerekli olabilir.Kasa, anakart vs. kesme biçme işlemleri bu donanımların fiziksel yapısına uygun olmalı diye düşünüyorum.
  • böyle bir sistem yapılacaksa hedeflerimizi sıralamk gerekir.hedefler verimlilik sesizlik soğutma performansı.

    bu sistemde verimliliği nasıl sağlarız.öncelikle her bileşenin yaydığı ısıyı bilmek gerekir.yaydıkları ısıya göre üzerlerine ayrılacak su belirlenir.o seviyede su gelir.hatta buraya termostat kontrollü bir vana takılır bileşenlerin hangisi o an fazla ısınıyosa ona daha fazla su gider.bence bu suyun giderken her bileşene ayrı kolla dağılması gerekir.yani önce cpu sonra gpu şeklinde ısınan suyu dolaştırmamak lazım.

    sesizliği sağlamak için suyu pasif soğutmak iyi olur.kasadan gelen sıcak suyu öncelikle metal bir blok içinde dolandırarak sıcaklığını biraz azaltmak iyi olur.sonra kasanın girişindeki fandan(burda illaki bir fanın olması gerekir) yararlanarak ufak bir radyatör olabilir.en sonda SADECE GEREKTİĞİNDE devreye giren peltier olursa(ki buda elektronik bir termostata bağlı olmalı) ihtiyacımız olduğunda oda sıcaklığından aşşağı inebilelim.

    şimdiye kadar bu konuda yeterince çalışma oldu zaten .biz ancak böyle sağlam bişey yaparsak öne çıkarız yoksa istemediğin kadar svı soğutma var zaten




  • siz su sogutmayi fazla abarttiniz gibime geliyo...Ayrica madem metku ya sorunca hemen cevap aliyosun git oraya sor seni tutan mi var anlamadim ki...bu arada @tatankalahari hocam saka misin nesin allah askina senin basarini ne kiskanicam ne engellemeye calisicam forumda bilgi alisverisi ile insanlar birbirine yardim etmeye calisirken bence senin yorumun biraz abes kacmis...

    Neyse zaman buldukca sistemi topluyorum bakalim birseyler cikicak ortala artik...
  • hocam farkındaysan sizle laf kavgasına girmek istemiyorum. eğer metku gibi biri olsaydı aramızda bence bu işi yapabilirdik manasında kullandım o cümleyi. ama hep yardım alacağımıza hep yergi aldık ve bende sizin gibilerle bu işi yapamayacağımı anladım. bir kaç arkadaş hariç destek veren yok. destek verenlere teşekkür ederim. köstek olanlara da teşekkür ederim. siz daha saçma hayallerle kendinizi avutun ama ben bu sistemi aklıma koydum ve dünyanın en iyi su soğutma sistemini yapmaya niyetliyim. buzdolabı tamircisi birkaç arkadaşı bir araya getirdim ve küçük bir projeye başladık. eğer sonu gelirse Do It Yourself tarzında tam bir döküman koyacağım siteye. umarım muvaffak oluruz ve dh su soğutma meraklılarına faydamız olur. hepinize teşekkür ederim.

    bölüm modundan konuyu kapatmasını rica ediyorum. bu iş burada olmayacak.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ModDoctor -- 20 Haziran 2007; 22:03:01 >
  • ya bişey sorucam buzdolabı tamircileri demişsin de, bu gaz soğutmaya girmiyormu? yoksa farklı bi sistem mi kurmayı düşünüyorsunuz o konuda bi bilgi verebilirmisin?
  • bu arkadaşlardan bana su sebillerindeki soğukluğu verecek, sıvıyı o derecede sabit tutacak bir sistem yapmalarını istedim. sıvının donmayacak derecede sabit kalmasını istedim ve ısı kontrolü yapılabilmesini istedim. bu sistemin 2 litrelik sıvıyı soğutacağını ve buna göre bir hazne oluşturmalarını istedim. bu sistemin sürekli bir sistem olacağını ve çalışma aralıklarıyla suyu soğutmadaki sürekliliğin iyi hesaplanmasını istedim. ayrıca nem yapmayacak bir boru-hortum bulmalarını istedim. kısacası çok şey istedim ama yapabilip yapamayacakları hakkında kesin bir kanıya varamadım. sadece tek görüşmemiz oldu.

    blokların ölçülerini de deneylerle belirliyeceğim. bloklarda soğutulacak alandan taşarsam daha çok performans alabilirmiyim bunu deniyorum. buna göre blokların çizimi olacak.

    ayrıca pompayı da waterbox a entegre edersem kasadan herhangi bir ses veya gürültü çıkmayacağını düşünüyorum. kasam super tower kasa zaten. ama yerden kazanmayı düşünürsem kasayı da modlayarak mega tower yapacağım.




  • gelişmelerden haberdar edersen sevinirim..
  • Benim de anlatmak istediğim buydu yani şema vs isteseydin bi chiller için verirdik fakat başta su soğutma dedin bu yüzden chiller i düşünmedi buradaki kimse çunku chiller işi biraz karışık olabilir(ki olayı anlayında değildir)ama normal su soğutma yapımı vs kolay olduğundan yardım edilicek proje çıkartılıcak birşey görmedi...Fakat chiller hakkında her zaman yardım edebilirim çünkü gerçekten özen isteyen ve az da olsa karmaşık bir sistem...

    bu arada yardımcı olabilicek bir şema ekliyim buna göre kendi kafanda 1-2 plan yapabilirsin...
    [simage]http://img222.echo.cx/img222/9647/resizedcompressor1id.jpg[simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykunsezer -- 23 Haziran 2007; 9:58:07 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.