Şimdi Ara

şu sistem hakkında yorum/tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

intel i5-3570k
    asus p8 z77-v lx2
    2x4 1600mhz ddr3
    sapphire hd 7870xt
    xfx 550W
    wd 1tb hdd
    bi de dvd

battlefield hayranı olaraktan, 26in ekranda ultra-high karışık ayarlarda 50-60 fps alabilecek bi sistem düşündüm ama abartmış olabilirim. bundan daha düşük bir bütçeyle bu beklentiyi(belki biraz daha fazlasını) rahatlıkla karşılayacak, bi de üstüne 3 sene falan "güncelle beni" demeyecek bir sistem yapılabilir mi? overclock işine de girebileceğimi düşünürsek eğer daha ucuz bi sistem kurup ovırklokla bu seviyeye çekebilir miyim bir de?

• Şu haliyle sistem gayet iyi hocam.
    Eğer bütçeyi düşürmek isterseniz işlemciyi fx8350, anakartı Gigabyte 970a-ud3 yapabilirsiniz.
  • teşekkürler :D

yav sistem iyi de bütçeyi düşürmek gerçekten istiyorum -perfomanstan çok da kesmeden-. bu haliyle bu sistem beni kaç sene idare eder mesela, benim için önemli faktörlerden biri de o? son bilgisayarımı 5 sene kullanmıştım. 2007 yazında almıştım asus p5b ekran kartı, nvidia geforce 8600gt 256mb gpu, 2gb ram, çift çekirdekli 2.24mhz bi de işlemcisi vardı modelini hatırlamadığım. yani ben böyle suyu çıkana kadar kullanırım da bu sistemin suyu kaç senede çıkar sorum o :D
  • fena değil.. yolda birakmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

Şu haliyle sistem gayet iyi hocam.
    Eğer bütçeyi düşürmek isterseniz işlemciyi fx8350, anakartı Gigabyte 970a-ud3 yapabilirsiniz.

970a-ud3 ve benim verdiğim asus arasında dağlar kadar fiyat farkı var. aradaki kalite farkı nedir bu ikisinin? her şeyi kaliteli yapıp anakarttan sınıfta kalmayalım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ccepi

quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

Şu haliyle sistem gayet iyi hocam.

970a-ud3 ve benim verdiğim asus arasında dağlar kadar fiyat farkı var. aradaki kalite farkı nedir bu ikisinin? her şeyi kaliteli yapıp anakarttan sınıfta kalmayalım?

Anakart kaliteli sorun olmaz ama bir an için dalmışım galiba.
    Fx8*** serisi için 990 çipsetli anakart bakmak gerekir.

Gigabyte 990xa-ud3 modeline bakabilirsiniz.

• quote:

şimdi kafadaki sistem bu:

intel i5-3570k
    asus p8 z77-v lx2
    2x4 1600mhz ddr3
    sapphire hd 7870xt
    xfx 550W
    wd 1tb hdd
    bi de dvd

battlefield hayranı olaraktan, 26in ekranda ultra-high karışık ayarlarda 50-60 fps alabilecek bi sistem düşündüm ama abartmış olabilirim. bundan daha düşük bir bütçeyle bu beklentiyi(belki biraz daha fazlasını) rahatlıkla karşılayacak, bi de üstüne 3 sene falan "güncelle beni" demeyecek bir sistem yapılabilir mi? overclock işine de girebileceğimi düşünürsek eğer daha ucuz bi sistem kurup ovırklokla bu seviyeye çekebilir miyim bir de?

Hocam ekran kartını Shappire HD 7950 alabilirsin.İşlemciyi de fx 8350 alabilirsin Gayet güzel sistem olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem İçin Öneri
    4 yıl önce açıldı
    Sistem hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SSD kullan, HDD yi salla gitsin.(Depolama)
  • quote:

şimdi kafadaki sistem bu:

intel i5-3570k
    asus p8 z77-v lx2
    2x4 1600mhz ddr3
    sapphire hd 7870xt
    xfx 550W
    wd 1tb hdd
    bi de dvd

İşlemci: AMD FX X 8350 -- 568 TL

Anakart: MSI 990XA-GD55 -- 285 TL

RAM: G-Skill: 2x4 GB Ares Blue DDR3 1600 MHz L.P. CL9 -- 149 TL

Ekran Kartı: MSI HD 7950 Twin Frozr O.C. 3 GB 384 Bit -- 941 TL

PSU: Xigmatek Tauro 80+ 600 Watt 140 mm Fanlı -- 184 TL

HDD: Seagate Barracuda 3.5" 500 GB SATA 3.0 7200 Rpm -- 164 TL

SSD: Sandisk 120 GB Extreme SATA 3.0 (550 MB O./ 510 MB Y.) -- 378 TL

DVD: ASUS DRW 24B5ST 24X DL SATA Siyah (Kutusuz) -- 69 TL

Parçaları Vatan'dan seçtim.. Verilen fiyatlar normal indirimsiz fiyatlardır.. İndirimli aldığında senin sitemden ucuza gelecektir.. Onu da hesaplayalım..

TOPLAM: 2738 lira normal fiyatlarla.. %25 haftasonu inidirimi ile alırsan 2054 liraya inecek fiyat.. Gayet iyi.. Daha da düşürmek istersen şimdilik SSD' yi çıkarabilirsin.. ileride ekleyebilirsin.. 250 lira daha düşer kabaca.. 1800 liraya alabileceksin sistemi.. Ama pek tavsiye etmem, zira OC düşündüğün için hızlı bir sisteme ihtiyacın olacaktır.. Bu tavisye ettiğim sistem seni en az 3-4 sene rahat idare edecektir..

• ssd'yi sadece os ve bikaç önemli büyük program yüklemek için kullanacağımdan bu sistemi ssd'yi 32gb, hdd'ti 1tb yapıp toplam 825 euroya toplayabiliyorum internet üzerindeki fiyatlarla. çeşitli yerlerin fiyatlarına bakıp bulabildiğim en düşük fiyatları yazdım. hatta daha da düşer bunun fiyatı. daha detaylı bir araştırmayla bu 700 euroya kadar çekilebilir gibi gözüküyor. çok sağol angelmax
  • quote:

ssd'yi sadece os ve bikaç önemli büyük program yüklemek için kullanacağımdan bu sistemi ssd'yi 32gb, hdd'ti 1tb yapıp toplam 825 euroya toplayabiliyorum internet üzerindeki fiyatlarla. çeşitli yerlerin fiyatlarına bakıp bulabildiğim en düşük fiyatları yazdım. hatta daha da düşer bunun fiyatı. daha detaylı bir araştırmayla bu 700 euroya kadar çekilebilir gibi gözüküyor. çok sağol angelmax

Sen de sağol arkadaşım.. Tamam, sen araştırmanı yap, sistemini, bütçene göre tekrar ayarla.. ben ve diğer arkadaşlar buradayız yorum yapmak için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.