Şimdi Ara

şu nokia 808 işine bir el atın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bu modele 1/1.2 sensör koyulmuş ve 41 mp fotoğraf çekilebiliyor.bu değerin daha kaliteli 7 mp değerinde görüntü vermesi için kullanıldığı belirtiliyor.ben az biraz bu işlerden anlamama rağmen benden daha çok bilgili arkadaşların yorumunu merak ediyorum.kompakt makinalarda bile bu ölçüde sensör koyulmazken bir telefona koyulması hakkında ne düşünüyorsunuz...

• 41MP sensör var.Hangi DSLR de koyuluyor 41 mp.Göz boyama işi.O mp için bence teknik olarak konabilecek en küçük sensörü koymuşlardır.(Tabi biraz eli yüzü düzgün çıksın diye)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

kompakt makinalarda bile bu ölçüde sensör koyulmazken bir telefona koyulması hakkında ne düşünüyorsunuz...

Kompakt makinaların bir çoğu 1/1.25 zaten, yani koyuluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

kompakt makinalarda bile bu ölçüde sensör koyulmazken bir telefona koyulması hakkında ne düşünüyorsunuz...

Hocam yanlışın var.Kompak makinalarınçoğunun sensötü 1/2,3" veya 1/2.5" .Bundaki ise 1/1,2"
  • quote:

Orijinalden alıntı: seboist64

quote:

yanlışın olmasın...

1/2.5 civarı olurlar ,biraz daha üst modelleri 1/1.6 civarı olurlar..lx3 gibi cihazların sensorunda bile büyük nokianın sensorü... ama fazla mp değeri var..aslında bunu 40 mp ceksinler diye yapmamışlar..çok fazla mp cekip işleyerek 8 mp 5 mp değerlerini düşürüyor bu sayede diğer cep telefonlarından daha net görüntüler elde ediyorlar..ayırca kayıpsız zum yapabiliyor.. yine aynı sensordeki mp fazlalığından dolayı..güzel bir cihaz... ama acıkcası o fiyatı da haketmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 20 Temmuz 2012; 0:15:20 >

• Aslında sensörünü tam çözemedim bu telefonun. Gerçek MP değeri 5 ama enterpolasyonla değer büyüyor diyen var, gerçek değeri 41 MP diyen var. Gerçek değeri 5 ise canavar fotoğraflar çeken bir telefonla karşılaşırız. Tahminimce 41 MP gerçek değeri. Ama cep telefonu olarak çok iyi fotoğraf çektiği bir gerçek.
  • Aslında bu telefon enterpolasyonun tam tersini yapıyor, ham olarak 40mp'lik bir fotoğraf çekiyor ama nasıl enterpolasyonla komşu piksellerden piksel üretilir, bu telefonda ise komşu piksellerin renklerinden en uygununu seçip kullanıyor ve yanılmıyorsam 5 ya da 8mp'lik oldukça iyi bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Sadece en iyi pikselleri seçtiği için noise oranı oldukça düşük. Bir de ilk duyurulduğunda Nokia'nın bir duyurusunu okumuştum, "telefon 40mp'lik fotoğraf da çekiyor ama firma olarak önermiyoruz, sadece belli koşullar için bu seçeneği sunduk" gibisinden açıklamaları vardı. İnceleyen sitelerin telefon hakkındaki görüşü de neredeyse ortak: "fotoğraflar harika, gerisi oldukça kötü"
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gercek degeri 5mp olsaydi ve interpolasyonla falan 40-80 mp gibi sacma bi degere ulassaydi 5mp de kompaktlardan iyi fotograd cekerdi. eger icinde gercekten 41milyon piksel varsa bunu 5mp e dusurmek ayni sonucu vermez. tabiki yinede iyi bir sonuc ortaya cikacaktir.
    41mp yapip kayipsiz zum yaptik bakin demek te pazarlama stratejisi. 5mp ceken icin de kayip var 38mp ceken icinde kayip var zum da. ki zum denen birsey yok aslinda. fotografi istenilen kadar kirpiyor sadece. ayrica bu devirde nokia mi kaldi ya. camide sesini kapatmayi bilmeyen amcalar kullaniyo nokialari artik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de 41mp çekip küçültüyor diye anlamıştım. zaten dslr ile de çekip boyutu kuculttugumuzde de ortalama bir fotoğraf daha keskin ve temiz görünüyor. o açıdan 41'den düşürüyor diye düşünmek mantıklı geldi.

teorik bilgiler bir yana, örnek fotoğraflarını begendim. nokia forumundaki arkadaşlar gibi "dslr 'a koyuyor, Mark ll ile kapışıyor" demek saçma olur ama dslr veya ayrı fotoğraf makinesi taşımak istemeyen kişiler için oldukça kaliteli bi çözüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Aslında bu telefon enterpolasyonun tam tersini yapıyor, ham olarak 40mp'lik bir fotoğraf çekiyor ama nasıl enterpolasyonla komşu piksellerden piksel üretilir, bu telefonda ise komşu piksellerin renklerinden en uygununu seçip kullanıyor ve yanılmıyorsam 5 ya da 8mp'lik oldukça iyi bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Sadece en iyi pikselleri seçtiği için noise oranı oldukça düşük. Bir de ilk duyurulduğunda Nokia'nın bir duyurusunu okumuştum, "telefon 40mp'lik fotoğraf da çekiyor ama firma olarak önermiyoruz, sadece belli koşullar için bu seçeneği sunduk" gibisinden açıklamaları vardı. İnceleyen sitelerin telefon hakkındaki görüşü de neredeyse ortak: "fotoğraflar harika, gerisi oldukça kötü"

+1
    Algilayicinin teknolojisi cok cok iyi. Tahminimce 3-5 sene icinde kompaktlarda ve hatta DSLRlarda bile gorebiliriz. Işık iyi oldugunda 41MP, biraz azaldiginda 5-8MP cek. Yazilimlarla yapilan buyutme isi gibi degil, cok daha kaliteli sonuc veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Algilayicinin teknolojisi cok cok iyi. Tahminimce 3-5 sene icinde kompaktlarda ve hatta DSLRlarda bile gorebiliriz. Işık iyi oldugunda 41MP, biraz azaldiginda 5-8MP cek. Yazilimlarla yapilan buyutme isi gibi degil, cok daha kaliteli sonuc veriyor.

Öyle ama 16 MP NEX-5N ile fotoğraf çekip enine ve boyuna 2 kat küçültüp 4 MP kaydetsem ben de müthiş sonuç alırım. Ama giden dinamik aralık geri gelmiyor, bunu benden iyi biliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Öyle ama 16 MP NEX-5N ile fotoğraf çekip enine ve boyuna 2 kat küçültüp 4 MP kaydetsem ben de müthiş sonuç alırım. Ama giden dinamik aralık geri gelmiyor, bunu benden iyi biliyorsunuz.

Evet dogru. Ama diger yandan 41MP'lik orneklere bakiyorum ve "vay" diyorum. Işık iyi olunca o alet inanilmaz detay veriyor, hatta %100 buyutunce bile benim kullandigim bircok kompakttan daha iyi. 5DMarkIII ile 22 gerektiginde 100MP fotograf cekebildigini dusunsene? Nokia'nin teknolojisi basit piksel cogaltma algoritmalarinin cok ilerisinde, Fuji'nin EXR'indan da farkli ve cok daha basarili. Konuyu daha acmaya korkuyorum, telefon bolumundeki ilginc kisilikler gelip saldirmasin sonra
    Yani diyorum ki, bu teknolojinin gelecegi var. Insallah Nokia'nin elinde maymuna donmez.

• denildiği gibi ışıklı ortamda 41mp az ışıkta 8mp düşürüp çekiyorsa sensöre mp yüklemesini sensörü 41mp ve 8mp ayrı devrelerle ayırıp ışıklı ve az ışıklı ortamı . çekim yapması gerekir. öyleyse iyi bir buluş bu olayı ben çok düşünmüşümdür. yalnız bunda sony parmağı var gibi görünüyor optik Carl Zeiss sensörde sony olabilirmi? bir bilgiye rastlamadım. 41mp çekip iyi pikselleri az ışıklı ortam için foto kalitesini arttıracağı bana mantıklı gelmedi.
  • megapixelle kafayı bozanlar,
    telefon mu alsam, fotoğraf makinesi mi alsam, yoksa arabaya modifiye mi yaptırsam diye bölümün canına okuyanlar,
    alın şu cihazı da fotoğraf bölümü rahatlasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

denildiği gibi ışıklı ortamda 41mp az ışıkta 8mp düşürüp çekiyorsa sensöre mp yüklemesini sensörü 41mp ve 8mp ayrı devrelerle ayırıp ışıklı ve az ışıklı ortamı . çekim yapması gerekir. öyleyse iyi bir buluş bu olayı ben çok düşünmüşümdür. yalnız bunda sony parmağı var gibi görünüyor optik Carl Zeiss sensörde sony olabilirmi? bir bilgiye rastlamadım. 41mp çekip iyi pikselleri az ışıklı ortam için foto kalitesini arttıracağı bana mantıklı gelmedi.

Piksellere tek tek hükmedebilecek bir teknoloji yok diye biliyorum, çünkü çok pahalıya mal olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

denildiği gibi ışıklı ortamda 41mp az ışıkta 8mp düşürüp çekiyorsa sensöre mp yüklemesini sensörü 41mp ve 8mp ayrı devrelerle ayırıp ışıklı ve az ışıklı ortamı . çekim yapması gerekir. öyleyse iyi bir buluş bu olayı ben çok düşünmüşümdür. yalnız bunda sony parmağı var gibi görünüyor optik Carl Zeiss sensörde sony olabilirmi? bir bilgiye rastlamadım. 41mp çekip iyi pikselleri az ışıklı ortam için foto kalitesini arttıracağı bana mantıklı gelmedi.

Optikleri Carlz Zeiss, sensörü de Toshiba üretimiymiş.

şu nokia 808 işine bir el atın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Father Torque -- 20 Temmuz 2012; 15:15:49 >

• beyler 808 telefonda güzel gösteriyor, ancak pc ye atıldığında n8 daha başarılı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.