Şimdi Ara

Su içmek zayıflatır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün arkadaşım doktorumda görmüş günde 2-3 lt su içince o gün yediğin şeylerin kalorisini yakıyormuşsun.Soru açık var mı böyle bir şey??

• up
  • yok
  • su kalori yakar :)
  • sadece su içmeyle iş bitmiyor spor yapmak gerek spor yaparken kaybettiğin suyuda tekrar su içerek kazanırsın bu şekilde yağlarından kurtulursun..
  • alakası yok bence
  • yemek yıcene su ıc zayıflarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Su İçmenin Zararları
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ALINTI

u ictikce dogal olarak kandaki su miktari artacaktir. bu da kandaki minerallerin ozellikle de sodyumun (bildigimiz sofra tuzunun icinde bol miktarda vardir) seyrelmesi anlamina gelmektedir. eger kaybedilen sodyum yerine konmaz ise isin sonu olume kadar uzayabilir. hatta ani olumler bile olabilir.

diger taraftan ne garip bir durumdur ki susuzluk ve asiri su tuketimi sonrasi vucudun verdigi tepkiler aynidir. anlatayim...

simdi dusunun spor yaptiniz veya sicak bir yerdesiniz. asiri derecede terlediniz. yani vucuttaki su uzaklasti. ama uzaklasan sadece su degil. bu su ile kandaki mineraller de (ozellikle de sodyum) ter olup akti. yani tipki asiri su ictiginizde kandaki sodyum miktarinin seyrelmesi gibi bir sey... kisaca asiri su icmek ve hic su icmemek arasinda teorik olarak bir fark yok diyebiliriz.

kulaga garip gelecek ama asiri derecede su kaybettiginizde veya susadiginizda bir bardak su icmeden once bir avuc tuz yalamak daha mantikli olabilir. yani bir gun colde susuz kalirsaniz "ulan bu tuzu yalarsam daha cok susarim, zaten susadim, en iyisi bunu yalamayim" diye dusunup yanlis bir sey yapmayin. ayni durum asiri su icildiginde de gecerli. yani sakin "ulan inat ettim 5 litre su ictim, simdi bu tuzu yalarsam tekrar susarim, o zaman da balon gibi siserim" deyip tuzu yalamaktan vazgecmeyin.

asiri su tuketimi ile olusan rahatsizliga su zehirlenmesi deniyor. en cok zayiflamak icin kafayi siyirmis kadinlarda ve tecrubesiz (bilgisiz) sporcularda goruluyor.

zayiflamak isteyen kimi kadinlar gun icinde surekli olarak su icer... cunku bir yerden su hayattir, su zayiflatir gibi bir zirva duymustur. ama vucudun ihtiyaci olan mineralleri karsilamayi aklinin ucundan bile gecirmez. ayni sekilde tecrubesiz ve bilgisiz bir sporcu terleme ile olusan su kaybini su icerek telafi eder ama gene terleme yolu ile kaybettigi kandaki mineralleri yerine koymayi dusunmez.

haa birde arkasinda iz veya delil birakmadan cinayet islemek isteyen katiller vardir. onlarin da kurbanlarina zorla su icirdigi gorulmustur. gerci otopside olum sonucu sak diye ortaya cikar ama sonucta silah veya ilac gibi bir cinayet araci kullanilmadigi icin polilerin isi zorlasir...

- himm jorc anladigim kadari ile mahkuma musluk suyu icirilmis...

pek parlak bir delil gibi durmuyor.

bu arada dislerinizi fircaladiktan sonra (en az yarim saat) yemek yemeyin. hatta su bile icmeyin. cunku dislerinizi fircaladiginiz andan itibaren disleriniz (dislerin ustu agizdaki tukruk yardimi ile ince bir tabaka ile ortulene kadar) en zayif ve korunmasiz halindedir.
    (niketese, 17.01.2006 23:32 ~ 18.01.2006 09:14)

• var. bizim biyolojicide bununla ilgili uzun uzun şeyler anlatır sürekli.

şimdi yazsam okumazsın nasılsa.

o yüzden özet geçiyorum. bol su iç. su candır, canandır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

ALINTI

u ictikce dogal olarak kandaki su miktari artacaktir. bu da kandaki minerallerin ozellikle de sodyumun (bildigimiz sofra tuzunun icinde bol miktarda vardir) seyrelmesi anlamina gelmektedir. eger kaybedilen sodyum yerine konmaz ise isin sonu olume kadar uzayabilir. hatta ani olumler bile olabilir.

diger taraftan ne garip bir durumdur ki susuzluk ve asiri su tuketimi sonrasi vucudun verdigi tepkiler aynidir. anlatayim...

simdi dusunun spor yaptiniz veya sicak bir yerdesiniz. asiri derecede terlediniz. yani vucuttaki su uzaklasti. ama uzaklasan sadece su degil. bu su ile kandaki mineraller de (ozellikle de sodyum) ter olup akti. yani tipki asiri su ictiginizde kandaki sodyum miktarinin seyrelmesi gibi bir sey... kisaca asiri su icmek ve hic su icmemek arasinda teorik olarak bir fark yok diyebiliriz.

kulaga garip gelecek ama asiri derecede su kaybettiginizde veya susadiginizda bir bardak su icmeden once bir avuc tuz yalamak daha mantikli olabilir. yani bir gun colde susuz kalirsaniz "ulan bu tuzu yalarsam daha cok susarim, zaten susadim, en iyisi bunu yalamayim" diye dusunup yanlis bir sey yapmayin. ayni durum asiri su icildiginde de gecerli. yani sakin "ulan inat ettim 5 litre su ictim, simdi bu tuzu yalarsam tekrar susarim, o zaman da balon gibi siserim" deyip tuzu yalamaktan vazgecmeyin.

asiri su tuketimi ile olusan rahatsizliga su zehirlenmesi deniyor. en cok zayiflamak icin kafayi siyirmis kadinlarda ve tecrubesiz (bilgisiz) sporcularda goruluyor.

zayiflamak isteyen kimi kadinlar gun icinde surekli olarak su icer... cunku bir yerden su hayattir, su zayiflatir gibi bir zirva duymustur. ama vucudun ihtiyaci olan mineralleri karsilamayi aklinin ucundan bile gecirmez. ayni sekilde tecrubesiz ve bilgisiz bir sporcu terleme ile olusan su kaybini su icerek telafi eder ama gene terleme yolu ile kaybettigi kandaki mineralleri yerine koymayi dusunmez.

haa birde arkasinda iz veya delil birakmadan cinayet islemek isteyen katiller vardir. onlarin da kurbanlarina zorla su icirdigi gorulmustur. gerci otopside olum sonucu sak diye ortaya cikar ama sonucta silah veya ilac gibi bir cinayet araci kullanilmadigi icin polilerin isi zorlasir...

- himm jorc anladigim kadari ile mahkuma musluk suyu icirilmis...

pek parlak bir delil gibi durmuyor.

bu arada dislerinizi fircaladiktan sonra (en az yarim saat) yemek yemeyin. hatta su bile icmeyin. cunku dislerinizi fircaladiginiz andan itibaren disleriniz (dislerin ustu agizdaki tukruk yardimi ile ince bir tabaka ile ortulene kadar) en zayif ve korunmasiz halindedir.
    (niketese, 17.01.2006 23:32 ~ 18.01.2006 09:14)

Süper bilgiler teşekkürler

• çok fazla değil ama günlük 2-2.5 litre su yağ yakımına yardımcı olur diyetisyenimden öğrendim

Dar gelirliliğin alemi yok parayı basıp gidiyoru diyetisyene(ressssmen)
  • zayıflamak için su içme vücudundaki pislikler temizlensin diye su iç..Su elbet yıkım reaksiyonlarında önemli rol oynar.Ben kilo almaya çalışıyorum ama ben de çok fazla su içiyorum.Hem kilo alan hem kilo veren bol bol su içmeli.Vücumuz mikroorganizmalardan arınmalı.
  • Su düzenleyicidir. Kilo vermen kolaylaşır.
  • Kış aylarında değil ama bahardan sonra özellikle bu günlerden sonra; Sabah 0,50 litre öğlen 1 litre akşam 2 sürahi (1.5 ar litrelik) su içiyorum etti sana 4,5 litre ee ben niye zayıflayamadım? Demekki tek su içmekle zayıflanmıyormuş.
  • Eşim için araştırıyordum bu konuyu sanırım su içmenin en büyük etkisi tokluk hissi vermesi. Bu konuyla ilgili de en güzel açıklama şurada var;

Tokluk Hissi Verir
    Su içerek zayıflamaya katkıda bulunmak istiyorsanız, ilk olarak yapmanız gereken suyu yemeklerden önce içmektir. Çünkü yemeklerden önce içilen su ile tokluk hissi yaşatır ve yemeklerden düşük oranlarda kalori almanıza destek olur. Bu arada içilen su mideyi doldurduğu için yemeğin ardından uzun süre iştahınızın açılmasını önler. Diğer öğüne kadar belirli oranda tokluk hissi duymaya devam edersiniz.

Alıntı: http://www.jeyyu.com/2015/11/su-icmek-zayiflatir-mi-bizden-ogrenin.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.