Şimdi Ara

Su=H2O değilmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    suyun h2o olmadığı h2o yu birleştirince su olmuyor dediler bilim adamları.
    h2o nun dışında suyu su yapan 3. bişey varmış.henüz bulunamamış
    su bu yüzden yaratılmazmış.olanla idare edilirmiş diye...

• Böyle birşey yok,
    Örneğin bütün hidrokarbonlar oksijenle yandığı zaman su açığa çıkar.
    Örnekler:

C2H5OH + O2 --------> CO2 + H2O

CH4 + 2O2 -------->CO2 + 2H2O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 8 Haziran 2007; 6:58:54 >
  • cumhuriyet bilimde okudum hocam aklıma geldi
    ispatlıyacm ama bekleyin
  • en kısa sürede bulacağım
    moneküllere ayrıldığında h20 diyordu.ama h20 moneküllerini birleştirince oluşan bir su yok.nemi oluşturan şeyin içinde bulunabileceği klima örneği ile düşünüldü diyordu.Renk karmaşasını da bu maddenin verdiğini söylüyorlardı
  • bence H ve O den yapılan şey su olmaz sadece sıvı olur. su dediğiniz öyle basit bişey olamaz. içinde bilmediğim birsürü element olacak ve bunlar belli bir dengede olacak.
    element sadece doğada bulunur.yaratılamaz.
    bir element oluşması için katrilyonlarca olasılık hesaplanmakta bunuda bilim adamları mecburen yapamazlar...
    hidrojnle oksijeni birlestirip su yapamadıkları gibi suyu hidrojen ve oksijene ayırıp hidrojenle calısan arac yapmıolar.ayrılıştırıldan sonra kullanılmıyor.hidrojen ayrı bir element ve zonguldakta milyarlarca ton var.dünyanın en büyük petrol yatağı ülkemizde yatıyor.takribi 2050 senesinde petrol tamamen bitince kullanılmaya başlanacak olan maddedir.

konuya dönelim

3.şey nedir ?
  • bir kimyasal tepkimenin gerçekleşebilmesinin 3 temel koşulu vardır:

1)tepkimeye giren taneciklerin birbirleriyle çarpışmaları gerekir
    2)giren taneciklerin uygun geometride yönlenmiş olmaları gerekir(uygun geometri,çekirdek eksenlerini birleştiren doğrudur)
    3)enerji engelinin aşılması gerekir

lab ortamında 1. ve 3. koşullar sağlansa bile 2. koşulun sağlanması nerdeyse imkansızdır bunun için bilim adamları H2O yapamaz!
  • Hidrojen ve oksijen gazlarını karıştırınız ve bir kibrit çakınız bakalım ne oluyor. Su açığa çıkar fakat muhtemelen büyük bir patlama olur. Böyle kontrolsüz değilde kontrollü bir biçimde bu patlamalar gerçekleştirilirse bu yöntemle su elde edilebilir ve edilmiştir, ama su elde etmek için buna gerek yoktur.

Hidrojen ve oksijenden yapılan şey su olmaz, sıvı olur diyorsunuz. Doğru bu bir kaynak suyu ya da içme suyu değildir, çünkü bu saf sudur.

Sadece kimyasal ve fiziksel metodlarla element yaratılamaz ve yok edilemez ama nükleer reaksiyonlar sonucu elementler yaratılabilir ve yok edilebilir. Ayrıca su element değil, moleküldür.

Bir atomun içi hakkında kitaplarda gördüklerimiz hep modeldir, olayı kavramak içindir. Mesela atom çekirdeğinin etrafında dönen elektronlar ve orbitallerin gösterimi modeldir. Birbirine bağlanan atomlar gösterilir, sigma bağı, pi bağı v.s. anlatılır ama bu gösterimler bir modellemedir. Gerçekte bu kadar küçük ölçeklerde gözümüzde canlandırma yapamayız. Molekül oluşumunda çekirdek açısının önemi diye bir şey duymadım.

Ayrıca örneğin suyu oluşturan moleküller 105 derece açı yapıyorlar. Bunun için 105 derece açı ile mi gelmeleri gerekir? Hayır. Molekül oluştuktan sonra o şekli alıyor daha doğrusu oluşurken o şekli alacak şekilde oluşuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hidrojen ve oksijenin yanında bazı mineral ve elementler bulunabiliyor. bunları bir şişe suyun etiketini okuyarak da öğrenebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: _dArBeLi_MaTkAp_

hidrojen ve oksijenin yanında bazı mineral ve elementler bulunabiliyor. bunları bir şişe suyun etiketini okuyarak da öğrenebilirsin

o zaman şöyle diyelim
    su=h2o veazıcıkta mineral ve element
    bumudur?
    değildir.
    ayrıca nedir o mineral ve elementler
    ve onlarıda karıştırsak su oluyormu
    ben oluyor olmuyor iddaasını yapmıyorum
    merak ediyorum hepsi bu
  • su=H2O

içme suyu =H2O+mineraller+tuzlar+bakteriler v.s.

suyun içinde 3. bir madde yoktur. sadece tıpta bazı yaraların tedavilerinde kullanılan oksijenli su vardır o kadar. zaten o da içilmez.

iki hidrojen ve bir hidrojenden uygun ortamda su elde edebilirsiniz. ama bu su içme suyu olmayacaktır.
  • İçme suyu başka su başka.
    Su, laboratuvarda yıllardır sentezlenebiliyor.
    Ortada doğa üstü bir durum yok...
  • H3O da olabilir. Nükleer reaktörlerde kullanılan ağır su...
  • içme suyunu ayrıştırınca dibinde bir tortu kalır o tortu suyun içinde çözünmüş halde bulunan minerallerdir. aldığınız kaynak sularının üzerinde kimyasal analizi yazar. her kaynak suyunun tadının farklı olmasının sebebi bu minerallerin hepsinde farklı oranlarda bulunmasıdır. ayrıca suyu yaratırsak insanı yaratırız diye birşey söylemekde pek doğru değil su sadece insan vücudundaki metabolik olayların gerçekleşebilmesi için bir ortam görevi görüyor.
  • içme suyu da aynen yapılır.
    tarif:

laboratuara şu ya da bu şekilde (bir örneği en başlarda kaotika vermiş) saf su elde ediniz
    herhangi bir kaynak suyunun analizini elinize alınız
    analizde yazan katyonlar ve anyonlardan bulabildiklerinizi doğru derişimlerde saf suya ekleyiniz

afiyet olsun
    kaynak suyuna çok yakın bir su elde ettik bu şekilde
  • işte vicarusun anlattığı tam olarak turkuaz suyun üretim sistemidir :)
  • En güzeli bizim Eskişehir'in kalabak suyudur arkadaşlar şiddetle tavsiye ederim :)

Spektrofotometre denen bir cihaz var ve benzeri laboratuvar cihazları. Bu cihazlarla herhangi bir kimyasal bileşiğin içindeki tüm anorganik ve organik maddeler (enzimler de dahil), konsantrasyonu, enzimlerin kinetiğini hatta nükleik asitlere kadar tüm bileşenleri tespit etmek mümkün. Bu ne demek, suyun içinde ne olduğunu bilmek demek. Bu durumda suyun içine bu bileşenler eklendiğinde bire bir aynı olmasa da herhangi bir suyu (kaynak suyu, yağmur suyu, saf su, çeşme suyu v.s.) simüle etmek benzerini yapmak mümkündür diyorum.
    Suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri itibari ile mucizevi bir sıvı olduğunu düşünüyorum.
    Ama bilime inanan biri olarak bir takım safsatalara da lütfen inanmayalım derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kemall

H3O da olabilir. Nükleer reaktörlerde kullanılan ağır su...

Nükleer santrallerde kullanılan ağır su H3O değild D2O'dur. "D" döteryum'un simgesidir ve döteryumun hidrojenden bir protonun yanında bir de nötron içermesidir (hidrojen atomu sadece bir protondan oluşur, tabi bir de elektronu vardır). Aynı zamanda daha ağır bir versiyon olan trityum ("T") de vardır. çok çok az bulunur doğada ve bir proton + iki nötrondan oluşur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.