Şimdi Ara

Su-buz karısımlarını yapamıyorum mantıgını anlatır mısınız bugun :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar su-buz karısımlarını her seferinde yanlıs yapıyorum mantıgını bilmiyorum çünkü.Adam bi cümle veriyor sonra öncüller şöyle oluyor :

t anında su-buz karısımı vardır.
    suyun sıcaklıgı en son 0 derecededir ya da 0 ın üstündedir.
    buzun sıcaklıgı en basta 0 derece ya da 0 ın üstündedir.
    buzun sıcaklıgı değişmez suyun azalır vs. vs.

bi türlü anlayamıyorum arkadaslar su laneti ? maalesef fotograf makinem de yok soru cekip koyamıyorum sınava bi gün kala biri burda anlatır ya da benim gibi anlamayan biri varsa soru koyabilir mi icime doguyo cıkıcak bu soru

• Şimdi daha çok bu tür sorularda buzun veya suyun kütle zaman grafiğini verirler.Mesela buzun kütle grafiğini düşün.Daha grafiğin en başında(t=0 dediğimiz anda) buzun kütlesi düşmeye başladı.Buna yorum olarak buzun ilk sıcaklığı 0 derecedir dersin.Nedeni direk olarak hal değiştirmesidir.Ama mesela t=1 anına kadar buzun kütlesi sabit ilerliyor sonra düşüyorsa buzun ilk sıcaklığı 0 değildir.Çünkü su buza belli bir ısı vererek onun sıcaklığını 0 yapmaya çalışıyor.Malum hal değişimi 0da olur.Son olarakda şey var aklımda mesela t=2 anına geldi buzun kütlesi düştü biraz ama hala buz var.O zamanda buz ve su 0 derecede ısıl dengede demektir.Çünkü su 0 dereceye kadar tüm ısısını kullanarak buzun çevirebildiği kadarını suya çevirmiştir.Sonunda da ikisinin sıcaklıkları eşit olduğu için ısıl denge sağlanır.Isıl dengenin mantığı aynı sıcaklıkta olmak denilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowhero -- 10 Nisan 2010; 11:15:07 >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.