Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.264
Cevap
52
Favori
208.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 ay önce tüm filtreleri değiştirdim suyun tadı falan süperdi.
    bir haftadır suyun tadında biraz tuhaflık var önceden daha yumuşaktı su şuan sert ve sanki çeşme suyu gibi geliyor tadı.
    filtreleri değiştirdiğimde altta normalda gac karbon filtre kullanılacağına ben beyaz filtrelerden taktım ama 2 aydır güzeldi su. gac filtre takmadığım için olabilirmi?
    alttaki 3 filtre bunları taktım
    5 Micron Sediment Filtre
    Blok Karbon Filtre
    1 Micron Sediment Filtre


    birde bu aralar mahallade sular arada kötü geliyormuş bizimkiler söyledi ilk filtreye pislik birikmişde ondan geliyor olabilirmi tat bozukluğu
    elimde Tds Metre var ölçümde 26 çıkıyor iletkenlik. ayrıca ölçüm kağıtları ile ph yi ölçüyorum 6 çıkıyor
    ölçümleri normal gibi arıtma cihazına göre.
    tatlandırıcı ve mineral filtrede mevcut. ne yapmamı önerirsiniz alttaki beyaz filtreyi söküp gac karbonmu takayım oraya yada filtreleri yıkamak çözüm getirirmi çamur falan birikti ise alttaki 3 filtreyi yıkamak yeterlimi? filtreler dediim gibi 2 ay kadar oldu değiştireli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahir0734

    tds 26 normal değil. daha düşük olmalı.
    sizin anlattığınıza göre filtreler çok yeni.
    sorun 4 yollu vanada veya çek -valf de
    su karışımı oluyor muhtemel...


    merhaba tds kaç olmalı? normal çeşme suyunu ölçtüğümde 430 civarı çıkıyor
    4 nolu vana dediğiniz şatof mu ? o fazla olmadı değişeli çek valf da değişmişti 6 ay kadar önce
  • Arkadaşlar arıtma sistemini kışın kurduk e şimdi yaz geliyor evde sebilde var önceden kalma. şu resimlerde gördüğünüz ürünü kullanan var mı esnafın birinde görmüştüm memnun musun dediğimde bunun yüzünden 2 kere dükkanı su bastı dedi içi boştu sebilin bu ürünü kullanan var mı? kullanıp da aynı sıkıntıları yaşayan var mı?



     Su arıtma cihazı Su arıtma cihazı




  • merhaba size birşey sormak istiyorum. benim kullandığım su arıtma cihazı 1 yıldır sorunsuz çalışıyordu 2 ay önce suyu ölçtürdüm ph düşük çıktı 5.5 civarı bende membran hariç tüm filtreleri değiştirdim tatlandırıcı ve mineral filtre ve aşağıdaki 3 filtre. ama bir süre sonra suda içerken kötü koku hissi gelmeye başladı. mahallede yeni binalar yapıldığı için çamur geliyor sanırım bazen ondan olabilir diyerekden alttaki 3 filtreyi söküp yıkadım düzeldi koku 10 gün sonra yine gelmeye başladı koku alttaki 3 filtreyi söküp baktığımda aktif karbon filtrenin petekleri arasında yeşillenme olmuş . bugün bir tane filmtech membran aldım alttaki 5 micron filtre. gac filtre . block karbon uda değiştirdim.
    aşağıya sıralama
    1. filtre 5 micron 2. filtre gac karbon. 3. filtre block karbon .
    bu filtrelerin sıralaması doğrumu. birinci filtreye 1 micron kullananlar var yada 5 micron block karbon 1 micron sıralaması ile kullananlar var hangisi doğru.

    benim membran değişeli 11 ay olmuş filtreyi satan firma bana membran değişim zamanı geldiğinde çayda kireç yapar yapmıyorsa değiştirme dedi ama ben alttaki 3 filtreyi değiştirdim membranı değiştirmedim filtreleri değiştirirken suda yıkadım depoya bağlamadan 25 dakikada boşa akıttım sonra depoya bağladım depo dolunca suyu yine denedim suyu içerken koku geliyor hissi var yine . ben depoyu tekrar boşalttım su bitince 5 dakika bekledim denedim su güzel geldi bu defa tadı. ama 2 saat sonra yine denediğimde suda yine koku var hafifden hissediliyor.
    membrandan dolayı koku yaparmı? membranı değiştireyimmi. aldığım filmtech memran yedekde duruyor
    mineral filtrenin bir fonksiyonu varmı yoksa onuda iptal edicem.
    arıtma cihazının hortumlarından dolayı olabilirmi koku yani hortum içinde bakteri üremiş yeşillenmiş yada çeşme bataryadasında mantar gibi bir sorun oluşabilirmi? yardımcı olursan çok sevinirim.

    evde 3 kişiyiz öyle çok aşırı su tüketmiyoruz bu cihazlarda günlük en azından kaç litre su tüketilmesi lazım filtrelerin sağlıklı ve deponun sağlıklı kalması için?
    bu arada suyu ölçtüğümde suyun tds değeri 18 civarı çıktı ph yi ölçmedim ama ölçme kağıtları var onuda ölçücem emin olmak için bugün

    şimdiden teşekkürler bilgili arkadaşlar tavsiyelerinizi esirgemeyin lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 8 Nisan 2015; 18:05:25 >




  • Defalarca su arıtma cihzzı almaya niyetlendim ama hep kafa karıştırıcı modeller, ortadan kalkan servisler ve bolca bilgi kirliliği yüzünden vazgeçip damacanalara mahkum kaldım. Adam gibi 500 tl yi geçmeyen, filtreleri kolay ve yıllar sonra da bulunabilir önerebileceğiniz bir cihaz var mı? Ayrıca hanna test ölçer cihazıda almak istiyorum ki değerlerin ne zaman bozulduğunu da yakınen takip etmeyi arzuluyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar önemli olan sistem değil filtredir. kabı zaten her firmada aynı. ben gittigidiyor'dan en ucuz 8 filtreli sistemi aldım kendim kurdum basit zaten. kendiniz kuramazsanız bi tesisatçı 20-30 tlye yapar zaten. içindeki filtreleri de 2-3 ay kullandıktan sonra bütün filtreleri kaliteli filtrelerle değiştiriceğim. membranı filmtec olsun ilk başta yeterli. ondan sonra 2-3 ay pakedin içinde gelen filtreleri kullanırsınız ondan sonra filtreleri kendiniz takip edersiniz atla deve değil firmalara 1000 1500 tller kaptırmayın. en ala filtre seti 200 tlye geliyor. e sistemide 250 ye aldım zaten. 450-500 tlye 1500 tl para bayıldığınız sistemlerden çok daha kaliteli sistemleri kurabilirsiniz kısaca. en azından içindeki filtreden haberiniz olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 10lion

    arkadaşlar önemli olan sistem değil filtredir. kabı zaten her firmada aynı.


    Hocam yazınızın bu kısmına katılmak mümkün değil. 2-3 yıl derinlemesine araştrıken tamam filtreler suyu temizliyor ama suyu verirken yahut dinlendirirken temas ettiği o kanserojen ucuz siyah plastik contalar hiç mi önemsiz? En azından o contalara temasının önlenmesi ve ucuz plastik düzeneğine mahkum bırakılışımız ne kadar mantıklı? Bir bütün halde baştan sona adam gibi arıtma gerekmez mi?
  • 10lion 1 kullanıcısına yanıt
    aslında ben de bu minvalde tüm sistemi kendim toplamak istiyorum ama parçaların çokluğu, en iyisi nedir nerden alınır vs. mesai olduğu için hep erteliyorum.

    benim gördğüm plastik şasi var ve filtrelerin kasaları (kovanları?) bu şasedeki klipslere oturuyor, sonrası filtre kovanlarının içine filtreler yerleştirmek ve oringli kapakları kapatmak, çıkışlardaki nozüllere plastik ince su borularını bağlamak.

    lavabonun altındaki fleks hortuma T branşmanı bağlamak lazım, ro filtrede sanırım atık su problemi var onun için gidere çıkış vermek lazım. bunlar birşekilde halledilir, atla deve değil ama başta dediğim gibi en iyisi nerden alınır bunu bilmek lazım. ben servisin gelip de bana 3-5 liralık çin malı ne idüğü belirsiz filtreyi 20-30 belki daha fazla fiyattan itelemesi yerine kendim 20-30 liraya Amerikan malı, kanada malı vs. filtreyi satın alıp kendim takma taraftarıyım. Özellikle filtrelerde servislerin getirip taktığı yada cihaz sağlayanlardan yedek parça olarak alınan filtrelerin çok yüksek kar marjı ile satıldığına eminim.

    Son mesajdaki arkadaşın dediği gibi tüm sızdırmazlık contaları, oringler, su boruları, su tankı vs. su ile temas eden her yüzey sağlığa zararlı olmayacak malzemeden içlebilir su standardında üretilmiş olmalı.
    Bu malzemeleri kim sağlar, nerden buluruz 1 milyon dolarlık soru budur :D




  • Arkadaşlar bu su arıtma cihazları suyun içerisindeki yararlı baktarileri de ayrıştırdığı için pek iyi olmaz diyorlar..
    Su neredeyse tüm özelliğini kayıp ediyor diyorlar.. ( İş yerinde ve şuanda karşımda oturan bilmiş arkadaş iddia etmişti)
    Sizce bu ne kadar doğrudur??
  • bakteri değil de mineral demek istemiştir o bilmiş arkadaş
    arıtma ile su saflaşıyor, içindeki mineraller neredeyse sıfırlanıyor.
    Bildiğim kadarıyla magnezyum ve kalsiyum en önemlileri ve ilginçtir bu mineraller suyun tadını kötüleştirir, yani sert su dediğimiz tadını beğenmediğimiz su aslında en faydalı sudur çünkü içinde kalsiyum ve magnezyum var.
    ooo tadı harikaa dediğimiz suda ise çok azdırlar, ama aslında bizim bu minerallere ihtiyacımız var...
    peki saf su içmek kötü müdür: hem evet hem hayır !
    - Evet çünkü bilimum minerallerden mahrum kalıyoruz.
    - Hayır çünkü o mineralleri bir dilim peynir ile kolayca bünyemize dahil edebiliriz. Suda olması iyi ama olmasa da olur çünkü tek mineral kaynağımız su değil, bu bilimum mineralleri içeren pek çok farklı besin kaynağı var, suda olmasa da olur...

    İçtiğimiz su Vucudumuzun PH dengesini bozmadıktan sonra sıkıntı olmayacağını düşünüyorum...




  • userneym kullanıcısına yanıt
    minerallerin formu faklı oluyor sanırım, ionize yada değil gibi türlü haller var. suda çözünmüş ve faydalı formdaki minerali başka türlü elde etmek mümkün olmayabilir teknik olarak.

    bana göre özellikle kuyu suyu çekilen bölgelerde arıtma kullanılmalı ve bu su çay, kahve, yemek yapımında kullanılmalı. ama içme suyu olarak damacanaya devam edilmeli yada arıtma suyu + doğal maden suyu tüketilmeli.

    bu arada şu arıtma sistemini nasıl kendimiz toplarız bilen biri anlatsa çok makbule geçecek.
    - İlla hazır set almak zorunda mıyız?

    - filtrelerin standart bir ebadı var mıdır? din-iso standardı gibi nerden ne marka alırsan al uyar gibi.

    300 lira civarında setler var ama içindeki filtrelere güvenilmez, ben kendim amerikan avrupa malı filtre alacak olsam setle birlikte gelen filtrelere boşa para vermiş olacam.

    bu işten para kazananlar varsa sanırım benim sorduğum soruya pek cevap vermeyeceklerdir ama tecrübeli tüketiciler lütfen bilgi paylaşsınlar.




  • 10lion 1 kullanıcısına yanıt
    tamam işte ben bunu başka bir konuda da yazdım. filtrelerin haricinden zaten sistemde ne var ki? bizden bir tüketici, firma vs değil de geçrke bir üye de çıkıp şunun oluru var mı söylese oh be diyecem yeminle!


    filtrelerin oturduğu klipsler görüyorum, klipsler de ana şaseye bağlı, seri bağlı filtrelerin arasında su hortumları var ince, 1 adet ince tip evye üstü musluk ve su tankı var.
    bunların haricinde lavabo altındaki su giriş fleks hortuma bir T parça eklenip ordan su çekilecek ve artıma için çalışan musluk ile de arıtılmış su alınacak.

    ben ne idüğü belirsiz filtrelere başta para vermek yerine bu filtreleri bir arada tutan şaseyi ayrı filtreleri de kafama göre ayrı alıp evde kendim sistem kurmak istiyorum. ben taiwan çin malı filtre almak zorundamıyım? 2 dolara ithal edip de 10-15 dolara faiş karla satılan bir malzemeyi almak zorunda mıyım? gider o paraya amerikan malı bişeyler bulurum, kendim takarım.

    ilginç olan ise bu soruyu belki geçmiş zaman boyunca 3-4 defa sormama rağmen burda sürekli yazıp çizenlerden bir tanesi bile cevap vermediler.

    sanki firmalarının kendi sitesindeymişiz, kendi forumlarındaymışız gibi yazıp çiziyorlar sürekli ve geriye sadece laf kalabalığı ve kafa karışıklığı kalıyor.

    anlaşılan bu cihazlarda kar majı çok büyük ve çok tatlı ! ayrıca pazar da çok büyük, artan mazot fiyatları neticesinde damacana sular sürekli zam yemeye başladı.




  • eğer olurda bu işi başarırsam, kendi sistemimi kendim kurarsam eğer, malzemelerin nerden ne fiyata alınacağından tutun montajın detaylı resimlerine kadar herkesle paylaşıcam inşallah.

    gerekirse daha önce eline tornavida tutmamış adama bimden matkap aldırır mutfaktaki evyeyi deldirip musluğu taktıracam, yeterki bilgi paylaşılsın, cebimizden çıkan paranın hakkını sonuna kadar alabilelim.

    2000 liralar havada uçuşuyor ama satıcılar buranın donanimhaber forumu olduğunu unutuyorlar!
  • nicknick N kullanıcısına yanıt
    ben sana açıklanmışını gönderiyim o zaman:) kusura bakma pek bakma vaktim olmadı o yüzden geç cevap veriyorum. ben de almadan önce senin gibi aynı soru işaretleri vardı kafamda. bayağa fazla araştırdım biraz da youtube'dan video izledim dedim ben bunu yaparım aldım yaptım evime bir hafta sonra da arkadaşa kurduk beraber. gerçekten çok basit az bçk tadilat işinden anlıyorsan çok rahat yapılır.

    iyisi kısmı biraz karışık geliyor çünkü firmalar biraz kafa bulandırıyor. yok adi plastik yok conta kansorejen ne alakaysa:) benim gördüğüm bütün sistemlerde dış kaplama aynı dış kaplama dediğim de suyun dolandığı kap. bu kap hepsi beyaz hepsi aynı inan bana bir kaç firmaya gidip elinle kontrol edebilirsin hepsi bildiğin plastik kap.

    asıl önemli olan asıl işi yapan içindeki filtreler ve membran. çoğu firma filtre olarak saçmasapan filtreler kullanıyor hatta şu kadar söyleyim çoğu firmanın membranı filmtec bile değil. eee insanların suya zaafı var pahalı olan iyidir mantığı var firmalar da şişirdikçe şişiriyor saçmasapan filtreli sistemler binleri ikibinleri görüyor. inan kazık yemekten başka bir şey değil bu. eğer illa firmaya yaptırcam diyorsanız da illaki filtre ve membran markasını sorun ve usa filtre olmayanları membranı filmtec olmayanı direk eleyin.

    önceki mesajımda da demiştim. eğer kendin kurmak istiyorsan elimden gelir diyorsan hiç düşünme gittigidiyor sahibinden n11 gibi sitelerden güvenilir satıcılardan filmtec membranlı 8 aşamalı bir sistem al. bir parantez açayım bu sistemlerde en asıl işi yapan membran dediğimiz bir filtre basamağı o yüzden bu ne kadar kaliteli ise içtiğiniz su da o kadar kalitelidir. o yüzden kesinlikle her daim filmtec markalı membran kullan zaten dediğim sistemlerde satıcılar filmtec markalı membran diye belirtiyorlar özellikle. ondan sonra kullanımına göre 5-6 ay sistemle gelen filtreleri kullan 6 ay sonra bütün filtreleri usa menşeili filtrelerle değiştir. kaliteli bir kaç filtre markası var zaten isimleri evde bir yere yazmıştım bir gün onları da yazarım buraya filtreleri de açıklarım dilim döndüğünce zamanı gelince yine gittigidiyordan filan alırsın. filtre değiştirmek çocuk oyuncağı bağlantı vidamsı contaları çevirip açıyorsun filtreyi takıp kapatıyorsun:) bak şimdi ben ilk başta filtreleri nasıl takıcam bilemedim diye düşünme zaten filtreler takılı geliyor kargodan sen sadece şebeke bağlantısı ve musluk bağlantısını ve ara hortum bağlantılarını yapıyorsun.

    şimdi sana bir kaç link ve kurulum videosu göndereyim biraz daha kafanda şekilllensin. ayrıca zaten aldığın sistemde kurulum kitapçığı çıkıyor orası da anneye anlatır gibi anlatıyor

    misal ben bmb'nin kurulum klavuzundan bayağa yararlandım:)

    http://www.bmbsuaritma.com.tr/pdf/ro-10-canavar-kurulum-kilavuzu.pdf

    burdan neyin ne olduğunu anladım

    http://www.aqualine.web.tr/?lang=tr&group=14

    ve youtube'da " Reverse Osmosis Installation" diye aratırsan bir sürü açıklayıcı kurulum videosu bulabilirsin en çok da bunlar yardımcı oldu bana bu video güzel mesela youtubeda zibilyon tane var zaten hepsine bakarsın istersen

    https://www.youtube.com/watch?v=sDhC9XMKLPA


    zaman buldukça yardımcı olmaya çalışırım. sonuçta ben de senle aynı durumdayım 5 ay öncesine kadar su arıtma nedir bilmiyordum bile

    ekleme: aa bak unuttum sipariş verirken dikkat edeceğin bir olay daha var. o da evinde akan suyun debisi. eğer suyun debisi iyi ise sıkıntı yok da debisi düşük ise pompalı sistem alman gerekiyor. zaten satıcılarda aynı sistemi hem pompali hem de pompasız satarlar. pompalı 40-50 tl daha pahalıdır doğal olarak. suyun debisini de göz kararı baktım ben normalde bir aletle ölçüorlarmış hem 2. kattayım 8 katlı binada hem de daha önce hiç debiyle ilgili sıkıntı çekmediğimden pompasız aldım. eğer seninde şartların benim gibiyse pompasız al su debinde sıkıntı varsa düşükse pompalı sistem al pompa sonradan da alınıp eklenebilen bir şey kafan rahat olsun o yüzden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 10lion -- 13 Nisan 2015; 19:48:45 >




  • İş yeri tipi cihaz almak istiyorum, Conax markasını önerirmisiniz ?
  • 2 sorum olacak:

    1- Filtreleri kendim değiştirdim, tank kapalıyken 2 saat boşa akıttım, gri renkli su aktı gitti. Sonra tankı 3 kere doldur boşalt yaptım ama hala suda küçük küçük beyaz parçacıklar var ???
    filtre değişiminden önce yoktu ve çeşme suyunda da yok...
    Bunlar nedir nasıl yok olur, yanlış montaj mı yaptım acaba ?

    2- RO membran filtrenin ambalajında ÇOK KORKUNÇ uyarılar var, daha önce hiç bir yerde bu uyarıları görmemiştim, neden bu kadar tehlikeli birşeyden kimse bahsetmiyor ???
    Bu açıklamalar şöyle birşeylerdi:
    RO membran filtre koruyucu zehirli kimyasallarla doludur, bu zehirin (Sodium Metabisulfite (CAS 007681-57-4)) gitmesi için membranıs sisteme takmadan önce en az 1 saat boşa su akıtılması gerekir, içerseniz veya gözünüze sıçrarsa bol suyla yıkayın ve doktora koşun!!!!

    Membran filtre her zaman ıslak bırakılmalıdır, asla kuru kalmamalıdır.

    Arıtma cihazınızı 1 hafta (1 ay'mıydı yoksa) kadar kullanmazsanız, geldiğinizde en az bir saat boşa akıtmalısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi userneym -- 24 Nisan 2015; 11:52:22 >




  • Merhabalar,

    Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

    http://www.scopemed.org/?mno=593

    Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

    "...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

    "...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."


    Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

    Kolay gelsin...




  • minicikdev kullanıcısına yanıt
    yazıyı linkte bulamadım/okuyamadım, acaba okumak için üye mi olmak gerekiyor ????
  • userneym kullanıcısına yanıt
    google da aratırsan çıkıyor, kısa bir makale. yaptıkları testlerin sonucları vs. seklinde vaka/calisma degil de genel bir gozlem uzerine yazmıslar.

    ozetle, "cihazın satın alınması yeterli degil, bakteri olusumuna gebe filtrelerin belli bir süre sonra yarardan cok zarar getirdigi yonunde" bir makale.

    ben hala gerekli adımı atıp da sistemi kurmus degilim, biliyorum ki ne burdan nede yerli satıcılardan gerekli bilgileri alamayacagım o yuzden yabancı sitelerden biseyler ogrenmeye baslicam.

    bana gore ev içi filtre sistemi kurulacaksa mekanik filtrelerin haricindeki her filtrenin belli bir kullanım ömrü olduğu iyi anlaşılmalı. Kimyasal rekasiyona girerek ortamdan partikül ayıran örneğin bir karbon filtresi zamanla bakteri yatağı haline dönüşüyor.
    belki karbon filtre yerine aynı işlevi gören nano filtreler çıkmıştır kimbilir, bakkp araştırmak lazım.

    belki en uygun çözüm lavabo altına mekanik filtre sonrası RO filtre takıp oylece bırakmaktır. Ve bol bol maden suyu tüketmektir. Zaten ben iski suyunu filtreleyip içmeyi düşünmüyorum hiçbir şekilde sadece yemek ve çaya konan suyun sadece kaynatma ile ağır metal vs. den arınması sözkonusu dğeil bu yüzden arıtma sistemleri hala kafamda yer ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 27 Nisan 2015; 11:39:50 >




  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    Önemli olan suaritma cihazi markalarıddeğil cihazda kullanilan ve asil temizlik isini yapan nebranin markasi ve kalitesi İzmirde erfa suaritma cihazlarini tavsiye ederim filmtek nebran ve amerikan flitreler kullanılıyor @Akinci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.