Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.265
Cevap
52
Favori
208.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.n11.com/8-asamali-motorlu-1-yil-yedek-filtreli-mineralli-ozel-su-aritma-P40588163

    Bu cihazlardan kullanan varmı? Fiyatları ucuz. Su arıtma cihazlarında önemli olan filitre değil mi? Bu cihaza uygun kaliteli filitre nerden bulabiliriz?
  • Madem bizim alanımızda bir konu varmış konuya dahil olmamak uygun olmaz dedim ve bir kaç soruya cevap vermek anlamında nacizane bilgilerimi sunmak istedim.
    Arkadaşlar öncelikle bir kaç konu hakkında bilgi vermek istiyorum, su arıtma sistemlerinde öncelikli olan üretim yeridir.Bu işi en iyi yapan ve ilk bulan amerikadır.Daha sonra da uzakdoğu ülkeleri işe el atmış plastik kalitesini düşürmüş geri dönüşümlü malzemeden üretim yapıp fiyatları uygun bir şekilde piyasaya sunmuştur.
    Çoğu firma kendi aralarında değişiklik olsun diye, farklı yöntemler kullanarak aynı sistemi daha pahalıya nasıl satarımın derdine düşmüş durumdalar.Bu farklılıklar mesela ph filtresi, detox filtresi vs. şeklinde uzayıp gidiyor...
    Asıl işin doğrusu şu ki ;
    Suyun değeri üzerinde membrandan geçtikten sonra filtrelerle yapılan sözde düzeltmeler aslında çokta doğru yöntemler değildir.Çünkü şebekeden akan suda ph değeri doğada bulunduğu şekilde evinize kadar gelmektedir, ve doğal bir şekildedir.Fakat bu ph vs. filtreleri suyun yapısını, tadını içerisinde bulunan (karbonat vs.) maddeler ile bozmaktadır.Asıl olan suyun ph'ının kanın ph'ına en uygun olan 7.365 değerine en yakın değerde olan suyun içilmesidir(doktorlara sorabilirsiniz).
    Aldığınız üründe üretilen ülke, garanti ve bu işi yapan membran filtre ve diğer filtreler önemlidir. Membran filtre orjinal filmtec olması çok önemlidir. Çoğu firma orjinal kulandığını söyler fakat üstündeki quare kod kontrol edildiğinde öyle olmadığı ortaya çıkmaktadır.
    Dikkat edin çoğu firma sattığı ürüne fatura bile kesmemekte ve ürünü kargodan aldıktan sonra
    hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir.
    Ben size şu siteyi kontrol etmenizi tavsiye ederim.www.bursaaritma.com bir girin siteyi inceleyin ürünleri kontrol edin, Piyasadaki diğer ürünlerden çok farklı ve kaliteli ürünler var olduğunu göreceksiniz.




  • Akinci A kullanıcısına yanıt
    pompalı olsun filtre sayısı en az 6 tı olsun sistem ters ozmoz olsun garantisi ve servisi olsun daha sonra filtre değişimleri uygun fiyat olsun gerisi hikaye
    www.rosuaritma.com royal green su arıtma cihazını tavsiye ederim size
  • selam, ters osmos konusunda filmtec- DOW kimyasal firması doğrudur, ben de soruyu sorduktan sonra araştırmıştım. Dow kimya alanında dünya devi olduğuna göre çin malı markasız olması muhtemel membranlara göre ilk tercih olmalı.

    Peki membran filtrenin ömrünü uzatmak için hangi tür filtreleri satın almak gerekir, hangi firma/markalara güvenilebilir? kireç, tortu filtreleri vs.

    soyuru sorma amacımı anlamanız için şöyle bir cümle kurayım, ters ozmostan geçirilmiş suya tekrar tad katmak için mineral ilave etmek benim tabiatıma ters. hem gereksiz bulmam hem de arınmış suya tekrar menşei belirsiz katkı maddesine karşı olmam sebebiyle.

    ben içme suyunu analizi yaplan kaynak sularından tüketiyorum ve bunu değiştirmeye niyetim yok fakat çay, yemek vb. işler için kaba kuyu suyunu veya klorlu iski suyunu ıslah edecek bir düzeneğe ihtiyacım var.
  • klor , kireç tamam ama tabiki bununla sınırlı değil. bunlarla bitmiyor ki,

    kuyu suyunda periyodik analize rağmen çıkabilecek yada analizde kapsam dışı ağır metal yada biyolojik tehlike /iski için de aynı şekilde.

    madem filtre kuracam o zaman ters ozmos da olsun mutlaka.

    - karbon ve mikron gözenekli çelik filtre kullanıcam. peki kaba tortu için ilk girişe böyle sarılmış iplik türü filtreler var onlardan koyayım mı? mikron filtre hemen tıkanmasın, karbon filtre hemen bitmesin diye. ayrıca bu karbon filtrelerin bittiğini nasıl anlarız?
  • teşekkürler, bir arıtma seti gözüme kestirmiştim. akşama linkini bulup size sorarım burdan.
  • merhaba linkleri göremedim alttaki link diye belirtmişsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonga alp er

    Arkadaşlar herkese selam,

    Öncelikle tartışmaya katılan ve bilgisini/görüşlerini/tecrübelerini aktaran tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Buradaki bilgiler arıtma cihazı seçimimde çok faydalı oldu. Edindiğim bilgileri ve şahsi değerlendirmelerimi sizinle de paylaşmak istedim. Yorumlarınız bizi aydınlatmaya devam edecek.

    Öncelikle forumları karıştırarak işe başladım ve fark ettim ki çok fazla dikkat edilmesi gereken husus var. Cihaz seçimi ayrı bir konu, filtrelerin menşei ve kalitesi ayrı bir konu, servis kalitesi ve yaygınlığı ayrı bir konu, sertifikalar ayrı bir konu... Tüm bunlara dikkat ederek sertifikaları sorgulamaya başladım. Özellikle NSF ve WQA sertifikaları güncel mi ve bizimle paylaşıyorlar mı diye sordum firmalara. BMB ve CONAX firmalarının müşteri desteği ve bilgilendirmesi çok iyiydi. BMB sertifikalarını paylaşmadı gerçi, biz size dönelim dediler o kadar. CONAX tüm sertifikalarını yolladı ve hepsi günceldi. İhlas ile de görüştüm ancak müşteriye yaklaşımlarını pek beğenmedim açıkçası. Ayrıca tek tip cihaz satmalarını da olumsuz karşıladım. Hatta hattın öbür ucundaki arkadaş benim konu hakkındaki detaylı sorularımı duyunca biraz tersledi bile.

    Ne BMB ne de CONAX yerli bir üretim değiller, ikisi de Kore malı. Not etmeyi unutmuşum ancak ikisi de firmaların adlarını paylaştılar (müşteri hizmetlerine sorun söyleyeceklerdir). Çünkü NSF ya da WQA veritabanında çıkmıyorsunuz dedim, onlar da biz ... firmalarının ürünlerini satıyoruz diye açıkça söylediler. Bunlardan BMB'nin NSF sertifikası günceldi, WQA yoktu. Diğer CONAX'ın ise hem WQA hem de NSF sertifikası vardı. Ancak bu sertifika olayı da çok yanıltıcı bir durum. Çünkü bu sertifikaların içinde hangi cihazlar için oldukları yazıyor ve o cihazlar çok sınırlı sayıda ya da bizim almayı düşündüklerimiz değiller gibi. WQA araması yapınca TR için karşınıza sadece BSH'ın ürünleri çıkacak, muhtemelen bunlar da su sebilleri için. İhlas'ın ise sadece NSF sertifikaları çıkıyor, onlar da cihaz için "NSF/ANSI 58" ve filtreler için "NSF/ANSI 42" anladığım kadarıyla. Yine de bu üç cihaz da sertifikasyon bakımından bir adım öndeler gibi düşündürdü bana. NSF için genelde karşınıza "NSF/ANSI 42" çıkacak, ama içeriğine mutlaka bakın derim.

    Bu arada Waternet diye bir firma ile de görüştüm, sistem mantıklı ancak çok pahalı geldi bana. Filtre bakımlarını vb. kendileri otomatik yapıyorlar. 5-6 filtreli Kore yapımı Coway markasında bir cihaz takıyorlar. Benim gibi ev kullanıcılarına göre değil gibi. 33USD+KDV abonmanlık bedeli var. İlk giriş bedeli var 99USD (buna ilk ayın 33USD+KDV'si de dahil). 14 günlük deneme süresi veriyorlar, beğenmezsen cihaz bir okula bağışlanıyormuş. Ancak dediğim gibi uzun vadede mantıklı değil. 24 ay kullansan 24*33*1,18=934USD eder ve bu paraya cihazın kralını alırsın gibi. Ayrıca bir de 24 ay taahhüt veriyorsunuz ve cayma bedeli de 50USD.

    Amway'in E-Spring cihazını da araştırdım. Çin menşeili bir ürün, ancak tüm NSF ve WQA sertifikaları vardı cihazın. Ancak ilk yatırım maliyeti ve filtre maaliyetleri çok yüksek geldi bana. Tek eksisi mineral ve alkaline filtre olayı yok gibi.

    Türksu firmasına da değineğiceğim. Cihazlarını incelerken LCD göstergeli cihazında CONAX amblemini ve yazısını gördüm. Ayrıca firma yerli üretimiz diyor ama ne WQA ne de NSF sertifikası çıkıyor aratınca. Muhtemelen montajı burada yapılıyor ve kasa burada yapılıyor. Web sitesi aşırı amatör, hiç güven vermiyor. Fiyatları da ilginçtir ki CONAX cihazları ile aynı ve cihazlar da acayip CONAX'a benziyor gibime geldi dikkatli bakınca.

    Kendine ne aldın diye soracaksınız? Zar zor da olsa, fiyatını çok beğenmesem de CONAX Elit aldım mecburen. Ayrı bir TDS cihazı alıp sürekli kontrol etmekle uğraşmayayım ve filtre durumlarını her daim takip edebileyim diye LCD ekranlı modelini aldım. Baz modeline göre alkaline ve mineral filtreleri de olan bir model. Ayrıca buzdolabının su sebiline de bağlamak istediğimizden ilave bir booster pump da var. Filtreler USA olsun demiş arkadaşlar genelde, beğenmezsem değiştirim belki, çünkü muhtemelen bunlar da Kore malı. Bu konuda tavsiye/öneri ve uyarılarınıza açığım elbet. Yıllık filtre maaliyetleri de makul geldi. Servisi de İstanbul için 24 saat içinde müdahale ediyormuş en geç.

    Son olarak da fiyat olayına değineyim. Filtreler ve membran tanklar dışında bu cihazların bu kadar pahalı olması anlaşılır bir durum değil kesinlikle. Zaten tüm işi bunlar yapıyor, geriye ne kalıyor anlamış değilim. Bilen birileri beni aydınlatırsa sevinirim. Fiyat pahalılığı konusunda eleştiren diğer arkadaşlara kesinlikle katılıyorum.

    Umarım ufak da olsa cihaz almayı düşünen arkadaşlara faydalı olabilmişimdir.



    güzel bir çalışma olmuş bende bu aralar su arıtma cihazlarını araştırmaktayım bir kaç konuyuda ben ekleyeyim.Conax ve bmb modelleri birbirine benzemekle beraber filtrasyon olarak farklılar.BMB envy modeli ile CONAX eliti örnek alıcak olursak bmb çift ters osmos filtresi kullanmış dolayısı ile daha az atık su üretiyor conax ın farkı ise mineral filtre bu da bmb de bulunmuyor onlar bu işi alkalin filtreye yüklemişler conax da ise hem alkalin hemde mineral filtre var yine benzzer olan bmb envy pro ile conax elit plus cihazını incelersek bmb yine ters osmosta bir adım önde 300+300 lük çok güçlü ters osmos filtresi kulanırken conax ta ise çok daha ufak 4 adet 75 lik olduğunu tahmin ettiğim ters osmos filtresi var.bmb de bu modele özel gümüş iyon filtreside mevcut.fiyatlar gerçekten birbirine çok yakın.ürünlerin teknik kapasitelerini bmb daha ayrıntılı yazmış conax biraz daha reklam amaçlı yazılar kullanmış.sertifika olayına gelince her iki firmanında NFS ve WAter quality sertifikalarına rastlayamadım.Türkiyeden her iki sertifikayada sadece ihlas sahip.Bu arada ben hala cihaz alabilmiş değilim depo kullanmayan bir cihaz istiyorum o yüzden elit plus ve bmb envy pro arasında kaldım.




  • evet aldım o mavi olanı 15 tl den çokda güzelmiş kullanıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkeyStar -- 5 Mart 2015; 8:42:42 >
  • arkadaşlar
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-7-filtreli-alkalin-mineralli-su-aritma-cihazi-on-filtre-hediyeli-203498591/detay/
    bu cıhaz hakkında yorum alabılırmıyım?
    ev kullanımı için idealmıdır?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çağlar43 kullanıcısına yanıt
    Ben de tanksız arıtma istediğimden elit plus ve bmb envy pro arasında kaldım. Bmb nin filtreleri Conax a göre çok daha pahalı geldi. Sebebini anlayabilmiş değilim. Conax ın atık su üretimi ile Bmb nin atık su üretimi arasındaki fark da önemli ama, sitelerinde yazana göre yorum yapmak pek mümkün değil. Conax ın merkezinin İstanbul da olması ve filtre maliyetlerini göz önünde bulundurarak Conax almayı düşünüyorum. Bmb nin önemli extra bir özelliği varsa fikrimi değiştirebilirim. Bu arada çift akışlı eviye bataryası almayı düşünüyorum. ECA dışında öneriniz varsa ona da açığım.
  • bmb de envy pro modelinde 4 sene filtre bedava kampanyası var
  • O kadar övgüyle bahsetmiştim halbuki Türksu firmasından. ilgileri sadece ürünü satana kadar. ürünü alalı 2 ay olacak halen suyu teste gelecekler :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmen56 -- 12 Mart 2015; 13:27:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dikmen56

    O kadar övgüyle bahsetmiştim halbuki Türksu firmasından. ilgileri sadece ürünü satana kadar. ürünü alalı 2 ay olacak halen suyu teste gelecekler :(


    Bende evime su arıtma cihazı aldım çok şükür bu sıkıntıları yaşamadım.İlk zamanlarda hep bu lafları çok duymuştum.Geliriz gideriz gibi sizde onlardan birine denk gelmişsiniz.AÇıkçası ben çok araştırdım ve böyle bir şeye rastgelmedim.8 aydır kullanıyorum şükürler olsun sıkıntı yaşamadım.

    Benim aldığım marka şirketi uzun zaman araştırdım belki bile veya bilmeyen olabilir Dolphin Water marka aldım cihazı sıkıntısız kullanıyorum 2 ay önce geldiler filtreyide bakımıda yaptılar gittiler.Çokta para talep etmediler açıkçası helali hoş olsun dedim gönderdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratyildizz

    quote:

    Orijinalden alıntı: dikmen56

    O kadar övgüyle bahsetmiştim halbuki Türksu firmasından. ilgileri sadece ürünü satana kadar. ürünü alalı 2 ay olacak halen suyu teste gelecekler :(


    Bende evime su arıtma cihazı aldım çok şükür bu sıkıntıları yaşamadım.İlk zamanlarda hep bu lafları çok duymuştum.Geliriz gideriz gibi sizde onlardan birine denk gelmişsiniz.AÇıkçası ben çok araştırdım ve böyle bir şeye rastgelmedim.8 aydır kullanıyorum şükürler olsun sıkıntı yaşamadım.

    Benim aldığım marka şirketi uzun zaman araştırdım belki bile veya bilmeyen olabilir Dolphin Water marka aldım cihazı sıkıntısız kullanıyorum 2 ay önce geldiler filtreyide bakımıda yaptılar gittiler.Çokta para talep etmediler açıkçası helali hoş olsun dedim gönderdim.

    suyun ph değerini olçmek için geldilermi size?




  • çağlar43 kullanıcısına yanıt
    Yorumun için teşekkür ederim. Aynen ben de senin gibi ikilemde kalmıştım, mineral ve alkali filtresi olmasını atık su oranının fazla olmasına tercih ettim açıkçası. Sertifikalar konusunda yazıda da bahsettiğim gibi çok çakallık dönüyor. Sattıkları ürünler zaten aynı markalar altında sertifikalı değiller. Farklı Kore firmalarından alıyorlar cihazları ve filtreleri. Sertifikalarınızı bulamadım dediğim zaman marka model bilgilerini paylaşmışlardı. Onlar üzerinden arama yapınca sertifikalar çıkıyor. BMB'nin NSF ya da WQA sertifikalarından biri yoktu, buna karşılık Conax'ın her ikisi de vardı. Ancak burada da filtre için ayrı cihaz için ayrı bakmak lazım. Üstelik her cihaz ve her filtre için NSF ya da WQA olmayabiliyor. Ne de olsa millet anlamaz diye bir kaçı için almışlar, gerisi yok. Yine de buna dikkat ediyor olmaları ve bu sertifikaları alabiliyor olmaları durumu biraz kurtarıyor. Her bir komponent ayrı ayrı sertifikalanıyor bu arada. Yazıda da bahsettiğim gibi Conax'ın müşteri ilişkilerini ve şeffaflığını da çok beğendiğimi belirtmek isterim. BMB'deki arkadaş teknik olarak çok bilgiliydi ancak sertifikaları paylaşacağım dediği halde göndermedi, kem küm etti, ben de vazgeçtim açıkçası. Conax 1dk. içinde tüm kalite belgelerini ve sertifikalarını yolladı. Bu arada ufak bir dipnot daha ekleyeyim: BMB, Conax ve Waternet'in servisleri aynı kuruluş/kişiler tarafından veriliyor. Suyun kalitesi de çok güzel bu arada, ppm değerini sürekli takip edebiliyorum, PH için de bir PH ölçer alıp bakacağım. Ayrıca lab. testini de bir fırsat bulursam yaptıracağım. Sonuçları paylaşırım.




  • Merhaba,

    1. Tüm BMB sertifikalarına aşağıdaki link'den ulaşabilirsiniz, yaklaşık 3 yıldır tüm sertifikalarımızı sayfamızda paylaşıyoruz, TÜRKİYEDE en çok sertifikaya sahip Cihazları üretiyoruz, bunu kolaylıkla ispat edebilirsiniz.
    http://www.bmbsuaritma.com.tr/bmb-su-aritma-cihazlari-sertifikalari.html

    2. NSF ve WQA genel olarak cihaz değil PARÇALARI (filtre, musluk, hazne, tank, vs.) sertifikalar. BMB dahil olmak üzere Türkiyede satılan herhangi cihazın "CİHAZ" NSF yada WQA sertifikası yok. Ancak BMB olmak üzere Türkiyede satılan birçok cihazda kullanılan bazı parçaların "PARÇA" WQA ve/veya NSF sertifikası var. Eğer bunun ile ilgili size "CİHAZ" belgesi sunuluyor ise dikkat edin.

    3. Herhangi markanın NSF yada WQA sertifikasını kontrol etmek istiyorsanız, photoshoplanabilecek bir beşge ile değil, WQA/NSF sayfalarından 2 saniyede kontrol edin, yukarda bahsedilen herhangi markanın NSF yada WQA sertifikası yok:
    http://info.nsf.org/Certified/DWTU/
    http://www.wqa.org/Find-Products

    4. NSF ve WQA "sertifikalarına" dikkat etmeniz gerek. Bir ürün NSF sertifikası var ise "OK!!! EN İYİSİ BU!!!" demek çok yanlış. Bunun sebebi NSF ve WQA de STANDARTLAR var. Örnek olarak X firma der benim NSF sertifikam var. NSF Sertifikasına bakınca görüyoruzki NSF Sandart 53'den almış bu sertifikayı. Standart 53 ne diye baktığımızda Klor arıtma standardı olduğunu görüyoruz. Ancak kloru arıtmak çok basit ve ucuz bir yöntem. Kömür bazlı "blok karbon" filtreler (Çin'den toplu alış 1 USD civarı) kloru %100'e yakın arıtır. NSF Sertifikalısıda (AB/ABD toplu alış 2,50 USD civarı) kloru %100'e yakın arıtır. Ama buda birşey demek değildir, Cihaz olarak düşünüyorsak, peki kullanılan plastiklerin gıdaya uygunluk sertifikası varmı? Peki ağır metallere? Kireç? Arsenik? Nitrit/Nitrat? Demek istiyorumki bir cihazın yada bir paçanın sadece NSF sertifikası olması çok önemli değil, sertifika içeriğine bakın. Hangi standart?




  • Merhaba, şunuda cevaplamak isterim:

    BMB Envy Pro Modeli fiyat 2500 TL'dir. Bu fiyata 5 yıl boyunca filtreler ve değişim servis hizmet ücretsizdir. 5. Yıl sonunda full filtre değişimi 650 TL'dir, Bu tutar 5 yılda bir ödenir, 6., 7., 8. ve 9. yıl sonunda filtre tutarı 210 TL'dir. Bu durumda BMB Envy Pro'nun filtre fiyatları daha ucuzdur.

    Kaldıki kıyasladığınız markanın membranları BMB Envy Pro ile kıyaslandığında daha düşük kapasiteye sahip. BMB Envy Pro'da 2 adet 3012 TFC 300 GPD membran var. Toplam 600 GPD olarak çalışır -> Günde 2500 Litre. Diğer markada 3 adet 1812 100 GPD membran var. Toplam 300 GPD olarak çalışır -> 1250 litre / gün.

    Biz direkt akışlı cihazımızı 600 GPD yapma sebebimiz -> 300 GPD tanksız akış debisi çok az.

    Daha fazla bilgi için Envy Pro'nun sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
    http://www.bmbsuaritma.com.tr/envy-pro-su-aritma-cihazi.html




  • Ben bu cihazı aldım hocam ama çokta memnun kalmadim açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi cihaz?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.