Şimdi Ara

Şu anda 7800X3D'li sistem toplamak mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Uzun zamandır bi sistem toplama (veya hazır sistem alma) planım vardı ve Eylül-Ekim aylarına planlamıştım. Aklımda 7800X3D ve 4070 Ti Super'li bir sistem vardı ama maalesef 7800X3D stokları tükenmiş, olan yerlerde de fiyatları uçmuş durumda. Aslında hazır sistemlere baktığımda çok uyguna geliyordu birkaç ay öncesine kadar ancak şu anda birçok yerde zaten 7800X3D'li sistem yok. Alternatif olarak 7900X3D (ve belki ekran kartı olarak 4080 Super) olan sistemler var ancak bu işlemcinin oyun performansı diğerine göre daha düşük ve fiyatı da daha yükseğe geliyor ekran kartı farkı nedeniyle.

Bu sebeple aşırı kararsız kalmış durumdayım. Aslında tek tek topladığımda akakçe'den şu parçaların en ucuz fiyatlarına göre 73-75K arası tutuyor (kalabalık olmasın diye link paylaşmıyorum):

MSI PRO B650M-B

AMD Ryzen 7 7800X3D

GSKILL Flare X5 2x16

PALIT GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC

KINGSTON SNV3S/2000G 2TB NV2 NVMe

MSI MAG FORGE M100A

THERMALRIGHT Aqua Elite 240 V3

FSP Hydro K PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W 80+ Bronze

Sizce şu anda böyle bi sisteme bu parayı vermek mantıksız mı? Ekim sonu Kasım başı gibi 9800X3D gelecek sanırım (Intel Ultra serisi de gelecek) ancak fiyatları nasıl olur, veya 7800X3D stokları o dönem geri gelirse nasıl bir fiyatlandırma olur hiç belli değil. Şubat-Mart gibi 5000 serisini bekleyeyim desem, 5090 ve 5080 çıkacak ilk olarak ve fiyatları çok yüksek olacak, 5070 için daha çok beklemem gerekecek ve benim ihtiyacım var bilgisayara laptopum ölmeye başladı. Şu durumda ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Bir de bunların üstüne monitör masrafım da olacak tabi.

Tavsiye, öneri ve alternatiflere açığım. Bu kadar büyük para verecekken hata yapmak istemiyor insan takdir edersiniz ki. Çok teşekkürler şimdiden.

• 4k oyun mu oynayacaksın

• Gelecekteki ürünlere bakarak sistem toplamak hiç mantıklı olmadı ve olmaz da. İhtiyacın olduğu gün eğer bir kaç gün sonra yeni ürünler pazara çıkmış olmayacaksa bütçene göre satın alıp geçmek lazım.

• Merhaba,

1 sene önce aşağıdaki sistemi topladım, geleceği çok düşünme derim, pazarlama stratejisi gereği yeni gelen sistemler eskisinin biraz daha performanslısı oluyor genelde, bir den bire 2 kat üstün şeyin çıkacağını çok sanmam.

Oyunlarda CPU ve ekran kartı 2k ayarlar için yeterli, monitörde bunlar ile uyumlu, tavsiye ederim,

Monitör:

Dell G3223Q 32" 1 ms 4K IPS 144 Hz Oyuncu Monitörü

Anakart:

ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI AMD Ryzen DDR5 ATX Motherboard - Socket AM5

CPU:

Amd Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz

Güç Kaynağı:

ASUS TUF Gaming 1000W Gold PCIe 5.0 ATX 3.0 Fully Modular

Ekran Kartı:

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X

CPU Soğutucu:

Corsair iCue H150i Elite LCD XT 360mm ARGB All in One Liquid

• Sistemi alıp 9800x3d çıkmasını bekleyebilirsin. Bu yüzden 7800x3d üretimi azaldı herhalde. Piyasada bulunan fiyatlara da alınmaz.

Tuf x670e kullanan birisi olarak çok bulaşma. Kaliteli b650( asrock b650 pro rs - msi b650 tomahawk gibi) anakart yada 800 serisi alman daha iyi.
    Tuf güç kaynağı yerine işi güç kaynağı üretmek olan firmaların orta yada üst seviye modellerinin bileşen kalitesi daha iyi. Seasonic - be quiet - fsp gibi.
    Aldığın ram modeli anakart bellek uyum listesinde olduğuna dikkat et.

Bios güncellemeleri ile ram uyumları gelişti. İlk çıktığı zamanlarda Asus anakartlar cımbızla ram seçiyordu. Şimdi o kadar bios güncelleme sonrası sorun yapmaz diye düşünüyorum.Rog forumlarında bir çok yüksek vrm sıcaklığı konusuna bakabilirsiniz.

Tuf ekran kartı kullanıyorum, gayet serin ve sessiz çalışıyor tavsiye ederim.

Ram olarak gskill Trident z5 NEO serisinin iyi performansı var.

Soğutma için 240mm yerine orta yada üstü 360mm alman daha iyi olur. Kaliteli çift kule soğutmada işini görür.

O küçücük MSI MAG FORGE M100A kasadan uzak dur. 300mm ekran kartı desteği ile 328.9mm uzunluğu olan ekran kartın zaten kasaya SIĞMAZ. Ayrıca 360mm radyatör desteği yok. 160mm işlemci soğutucu desteği az. Tabii sıvı soğutma kullanırsan önemi kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Münebbih 4K gibi bir takıntım yok hocam, uzun ömürlü olmasını istiyorum sadece bilmiyorum ne kadar mantıklı ama. Monitör için 2K planlamıştım ben.

@Pablo Vader Bütçem için uygun aslında ama hakkından fazla para vermeye gerek olduğunu düşünmüyorum sırf alabiliyorum diye. O yüzden bugün fahiş fiyatla bir şey almaktansa, yarın daha pahalı bile olsa yenisini almak daha mantıklı olabilir. O sebeple açtım konuyu.

@onnow78 Tavsiyeler için teşekkürler aklımda bulunduracağım. Dediğim gibi pazarlama stratejisi olsa bile bizim ülkede de stok azlığı sebebiyle fiyata aşırı bindirme yapma durumu var çekincem bu benim.

@TimFoster Sanırım 9800X3D beklemişken ekran kartlarında da 5000 serisini bekleyeceğim, süre biraz uzayacak ama olsun. AMD'nin işlemci, Nvidia'nın ekran kartı konusunda rakibi olmaması yüzünden muhtemelen aşırı büyük yenilik olmayacaktır ama fiyatlara göre beklemek en mantıklısı gibi.

Anakart konusunda başka bi forumda da farklı öneriler gelmişti, yine PSU konusunda da önerilerinizi dikkate alacağım. Soğutucu ve kasayı seçerken çok vakit ayırmamıştım dediğiniz gibi özellikle kasanın boyutuna bakmamıştım, yine alırken aklıma gelirdi belki ama söylediğiniz iyi oldu. Çok teşekkür ediyorum detaylı tavsiyeler için. Şubat-Mart için güzel fikir verdiniz herkese çok teşekkürler.

Belki o zaman toplayacağım zaman tekrar bi konu açarım.  

• Injoker kullanıcısına yanıt

Yine bekleriz 

Sistem için harcanan miktarın karşılığını en iyi olacak şekilde ayarlamak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.