Şimdi Ara

Şu 16:10 Olayı!...(19')

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar Foruma henuz kayıt yaptırdım vatana millete hayırlı olsun...:) Benim bahsetmek istediğim konu 16:10 formatlı geniş ekran lcd monitörler wide screen yani.. şimdi piyasa da 16:10 formatlı ürünler yeni yeni satılmaya başladı.Bu saatten sonra eskisi gibi bi lcd alınmaz süper görüş açısına sahip filmlerde max görüntüyü veren bir wide screen kullanmak lazım vede oyunlarda da süper oluyormuş söylenen o ...Fakat aklıma yatmayan bir şey vardı (bende wide screen almayı düşünüyor dum daa....)

Da'sı var o da şu şimdi bize verilen 19" bilgisi monitörün köşegen uzunluğu dimi arkadaşlar dolayısıyla kareye benzer bir monitörün köşegen uzunluğu ile dikdörtgene benzeyen bir geometrik şeklin köşegeninin uzunluğu farklı olması gerekir. Yani iki sininde köşegen uzunluğu 19" fakat biri dikdörtgen diğeri kareye benziyor.doğal olarak bu iki dörtgenin alanı farklı olması lazım bilimsel açıklarsak. Normal bir lcd monitörün görünür alanının boyutları 376 x 301 mm burada hipotenüsten köşegen uzunluğu 19ınc yani 481.6 mm geniş ekran (wide screen ) monitörlerin formatı ise 16:10 görülebilir alan 410 x 256 mm yine hipotenüsten köşegen uzunluğu 19 ınc yani 483 mm .buraya kadar tamam da görünür alan olarak baktığımızda şu an kullandığımız 19" lik monitörün görünür alanı taban alanı çarpı yükseklik yani 376 x 301 =113176 mm kare wide screenların görünür alanı 410 x 256 =104960 mm kare yani arada 8216 mmkarelik görüntü alanı eksik buda 2 köşeye 90 mm eder ki az değil bana göre siz ne diyorsunuz bilmem ama.. 19" wide screen monitörle şu anki kullandığımız kareye benzer 19" monitör arasında GÖRÜNTÜ KAYBI VAR!.......(aslında kayıp değil de19" aldatmacası diyebiliriz buna)

Wide screen monitörle şahsen fiziksel temasa girmedim ama ilk defa görünce de bu farkı anlayacağımdan şüphem yok benim ki aklıma yatmayan ve teori ile farkettiğim birşey enteresaaaaan doğrusu........

Selam saygılar.....

• Doğrudur görünür alanı daha düşüktür Widescreenlerin. O yüzden daha ucuz oluyorlar 4/3 19lara oranla (en azından yurtdışında öyle)
  • burda ise ya aynı fiyata yada daha fazla...benim güzel türkiyem..farkı olsun biraz dimi....

faydalı ve güzel şeylerin en pahalı olduğu..

zararlı ve çirikin,bir şeye yaramayan herşeyin ucuz olduğu sevgili ülkem...

inşallah bir gün her şey güzel olcak...inşallah...
  • quote:

Orjinalden alıntı: rodec

burda ise ya aynı fiyata yada daha fazla...benim güzel türkiyem..farkı olsun biraz dimi....

faydalı ve güzel şeylerin en pahalı olduğu..

zararlı ve çirikin,bir şeye yaramayan herşeyin ucuz olduğu sevgili ülkem...

inşallah bir gün her şey güzel olcak...inşallah...

İŞALLAHHHH

• Evet yurt dışında kesinlikle daha ucuz.Yukarıda anlattığım olayı diğer açılan wide monitörler topic inde de yazdım anlamayanlar olmuş..Gayet basit bir alan hesabı ama bilemiyorum yani:) Grafik programlarında photoshop ta auto cad de çalışırken Bize lazım olan daha fazla alan.......Normal olarak...Birtek film izlicem yada iki tane explorer sayfasını yan yana açıcam diye neden wide screen alayım ki zaten monitörün fiyatı iyileirinin tabiki 700 ytl civarı arkasaş biraz daha koyarım 1,5 milyara 32" lcd tv ler var artık piyasada onlardan alırım bağlarım dvd player ımı Takar dvd mi elimede birayı aldım mı... ohhhh...geriye yanından patlamış mısırı kalır.......:).... iki tane explorer penceresine gelecek olursak...Çooook uzun zamandır mozilla firefox u kullanıyorum (...Bağlantıyı yeni sekmede açıyorum......Bilen bilir...!) dahası yeni gelecek olan explorer sürümünde olacak bu adamlar direk firefoxdan çalmış...ehiehi ehi..... tek tıklamayla onlarca web sayfasını aynı pencerede görebilirim hemde tam ekran....Daha Ne diiim yani....Olmadı kısaca bence olmadı..Oyun mu dediniz?.. daha mı güzel oluyor wide larda... Ozaman şunu söyliim..Hani almıştık ya 1,5 milyara 32" lcd tv 5 kanal bağlayabiliyorsun bu tv lere bilgisayarımı ona bağlar.. oyunu öyle oynarım..BİLEMİYORUM herhalde oyunlarda size 32" yeter..Walla bana yeter......Herşeyi amacına uygun kullanalım....yaratıcılığımızı ticari zekamızla birleştirelim....

.............Selam ve Saygılar........

• quote:

Orjinalden alıntı: TranceBohemian

Evet yurt dışında kesinlikle daha ucuz.Yukarıda anlattığım olayı diğer açılan wide monitörler topic inde de yazdım anlamayanlar olmuş..Gayet basit bir alan hesabı ama bilemiyorum yani:) Grafik programlarında photoshop ta auto cad de çalışırken Bize lazım olan daha fazla alan.......Normal olarak...Birtek film izlicem yada iki tane explorer sayfasını yan yana açıcam diye neden wide screen alayım ki zaten monitörün fiyatı iyileirinin tabiki 700 ytl civarı arkasaş biraz daha koyarım 1,5 milyara 32" lcd tv ler var artık piyasada onlardan alırım bağlarım dvd player ımı Takar dvd mi elimede birayı aldım mı... ohhhh...geriye yanından patlamış mısırı kalır.......:).... iki tane explorer penceresine gelecek olursak...Çooook uzun zamandır mozilla firefox u kullanıyorum (...Bağlantıyı yeni sekmede açıyorum......Bilen bilir...!) dahası yeni gelecek olan explorer sürümünde olacak bu adamlar direk firefoxdan çalmış...ehiehi ehi..... tek tıklamayla onlarca web sayfasını aynı pencerede görebilirim hemde tam ekran....Daha Ne diiim yani....Olmadı kısaca bence olmadı..Oyun mu dediniz?.. daha mı güzel oluyor wide larda... Ozaman şunu söyliim..Hani almıştık ya 1,5 milyara 32" lcd tv 5 kanal bağlayabiliyorsun bu tv lere bilgisayarımı ona bağlar.. oyunu öyle oynarım..BİLEMİYORUM herhalde oyunlarda size 32" yeter..Walla bana yeter......Herşeyi amacına uygun kullanalım....yaratıcılığımızı ticari zekamızla birleştirelim....

.............Selam ve Saygılar........

lcd tvler malesef 1.5 milyar değil 1.500dolardan başlıyor. (burda başlamak kelimesinin önemi yüksek)

• arkadaşlar sanırım ben o kadar mekale yazı okudum LCDler hakkında demekki birşey öğrenememişim LCDlerin görünür alanı diye birşey yok ki CRTlerdeki gibi 19-17-20-23inç her ne ise o kadar görüntü verir. Widelerde Aspect Ratio 16/10 normallerde 4/3 tür.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.30 D HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    16:9 4:3 olayı ve TRT türk
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet güzel kardeşim biz Crt Lcd arasında bahsedilen görünür alandan bahsetmiyoruz yaw..Okumuşun makale ama anlamamışsın 19" le ne demek istiyor adam diye ben sana gördüğün monitörün camını diyom daha ne diyim yaw.... Sana söyle söyleyim bu sefer anlıyacağına eminim.Şimdi monitör dediğimiz şey plastik ve camdan oluşuyo ya...yada lcd panel kısmından neyse... işte 19" 4/3 formatlı monitörlerde wide monitöre göre (16:10) daha fazla cam var CAM!... LCD PANEL yani içinde parlayan renkler olan bize görüntü veren dalga yani... Anlatabildim mi! ikiside dörtgen ama biri 4/3 diğeri 16/10 bunların alanları birbirinden farklı olacaktır yani. ortaöğretim 8. sınıf geometrisi yani.....

Selam ve saygılar......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.