Şimdi Ara

STSL 2016-17 | 9. Hafta | Adanaspor - Galatasaray | 29 Ekim 2016 19:00 (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
0
Favori
5.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nedense o ilk haftalardaki guzel oyun yok arkadaslar. Bruma ve Muslera olmasa su an 9-10 civari bi sirada olurduk ligde. Defans yapan takimlarda oyunu acmakta zorlaniyoruz. Sadece Bruma acabiliyor defansi. Bruma sakatlansa yada cezali duruma dusse isimiz zor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galatasaray'ın paragraflarla anlatılacak kadar kötü bir tarafı yok.. Ligde her maç aynı şeyi izliyoruz, pas pas pas. Tamam paslı futbol iyidir ama biz antrneman havasında oynuyoruz.

    Pasların şiddeti yavaş, orta sahada veya defansta topu alan her oyuncu illa bir kaç kere topa dokunuyor.. Kardeşim biraz seri oynasınıza, antrmenalarda top yüzü göstermiyor mu bu Riekering!

    Hepsini ezberlerledim. Carole, topu sol taraftan alır, ilk adamı çalımlar, sonra brumaya pas. 20 saniye.

    Semih, ya şeju'ya pas verir ya musleraya.. ortalama 30 saniye oyalanır.

    şeju, semih'e pas verir, sonra ondan geri alır, ordan selçuk'a verir. Selçuktan aldığı pası sabriye verir, ondan geri alır. 1 dakika.

    sabri :) topu alır, ileri gidermiş gibi yapıp şeju'ya verir. gerisi üst satırda.

    selçuk - topu alır, şöyle bi döner, topu hisseder, kramponun üstü, altı ,sağı solu heryeriyle dokunur, sabriye verir, sonra şeju dan geri alır, bi daha topa bir kaç kere dokunup, geriye doğru tolgaya verir. 1 dakikayı da selçuk yer.

    tolga: topu alınca şöyle bir vücut çalımı yapar, yanında biri varmış yokmuş farketmez, dansçı olacakmış ama futbolcu olabilmiş nasip..

    Ondan sonra vay efenim yüzde 70 topla oynama yüzdemiş varmış, e olsun bi zahmet. Bizim takımın asıl sorunu yavaş oynamak, bu kadar yavaş oynarsanız karşı takım çok iyi savunma yapıyormuş gibi gözükür haliyle. Dün de jong girince farkı heralde herkes görmüştür.

    oyun hızını beginner'den pro'ya geçirmemiz yeterli.

    Not: Bizim her oyuncunun ezberlenmiş gibi herşeyini ben farkettiysem rakip teknik direktörler de farketmiştir haliyle. Bu kadar ezberden oynayıp yine iyi puan topladık.
  • Beyler hocanin taktik anlayisi ayri tartisilir ama sanki futbolcular pek ciddiye almiyorlar gibi.Hamzayida pek takmiyorlardi.Dun kufurler felan bide pas verilmeyince gider yapiyorlar sanki birbirlerine.Hocanin acil otoritesini saglamasi lazim diye dusunuyorum.Fatih terimin en buyuk artısı futbolcularin ses cikaramamasi mesela.Disiplin otorite şart ondan sonra takimdaslik ve dostluk.Bide futbolcu duygusaldir.Bize herzaman bir abdulrahim albayrak gerekiyor.Hem takimi kaynastirsin hemde yonetimle futbolcu arasinda kopru olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 numara transfer sart size. Topu alinca heyecan yaratacak bruma tarzi 10 numara. Yoksa gs nin gidis hat pek iyi degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tachyon

    Bir ligin kaliteli olması başkadır, mücadeleci olması başkadır.

    Sen bir soru sormuşsun ancak yanlış örnek göstermişsin. Orada örnek göstereceğin takımlar İspanya ve Almanya gibi takımlar olmalıydı. İngiltere ligi mücadele olarak çok çetin ancak kalite olarak vasat düzeydedir. Tıpkı bir zamanlar İtalya ve Fransa gibi vasat liglerin milli takımları gibi. Bir lig kaliteli ise kalitelidir. Türkiye de Riekerink den başka hiç bir hoca liginiz kaliteli demez. Şuna mücadeleci desin elini öperim o adamın. Adam açık açık kaliteli dedi.

    Şimdi bu sözler bile adamın ciddi manada bazı şeyleri ayırt edemediğini gösteriyor. Liglerde daha önce de söylediğim gibi ölümüne defans yapan takımları görüp bu lig kalitelidir demek ne derece mantıklı ve akla yatkın.

    Beni böyle eleştirmişsin de sana ve herkese soruyorum

    Türkiye ligi kaliteli mi Allah aşkına?



    Ligimiz tabiki de kaliteli değil hakeminden tut kulüp başkanına kadar bu kalitesizliğe göz göre göre izin veriyor . Riekerink in hatası da o savunma yapan takımı kaliiteli sanıyor . Ama ligte savunma yapan takım da yok . Savunma Atletico Madrid gibi yapılır Juventus gibi yapılır, bizimkilerin amacı 11 kişi bekleyelim forvete yeteneksiz afrikalı bi oyuncu koyalım gelen tüm topları ona oynayalım atarsa atsın atamazsa dönüşte faul yaparız , yere düşünce 2-3 dk kalkmayız... Başakşehir biraz sistemli oyun oynuyor işte ortada adamlar liderler şuan . Bunu tüm kulüpler yapabilir bence ligimizde . Ama JOR'a çok fazla eleştiri geliyor biraz sahip çıkmamız lazım bakın Advocaat'a oynattığı oyun ortada ama JOR kadar eleştiri almıyor , Şenol Güneş in hataları bu kadar ortaya çıkarılmıyor. Bize düşen görev yapıcı eleştiri yapmak , zarar verici olmamalıyız .
  • Bruma'da bir tuhaflık var bu sene yaz döneminde ceza sahasına girip sağa ve ya sola çekip attığı golleri dün sadece 1 kere denedi ve gol oldu.Bence biraz fazla sorumluluk alsa hazırlık maçlarında ki gibi dün adanaya karşı en az 2-3 gol atardı çoğu pozisyonda şut çekse büyük ihtimal gol olurdu.Bence takım bu kadar brumaya odaklı oynuyorken bruma ceza sahası dışından her maç 4-5 şut atsa her maç 1 gol atar diye düşünüyorum.Bence bizim takımın en büyük problemi usta ayakları olmasına rağmen ceza sahası dışından şut denememesi.
  • basaksehir bizi kebab yapar haftaya
  • Galatasaray
    Fenerbahçe
    Beşiktaş
    Trabzon
    Vs. Vs. Vs. Hiç farketmez,
    Türk ve avrupa futbolu arasındaki
    En büyük fark şu;
    Bizler Satranç
    Onlar Tavla oynuyorlar,

    Yani bizim ayağımıza bir top gelince satranç oyunundaki gibi,
    Saatlerce oturup doğru hamleyi/pası düşünmek isteriz,
    Oyunun amacı olan şah'ı(kaleciyi) mat etmek yerine,
    Sahada Atlarla,fillerle,tepişir (yalan/gerçek fauller)
    Piyonlarla, vezirlerle laf dalaşına gireriz...

    Onlar ise, daha önceden zarları teknik direktörleri tarafından atılmış,
    Bildilikleri sayılarla hamlelerini
    Bir köşeye sıkışmadan,pratik ve devamlı ileriye yönelik oynarlar,
    Ve olabildiğince rakibin pullarını (oyuncularını) oyundan düşürüp sonuca ulaşırlar...

    Uzun lafın kısası
    Futbolu satranç gibi oynamayı bıraktığımuz gün,
    İşte o zaman belki avrupaya diş geçirebiliriz,

    Aslında bir zamanlar,
    Bunu Galatasaray'ımızla yapmış ve Uefa kupasını kazanmıştık,
    Ama her nasıl oldu ise, bilinçli veya değil,
    böylesine pratik futbol oynamayı bize unutturdular..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o değil de geçen hafta trabzon gibi mahalle takımına arenada 3 puanı bağıra bağıra bıraktık ya ona yanarım başka bişi değil.
  • büyük takım dediğin hiçbir şey oynamasada maçı almayı bilmeli .

    fener alexli zamanında hiçbir şey yapamazken 1 frikikle - kornerle iş biterdi. rakip izin verirdi.
    gs şimdi taktik maktik yok kazanmasını biliyor. rakip takımlar daha iyi oynuyor.

    bjk bu konuda eksik bizim kazanmamız için bir yerlerimizi yırtmamız gerekiyor.
  • Riekerink'e sövmek için pusuda bekleyen Fatih Terimsporlu arkadaşlarla uğraşırken gözden kaçırdığım bir şeyi fark ettim az önce.

    Adana oynadığı 9 maçın 7sinde 1 ve daha az gol yemiş.
    Adana 1'den fazla gol yediği 2 maçta 2şer gol yemiş.
    Adana bu sene 9 maçında hiç 2 farklı yenilmemiş.

    Bunları göz önünde bulundurduğumuzda alınan skorun ve oynanan oyunun niçin bu kadar kısır olduğu konusunda biraz fikir saihibi olabiliriz.
  • Geçen hafta podolskinin pozisyonuna penaltı çalamayan fırat aygırus fbye çok daha penaltıyı çalması manidar oldu.. Eğer bu penaltıysa podolskinin ki 3 kez penaltıydı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Senin gibi sadece yazacağını düşünen milletin ne yazdığı umurunda olmayanlar için bir sayfa önce Adanasporlu bir taraftar yorum yapmış . Bir şeyler karalıyorsun bari elle tutulur mantıklı şeyler olsun. Dur sana bulayım bak ne demiş Adanasporlu arkadaş. Aşağıda yazılanları okuduktan sonra biraz olsun yazdıklarından yüzün kızarır da bir daha Riekerink denilen hoca müsveddesini savunma zahmetine girmezsin.

    quote:

    Bu Galatasaray bitmiş bu kadar söyleyim. Ben 26 yıllık Adanasporluyum. Takımı ezbere bilirim,ne yapacağını,nasıl oynayacağını çok iyi bilirim. Galatasarayı çok iyi bilmem ancak kadrosundaki oyunculara bakınca 1-0 lık galibiyeti başarı olarak görmelerei yanlış olur. Şuan Adanaspor kadrosu öyle bir kadro ki, ileri uçta forvet yok. 2006-2007 sezonunda 2. ligden Ptt 1. ligine çıkarken bile forvetimiz şuankinden iyiydi.Bizim gol atamayacağımız belliydi. Hatta iddaa kuponlarımda hiç duygusal davranıp Adanaspor'a oynamadım ve Kg yok, h2 gibi sonuçlara yer verdim. Edgar diye ne olduğu belli olmayan bir forvet alındı bu sezon ki hiçbir işe yaramadığı belli oldu sezonun başında.Maçın sonlarına doğru gol umudu olarak oyuna alınan Ahmet Dereli, Ptt 1. ligdeyken çoğu zaman yedek kadroya bile alınmıyordu.


    Yani maç sonunda Adanaspor hanesinde 0 yazacağı zaten maç başlamadan belliydi ancak Galatasaray'ın maçı çok zor koparması beni şaşırttı. Kağıt üstündeki kadroya baktığım zaman takır takır futbol oynayan bir takım olması gerekirken maçı izlerken dengeli bir futbol gördüm sahada.

    Son olarakta Bayram Akgül için birşeyler yazmak istiyorum. Bu adam Adanaspor'u bırakıp gitmediği sürece başarılı olamayacağımız belli.Lige forvetsiz bir kadro kurarak başlatması resmen katliam oldu. Süper ligde tutunma hedefinin olmadığını gösterdi bize. Ey Bayram Akgül, ya takımı devret git ya da düştükten sonra bir daha süper lige çıkarma bu takımı. Süper ligde bizi rezil etmeye devam edeceğine, 1. ligde üst sıralara oynayan bir takım olalım daha iyi.


    Eğer yukarıda yazılan objektif yazıyı beğenmediysen bu gün spor gazetelerini oku. Ne demiş spor yazarları senin şu yerlere göklere sığdıramadığın gelmiş geçmiş en kariyerli hoca hakkında. Adam öyle kariyerli ki ilk teknik direktörlük deneyimini Galatasaray da yaşıyor!!! Ulan biz Tugay gelsin, Bülent Korkmaz gelsin dediğimiz de senin gibi yabancı seviciler hemen başlıyorlar ne tecrübesi var diye. Soruyorum sana Galatasaray elin Hollandalısının deneme tahtası mı? Adam neredeyse 1 yıldır cimbomun başında ama takım oyunu sıfır.
  • keyman K kullanıcısına yanıt
    Bruma mı 10numara heyecan yaratan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tachyon kullanıcısına yanıt
    Hadi kardeşim seni Umut-Olcan vs. gibi evlat sevicilerin yanına alalım. Sana laf atılmıyor ancak ne dense üstüne alınarak cevap veriyorsun. Ben ortaya bir istatistik koymuşum istatistik diyor ki; Adanaspor genellikle maçlarda 1'den fazla gol yemiyor yenildiğinde de tek farklıdan fazla yenilmiyor. Arkadaş yorumunda demiş ki Adanasporun gol atamayacağı zaten belliydi. E attı da biz mi göremedik? Kudurmuş gibi ağzınızdan köpükler saçarak zombi gibi "Terim-Terim-Terim" diyorsunuz. Allaha şükür taraftarımız Terim'in ne mal olduğunu 3 kuruş için Galatasaray'ı her zaman satacağını, kulübü borç batağına sokmaktan hiç mi hiç gocunmayacağını anladı da senin gibi manipülatörlerin gazına gelmiyor.

    Spor medyasına gelince;

    ALLAHA ŞÜKÜR SPOR MEDYASINDA YAZILAN ŞEYLERİN %99'UNUN GALATASARAY'IN KUYUSUNU KAZMAK İÇİN YAZILDIĞINI DA TARAFTARIMIZ ANLADI DA SENİN GİBİ MANİPÜLATÖRLERİN GAZINA GELMİYOR! Ben spor medyasında söylenen şeylerle kulübü/teknik direktörü değerlendiren bilinçli bir Galatasaray'lı görmedim. Aziz Yıldırım'ın beslemesi olan Spor Medyasını kalkmış bana örnek veriyorsun ya... Siz de hocanız gibisiniz. Bugün tüpçüye söversiniz yarın pişmiş kelle gibi gülerek kendisine sarılırsınız. Fatih hocanız Aziz Yıldırım'la kanka olsa "aslında iyi adam lan" dersiniz. TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYORUM Allah'a bin şükür bu taraftar sizin zihniyetinizden temizlendi sen istediğin gibi bağır çağır. Kervan yürüyor...
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ulan asıl kudurmuş olan sensin her yorumun Fatih Terim düşmanlığından geçilmiyor. Bir de utanmadan kendi karakterindeki Fatih Terim düşmanlığını bize yansıtıp duruyorsun. Hangi yazımdan Fatih Terimden bahsettim. Utanmadan sıkılmadan böyle yazılar yazma cürretini kendin de nasıl buluyorsun?

    Dünkü yazdığım Şenol Güneş'le beraber yaptığım benzetme dışında hangi yorumumda bahsettim. Ne ahlaksızmışsın. Sen Galasaraylı falan olamasın. Galasaraylılar nankör olamaz. Her bok olur ama nankör olamaz. Sen nankörün önde gidenisin. Yazdığın hiç bir yazıda tutarlılık yok. "Sana yazmadım" deme gafletinde bulunuyorsun. Ne oldu meydanı boş bulamayıp ağzının payını aldığın için zoruna mı gidiyor?

    Asıl sizin gibiler Aziz Yıldırım uşağı. Tüpçü şerefsizi ile beraber Sözleşmesi olan hocayı ayartıp milli takımın başına geçirmesi bahanesi ile Cimbomdan kopardınız. Eğer o dönemde Aziz Yıldırımın hazırladığı bu tezgahı tüpçü uygulamasaydı Fatih Terim belkide şu anda yeni bir Avrupa şampiyonluğu getirmişti takıma. Bu tehlikeyi gören Aziz Yıldırım ve Tüpçü, sözleşmesi olan hocaya teklif götürme ahlaksızlığında bulundu. O dönem ki yönetim de buna çanak tuttu. Şimdi soruyorum bu ahlaksız tezgah senin gibi Fatih Terim düşmanlarının işine gelmiyor muydu?

    Evet kervan yürüyor... size ve sizin gibi tezgahçılara rağmen yürüyor. Hadi şimdi topla pılını pırtını daha fazla rezil-i rüsva olma.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Mesaji yanlis algilamissiniz, bruma gibi heyecan yaratan 10 numara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir takım tüm sezon geneli iyi oynayamaz. Fatih Terim diyeler zaten evlat sevici bunak kokusmus taraftarlar. Unutmuslar Fatih terim zamanindaki kısır maçları. Sanki rikerinkten önce aynı oyuncular mükemmel oynuyor takım coşuyordu da. Fatih Terimi de gördük Hamzayi da Mustafa Denizliyi de. Kimse bos konusmasin. 2 maçtan teknik direktoru yerlere sokan adamlar azalarak olün bitin lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnnyfontane J kullanıcısına yanıt
    Ne iki maçından bahsediyorsun? Adam bir yıldır Türkiyede ama takımın ne oynadığı belli değil. Siz hala olayın Fatih Terim şudur budur derdindesiniz. Başka hoca olsa iki günde biletini keserler. Her branşta ve her sektörde kendi değerlerini küçümseyen yabancı yalayıcılar... Asıl siz uzayın. Utanmadan bir de burada ahkam kesme uğraşındasınız. Kimsiniz ulan siz? Kimin uşağısınız?
  • http://www.sabah.com.tr/yazarlar/spor/cakar/2016/10/31/firat-kalkani


    quote:



    Fırat Kalkanı
    Hangi Aydınus’tan bahsediyorum biliyor musunuz? Hani şu geçen hafta G.Saray- Trabzon maçını yöneten Aydınus’tan...

    Türk futbolunda bana bundan sonra bir çok şeyin rahmani olduğunu anlatmasınlar... Geçen hafta Fenerbahçe, Bülent Yıldırım'ın Konya lehine çalmadığı bir penaltı sonrası galip geldi. Dün gece de Fırat Aydınus sahne aldı. Adeta Fenerbahçe'nin yeni başkan adayı ya da hamisi edasıyla ilk 20 dakikada maçı bitiriverdi. Hangi Fırat Aydınus'tan bahsediyorum biliyor musunuz? Hani şu geçen hafta Galatasaray- Trabzon maçını yöneten. Orada Podolski omzundan tutulup, düşürülüyor, Fırat Aydınus "devam" diyordu. Dün gece ise çok daha hafifi bir pozisyonda "cart" diye penaltıyı verdi. Daha sonra itirazlar filan Ceyhun'a ilk sarı kart, kısa bir süre sonra da ikinci sarı karttan gelen kırmızı kart.

    Aslında maç, orada bitti. Fenerbahçe hem öne geçmiş hem de rakip 10 kişi kalmıştı ki bu maçın dönmesi söz konusu bile olamazdı. Zaten de öyle oldu. Sıkıntı şu; Fenerbahçe'nin hakeme ihtiyacı olmamalı. Doğru-düzgün hakem kararlarıyla maç 11'e 11 oynansaydı, Fenerbahçe yine kazanabilirdi ama dün gece yaşananlar futbol adına utanç vericidir. Aslında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, geçen yıl "Kaşar hakemleri istemiyoruz" demişti. Kaşar hakemi "Yaşlı ve yolun sonuna gelmiş" hakemler olarak kastettiğini biliyoruz. Yani Konyaspor- Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım ve dün geceki karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus gibi. Kaşar hakemler Fenerbahçe'yi ve Aziz Yıldırım'ı iki maçla hayata döndürdüler. Görünen o ki bundan sonra Aziz Yıldırım da tam bir kaşarsevici olacak.

    Bir gizli güç, 3 büyüklerin lig yarışından erken kopmalarını istemiyor. Sanki kara bir el, düğmeye basıp belli yerlerde devreye giriyor ve ligi dengeliyor. Bu söylediğim asla senaryo değil. Bunu geçtiğimiz yıllarda da gördük. Galiba TFF Başkanı Yıldırım Demirören çok haklıymış. İki hafta önceki özel röportajında "Fenerbahçe mutlaka yukarı çıkacaktır" dedi ve Sayın Demirören'in bu öngörüsü de hemen gerçekleşiverdi.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.