Şimdi Ara

Stress ve terleme öncesi vucütta aşırı kaşıntı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Stres yapınca veya en ufak yaparken 2-3 dakika içinde sırtımı, göğüs kafesimi, başımı ve kollarıma şiddetli derecede kaşıntı ve batma hissi oluyor. Kaşınan yerler kızarıyor ( kaşımasam bile), eğer işi yapmaya devam edersem daha kötü bir şekilde kaşınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-197DACAA4 -- 6 Ekim 2015; 23:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Missery

Merhabalar
    Stres yapınca veya en ufak iş yaparken 2-3 dakika içinde sırtımı, göğüs kafesimi, başımı ve kollarıma şiddetli derecede kaşıntı ve batma hissi oluyor. Kaşınan yerler kızarıyor ( kaşımasam bile), eğer işi yapmaya devam edersem daha kötü bir şekilde kaşınıyor. Kaşındığım an oturup o işi bırakmam gerekiyor, işi bıraktığım zaman 2-3 dakika içinde kaşıntı ve kızarıklar kayboluyor.
    Hal böyle olunca ne bir spor yapabiliyorum ne bir küçük iş yapabiliyorum ( Örneğin evi elektrik süpürgesi ile süpürsem bile kaşıntı başlıyor.) Ne zaman terlediğimi bile hatırlayamıyorum, bu kaşıntı yüzünden terleyemiyorum bile
    Doktora görünmeden önce benim gibi bu sorunu yaşayan var mı merak ettim, herhangi bir çözümü var mı bu sorunun? (İlaç,krem vs.)

Acaba bu belirtileri olan bildiğiniz bir hastalıklar var mı? Bilgi almak isterim

Stress, terleme öncesi aşırı kaşıntı
    Göğüs kafesinde ve kollarda kırmızı küçük noktalar.

Hocam benimde sorunun hemen ufacık bir stres olduğum zaman elimde sırtımda karıncalanma ve sonrasında kaşınma-terleme karışık oluyor. Siz çözebilidiniz mi sorunu ? Özellikle son 1 haftadır sizin gibi sorun yaşıyorum bende. Ama spor esnasında her şey normal

• quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

quote:

Merhabalar
    Stres yapınca veya en ufak iş yaparken 2-3 dakika içinde sırtımı, göğüs kafesimi, başımı ve kollarıma şiddetli derecede kaşıntı ve batma hissi oluyor. Kaşınan yerler kızarıyor ( kaşımasam bile), eğer işi yapmaya devam edersem daha kötü bir şekilde kaşınıyor. Kaşındığım an oturup o işi bırakmam gerekiyor, işi bıraktığım zaman 2-3 dakika içinde kaşıntı ve kızarıklar kayboluyor.
    Hal böyle olunca ne bir spor yapabiliyorum ne bir küçük iş yapabiliyorum ( Örneğin evi elektrik süpürgesi ile süpürsem bile kaşıntı başlıyor.) Ne zaman terlediğimi bile hatırlayamıyorum, bu kaşıntı yüzünden terleyemiyorum bile
    Doktora görünmeden önce benim gibi bu sorunu yaşayan var mı merak ettim, herhangi bir çözümü var mı bu sorunun? (İlaç,krem vs.)

Acaba bu belirtileri olan bildiğiniz bir hastalıklar var mı? Bilgi almak isterim

Hocam benimde sorunun hemen ufacık bir stres olduğum zaman elimde sırtımda karıncalanma ve sonrasında kaşınma-terleme karışık oluyor. Siz çözebilidiniz mi sorunu ? Özellikle son 1 haftadır sizin gibi sorun yaşıyorum bende. Ama spor esnasında her şey normal

Yaz'a girdiğimizden beri yok. Kışın bu sorunu yaşıyordum, hastalığın ismini bile bulamadım.

• quote:

Merhabalar

Bende yaşadıklarınızı yaşıyorum kafaderimde Yağlı egzama var o neden oluyor galiba sizde yoksa b12 eksikliği de buna yol Açıyor dahiliye Bölümü'ne uğramalısınız ben b12 iğnelerini kullandığımda ay ay geçmişti bıraktım şimdi yine başladı yarın doktora gidecem yine size de tavsiye ederim sağlıklı günler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,
    Bahsettiğiniz stresli durumlar da kaşınma (genelde sinek, böcek ısırıyor gibi kaşınıyor diye tabir ederler) stresten, b12 eksikliğinden, hipotiroit'in neden olduğu depresyon dönemlerinde olabiliyor. Psikiyatriste muane olunmalı, eğer stresten kaynaklıysa anti-depresan tedavisi kaşıntınızı giderecektir. Psikiyatrist gerekli tahlilleri yapacaktır.

Sağlıklı günler :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exice

Merhaba,
    Bahsettiğiniz stresli durumlar da kaşınma (genelde sinek, böcek ısırıyor gibi kaşınıyor diye tabir ederler) stresten, b12 eksikliğinden, hipotiroit'in neden olduğu depresyon dönemlerinde olabiliyor. Psikiyatriste muane olunmalı, eğer stresten kaynaklıysa anti-depresan tedavisi kaşıntınızı giderecektir. Psikiyatrist gerekli tahlilleri yapacaktır.

Sağlıklı günler :).

Hocam yaz'ları nedense olmuyor. Bazı zamanlarda streslenmesem bile oluyor, herhangi bir iş yaptığımda da oluyor. Anlattıklarım söylediğiniz hastalık ile uyuşuyor mu acaba?
  • yazlar, depresyonu ve stresi azaltıyor. stresten oluyordur, fakat yinede içim rahat olsun dersen psikiyatriye başvur, tiroidine, b12 seviyene bi baktır. Eğer ilaç kullanmak istemiyorsan omega-3 takviyesi, ve kardiyo ağırlıklı spor yapman ilaçtan daha etkili olur stres için :).

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşırı Derecede Unutkanlık
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çözümü yıllardır araştırıyorum ve geçenlerde buldum..mastla alakalı bi konu testesteronu fazla salgılayınca histamin değeri yükseliyor bu yüzden oluyor mastı bırakın 1 hafta sonra rahatlar vücudunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.