Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.541
Cevap
26
Favori
305.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MooNLiGhT1925

Arkadaşlar bana strateji oyunu önerir misiniz? Age of Empires 2 oynarım küçüklüğümden beri 3 çıktığında aldım hiç beğenmedim. Bana AoE 2 kadar güzel strateji oyunu önerirseniz (mamunda'dan sipariş edeceğim) sevinirim. Grafikleri AeO 2'den iyi olursa sevinirim. Medievil'a hiç bakmadım onu bilemiyorum önerirseniz

Sevmediğim oyunlar:

Red Alert ( oynadım ama ısınamadım)
    Command & Conquer 3

bence kesinlikle medieval II total war ı bi denemelisin (tam olarak aoe 2 nin tarzı değil ama) en iyi strateji oyunudur bence, tabi aoe gibi bi oyun istiyosan the lord of the rings : battle for the middle earth tam sana göre

• quote:

Orijinalden alıntı: ehhiste

quote:

Orijinalden alıntı: MooNLiGhT1925

Şimdi onu deneyeceğim ek paketleri var mı? Türkler falan varsa iyi olur

Medieval II Total War Kingdoms diye bir ek paketi var başka da var mı bilmiyorum

Turks adı altında bir devlet var yani Osmanlı var

kingdoms ek paketine gerek olmadan normal medieval II total war da zaten Turks ler var
  • komodo123, ekliyorum hoş geldin.

quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

beni ekleme

Peki.
  • Ekle.

Company of Heroes
    Warhammer 40000
    Red Alert
    C&C

ve daha niceleri...
  • Teşekkür ederim Gelirkende bi incelemeyle geliyim. Total war serilerine fantastik bir alternatif olan King Arthur(Forum Başlığı), Rts-Rpg karışımıyla bence denenmesi gereken bir oyun :)

quote:

Orijinalden alıntı: DanGWaR

Hazırladığım pek rehber sayılmaz. Hatta pek önemli birşeyde değil, ama oyunun sahip olduğu zengin rpg içeriğini yansıtabilir size. Umarım yararlı bir anlatım olur..

Burada bize verilen görevde bölgede bulunan 2 ordudan birini yoketmemiz isteniyor. 2side bize ayrı avantajlar sağlayacak. Bu sizin oyunda izlediğiniz yola bağlı aslında. Ve görebildiğiniz gibi normalde haritada asker şeklinde gözüken birimler, kamp halinde. Bu kış ayında olduğumuz için ve size bu kamp durumunda birimlere eğitim verme imkanı sağlanıyor. Soldaki düşey sütünun en altında da birimlerin eğitime hazır olduğunu bize bildiriliyor zaten.

Ordumuza tıkladığınızda bazı birimlerin üzerinde yeşil bir yarım ay simgesi gözüküyor. Bu simge o birliklerin gelişime hazır olduğu anlamına geliyor.Ayrıca görüntünün en altında yatay sütunda kahramanımızın bir sonraki gelişim için gereken exp durumu hakkında bilgi alıyoruz.

Şekilde kendimce önemli kısımları kırmızı dikdörtgenlerin içine aldım. Sadece "2" yazan yer bulunduğumuz seviyeyi göstermekte, yanındaki bar exp durumunu anlatmakta. Sağındaki dikdörtgende ise 5 farklı bar alt alta yazılı durumda. Burada her seviye atladığımızda gelişim yapabiliyoruz. Leadership veya spell gibi en genel yetenekleri buradan puanlandırıyoruz. Hemen onun altında yanyana kafa,garip şekil ve kılıç resmi olan 3lü karakterimizin yan yetenek dallarını göstermekte. Onun altındaki tablo sahip olduğu spelleri gösteriyor. Solundaki bayrak etrafındaki yerlerede bu spelleri atayarak savaş sırasında kullanabiliyoruz. Gelişim ekranının en altındaki class skill veya general skill bölümünden ise savaşta ve oyunun devamında yarar sağlayabilcek aktif/pasif skilleri aktif hale getirebiliyoruz.

Burdaki resimde ise karakterimizin level atladıkça koşullara göre kazandığı bize harita üzerinde avantaj/dezavantaj sağlayan yeteneklerini görüyoruz. Birde oyunun belkide en önemli kısmı olan hero morality kısmı var, size yönelebileceğiniz 4 tarafta heronun nereye yakın olduğunu gösteriyor.Yanlız bu bizim tarafımız değil, hero nun bulunduğu taraftır. Ve ordumuzda barındırdığımız her ünitede bu durum farklı.

Bu bölümde karakterimizin savaşlar veya verilen hediyeler sonucu giyebileceği eşyaları gösteriyorsunuz. Size ait bir invertory de mevcut. Resmin en altında yapılan açıklamada giyilenlerin size + veya - yönlerinin olabileceğini söylüyor.

Footmen ünitesinin özelliklerini görüyoruz şu an. Ve gördüğünüz gibi ayrıntılar total wardan çok daha ayrıntılı burada. Kimse aksini idda edemez. Sadece melee veya defense yerine alt kategorilerinde de bize birçok bilgiyi veriyor. Ünite ekranının altında ise ünitenin kazandığı skill puanını dağıtabileceği yetenekleri bulunuyor. Bunları istediğiniz gibi ya da taktiğinize göre dağıtabilirsiniz.

Buda bir başka ünitemiz. Görüldüğü gibi kendine ait özellikleri bulunuyor. Totalwardaki savaş alanında birçok ünitenin kendine özel dizilimleri vardı, aynı özellik burda da mevcut. En basit üniteler dışında diğer bir çok ünitenin kendine belirli oranlarda avantaj veya dezavantaj sağlayan dizilimleri mevcut. Bunuda resimde görebilirsiniz.

Görebileceğiniz gibi ünite ekranın en altında aynı dizilim gibi belirli oranlarda avantaj veya dezavantaj sağlayan bazı ünitelerde mevcut olan özel yetenekler var.

Bu da örnek bir savaş sonucu. Acelem olduğu için auto battle yaptım. Gördüğünüz gibi hangi birimin kaç asker kaybettiği, ne kadar exp kazandığı ayrıntılı olarak belirtilmiş. Ve savaş sonunda ele geçirilen yiyecek+altın stoğuda gösteriliyor. Ayrıyeten düşman kahramanından kazanılan özel bir itemde mevcut ve bu itemin üzerine mause la gelerek, ekranın en altında bize ne yarar sağladığını görebiliyoruz.

Az önce yaptığımız savaş taa bize ilk resimde verilen görevin savaşıydı. BEn bir seçim yaptım ve seçim karşısında yukarıda gördüğünüz yeni kahraman orduma katıldı. Gördüğünüz gibi bu heronun ana skill dağılımı ve yan skill dağılımları tamamen farklı. Hatta spelleri bile çok farklı. Daha önce bahsettiğimö morality yani hangi tarafta bulunduğu gösteren ağaç burda gözükmese bile, örneğin bu hero iyi tarafa çok yakın bir hero ve iyi tarafın özelliklerini taşıyor.

Şimdi sıra geldi en önemli gördüğüm morality bölümüne. Resimde gördüğünüz gibi soldaki düşey bardan giriş yapıyoruz ekrana. Ve karşımıza çıkan ekranda yukarıdan spells,general, ünits adında 3 anakolun seçilebildiğini görebiliyoruz. Kare içine aldığım 4 sembol yönelebileceğimiz tarafları sembol ediyor. Sadece aldığımız görevler sonucu değil, oyun için geçen ve bizim yön verdiğimiz dialoglarda bizim hangi tarafa daha yaklaşacağımızı belirliyor. Resimde yöneldiğimiz tarafların bize kazandıracağı yeni ve dğeişik spelleri görebiliyorsunuz. Yani ne yazıkki bir RPG! oyunu olduğu için seçim yapmak zorundasınız.

Morality bölümünde general kısmını seçtiğimizde karşımıza bu ekran çıkıyor. Burada bize genel yetenekler gösteriliyor. Örneğin daha fazla altın, daha fazla yiyecek vb.

Ünite kısmında ise oyun boyunca seçeceğimiz tarafların bize kazandıracağı birimleri görüyoruz. Ve bence yeteri kadar çeşitlilik sağlanmış. En önemlisi birimlerin doku ve renk seçimleri hangi tarafta olduklarını ve tam bir ortaçağ askerleri olduklarını iyi gösteriyor.

Ve sanırım başlayanlar için yeterince aydınlatıcı oldu ya da olması için çalıştım. Umarım yararlı olur

• Starcraft 2'nin arefesinde ve Red alert 2 Tanya'nın aşkına beni ekle
  • Beni de ekle AoE 1-2 RA 2 KKND ve tabi ki Dune 2000
  • DanGWaR, rehber yazın için çok teşekkürler. Eline sağlık

King Arthur olayını severim, fakat bir RPG oyunu daha güzel olurdu aslında. Strateji karıştırmasalardı bir denerdim (Sevmem pek RPG'li stratejileri).

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Starcraft 2'nin arefesinde ve Red alert 2 Tanya'nın aşkına beni ekle

Çaresiz bıraktın beni yahu, seni eklemezsem olmaz şimdi. Hoş geldin.

Starcraft 2 yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 26 Haziran 2010; 15:15:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jansay

DanGWaR, rehber yazın için çok teşekkürler. Eline sağlık

King Arthur olayını severim, fakat bir RPG oyunu daha güzel olurdu aslında. Strateji karıştırmasalardı bir denerdim (Sevmem pek RPG'li stratejileri).

quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Starcraft 2'nin arefesinde ve Red alert 2 Tanya'nın aşkına beni ekle

Çaresiz bıraktın beni yahu, seni eklemezsem olmaz şimdi. Hoş geldin.

Starcraft 2 yazıyorum.

Teşekkürler

• beni de ekle

warcraft III
    c&c serisi
    Age of mythology
  • Bu oyun adına çok tartıştım başlıkta, bi hak vermenin yararlı olacağı düşüncesindeyim
  • Dune un yenisi çıkmaz değil mi artık ?
  • AnotherPlanet, hoş geldin ekliyorum. Warcraft III yazıyorum.

DanGWaR, bir deneyeceğim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 27 Haziran 2010; 21:37:05 >
  • amiga zamanında dune2 ile başlamıştım, şimdi starcraft2 yi bekliyorum favori stratejilerim gelecekte geçenlerdir.
  • Benide ekleyebilirsin

Favori oyunlarım Red Alert 2-3, Tiberium Wars, Stronghold Crusader ( En Sevdiğim Starateji Oyunudur)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProgreSsive aTTacK

Benide ekleyebilirsin

Favori oyunlarım Red Alert 2-3, Tiberium Wars, Stronghold Crusader ( En Sevdiğim Starateji Oyunudur)

Ekledim, hoş geldin.

Stronghold Crusader yazıyorum.
  • @Jansay, git yat allasen napıyosun bu saatte? Klüp bu kadarda aktif olmamalı
  • Bende üye olcam benide koyun buraya...!Rise of Nationsa tutkunuyum onu da söyliyeyim...!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThunderBorn -- 28 Haziran 2010; 11:05:14 >
  • Favorim Red Alert 2 üstüne strateji oyunu tanımam.
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.