Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (114. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.540
Cevap
26
Favori
311.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 112113114115116
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Jansay

Oo Desperados fanı buldum, yihuu sen takıl bana bu oyun hakkında açılmam lazım benim etrafımda hiç fanı yok kimseye anlatamıom oyunu.

Evet o bölüm, Sanchez'i kaçırdım hapisten. Herifte çok işe yarıyormuş ama lan! Valla adamın özellikleri süper: 2 adam taşıyabilme, bi eve girince 3 adama kadar herkesi halledebilme filan off yani.

Dikkat! Alttaki yazdığım mesaj Tam Çözüm içermektedir. Bu bölümü oynamakta yada oynayacak arkadaşlar kendileri çözmek istiyorsa okumasınlar.

O bölümü anlataym; hem senin eski günlerin aklına gelir. Orada ben önce Cooper ile alttaki herifleri hallettim ve TNT fıçısını aldım. Sonra doktor ile, Copper'ın çıktığı yere gaz şişesi attım adam bayıldı(yoksa oraya çıkamıyo Cooper, hemen ayak sesinden kendini ele veriyor) adamı baygın görenler yanına geldi bi şişe daha attım hepsi bayıldı(bikaç kere denedim bunu; Allah'tan işe yaradı yoksa durum vahimdi) sonra Cooper olaya girdi.

Surdaki adamları hallettikten sonra merdivenden indim oradaki karaltıdan 1. officer'a bıçak attım. Sonra bi paniktir felan sürdü bende her fırsatta bıçağı geri alıp biri gelince tekrar atıyordum. Öyle öyle 2-3 kişi + 1 officer gitti.

Sonra soldaki officerin yanında 2 asker vardı devriye gezen birini saat sayesinde avladım sonra saati tekrar kurdum saat çalınca officer geldi bu sefer onu da hakladım. Bu etti iki.

Daha sonra sola gidip bir-iki adam hallettim ama sonra baktım ki kulede askerler herbişiyi görüyorlar. Hemen sura çıktım suru bi temizledim iyice. Sonra inip o bir-iki adam hallettiğim yere geldim bir-iki daha hakladım. Orasının özelliği: 3. officer oraya geliyor ve bir müddet duruyor. O geldiği bir vakit orada karaltı bir köşede bıçakla milleti avlıyordum officer'da orada gitti.

Daha sonrası malum; Sam'i alıp tnt'yi bi güzel kapıya yerleştirdim ve BUM! İşte burası uğraştırdı beni. Kapıyı patlatınca bir sürü asker geliyor, ama şöyle hallettim: doktorla(hay gözünü seveyim doktorun ve gaz şişelerinin) 1-2 gaz şişesi attım ve patır patır döküldü herifler. Cooper'da erik toplar gibi kesti adamları.

Daha sonra geldi sıra Sanchez'e fakat asker çokluğu vardı. Burayı şans eseri çözdüm diyebilirim. Gene taktik kullandım ama kasten yapmadığım birşey aklıma bu taktiği getirdi. Nedir o taktik? Dinamit.

Sam kalenin içindeki kutudan 3 tane dinamit buluyor. Bunları aldım ve kapının biraz dışında doktorun pardesüsünün yanına salldım bi tanesini. Sonra millet oraya doğru koşarken pardesüyü görüp ateş açtılar bende doktorun gaz şişeleri sağolsun, bi güzel hallettim hepsini. Ama asker yığınıydı varya. O kadar düşmanı hiçbir bölümle göremezsin yani. Hepsi iç içe yığıldı. Cooper'la adamları kesmek iki saat sürdü. Sonra tabi haritada kalmış 1-2 askeri de telef ettikten sonra harita benim oldu(bu tür oyunlarda bütün düşmanları öldürmeye bayılıyorum, harita benim oluyor özgürce istediğimi yapıyom.) ve Sanchez'i aldım. Sonra bana oyun dedi ki: batı duvarından atlatacakmışım herifleri. Kadın karakterimiz Kate atlarla sadece batı duvarından atlayarak ulaşılabilecek bir yerdeydi. Normal atlayacaklar sandım denedim olmadı. Sonra aklıma dank etti. Kovboy filmlerinde bir pencereden alttaki ata atlayıp kaçmak olayını hatırladım. Nitekim oldu da. Hepsi teker teker atlarına atladı ve paşa paşa gittik.

2. oyunda bozdular diyorlar sslerden de öyle anlaşılıyor ama oynamaya değerdir belki; ben şahsen 1 ile işim bittiğinde almayı düşünüyorum.

ben baya bir önce bitirmiştim 1.oyunu.
    2. oyunun da 1 bölümünü oynamıştım oyun öyle kötü gibi değil gerekli yerlerde Tab tuşu ile FPS ye geçiliyordu diye hatırlıyorum ama bi ara bakıcam oyun günün şartlarına göre geliştirildiği için belkide milletin pek hoşuna gitmedi.

Metal Gear Solid 4 | Battlefield 3

• Benide eklermisiniz.Bende strateji oyunu manyağıyım :)

Orjinalden alıntı: ufuk466

Benide eklermisiniz.Bende strateji oyunu manyağıyım :)

ekliyorum hoşgeldin.

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind
  • Strateji oyun tutkunları... şu konuya göz atmanızı dilerim...

http://forum.donanimhaber.com/m_13525586/mpage_10/tm.htm

bukadar strateji tutkunun nasıl gözünden kaçmış diye düşünüyorum :) malesef

Orjinalden alıntı: borealatis

Strateji oyun tutkunları... şu konuya göz atmanızı dilerim...

Kardeşim zevk meselesi.

Ben mesela teknolojik gerçek zamanlı strateji oyunlarından hiç haz almıyorum. Uçak, tank filan kesmiyor beni. Beni tüfek, top, süvari, kılıç gibi şeyler kesiyor. Benim en sevdiğim dönem bu mesela. Buradaki birçok kişide demekki World in Conflict'ten daha güzel olduğunu düşündüğü oyunlar oynamış, onları beğenmiş ve gönül vermiş. Kimse birşey diyemez. Sana "karışma milletin zevkine" demiyorum karışmıyorsun zaten ama kafandaki "lan bu kadar strateji tutkunları böyle güzel bi oyunu nasıl kaçırdı?" sorusunu yok etmeye çalışıyorum. Yanlış anlama.

Eğer bir kurbağa hemencecik yakışıklı bir prense dönüşürse, bu peri masalıdır. Eğer bir kurbağa yavaşça yakışıklı bir prense dönüşürse, bu modern bilimdir. -Kent Hovind

• Beni de yaz, compant of heroes ve age of empire.

quote:

Strateji oyun tutkunları... şu konuya göz atmanızı dilerim...

Kardeşim zevk meselesi.

Ben mesela teknolojik gerçek zamanlı strateji oyunlarından hiç haz almıyorum. Uçak, tank filan kesmiyor beni. Beni tüfek, top, süvari, kılıç gibi şeyler kesiyor. Benim en sevdiğim dönem bu mesela. Buradaki birçok kişide demekki World in Conflict'ten daha güzel olduğunu düşündüğü oyunlar oynamış, onları beğenmiş ve gönül vermiş. Kimse birşey diyemez. Sana "karışma milletin zevkine" demiyorum karışmıyorsun zaten ama kafandaki "lan bu kadar strateji tutkunları böyle güzel bi oyunu nasıl kaçırdı?" sorusunu yok etmeye çalışıyorum. Yanlış anlama.

Farkındaysan gözden kaçmış demişim.yani oynayıpta sevmemiş değil :)

Bende oyunu tanıttım tekrar çünkü forumda aralarda kaynamış gibime geldi ana konusu...

yani mesela red alert 2 yi örnek alsaydık ve ben bunu deseydim dediğin doğru olabilirdi çünkü herkes red alert 2 yi bilir hatta oynamıştır.yoruma ve ya başka birşeye gerek yoktur...
    ama bu oyun yukarıda deidğim gibi gözden kaçmış gibime geldi yani zevk meselesiyle alakası yok, ve yine bu tezimide ihtimale dayalı olarak sunuyorum şuan:) umarım böyledir...

teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: çarçela

Beni de yaz, compant of heroes ve age of empire.

Hoşgeldin ekliyorum. Favorine COH yazacağım.

@borealatis

Ben yanlış anlamışım kusura bakma.

Fazla tanınmış bir oyun değil. Ama şöyle birşey var:

Bu oyun favorinse, bu oyunun tanınmış olmaması(piyasa olmaması) senin işine gelir biraz. Çünki piyasa olmamış çok zevk aldığın oyunların tadı bir farklı oluyor. Hani "bu oyunu öyle herkes bilmez" havaları esiyor, çaktın? Mesela o türden benim de klasiğim: Desperados'tur. Ayrıca Ballance adlı platformvari tür oyunu da pek piyasa olmayan çok zevkli bir oyundur. Bunların tadı bir ayrı.

• Online Strateji SehirLer ARASI SAWAŞ ..!
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: çarçela

Beni de yaz, compant of heroes ve age of empire.

Hoşgeldin ekliyorum. Favorine COH yazacağım.

@borealatis

Ben yanlış anlamışım kusura bakma.

Fazla tanınmış bir oyun değil. Ama şöyle birşey var:

Bu oyun favorinse, bu oyunun tanınmış olmaması(piyasa olmaması) senin işine gelir biraz. Çünki piyasa olmamış çok zevk aldığın oyunların tadı bir farklı oluyor. Hani "bu oyunu öyle herkes bilmez" havaları esiyor, çaktın? Mesela o türden benim de klasiğim: Desperados'tur. Ayrıca Ballance adlı platformvari tür oyunu da pek piyasa olmayan çok zevkli bir oyundur. Bunların tadı bir ayrı.

:D ama bu baya bi tanınmamış adam bile zor buluyorum türkiyeden oynayacak:)
    işin o kısmı farklı tabi:)

• quote:

Orjinalden alıntı: glasyo

Benide ekle dostum.Favorim Cossacks serisi

Ekledim hoşgeldin.

@borealatis

• baya bi strateji oynarım aslında ama bi gruba üye olmak istemedim hiçbir zaman:) benim gönlüm sizinle

bir gün fikrim değiştirirsem yazarım:)

baya bi strateji oynarım aslında ama bi gruba üye olmak istemedim hiçbir zaman:) benim gönlüm sizinle

Aslında bunu söylemen, "Beni kat Red Alert,COH,AEO,EE2,Kosaks" demenden daha güzel. Buraya üye olsan bu kadar sevinmezdim yani.

Teşekkür ederim, zaten senin gibiler sayesinde burası açıldıktan 2 gün sonra kapanmadı.

• quote:

quote:

baya bi strateji oynarım aslında ama bi gruba üye olmak istemedim hiçbir zaman:) benim gönlüm sizinle

Aslında bunu söylemen, "Beni kat Red Alert,COH,AEO,EE2,Kosaks" demenden daha güzel. Buraya üye olsan bu kadar sevinmezdim yani.

Teşekkür ederim, zaten senin gibiler sayesinde burası açıldıktan 2 gün sonra kapanmadı.

Rica ederim. beni de bu nazik tutumunuz sevindirdi:) bende teşekkür ederim

• DESPERADOS: WANTED DEAD OR ALIVE

Evet arkadaşlar, uzun bir aradan sonra yeniden incelemelerle beraberiz. Bu seferki oyunumuz yine nostaljik havalar estirecek, çıkmış senesine göre çok gelişmiş bir oyun olan: Desperados: Wanted Dead or Alive.

2001 yılında çıkmış oyunumuz raflarda kendine göre bir yer edindi ve bir takım kimselerin klasikleri arasına girdi. O zamanlar desperados türünden olarak bir tek commandos serisi vardı. Desperados, commandos'un tahtını sallamasa da, oynayanların beğenisini kazandı ve gerek kendine göre tarzıyla gerek vahşi batı temasıyla oyuncuların cd koleksiyonlarında özel bir yer tuttu.

Hemen oyunun konusuna geçelim. Oyunumuz: adalet düşkünü bir ödül avcısı olan John Cooper isimli birisinin başından geçen bir macerayı konu alıyor. Geçmiş hayatında şeriflik yapmış fakat sonra istifa edip ödül avcısı olmaya karar kılmıştır.

Bu arada bütün Meksika'ya korku salmış gizemli bir çete tren soygunculuğu yapmaktadır. Kahramanımız Cooper, bu fırsatı hiç kaçırmaz ve kasabanın polis müdürü kılıklı şişko bir amcama gider ve bu tren soyguncularının resmi olduğu kağıdı masaya atıp cool bir sesle "i wanna solve your problem."(Problemine çözüm getirmek istiyorum) der. Ve gidip eski iş arkadaşlarını toplamak için kolları sıvar.

Oyunda Cooper'ın toplayacağı ekip: John'un eski bir arkadaşı olan, zengin birinin pamuk tarlasında işçi olarak çalışan Samuel Williams, gençlik yıllarında tanıştığı Arthur McCoy isimli bir doktor, ve kızın babası vasıtasıyla tanıştığı sevgilisi Kate O'Hara. Tabi bu ayrıntılı bilgiler oyunda verilmiyor, oyunun 2.'sinin resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca ekibimize katılacak iki sürpriz isim olacak. Onlardan hiç söz etmeyeceğim, sürpsizi kaçmasın.

Oyunun başındaki bölümler takımımızı kurmakla alakalı. Kimi adamımız darağacında şeytanın nefesini ensesinde hissettiği bir zamanda kurtarıyoruz, kimisini belaya bulaşmış bir şekilde. İki sürpriz adamımız bize öykünün gidişinde katılacak. Hepsinin kendine göre özellikleri var. Bunlardan kabaca bahsedeceğim, çünki kendiniz bu özellikleri öğrenmeniz daha zevkli olacaktır. Mesela: Sam bir patlayıcı uzmanı, dinamitlerle arası çok iyi. McCoy bir doktor ve bir keskin nişancı(biliyorum birbirine uzak iki meslek, ne alaka yani?). Kate bir kumarbaz ayrıca isminden de anlaşılacağı üzere bir kadın. Bu özelliklerinin de oyunda büyük faydası olacak. John'u sona sakladım, assolist hesabı. John bir kovboy diyebiliriz. Çok iyi silah kullanır, bıçak atar. Ayrıca şimşek gibi refleksleri vardır amcamın. Grubun en işe yarayan adamı ve grubun lideri. Bölümlerde stratejiyi genelde o belirler.

Şimdi de biraz oyun neye benziyor ona bir bakalım. Oyun tam anlamıyla Commandos'un amcaoğlu arkadaşlar. İzometrik kamera ile oynanıyor ve adamlarımız, düşmanlarımız, kısaca herkes küçük adamlar halinde. Bir adamımıza silah çektirdiğimizde(herkesin sınırsız kurşunlu bir silahı var) fare işaretçiği nişangah oluyor ve bir adama getirdiğimizde adamın etrafında kırmızı bir çizgi çıkıyor(böylece onu nişan aldğımızı biliyoruz) ve "dıkşın!".

Oyunda "Quick Action" diye birşey var arkadaşlar. Sanıyorumki bu olayı oyun dünyasına ilk Desperados getirdi. Oyunda daha önceden ayarladığımız iş(ler)i bir tek space tuşuna basarak yapabiliyoruz. Bu olay John'da üç action olarak, diğerlerinin hepsinde birer tane. Yani John'a üç iş verebiliyoruz ve space'ye bastığımızda bunları hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Bir örnek vereyimde daha iyi anlayalım: mesela John'un önünde üç tane adam var(üçününde arkası dönük). Bunları öldürmenin en sessiz yolu: teker teker bir kenara çekip bıçaklamaktır. Fakat en kolay yolu "Quick Action"dur. Sliah çekip elimizle teker teker öldürürken reflekslerimizi çok iyi kullanmalıyız ve çok hızlı olmalıyız. Böyle olmazsa, daha ikinci adama nişan alıcam derken John'u ölmüş buluruz. Quick Action sayesinde nişan almanın verdiği büyük zaman kaybının önüne geçmiş oluyoruz. Yani sonuçta John'un refleksleri bizden daha iyi, bırakın o yapsın. Hemen q'ya basıyoruz sonra silaha basıp o üç adama tıklıyoruz. Sonra gerektiği kadar yaklaşıp(Cooper'ın kurşunları çok uzaktan öldüremez) space'ye basıyoruz ve kolumuzu bağlayıp "silahşov"u izliyoruz. Bu Quick Action olayı çeşitli işlerde kullanılabiliyor. Bir yere gitme, bıçak atma, kısaca her türlü işlerde. Fakat John'da farklı türde işleri yapamıyoruz QA ile. Mesela: "şuraya git, şuna bıçak at ve silahla şuna ateş et" gibisinden.

Oyunun grafik, ses gibi özelliklerine bakalım. Oyunumuzun grafikleri çok güzel arkadaşlar. Evet, 2001 senesine göre filan demeyeceğim, tek diyeceğim: "çok güzel". 2002-03-04-05 senelerinde çıkmış gerek FPS gerek TPS oyunlarındaki berbat grafikler bu oyunda yok. Bunun, oyunun izometrik olmasıyla çok alakası var. Bu tür oyunlarda(bkz. Age of II, Commandos) grafikler çok güzel/şirin olur. Ayrıca renderlanmış filmlere söylenecek birşey yok. Gayet güzel yapılmış. Sesler çok güzel. Gerek "ahh!" sesleri, gerek kahramanlarımızın seslendirilmeleri çok profesyonelce. Mesela Sam bir zenci ve zenci ağzıyla konuşuyor(onu seslendiren de bir beyaz dikkat buyrun) John'un çok cool bir sesi var, Doktorun olsun, Kate'nin olsun, diğer karakterlerin olsun, özellikle ingilizcenin ikinci dil olduğunu vurgulamada önplana çıkmış sesler olsun hepsi gayet oturaklı, güzel ve profesyonelce. Müzikler gayet güzel ve dikkat çekici. Düşman sizi fark ettiğinde heyecanlı bir müzik çalıyor ve zaten telaşlı bir vaziyetteyken daha da telaşa geliyorsunuz. Ortalık yatışınca hemen yavaş müzik geri dönüyor. Buralardaki geçiş gayet kesintisiz ve oturaklı. Oynanabilirlik harika. Oyun sizi bağlıyor, gittikçe merak cezbeden konusuyla "ayyy bitirsem şunu sonunda nolcak acaba" dedirttiren bir oyun. Kontrollere alışınca çok rahat geliyor. Yapay zeka süper. Özellikle zeki düşmanların yaptıklarını görünce kafayı yiyecek ve "2001 senesinde bu teknoloji varmıydı lan" diyeceksiniz. Bir örnek vermeden geçemeyeceğim: mesela bir düşmanı yanınıza çekip hakladınız. Onun yakınında dolaşan başka bir düşman gelip onu yerinde göremeyince "nerde lan bu, bi dakka önce buradaydı!?!" deyip panik yapacak ve etrafta koşuşturacak.

Sanırım Desperados: Wanted Dead or Alive için denilebilecek bunlar. Oyunun tek ekisi: oyun bitince sondaki renderlanmış filmden sonra kahramanlarımızın ödül parasıyla naptıklarını felan göremememiz. Boss'u öldürüyoruz ve öyle sap gibi bitiyor. Bu olay çok kötü. Bunun dışında herşey çok güzel. Bu oyunu size -eğer oynamadıysanız- tüm kalbimle öneriyorum. Gerçekten çok güzel bir klasik. Bazı yerlerde zorlanacaksınız ama öyle olunca benim gibi tam çözüme başvurmak yerine(birkaç kerecik baktıydım) elinizdeki olanakları iyice bilin ve her yolu deneyin(gürültülü/sessiz rahat/tehlikeli ne olursa). Size bol strateji oyunlu günler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Aralık 2008; 22:42:43 >

• ''Jansay'' çok güzel bir inceleme yapmışsın ayrıca ilk bölümü çözene kadar ne çekmiştim Sam i kurtarıp da ayıltma olayını çözememiştim ilk başlarda 2001 de oynadım tabi yaş ufak ozaman Mükemmel Derecede İngilizce de bilmiyordum okuyordum ama denen yere götürüp bıraktığımda hiç birşey olmuyordu şans eseri biraz ileri bırakıyım dedim kafasını soktu suyun içine kendine getirdi Sam i Bizim Cooper. Commandosun uzun süre sonra oyun çıkarması da bu oyuna yönlendirmişti açıkcası beni Ama Commandos un yeri çok başkadır bende Özellikle 2. oyun olan ''Men Of Courage'' hastayım zamanım oldukça tekrar tekrar bitiriyorum.

Metal Gear Solid 4 | Battlefield 3
  • Beni de üye yap dostum.

Edit:uhh Sayfa Başı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 1 Aralık 2008; 23:51:27 >

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Buraya bende üyeyim değil mi?Hamachi den çoğu oyunu oynayabilirim, isteyen varsa normal-pro arası atarız birşeylerWorld in Conflict ilk tercihtir tabiki benim için...

Edit:uhh Sayfa Başı

e hiç yoksun ki oynayalım:) akşamları oynamak için adam arıyorum :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.