Şimdi Ara

Stockholm Sendromu(Stockholmde Kızlar Teklif Ediyomuş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle sendromun isminin nerden geldiğini yazayım.

1973 yilinda Stockholm'de Kredit Banken 'e giren soyguncular eylemlerinde basarisiz kalinca banka musterilerini rehin almislar, birkac gunluk direnisten sonra polis tarafindan tutuklanmislardir. gelismeler bundan sonra ilginc bir duruma dönusmus, rehineler mahkemede soyguncular aleyhine taniklik etmeyi reddetmis, tam tersi onlara sempati duyarak savunmuslardir. Rehinelerden birisi soygunculardan biriyle daha sonra da evlenmistir. Kısaca kacirilan mağdur durumundaki kisinin kendisini kaciran,ezen güclü kisiye boyun egip sempati duymasi sonucu olusan ruh durumuna "stockholm sendromu" adı verilmistir.

Al bi tanede Iraktan bir haber sitesinden aldım bunu.Lan adamlar geldiler petrolünüzü aldılar ,kadınlarınıza tecavüz ettiler , çoçukları öldürdüler gelmiş ABD gitmesin diyosun .Al al al alın bunu diyesin geliyor .Sen ne dersen de insan baskıyı seviyor kızlara da fazla yüz verirsen o sana yüz vermiyor basıyor tekmeyi

ABD 2003’te işgal ettiği ve büyük bir batağa saplandığı Irak’tan çekilmenin hesaplarını yaparken, Irak Genelkurmay Başkanı Babakir Zebari’den ilginç bir çıkış geldi. Zebari yerel güçlerin 2020’den önce Irak’ı savunmaya hazır olmayacağını söyledi. ABD’nin geri çekilme takvimini gözden geçirmesini isteyen Kürt asıllı Zebari, “Siyasetçiler 2011’den sonra oluşacak boşluğu doldurmak için bir yol bulmak zorunda. Benim kendilerine mesajım şu: ABD güçleri 2020’nin sonuna kadar Irak’ta kalmalı” şeklinde konuştu.

İlk olaya çok benzer şekilde bir olay daha yaşanmış olayın adı Patty Hearst kaçırılan kızın adından geliyor bu isim o da şu şekilde,

1974'te ünlü ve zengin bir aile olan ve bir yayımcılık şirketine sahip olan Hearst ailesinin kızı Patty Hearst Symbionese Liberation Army tarafından kaçırılır. Aylarca gözü bağlı bir dolapta tutulur. Bu sırada ailesinden manyak manyak fidyemsiler isterler, misal amerikadaki bütün fakir insanlara yiyecek dağıtımı, veya bu slain istediği bokların bu şirket tarafından yayınlanması... zavallı hearst ailesi de bunları yerine getirmeye çalışır ama güçleri yetmez tabi, zıçarlar. bu arada, sla basına periyodik olarak çeşitli kasetler gönderir.. patty'nin ağzından.. pattynin bu kasetlerde gittikçe sla'ye sempati duymaya başladığı belli olur. ve günün birinde patty hearst'in elindesilahla sla bayrağının önünde bir fotoğrafı yayınlanır. bundan sonra da bir silahlı banka soygununda patty de yer alır.. tabi herkes dumura uğrar... hala merak edilmektedir patty gerçekten bunlara katıldı mı gönlüyle, yoksa baskı mı yapıldı, yoksa geçirdiği psikolojik dumurdan aklı mı döndü.. patty hearst sonra aktör falan oldu, aklı başında bir kadın oldu,yardım kuruluşlarının daimi üyesi oldu, bu senenin başında da 2001'de Clinton sayesinde affoldu.

Bu da o kız :

Kıssadan Hisse:

İlk okuduğumda aaa dedim adamlar bulmuşlar isminide koymuşlar iyi de yapmışlar . Ama düşündüm ki dedelerimiz bunu yıllar önce düşünmüş hatta lafınıda bulmuşlar "Seven S*k*lr S*k*en Sevilir" .Hatta ileri gitmişler hayvandanda aşağı koymuşlar "Deveye Diken İnsana S*k*n Yaranır" demişler.Anneannem olaya daha sürrealist yaklaşmış ve "Kedi Dövene Gider" demiş .

Aslında olay basit olay güçlü olanın tarafına geçme eğiliminden kaynaklanır, bir tür öğrenilmiş çaresizliktir yapacak bir şey yoksa en kötünün en iyisini yapmaya çalışırız.Mesela tarih boyunca siyasi ve dini otoriteler ezici tavırlarını arttırdıkça çok daha fazla taraftar toplayabilmişlerdir. Baskı arttıkça otorite aşkıyla birlikte fanatik taraftar oranı da artmıştır, ki bu günümüzde de geçerlidir.

Kimya da elektronegatiflik diye bir şey vardır :

Periyodik cetvelde aynı periyotta bulunan elementlerin asitleri ( HX türündeki asitlerde ) X elementinin elektronegatifliği
    arttıkça asidin kuvveti artar.
    CH4 < NH3 < H2O < HF

Sen ne kadar zıt kutuplara gitmek istiyosan karşındaki sana o derece bağlanır aynı asitin kuvvetliliğinin artması gibi.

Bir kız hayal edelim 2 bacaklı 2 elli var uzun saçları var ve güzel bir yüze sahip.DH de hep derler "Çok yüz vermeyin ,fazla yüz verirsen postayı koyar, doğrudurda fazla yüz vermeyeceksin ama tamamen de ilgisiz olmayacaksın hep sana ulaşmak isteyecek .DH deki bir konudan örnek veriyorum hemen :

BEN:hoşuna gidiyo değilmi seni süründürmesi
    BEN:çevrende 1000 abaza var
    BEN:hepsi sana sarkıyo,ama o senden kaçıyo dimi
    BEN:bunu kabullenemiyosun
    BEN:lütfen doğruyu söyle?
    KIZ : of evet
    KIZ: ve o bana geri gelse
    KIZ:her istediğini yapıcak kadar salağım yani
    KIZ:ben X'i zamanında çok üzdüm varya
    KIZ:ama şimdi kedi gibi olucak durumdayım

Al al al Stockholm Sendromu ...İnsan garip bir hayvan abi

Al bi tane daha :

sen tut o'nun için her şeyi yap, her şeyden vazgeç, sosyal hayatını o'na göre planla...
    o ise bunların %1i kadar bile hassasiyet göstermesin...
    en kısa zamanda aldatılarak cezasını görmeli bu kezbanlar....

Hayattan Örnekler:

1-)Hatunlarin efendi adam yerine p*c tercihi
    2-)Dövülen kadının "hakediyorum ondan dövüyor kocam" demesi ve tekrar geri dönmesi
    3-)Siyasi ve dini otoritelerin insanları sıktıkça daha çok taraftar bulmaları
    4-)Melih Gökçek
    ...

Böyleleri pislik çukurunun dibinde debelendiklerinin farkında dahi değiller. Pislik çukurunu dolduran ise bunların kendi ruhlarının karanlığından akan irinden başka bir şey değildir.(Fatih Altaylı)

Mutlu olmanın yolunu, karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, o kadar yalnız kaldık.(Cemal Süreya)===>Adam olayı çözmüş

Üyelerden gelecek yorumlara göre örnekleri artıracağım

ÖZET:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üstü Kalsın -- 13 Şubat 2012; 19:16:55 >

• Elbet okurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi insan olduk da nolduk kızlar max 1 hafta konuşuyor sonra sıkılıyor, hakaret ediceksin yüz vermeyeceksin ondan anlıyor kızlar
  • Hacı şimdi ben sadistim.Şimdi bir kızı zorla kaçırıp işkence etsem,güçlü olduğumu göstersem verirmi diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anypeopl.. -- 12 Şubat 2012; 23:26:18 >
  • Haklı
  • İşte bu gerizekalılara cazip gelende bu. karşı koyup yüz üstü bırakacaksın adam yerine bile koymayacaksın peşinde it olup dolanır Ona ilgi gösterip adam akıllı sadık yaşarsan gidip seni başkasıyla aldatır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Erken evlenen erkek vs kızlar
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu tip konulara bilimsel olarak yaklaşanıda forum tarihinde ilk kez görüyorum.
  • bu ne be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam kız konusuna bu kadar bilimsel yaklaşmış. Nereden aklına geldi böyle bir konu açmak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

iyi insan olduk da nolduk kızlar max 1 hafta konuşuyor sonra sıkılıyor, hakaret ediceksin yüz vermeyeceksin ondan anlıyor kızlar

Maalesef durum bu

Kızla çok iyiydik 3 ay boyunca tripler falan olmaya başladı aniden mesaj atmayı kestim hakaret ettim çoçuk gibisin falan 5 gün boyunca mesaj atmadım.Yanıma gelip konuşamıyorda biliyor ki haksız... 5 gün sonra sabah mesaj attım nasıl sevindi bi bilsen .Nasıl yazıyor sabah akşam, nasılsın iyimsin kız 180 derece döndü resmen ne trip kaldı ne birşey.

Erkekler içinde aynı durum .İnsan aynı insan sonuçta

• okumadım ama kız guzelmıs hacı
  • bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

bu ne be

adam kız beyler yardırın

ayrıca , söylenecek söz kalmamış gereken herşeyi söylemişsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 12 Şubat 2012; 23:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViCt0R

İşte bu gerizekalılara cazip gelende bu. karşı koyup yüz üstü bırakacaksın adam yerine bile koymayacaksın peşinde it olup dolanır Ona ilgi gösterip adam akıllı sadık yaşarsan gidip seni başkasıyla aldatır.

Küçük bir kardeşim var ters bir hareket yapınca elimin tersiyle çakarım bi tane Ağlamaz ama morali bozulur .Ama eve geldiğim zaman hemen yanıma gelir , bir şey oldumu biri kızdımı gelir bana söyler korktuğu zaman benle uyur , yumurcak tvdeki deneyleri bana izletir sonra abi yapsana der(Yaş 4-5).

Aynı durum aynı olay insan aynı insan artı kız olunca doruklara ulaşıyor bu durum

• quote:

Orijinalden alıntı: FrozenFist

Elbet okurum

+1
  • DEVEYE DİKEN İNSANA DİKEN DEMİŞLER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

DEVEYE DİKEN İNSANA DİKEN DEMİŞLER...

+1000
  • İnsanlar garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

iyi insan olduk da nolduk kızlar max 1 hafta konuşuyor sonra sıkılıyor, hakaret ediceksin yüz vermeyeceksin ondan anlıyor kızlar

+1
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.