Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (805. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.811.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah kazasız belasız kullandırsın, hoşgeldin aramıza ustunh...
    7'' ekranlı media player için stilock arkadaşımızla irtibata geçmen iyi olur.
  • Hayırlı olsun arkadaşım. STILO böyledir. İyi yapmışsın. Güle güle kazasız belasız kullan. Hoşgeldin..

quote:

Orijinalden alıntı: ustunh

Slm arkadaşlar yalaşık 20 gün kadar önce bir stilo aldım. hiç aklımda yoktu gördüm tutuldum aldım geldim. çok memnurum
    2004 model dinamik mi aktüel mi anlamadım. forumlara baktım biraz çözemedim. hız sabitleyici, ön arka kolcak. dj klima, sky, sensör paketi vs. var
    her neyse forumda bazı arkadaşlar yapmış çok hoş olmuş 7" ekran dvd, tv cd çalar vs. yaptırmak isterim. ne tavsiye edersiniz kaça mal olur bu arada kocaelide nerede yaptırabilirim
  • Merhaba arkadaşlar;

Ünal, telefon numarası için teşekkür ederim
    Aynı zamanda orijinal connect nav da satıyor arkadaş. 750 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: zanaks

metin hoca naptın mahkeme işini.halledebildin mi istersen el atayım.

Ben de seni arayacaktım bu aralar Sinan.Artık bence de bir girişim yapalım.
  • http://www.globalotomotiv.com/product/torsiyon-burcu

Torsiyon burcu bumudur.. Bakarsınız bende değiştiririm....
    Orijinalden alıntı: halil2202

dingile bağlı olan torsiyon burcunu değiştirdim kardeşim...Parçayı ank dan ikisini 55 e aldım 125 te ustama verdim. Dingili presle indiriyorlar sonrada parçayı tornacı takıyor. Birde ustamın dediği hidrolik yağı değişti mecburen dedi. çıkartırken yağıda boşaltmak gerekiyor gibi biişey söledi.
    Bi arkadaşımın ustasına götürdüm o dedi bana burçlar gitmiş değişecek diye. o biraz işçiliği fazla söledi bende kendi ustama götürdm ben burçları değiştirecem diye. parçayı kendim aldım . Ustam daha önce sesi bilmiyordu.takozlar çok mu kötü durumda diye sordum aslında çokta kötü durumda görünmediğini söyledi.
    sizde de böle bi ses varsa ve ustanız dıştan bakıp burçlar sağlam bişey yok demesine aldanmayın değiştirin ve sonrasıda konforu yaşayın.
    Sanırım bizim stillerde bu torsiyon burcu çabuk yıpranıyor. Çünkü bi kaç arkadaş daha bu şekilde yaşamış sorunu. Dediğim gibi ufak bi çukuru bile çok kötü şekilde hissediyordum. Arabaya binen herkes bu ne ses ya diyordu. Bende süspansiyonu sert ondan diyordum. :) Çünkü öle sanıyordum. Şİmdi kaymak gibi oldu hiç tık yok. Çok keyifli ve konforlu oldu.
    Orijinalden alıntı: merdomerdo

Orijinalden alıntı: halil2202

05548529947 bu tel no yu ara güray ben burdan aldım ank da bi yer. 27,5 liraya aldım tanesini stilo torsiyon burcu diyeceksin. kargo ile gönderiyorlar kargo ücretide 6 lira tuttu.

Halil öğretmenim güle güle kullan, yalnız bir yanlışlık olmasın.Arka torsiyon burcu ile amortisman takozları ayrı parçalar değil mi?Hani sipariş verirken yanlışlık olmasın.Amortisör takozları,amortisörün tepesinde araçla birleştiği noktada bulunuyor,torsiyon burcu ise arka dingili birleştiren parça,öyle biliyorum.Bunu bir netleştirsek.Yani sen torsiyon burcu mu değiştirdin,yoksa amortisör takozu mu?

• selam arkadaşlar
  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmış biri olarak bu forumu malesefki şimdi anlatacağım sorun sayesinde buldum ve üye oldum yani keşke daha önce araştırıp üye olsaymışım diyorum.402 sayfa ulaşmış olmak burda bir çok paylaşımın ve dostluğun olduğunu anlamak için yeterde artar.
    Şimdi özür dileyerek sorunumu kısaca anlatıyorum kısaca diyorum çünkü inanın bu sorunun hikayesini ve çözülmeye çalışılmasını ama çözülememesini anlatsam baya bi uzun yazmamı gerektirecek.
    Aracım Stilo 1.6 2003 model dynamic full + full
    Şimdi sorunum ise vitesi birden ikiye geçirirken gazdan ayağımı çektiğim halde gaz vermeye 5-10 saniye kadar devam etmesi düşük devirdeyken oluyor hızlı kullandığım zaman böyle bişi yok ve aldığım ilk zamanlardada bu sorun yoktu.rolantideyken motor baya titriyor ve şimdide düşük vitesdeyken yine gazdan ayağımı çekince tekleme yapıyor bu olay yeni başladı.
    şimdi sorun için söylenenler ve yapılanlara gelelim
    gaz kelebeği dendi sıfırını aldım dışarda taktırdım aynen devam etti.servise götürdüm tanıttılar devam etti demekki gaz kelebeği değilmiş zar zor iade ettim eskisini geri taktırdım.
    yazılım dendi yazılım sıfırlattım devam etti.
    beyin dendi çıkma beyin araştırmaya gittim ordan beyinden anlayanlara gittim sorun beyinden olamaz beyin olsa araba sürkli hata verir hatta çalışmaz dendi
    motor üstü tesisat dendi elektirikçiye götürdüm sorun yok
    bilgisayara bağlandı farklı yerlerde gaz kelebeği hatası lamb sensörü hatası verdi sensöre bakıldı sorun yok gaz kelebeği zaten kontrol edildi artı zaten farklı servislerde bilgisayarda hata çıkmıyor hatta veriler mükemmel dendi.
    Şimdi aranızda belki böyle sorunla karşılaşan duyan yada çok daha iyi mantık yürüterek bana yardımcı olabilecek biri mutlaka vardır diye düşünüyorum ben fazla anlamıyorum bu yüzden önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Yaşadığım şehir :ANKARA
    İsmim Nehir (Bayan diilim)
    Telefonum 535 453 08 08 çaldırırsanız seve sevede ararım
    mail adresim nehirtekbas@yahoo.com

Şimdiden ilginiz için teşekkür ediyorum

• ayağını gazdan cektiginde olan tiremede aracın motor içini temizleyen servislerde bir sistem var koromu temizliyor veya öyle yapmassan gene yüksek yanma sağalayan bu sayede koromu gene temizleyen depoya konanan benzin azken bitmeye yakın bunu döküyorsunuz bu fiatın servislerinde vardı kutusu 20 milyon civarıydı şimdi ne kadar tam bilmiorum onlardan alın dökün arabanın gazdan ayağını cektiginzdeki salıntısı titremesi kesilir ben iki şişe kullandım sorun bitti
  • arabaci72 torsiyon burcu veya amortisör takozu değiştirmeden önce gelen sesleri değerlendir ona göre karar ver.İkisinin çıkaracağı sesler farklıdır.Şöyle tanımlamaya çalışayım takoz bozukluğunda içeriye çukurlara girince küt diye bir ses gelir,torsiyonda ise daha çok bozuk yollarda arkadan tokur tokur bir sallantı sesi gelirbu ses torsiyon burcunun bozuk olduğunu ve dingilin sallanıp ses yaptığının bir göstergesidir.Stilde benim başıma torsiyon bozukluğu gelmedi ama daha önceki aracımda torsiyon burcu değiştirmiştim.
  • güray535 ben de bunu bir deneyeyim.Zannederim bu rölanti bozukluğu,gazın takılı kalması,titreme gibi olumsuzluklar herhalde stilin genelinde var.Bende de bazen oluyor bunlar ama gaz kelebeği kalibrasyonu yaptıktan sonra bu sorunlarla pek te karşılaşmaz oldum.

Nehir06 arkadaşım istersen bir de kalibrasyon yap. Sayfanın altında arama bölümüne Gaz kelebeği kalibrasyonu yaz ve arat.Bir uygula bakalım belki iyi gelir.
  • arabaci72 evet o linkte verdiğin torsiyon burcudur. O linkteki firmayı aradım tptan satış yapıyormuş onlar bana ank dan bi tel verdi bende onlardan aldım 27.5 e tanesini. ve Çukurlara girdiğim zaman aracımda arka tarafta sanki amortisör yok gibi vuruyordu öle tokur tokur sesi falanda değildi merdomerdo. şimdi o ses tamamen gitti. bunun işçiliği biraz fazla para çünkü dingili presle komple aşağı indiriyorlar ve torsiyon burcunuda tornacılar takıyor. yani iki yere para veriyorsun. benim ustam 80 aldı tornacıya 30 vermiş birde hidrolik boşaltılıyormuş onu yenilemiş oda 15 lira. toplamda 125 verdim. 55 te burçlara toplamda 180 lira tuttu. aynı işlemler için robin servise 350 lira verdiydi ama onun aldığı parçanın tanesi 70 liramış. 140 parçaya 210 da işçiliğe vermiş.

• herkese iyi geceler..

yeni Stil sahipleri ve dostları hepiniz hoşgeldiniz..

geçen hafta Cuma günü bir kişiyi daha Fiat ailesine kattık..

kendisi de Palio sahibi olan bir iş arkadaşım kardeşini
    Getz almak üzereyken benim ısrarlı tavsiyeleriminde etkisi ile
    Hyundai bayiine giderken G.punto'yu test etmesi konusunda ikna etti..
    ve son karar tahmin ettiğiniz gibi GP'den yana oldu..sıkı bir pazarlık sonucu
    liste fiyatı 28.150 tl, kampanya fiyatı 27.650 tl olan 5K 1.4 FIRE 77 HP DYNAMIC
    4AB ABS ECC versiyon yakut kırmızı (harika bir renk,çıplak gözle görmeniz lazım)
    GP'yi 25.000 tl'ye aldılar..bugün aracı teslim alacaklar..
    bu arada bayiiye giden arkadaşım kardeşi ve eşi Bravo'ya da hayran kalmışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 29 Eylül 2009; 0:53:10 >
  • Aramıza hoşgeldiniz Nehir Bey,
    keşke böyle sorunlar hiç yaşamamış olsak.
    Ama insan yapısı bir makina kullanıyoruz zamanla problemler yaşanıyor.
    bu probleminiz için zaten gaz kelebeği ve kalibrasyon yapmışsınız,
    ilk öncelik bundadır ama çözüm olmamış.
    map sensörünü bir deneyin ( bu arada rölanti durumu nasıl ? )
    iyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

herkese iyi geceler..

Bunda senin payın büyük sanırım
    Bravoya hayran kalmamak mümkün mü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROBINHOOD

Evet iki gün boyunca arkadaşın başının etini yedim adeta..
    kardeşinin Fiat'a önyargısı varmış ama aklın yolu bir sonuçta
    kullanınca fikri değişti.
    yalnız güvenlik paketini almaya ikna edemedim..
  • Nehir06 çok zor bir arızaya denk gelmişsin. Aynı sorun bende de var. Benimde gaz kelebeğim,bobinlerim,bujilerim,lambda sensörüm değişti araç beyni kontrole gönderildi. Halen sorun giderilemedi. Aracında LPG var mı? Bana benzin pompası dediler ama ben lpg de aynı sorun var dediğim için o ihtimal çürümüş oldu. Bir de son zamanlarda triger değiştirdin mi?

quote:

Orijinalden alıntı: ROBINHOOD

quote:

Orijinalden alıntı: gendarme

herkese iyi geceler..

• halil ben değişmişken hem takoz hemde torsiyon burcunumu değişim yoksa torisyonu değişsem yetermi aynı hafif cukurlarda bile cok yüksek bir ses geliyor bomba niteliğinde arka kısım sökülmüşken bunların ikiside benzer yerdemi yoksa farklımı ikisinide değişsem diyorum
  • Teşekkürler rolantidede titreme yapıyor hatta ufak sarsıntı diyim ben ona.valla napcamı şaşırdım:(
  • ikiside farklı yerdeler kardeşim ben dingil üzerinde olan torsiyon burcunu değiştirdim. Bence sende sadece onu değşitir bak gör ses falan kalmayacak bizim stillerin bu takozlar çok çabuk gidiyor anlaşılan hemen hemen herkeste bu şikayet var.
  • GP gerçekten iyi bir araç.
    İçi dışardan göründüğünden daha geniş.
    Üstelik karizma bir duruşu var.
    Hele kırmızı rengi yakıyor ortalığı.

GP nin 2010 modelleri Punto Evo adıyla geliyor ve ön taraf epey makyajlanmış
    Bence eskisi çok daha güzel .
    Ama yeni bir motor teknolojisi geliyormuş, sitelerde yazdığına göre
    %10-15 güç artımına karşın %10 yakıt tasarrufu sağlıyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 803804805806807
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.