Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (773. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.809.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halil Öğretmenin bir karbüratör ustası bobinleri çıkararak denedi. Bulamadı... Her bobin çıkarılışta motor daha fazla titredi... 3 silindir çalıştı.. Öyle bulamadı. Ben şu boğaz kelebeği işini bir deneyeyim...En fazla 1200 tlya patlayacak.... Ama ustalarda kelebek öyle kolay bozulmaz diyorlar.
    quote:

Orijinalden alıntı: halil2202

4 ününde değişmesi hikaye bende oldu ikisi değişti bu arada bobin arızalandı ise mutlaka motor yokuşlarda falan çekişten çok belirgin bi şekilde düşüş yapar. Titreme olayıda çok fazla olur rölantide iken stop etmeye kadar gider. Çekişte bi düşüş yoksa bobinlerden olması imkansız. Belki bobinlerdendir diye bişey söyleyemez servis ya bunu ben bile biliyorum.
    Eğer bi tanesi arızalandı ise sadece birini değiştir hiç boşa masraf yapma o kadar. Bozuk bi şekilde kullanmaya devam edersen uzun bi süre diğerlerinide bozar. ama bozuk olan sadece birini değiştirmen diğerlerini bozmayacaktır.
    Bobin arızası anlaşılamayack bi arıza değil arkadaşlar. Bobinlerin bi tanesini yerinden çıkarttığında çalışmasında bozukluk oluyorsa o bobin sağlam demektir. Yok bobini çıkardığında çalışması değişmiyosa bilki o bozulmuştur. Tek tek bu şekilde hepsini deneyip arızanın bobinden olup olmadığını bobindense hangi bobinin arızalı olduğunu anlayabilirsiniz.
    Bu arada bobinleri ben Çorum'da 90 liraya almıştım tanesini.

• herkese hayırlı ramazanlar...
    Arkadaşlar benim stiloda BRC marka sıralısistem LPG mevcut ve trafikte iken sürekli stop ediyor. BRC bakan maslak oto sanayideki gazcıya gittim ve bu sorunun bütün stilolarda olduğunu ve bir parça ismi söyledi ama unuttum havayı falan dengeliyo imiş onun değişmesi gerektiğini söyledi. O parçanın fiyatıda 1.500 tl civarındaymış. Bu sorunun çaresinin birtek o parçanın değişimi ile mümkün olduğunu söyledi. Arkadaşlar sizde de böyle sorun varmı ne yapmalım.
  • Aslında her araçta bu sıkıntılar var galiba...
    Benim kafamda OKSİJEN SENSÖRÜ(LAMBDA) buda yapar diye geçiyorya...Böyle giderse söküp atacağım LPG yi kimseyede takmayın kardeşim diyeceğim.. Oksijen sensörü muhakkak bozulacak...Çünkü yakıt tipi farklı... Google ye yazın oksijen sensörü görün milletin çektiğini...
    quote:

Orijinalden alıntı: kraal1905

herkese hayırlı ramazanlar...
    Arkadaşlar benim stiloda BRC marka sıralısistem LPG mevcut ve trafikte iken sürekli stop ediyor. BRC bakan maslak oto sanayideki gazcıya gittim ve bu sorunun bütün stilolarda olduğunu ve bir parça ismi söyledi ama unuttum havayı falan dengeliyo imiş onun değişmesi gerektiğini söyledi. O parçanın fiyatıda 1.500 tl civarındaymış. Bu sorunun çaresinin birtek o parçanın değişimi ile mümkün olduğunu söyledi. Arkadaşlar sizde de böyle sorun varmı ne yapmalım.

• Yok artık daha neler bütün stilolarda varmış. Ammada sıkmış arkadaşım. Bizde niye yok o zaman öyle bir problem.
  • http://www.baslaroto.com/stiLoQ.htm

Stilonun kaporta malzameleri varmış...Belki ilerde birinin işine yarar...
  • Valla bilmiyorum adam çok emin konuştu. Ya o şekilde binicen yada o parçayı değiştiricen dedi. Tabi başka yerlerede göstericem artık BRC servislerini tek tek dolaşırım.

quote:

Orijinalden alıntı: halil2202

Yok artık daha neler bütün stilolarda varmış. Ammada sıkmış arkadaşım. Bizde niye yok o zaman öyle bir problem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci72

BOĞAZ KELEBEĞİ temizliğini sökerek yaptırmak istiyorum. Daha sağlam ama rölanti dalgalaması arada rahatsız ediyor. LPG de stoplama var...
    Nelere dikkat etmeliyim. Dışarıdan karbüratör temizleyici ile temizlendi.
    BU gün ustaya sordum. Boraya yaptım düzeldi dedi. Kelebekte ki rölanti motoruna dıştan baktı .açacak vida bulamadı. Baskı şeklinde dedi. Tinere yatıracakmışş. Tiner Plastik parçalara zarar vermez mi?
    Önce boğaz kelebeği düzelmez ise bobin değişimi yapacağız......505 262 36 38 siz çaldırın ben sizi ararım. Yokmu aranızda damdan düşen...

Merhaba buna benzer sorun benim aracımda da var ben butun bobinlerı değiştim gaz kelebeği temizliğide yaptırdım.arabanın performansı cok arttı ama rolantıdekı hafif titreme düzelmedi.Ayrıca ani gaza yüklendıgımde arac cok seri ama bi anlık kasmalar yapıyor ben gaz verdıkce resmen geri kasıyo kendını bunu bı turlu çözdüremedim.En son benzin pompasında karar kıldı ustalar bı ara onuda değişicem

• Aracın içinde otururken Rölantide motorun sallantısını hissediyordum...Direksiyonuda tutunca sallantı hissediliyordu.. Bugün motor takozu değişti aracın içindeki sallantı düzelti,... Ama benzinde çok hafifte olsa rölantide devir ibresi çok hafif hafif dalgalanıyor.... Aslında ben yakınlardaki bir arkadaşa gideyim ve onun araçtaki BOBİNLERİ deneyeyim... Veya onun kelebek boğazını söküp takayımm. Başka türlü bulamayacağım sorunu....
    quote:

Orijinalden alıntı: bymix

quote:

BOĞAZ KELEBEĞİ temizliğini sökerek yaptırmak istiyorum. Daha sağlam ama rölanti dalgalaması arada rahatsız ediyor. LPG de stoplama var...
    BU gün ustaya sordum. Boraya yaptım düzeldi dedi. Kelebekte ki rölanti motoruna dıştan baktı .açacak vida bulamadı. Baskı şeklinde dedi. Tinere yatıracakmışş. Tiner Plastik parçalara zarar vermez mi?
    Önce boğaz kelebeği düzelmez ise bobin değişimi yapacağız......505 262 36 38 siz çaldırın ben sizi ararım. Yokmu aranızda damdan düşen...

Merhaba buna benzer sorun benim aracımda da var ben butun bobinlerı değiştim gaz kelebeği temizliğide yaptırdım.arabanın performansı cok arttı ama rolantıdekı hafif titreme düzelmedi.Ayrıca ani gaza yüklendıgımde arac cok seri ama bi anlık kasmalar yapıyor ben gaz verdıkce resmen geri kasıyo kendını bunu bı turlu çözdüremedim.En son benzin pompasında karar kıldı ustalar bı ara onuda değişicem

• quote:

Aracın içinde otururken Rölantide motorun sallantısını hissediyordum...Direksiyonuda tutunca sallantı hissediliyordu.. Bugün motor takozu değişti aracın içindeki sallantı düzelti,... Ama benzinde çok hafifte olsa rölantide devir ibresi çok hafif hafif dalgalanıyor.... Aslında ben yakınlardaki bir arkadaşa gideyim ve onun araçtaki BOBİNLERİ deneyeyim... Veya onun kelebek boğazını söküp takayımm. Başka türlü bulamayacağım sorunu....
    quote:

quote:

ben gölcük te oturuyorum istersen gel yardımcı olurum bobin değişimi için

• Ben de derince deyim .. Hocam telefonum bu 505 262 36 38 siz çaldırın ben ararım.. Cumartesi müsait olursanız gelebilirim...Öğleden sonra saat 14 00 ten sonra gelebilirim...
    quote:

quote:

Aracın içinde otururken Rölantide motorun sallantısını hissediyordum...Direksiyonuda tutunca sallantı hissediliyordu.. Bugün motor takozu değişti aracın içindeki sallantı düzelti,... Ama benzinde çok hafifte olsa rölantide devir ibresi çok hafif hafif dalgalanıyor.... Aslında ben yakınlardaki bir arkadaşa gideyim ve onun araçtaki BOBİNLERİ deneyeyim... Veya onun kelebek boğazını söküp takayımm. Başka türlü bulamayacağım sorunu....
    quote:

quote:

• quote:

Ben de derince deyim .. Hocam telefonum bu 505 262 36 38 siz çaldırın ben ararım.. Cumartesi müsait olursanız gelebilirim...Öğleden sonra saat 14 00 ten sonra gelebilirim...
    quote:

quote:

quote:

quote:

İstediğin zaman gelebilirsin sadece yola çıkmadan once haber vermen yeterli telefonum 0555 540 7737

• http://www.micksgarage.ie/CarSpec.aspx?mode=drilldown&DeptID=116&Make=Fiat&Model=Stilo&BaseModel=&Engine=&PetrolDiesel=&TypeID=&YEAR=Oct%202001%20onwards%20

Stilonun lamda sensörü fiyatı 1.8 motorlu... 116 euro... Bana burada 430 tl fiyat verildi...
    Bizim bu parçaları yurt dışından getirebilmemiz lazım....

nerdeyse türkiyede 2 kat pahalı....

• slm arkadaşlar giremiyorum bir süredir bu boğaz kelebeğini ebdne temizlemeyi düşnüyorumda ne ile temizlemek en uygurdur acaba ? ayrıca geçenlerde derincede gri 5 kapılı bi stilo gördüm arabacı sninmiydi ???
  • Bendeki siyah 5 kapı skywindow....
    Sahibinden.comda ilanıda var.. Oradan görebilirsin...
    Boğazkelebeği kolay kolay bozulmaz..İstersen biz bile temizliğini yaparız..Adamların tek yaptığı balata temizleyici sıkmak..Ben benimkini sökmeyi bile düşünüyorumm....

http://www.neko.com.tr/aramagrup.asp?AracModelID1=14&AracModelID2=262&AracModelID3=&MarkaID=&L=1&KD=

Burada da bazı parçalar var...
  • anladım zaten aynı yerde oturuyoruz görüşelim müsaitseniz :)) 1 km yok aramızda hralde çenesuyundayım bende:)
  • stilock'un daha önce aracının üzerinde bulunan kaplamalardan da mevcut arkadaşlar metresi 10 lira. Ancak bi kalitelisi var. Onun genişliği 135 cm kaput için uygulanabilenlerden onunda metresi 40 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil2202 -- 21 Ağustos 2009; 23:58:12 >
  • tüm stilo sahiplerine ve forumdaki arkadaşlara iyi akşamlar. foruma yeni üye oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stiilloo

tüm stilo sahiplerine ve forumdaki arkadaşlara iyi akşamlar. foruma yeni üye oldum.

arkadaşım öncelikle hoşgeldin. fakat stilo aracın var mı? yada almayı mı düşünüyorsun?. Biraz açarsan seviniriz.
  • ben mart ayında 2005 dynamic 5 kapı crono gri, sky, güvenlik, konfor ve sensör paketli bir stilo aldım. bu arac denk gelene kadar stiloların ne harika bir araç olduğunu bilmiyordum. fakat bu araçlar ülkemizde hak ettiği itibarı görmüyor ve pek bilinmiyor (alana kadar ben de bilmiyordum). Stilolara hak ettikleri itibarı kazandırmak için elimden gelen gayreti göstermeyi amaçlıyorum.
  • forumumuza katılmaya geçte olsa katılmışsın tekrar hoşgeldin aracının fotolarını bekliyoruz en kısa zamanda.
  • 
Sayfa: önceki 771772773774775
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.