Değerli arkadaşlar. Double din montajı ile alakalı 2 yerle görüştüm, birisi direksiyon kumandası olmaz dedi, diğeri uğraşırız olursa yaparız dedi. 60- 80 tl ücret istediler.
2. sorum: bizim teybin kabloları 3 nolu bölgedeki soketi dolduruyor. 2 nolu bölgedeki kablolar nereye girecek? Anladığım kadarıyla direksiyon kumanda kabloları (steering) 2 nolu bölgede.
Bizim stillerin teypleri, can-bus üzerinden direksiyon kumandasıyla iletişime geçiyor.Bu can -bus kabloları teybin elekktirik soketindeki pempe-beyaz ve pembe-siyah olanlar bu kablolar 10 ve 50 HZ olarak 10 bit veri taşıyor piyasadaki teypçilerin bu kabloyla bişey yapması zor ancak araya can-bus dönüştürücü koyduğu takdirse olur onun da fiyatı çok pahallı.Benim kendi aracıma uyguladığım bir yöntem var onunla sorunsuz kullanıyorum.Sana hatırlatmada bulunayım can-bus sistemine bilinçsiz müdahale etmek ciddi zararlara sebep olur. Dün siteden VehbiCan arkadaşımızın stiline double montajladım, direksiyon kumandalarını çalıştırabiliyorum ama Vehbi'nin stilinde kumandalı direksiyon yok,işlemi erener0101!in çıkma direksiyonuyla denedik problemsiz çalıştı.
Adanaya gelince sizi arasam, banada yardımcı olurmusunuz. Başka türlü olmayacak herhalde.
Müsait olursam tabiki olurum ama önceden haber vermen lazım (kumanda devresi yapmam için 100 tl masrafı var) bir de yarım gün stilin kalması gerekiyor.
ok...
ok...
Cihan bey
burada (ereğli) bir arkadaşın tanıdığı oto elektrikçi varmış. o baktı ayak üstü.
sizin dediğiniz pembe kablolara steering kablolarını takınca direksiyondaki ses tuşlarından ses artıp azalıyor. can bus kablolarını takınca frekans araması yapıyor.
ustanın dediği "kablolar direk konulmuş, ara bağlantıya gerek yok. uğraşır yaparız" dedi. bende bir soralım dedim.
ne dersiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: crazysouthern
Cihan bey
burada (ereğli) bir arkadaşın tanıdığı oto elektrikçi varmış. o baktı ayak üstü.
sizin dediğiniz pembe kablolara steering kablolarını takınca direksiyondaki ses tuşlarından ses artıp azalıyor. can bus kablolarını takınca frekans araması yapıyor.
ustanın dediği "kablolar direk konulmuş, ara bağlantıya gerek yok. uğraşır yaparız" dedi. bende bir soralım dedim.
ne dersiniz?
Direk çalışmasına imkan yok? bana kalırsa o kabloları bağlayınca ses kendiliğinden artmış veya azalmıştır yani kontrollu şekilde değil siz isterseniz benim dediğim şekliylemi azalış artış yapıyor onu kontrol edin.Can-Bus kablosunda 3-4 volt gerilim var tuşa basıldığında bu gerilim7-8 volt civarına çıkıyor dikkat edin teybin kontrol girişine zarar vermeyin.
Sonucu buradan paylaşırsanız bu uygulamayı yapacak arkadaşlara yardımı olur.Desenize ben uzun yolu seçmişim.
quote:
Orijinalden alıntı: stilock
Sonucu buradan paylaşırsanız bu uygulamayı yapacak arkadaşlara yardımı olur.Desenize ben uzun yolu seçmişim.
sesin kendisi azalıp artmadı. yani kendisi banada gösterdi. artı-eksi yapınca ses artıp azalıyor. aynı şekilde radyo frekansı ileri geri gidiyor.
tamam dediğiniz gibi uğraşalım. olursa paylaşırım ben.
son olarak yukarıda paylaştığım fotodaki kablolarla vehbi can ın teybinin kabloları aynımıydı?
hayırlı cumalar hayırlı kandiller
quote:
Orijinalden alıntı: Kutluk_Bey
arkadaşlar rhaba. bana acil yardım lazım fiat stilo 1,6 16v actuel 2004 model motor kulağı bulamıyorum nereden bulabilirim bilgisi olan var mı? motor takozu da deniyormuş... yardımcı olursanız sevinirim.......
resim var mı?
mrb arkadaşlar stilo 2004 model araç için ön far arıyorum tsk
HERKESE SELAM OLSUN...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: stilock
sesin kendisi azalıp artmadı. yani kendisi banada gösterdi. artı-eksi yapınca ses artıp azalıyor. aynı şekilde radyo frekansı ileri geri gidiyor.
tamam dediğiniz gibi uğraşalım. olursa paylaşırım ben.
son olarak yukarıda paylaştığım fotodaki kablolarla vehbi can ın teybinin kabloları aynımıydı?
cihazınızda can-bus girişi var.Eğer universal olarak can-bus araç protokolunu öğreniyorsa kumandanızın çalışması normal.Ben şimdiye kadar can-bus protokolunu öğrenen cihaza rastlamadım bu aldığınız cihaz bu işlemi gerçekleştiriyorsa süper olay.Tekrar hayırlı olsun
quote:
Değerli arkadaşlar. Double din montajı ile alakalı 2 yerle görüştüm, birisi direksiyon kumandası olmaz dedi, diğeri uğraşırız olursa yaparız dedi. 60- 80 tl ücret istediler.
2. sorum: bizim teybin kabloları 3 nolu bölgedeki soketi dolduruyor. 2 nolu bölgedeki kablolar nereye girecek? Anladığım kadarıyla direksiyon kumanda kabloları (steering) 2 nolu bölgede.
Cihazınızda hem network (can-B-bus) hemde manuel girişler var (3-4 nolu kablolar) araçların %80'nin direksiiyon kumandası manuel olarak işletilir.
crazysouthern
Gelişmelerden haberdar edecektin ne oldu cihaz tamam mı?
slm arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce araç motor arıza lambası yakıp engine fault uyarısı ile birlikte gaz yemiyordu. ve bu sorunu yolda giderken sürekli yapmaya başlamıştı. ve bilgisayar kelebek arızası gösteriyordu. kelebek değişti sorun ortadan kaltı ama aynı sorun şimdi yine baş gösterdi. aracımda zavoli marka lpg var. ben artık kelebekten şüphelenmiyorum çünkü bu ikinci kelebek. şu an lpg yi bakıma sokup enjektör temizliği, filtre değişimi, ve buji kontrolü yaptırmayı düşünüyorum. izmir ve ya manisada bana lpg bakımında yardım edecek iyi bir usta önerebilirmisiniz. lpg bakımından sonra yine olmassa zaten araç ustaya tekrar girecek. Ayrıca araç soğukken çalıştırdığımda hemen gaz yemiyor 1-2 dakka sonra kendine geliyor gaza bassam bile stop ediyor. lpg ye geçince sorun kalmıyor ve ilk harekette egzosdan beyaz duman atıyor. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın boğaz kelebeğinin fiyatı malum sinirim bozuluyor.
Arkadaşlar merhaba aşağıdaki ilan için yorumlarınız alabilirmiyim
bende o araca bakıyorum hatta gidip göresim bile var
ama istediği fiyat fazla stilo 2. elde ölüsünün ölüsü olan bir model 15 e verirse alınır heralde
aracın fiyatını o kadar da öldürmeyin.skyında problem yoksa km si skyı ve güvenlik paketi olması gayet avantajlı.zaten belli bir pazarlıktan sonra arac donanımına göre gayet ekonomik
ÖNCELİKLE TÜM FORUMDAŞLARA MERHABA
BENDE SİZLER GİBİ STİLO SAHİBİ OLUP ARANIZA KATILMAK BU ARACIN KEYFİNİ YAŞAMAK İSTİYORUM SİZE SORMAK İSTEDİĞİM BİLGİLER OLUCAK
1.CİSİ BEN 1.6 DYNAMİC MODELİNİ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM DİJİTAL EKRANLI KLİMA OLANINDAN DİREKSİYONDAN KUMANDALI ABS ESP ASR FALAN VE TAVAN AÇILIR OLMASI SONRUUF ŞART YANİ EE ELBETTE BİRDE 4 KAPI OLCAK .
2004 MODEL TERCİHİM KMSİ 70 80 BİNİ GEÇMEMİŞ İSTİYORUM.
SU ARALAR BU ARACA AYIRABİLECEİM MAXMİMUM TUTAR 16500 17 BİN TL GİBİ. SİZCE BU FİYATA BULMA ŞANSIM NEDİR TABİ BİRDE HATASIZ ARAÇ ARIYORUM BOYA KAZA OLMAYAN.
BİRDE SİZE BİR SORUM OLUCAK BU ARAÇLARDA SKY NEDİR ? SKY OLSUN DENİLİYOR BİLGİLERİNİZ İÇİN SİMDİDEN TEŞEKKÜR EDEİRM.
bircanes hosgeldin.
dostum bu fiyata bulman cok zor tabi satan kişi cok sıkışmamışsa eger.