Şimdi Ara

STILO FOREVER :) (1363. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.436
Cevap
77
Favori
1.810.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günaydın herkese hayırlı haftalar bol kazançlar.

Numan ben değişmiştim baskı balatayı orjinal Lancia marka 180 tl idi.

Caner cevap gelince haber veririm.

Numan bujilerinle aran nasıl???
  • Arkadaşlar hafta sonu aracımda kablo ve arıza testi yapıyordum, elde ettiğim bilgileri paylaşayım istedim.

senaryo 1. boğaz kelebeği kablosu çıkık, araba çalıştırılabilir, sorun olmyacaktır ama ben denemedim, programdan gördüğüm kadarıyla çalıştırmaya izin var, ecu hatası: boğaz kelebeği hatası veriyor

senaryo 2. map sensörü çıkık, vazifesi sadece hava basıncı ölçmek değilmiş, aynı zamadan manf. sıcaklığıda ölçüyor, araç çalışıyor, yalnız ecu default değer ile çalışıyor sıcaklık -30 :) veya basıçta öyle ilginç bir değer:) boğaz kelebeğinin tepkileri ağırlaşıyor, motorun sesi değişiyor ama bir sorun yok. Ecu hatası hava akış sensör hatası ve hava sıcaklık hatası

ayrıca arkada fren padleri değiştikten sonra aracın el freninde boşluk olanlar için ayarlmasını anlatıyorum onu da yaptım gerçi ben çok fazla abartmışım 2. tıkta bayır aşağı araba kaymıyor artık :)

aracın ön iki koltuğun arasında arka tarafta resimde görülen yerleri söküyorsunuz ve sonra içeride iki tel arasında görünen ince somunu saat yönünde bir veya en fazla iki tur sıkın işiniz görür tahminimce.... eğer daha önce yazıldı ise kusura bakmayın tekrar olmuşsa,

herkese iyi çalışmalar

STILO FOREVER :)

• Murat,

ben kelebeği kendim sökmüştüm kelebeği komple sökmene gerek yok kelebeğin hemen arka tarafında syah bir kutu var elektronik parça onun içinde ama öyle söylenildiği gibi pek bişi yok içinde ben göremedim sadece bir kaç dişli var birde soketin bağlı oldu elektronik yollar var. bana söylenilen parça oydu bende söktüm temizledim ama pek bi faydasını göremedim.
  • cümleten günaydın arkadaşlar soner hocam aramıza hoşgeldin umarım hep buralarda olup muhabbetimize eşlik edersin ..
    fatih kardeş hoşgeldin bu e kardeşim gelir gelmez pazartesi sendromu da olmaz ki .ben sana dedim bi jakizi keyfi yapman lazımdı...

herkese hayırlı haftalar diliyorum hayırlı işler bol kazançlar tatildeki büyüklere de keyifli tatiller diliyorum.
    boğaz kelebeğinin elektronik kısmı öyle zannediyorum ki bu rolanti motoru dedikleri şey olabilir çünkü benim devir saati oynamasından dolay utsaya gitmiştim boğaz kelebği temizliği yaptım deyince rolanti motorunu temizledinizmi dedi bende hayır dedim ordan biliyorum ama ustalar daha iyi aydınlatırlar bizi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34vıa85

Günaydın herkese hayırlı haftalar bol kazançlar.

Numan ben değişmiştim baskı balatayı orjinal Lancia marka 180 tl idi.

Caner cevap gelince haber veririm.

Numan bujilerinle aran nasıl???

Osman cım bujiler mükemmel 1200km yaptık gayet iyi hem yakıt olarak büyük fark var hemde arabanın sesi bile değişti?
  • OK Numancım mesajın alındı şu kasko işini bi halledeyimde ilk işim bujileri değişmek olacak.
  • Ne kadar fiyat çekiyorlar kasko için, bide mini onarım olayını kontrol et çok lazım oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moguz

quote:

Orijinalden alıntı: nujman

Cümleten hayırlı akşamlar, haftasonu biga-ankara arası gidip geldik, gidiş geliş yaptığım km 1219 km ve aldığım yakıt faturalarının toplamı 200,18 krş ful çıktım ve eve geldiğim de fulledim ve ortalama 0,164 tl yakıt tüketii ortalamasını yakaladım ve bence mükemmel...

Ayrıca Moguz hocama çok teşekkür ediyorun Ankara ya kadar gitmişken üstada da uğradım mini bir Ankara buluşması oldu .... Murat abime çok telekkür ederim, bu arada aracıma yaptığı testler çok iyi çıktı....

Arkadaşlar herkese günaydın ve herkese iyi haftalar

Numan beyle buluşlamamız güzeldi, ama onun biraz ankara yabancılığı vardı yoksa test sürüşüne de çıksak hiç fena olmazdı stillerle :)
    neyse
    Numanın aracının az yakma nedeni olarak bujileri yeni bosch lpg bujileri ile değiştirmiş ona dikkat çekmek isterim, ayrıca aracından çıkan bujileri görünce (renault buji) bobin sağlığının ve katalitik konverter sağlığına ve aracın bu konudaki sağlamlığına dua etmemek elde değil, araçta hata kodunu okuyunca lambda sensörü arıza vermiş uyarı ışığının nedeni buymuş anladığım kadarıyla....

bu arada bir soru sordum cevap veren çıkmadı, bu boğaz kelebeğinin elektronik kısmı nerededir? oraya nasıl bakılır ??? yardımcı olabilirseniz sevinirim....

ankaradan herkese selamlar....

Murat elkektronik parçayı bende bulamadım kelebeğin üstünde Osmanın dediği gibi dişli mekanizması olan dişli gurubu var bu grubun içinde iki adet elkrik akımı için kontak noktası var ???? eğer buna elktrononi,k parça deniyorsa!!!!!

"MAF" (hava akışkan =mass air flow) hatası almışsın "MAP" sensörünü çıkarınca doğrumu anlamışım
    eğer doğru anlamışsam bu "MAP "sensörü aynı zamanda üçüncü iş olarak "MAF" görevidemi görüyor ???? 1. işi hava basınç sensörü 2. işi hava sıcaklık sensörü 3. işi "Hava akışkan sensörü ("MAF"= " DEBİMETRE") olmasın!!!
    bunu araştırmak lazım ben servisteki motor ustama sordum yok galiba "MAF" dedi ama kendinden emin bir cevap değildi.
    eğer yoksa bu sensör ("MAF" efendi) nasıl oluyorda hata veriyor
    Ben acayip taktım kafaya galiba bu sensörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stüdyocan -- 26 Nisan 2010; 11:20:59 >

• Osman mrb,
    bende senin gibi o alt tarafı temziledim ki orada sadece dişliler var ve onlardan bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum...
    ustalardan bende cevap bekliyorum :)

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: moguz

Osman mrb,
    bende senin gibi o alt tarafı temziledim ki orada sadece dişliler var ve onlardan bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum...
    ustalardan bende cevap bekliyorum :)

teşekkürler

Çıkabilecek tek sorun dişlilerin altındaki yayın kırılması olur aman dikkat dağıtmayın o dişli gurubunu
  • Arkadaşlar geçngün Ankara ya gittiğimde bizim ufaklık radyoyu kurcaladı ve ondan sonra arabanın kontağını her kapattığımda dıt dıt uyarı sesi çalıyor bunu nasıl kapatacağız bile nvar mı ya

Murat hocam benim sigorta kutusunun altındaki düğmenin ne olduğunu öğrendim, sis farlarını açıyormuş anladığım kadarı ile....
  • ben temmuzda benim megane coupe'yi 800TL 8 taksitle full kasko yaptırmıştım yapı/krediden... kasım gibi stiLi alınca üzerine 90 TL daha werip stiLe geçirdim kaskoyu...
  • Işık sigorta araç değeri 15800 kasko primi 1296 tl

Anadolu sigorta araç değeri 18500 kasko primi 1395 tl.

peşin fiyatına 10 taksit imkanı sunuyorlar.

kaskolar full paket A/Z herşey dahil.
  • Osmanım naptın yaa... çok yüksek bu fiyatlar... İstanbul için dimi bunlar?
  • tüh keşke hataları numaraları ile beraber yazsaydım, map hatası idi ama yanlış hatırlamıyorsam :)
    bir dahaki sefere inşallah

ama MAF yok, yabancı forumlardan da araştırdım ,

bunu yazan stilo üstadı bir forumcu ;

the 1.6 doesnt use one [ MAF]so you can foget about it Moey..

adresi de burada

http://www.clubfiat.net/tech/1634-stilo-problem-2.html
  • Osman ne yaptın ya sen... istanbulda olup kasko yapacaklara Allah kolaylık versin, bende ışık sigortadan yaptırdım full kasko araç bedeli 15000 tl ve fiyatı 580 tl

fiyatın ucuzluğunu sebebi %45 plaka ndirimi...
  • Valla fiyatlar böle arkadaşlar istanbulda kaza yapma oranı diğer şehirlere göre daha yüksek tabi daha riskli olduğu için sanırım fiyatlar bu şekilde Mapfre Sigortadan bekliyorum bir fiyat bakalım ne diyecekler.
  • selam arkadaşlar.
    sonunda olan oldu.benim hanımda forumda bir bayanla takıldığım gibi bir saplantıya kapıldı. takipte valla.her mesaj atışımda odayı yokluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayvanc

selam arkadaşlar.
    sonunda olan oldu.benim hanımda forumda bir bayanla takıldığım gibi bir saplantıya kapıldı. takipte valla.her mesaj atışımda odayı yokluyor.

aman abi naptın sen yaa walla çok tehlikeli bir süreç başlamış senin için....
  • Korma birşey olmaz.biraz daha okursa yenge durumun ne oldugunu anlar.
  • 
Sayfa: önceki 13611362136313641365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.