Şimdi Ara

Steve Jobs Kimdir ? Bilinmeyen Yönleriyle SJ ve Apple

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tedavi olmadığına pişman oldu Jobs'ın hayattaki belki en büyük pişmanlığı kanser teşhisi konduğu 2004 yılında tedaviyi reddetmesiydi. Daha sonraki yıllar Jobs, konuyla ilgili şu sözleri kaydediyordu: Bedenimin ameliyat masasında açılmasını istemiyordum. Bu şekilde bir müdahele beni rahatsız ediyordu.

Steve Jobs, Apple'ın CEO'su John Scully ile yaptığı bir konuşmasında Paris'e olan sevgisini şöyle anlatmıştı: Eğer Apple'da işe başlamasaydım, herhalde Paris'te bir şair olurdum.

13 yaşından sonra kiliseye hiç gitmedi Jobs daha 13 yaşındayken Life isimli bir derginin kapağında açlıktan ölen çocukları gördü. Bir pazar günü hocasına 'Tanrı çocukların bu durumunu görmüyor mu?' sorusunu yöneltti. Bu gelişmenin ardından Jobs, bir daha hiç kiliseye gitmedi, Hristiyanlık onun için sadece uzak bir kavram olarak kaldı.

iPad'ine sadece bir kitap indirdi Jobs, iPad 2'sine sadece yoga temalı Autobiography of Yogi isimli bir kitap indirdi. Bu kitabı Jobs, gençliğinden bu yana her yıl okuyordu.

Jonathan Ive'den hiç vazgeçmedi Jobs'a göre Apple içinde birçok kişiden vazgeçilebilirdi. Ancak Apple tasarımcısı Jonathan Ive onun için bir istisnaydı ve onu 'ruhsal ortak' olarak görüyordu.

Jobs babasıyla ne zaman tanıştı Jobs, öz babasıyla 1980 yılında ilk kez karşılaştığında ne kendisi ne de babası, aralarındaki bağdan haberdardı. Jobs'ın babası, Jobs'ın sık sık gittiği bir restoranın işletmecisiydi ve yıllarca birbirlerinden haberleri olmadı.

Bill Clinton'a ne dedi Jobs, eski ABD başkanlarından Bill Clinton ile Monica Lewinsky skanladından sonra telefon görüşmesi yaptı. Jobs, kendisini arayan Clinton'a şunları söylemişti: Gerçekten böyle bir şey yaptın mı bilemiyorum; ancak yaptıysan bunu halka açıklamalısın.

Eric Schmidt'ten nefret ediyordu Jobs'ın Google'ın kurucusu Eric Schmidt'e büyük öfkesi vardı. Bunun sebebini ise Jobs şöyle anlatıyordu: Son nefesime kadar, Apple'ın kasasındaki 40 milyar dolar bitene kadar Android ile savaşacağım, onu yok edeceğim. Çünkü Android çalıntı bir ürün.

Ölmeden önce Gates ile görüşmek istiyordu Jobs'ın ölmeden önce 'yapılacaklar' listesinde Microsoft'un patronu Bill Gates ile görüşmek vardı. Jobs, hiçbir zaman Gates'in yaptıklarından etkilenmemiş, onu başarılı bulmamıştı. Gates için Jobs, 'kendi yeni bir şey yapmadı, sadece etrafındaki insanların fikirlerini kullandı' diyordu.

Jobs Google'ı uyardı Jobs'ın internet devi Google'a bir uyarısı vardı. Larry Page ve Eric Schmidt ile yaptığı bir görüşmede Jobs, Google'ın her geçen gün Microsoft'a benzemeye başladığını dile getirirken, ürünlerinin bayağılaşmaya başladığına dikkat çekmişti. Jobs'a göre Google, elindeki 5 ürünü tutmalı, diğer tüm servislerinden kurtulmalıydı.

Obama'yı da uyarmıştı Jobs, ABD Başkanı Barrack Obama'yı da uyarmıştı. Jobs'a göre çöküşteki Amerikan eğitim sistemi ve iş dünyasına aykırı yasalar Obama'nın bir kez daha ABD'nin başına geçmesinin önündeki en büyük engeldi.

Jobs'ın hayali Kitapta Jobs'ın geleceğe dair büyük hayallerinden biri de vardı. Washington Post'ta yayınlanan haberde Jobs'ın yepyeni bir televizyonu kullanıcılara sunmak istediği kaydedilmişti. Jobs, tüm Apple cihazlarıyla entegre bir şekilde çalışan bir televizyonun hayalini kuruyordu; ama ömrü yetmedi.

Jobs'ın çöpe attığı tasarım Apple'ın yeni binasıyla ilgili taslak fotoğraflar internete bir bir düşerken Jobs, Apple'ın yeni Cupertino kampüsünün tasarımını beğenmeyip bu tasarımı çöpe atmıştı. Bu tasarımı beğenmemesinin altında ise oğlunun 'bir halta benzemiyor' yorumu bir hayli etkili olmuştu.

iPad ismi sinirlerini bozdu iPad'in satışa sunulmasıyla birlikte Jobs, kullanıcılardan hiç beklemediği bir tepki aldı. Kullanıcılar, 800'ün üzerinde Jobs'a e-posta göndererek iPad ismiyle dalga geçti. Bu olayı Jobs, 'o günleri çok stresli geçirdim' şeklinde yorumluyordu.

İlk sefer reddetti, sonra yaptı Jobs, iPhone ve iPad'lerde gördüğümüz uygulamalara karşı çıkıyordu. Jobs'a göre bu cihazlar için geliştirilecek yüzlerce uygulamayı Apple kaldıramazdı. Ancak Jobs, daha sonra bu fikrini değiştirdi ve uygulamalar hayatımıza girdi.

Her şeyi gençken yapmayı istiyordu Jobs, erken öleceğini düşünerek ömrü boyunca hareket etti. Apple'ın CEO'su John Scully ile yaptığı görüşmede Jobs, kısa süre içinde yapılacak çok işinin olduğunu söylüyordu. Jobs'a göre hayatında yapılacak ne varsa gençken yapılmalıydı

Jobs'ın kitabıyla ilgili tek arzusu Jobs için sunum her şeydi. Kitabın yazarı Walter Isaacson ile bir konuşmasında kitapla ilgili tek bir şey istemişti: Çekici bir kapak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 13 Ağustos 2012; 23:23:41 >

• Kör ölür badem gözlü olur, kel ölür sırma saçlı olur derler ama umarım SJ miras olarak güzel prototipler bırakmıştır arkasında...

Zaman gösterecek.
  • Biyografisini okuyun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cope atti dediginiz tasarim cope falan atilmadi. Yeni apple binasinin tasarimini sehir konseyine jobs kendi tanitti. Youtube video su mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakalım Apple SJ'ın Prototiplerini kullanacak mı ?

Orijinalden alıntı: gduman

Cope atti dediginiz tasarim cope falan atilmadi. Yeni apple binasinin tasarimini sehir konseyine jobs kendi tanitti. Youtube video su mevcut.

Mesajda anlatılan tasarım tam olarak konseye sunulan değil, üstünde bir çok değişiklik yapılıp hemen hemen tamamen değişitilmiş olan tasarımdır.
    '12 Kia Rio CRDI Fancy İncelemesi
    '09 Fiat Grande Punto T-jet Dynamic+Skydome
    '16 Fiat 500L 1.6 Mjet2 Stage 1 Rockstar+Bicolor+Hifi+Skydome
    Sonsuza kadar Del Sol...

BalıkesirSpor
  • Kitabi ne kadar acaba bu arada konu muthis olmus

Orijinalden alıntı: qrighT

Kitabi ne kadar acaba bu arada konu muthis olmus

Acilan konular resimlerle desteklendiginde okumasi oldukca zevkli oluyor :)

Orijinalden alıntı: B-veritas

quote:

Orijinalden alıntı: qrighT

Kitabi ne kadar acaba bu arada konu muthis olmus

Acilan konular resimlerle desteklendiginde okumasi oldukca zevkli oluyor :)

Aynen hocam katiliyorum size

* SJ mükkemmelliyetçi bi insandı. Sırf bu huyu yüzünden evinde mobilya vs. yoktu sadece bir lamba vardı. Evlendikten sonra ise evine çamaşır makinası alması yaklaşık 2 ay sürdü.
    *Ürünlerin tasarımının yanında ambalajının da çok önemli olduğunu düşünürdü ve bu yüzden tüm Apple ürünlerinin ambalajları dahi özel olarak tasarlanmıştı.
    * Hindistan gezisinin etkisinde kalarak haftalarca banyo yapmadığı ve çok çok katı vejeteryan olduğu bilinir.
    * Bob Dylan hayranıydı, ayrıca iTunes için Bono, Bob Dylan gibi sanatçıların albümlerini dijital olarak satması için hepsiyle şahsen görüşerek dijital müzik piyasını başlatan isimdir desek yalan olmaz.

Aklıma geldikçe eklemeye çalışırım. Bu arada kitabı okumayanlar varsa mutlka okusun derim hayran kalırsınız..

• quote:

Orijinalden alıntı: _Durmaz_

Güzel konu olmuş elinize sağlık Bende bir kaç bilgi ekleyeyim;

* SJ mükkemmelliyetçi bi insandı. Sırf bu huyu yüzünden evinde mobilya vs. yoktu sadece bir lamba vardı. Evlendikten sonra ise evine çamaşır makinası alması yaklaşık 2 ay sürdü.
    *Ürünlerin tasarımının yanında ambalajının da çok önemli olduğunu düşünürdü ve bu yüzden tüm Apple ürünlerinin ambalajları dahi özel olarak tasarlanmıştı.
    * Hindistan gezisinin etkisinde kalarak haftalarca banyo yapmadığı ve çok çok katı vejeteryan olduğu bilinir.
    * Bob Dylan hayranıydı, ayrıca iTunes için Bono, Bob Dylan gibi sanatçıların albümlerini dijital olarak satması için hepsiyle şahsen görüşerek dijital müzik piyasını başlatan isimdir desek yalan olmaz.

Aklıma geldikçe eklemeye çalışırım. Bu arada kitabı okumayanlar varsa mutlka okusun derim hayran kalırsınız..

Bunlar kitabındandı sanırım, ordakileri buraya geçirmeye çalışırsak bir hayli işimiz olacak demektir. Benim en çok hoşuma giden sözü ise bu;

Her gününü, hayatının son günüymüş gibi yaşarsan, günün birinde haklı çıkarsın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.