Şimdi Ara

stereoskopik 3d (Neticeler Eklendi) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
2
Favori
23.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Real 3D gözlüklerini kullanamıyorsun.
    Ben aşağıdaki gözlükten aldım. Kargo dahil 19 TL.
    Aşırı bir kalitesi yok ama göze tam oturduğu için dışarıdan ışık almıyor.
    Tavsiye ederim.
    60Hz monitörde kullanmak pek sağlıklı değil yanlız. Acilen 200 Hz üstüne geçmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahrasa

@Dante
    Bağlantısını vermiş olduğunuz ürün sinema salonlarında kullanılmak içindir denmiş, bu gözlük bilgisayarda işe yaramayacaktır, bende de sinemadan aldığım bir gözlük var, Iz3D ile kullandım sonuç vermedi, bilginiz olsun, selamlar.

sinemadan aldığım derken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_

quote:

Orijinalden alıntı: emrahrasa

@Dante
    Bağlantısını vermiş olduğunuz ürün sinema salonlarında kullanılmak içindir denmiş, bu gözlük bilgisayarda işe yaramayacaktır, bende de sinemadan aldığım bir gözlük var, Iz3D ile kullandım sonuç vermedi, bilginiz olsun, selamlar.

sinemadan aldığım derken

Görevliden rica etmiştim vermişti, başka bir yol denemeye mahal vermedi sağolsun. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: dellino

@Dante
    Real 3D gözlüklerini kullanamıyorsun.
    Ben aşağıdaki gözlükten aldım. Kargo dahil 19 TL.
    Aşırı bir kalitesi yok ama göze tam oturduğu için dışarıdan ışık almıyor.
    Tavsiye ederim.
    60Hz monitörde kullanmak pek sağlıklı değil yanlız. Acilen 200 Hz üstüne geçmek lazım.

Anladım o linkteki bi işe yaramayacak demek ki.

Aşağıdaki gözlük derken hangisi o hocam link vermemişsin?

Bu iz3d için illa red/cyan gözlük mü almak lazım şimdi. bir sürü 3d modu var driver ın menüsünde. onları da kullanaydık ya

Bu arada 60hz monitör kullanmak görüntü kalitesini mi etkiler yoksa gözlere zarar vermemesi açısından mı 120 hz monitörler öneriliyor 3d için?

Left 4 dead 2 bağımlılık yaptı bugün. kesinlikle kesinlikle deneyin derim. şu an için 3d ye en uygun olan oyun bu oldu benim denemelerimde. çok gerçekçi bir hava oldu. birazdan dead space sonuçlarını da söyleyeceğim. bu arada fraps ile alınan ss'lerde (yukarıdaki tüm koyduğum ss'ler) 3d derinliği pek belli olmuyormuş arkadaşlar. iz3d nin kendi screen alma aracaı varmış, bundan sonra onunla ss koyacağım, tam alınan görüntüyü görebiliyoruz böylece ss'lerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Mart 2010; 22:15:46 >

• Şimdi benim merak ettiğim bir şey var. Ben bugün gözlük aldım eve geldim ve ilk denememi mw2 ile yaptım. Fakat çıplak gözle görünen o ikinci görüntüler gözlüklede görünüyor. Bu normal mi. Tamam 3d olduğunu görüyorum ama o gölgeker gözlükle neden görünüyor. Yoksa benim gözlüklerde mi problem var?
  • Kusura bakma hocam linki koymayı unutmuşum.
    http://www.sahibinden.com/3d_plastik_gozluk_usadan_ustelik_kargosuzzzzzzz-26WQQaXQQ22976231WQQpXQQdisplayitem
    Ürünü GET ile aldım dün siparişi verdim bu gün elimdeydi. Sorunsuz bir alışveriş oldu.
  • quote:

Kusura bakma hocam linki koymayı unutmuşum.
    http://www.sahibinden.com/3d_plastik_gozluk_usadan_ustelik_kargosuzzzzzzz-26WQQaXQQ22976231WQQpXQQdisplayitem
    Ürünü GET ile aldım dün siparişi verdim bu gün elimdeydi. Sorunsuz bir alışveriş oldu.

Dellino 3d oyunlara vs bakınca çıplak gözle görünen şekilde gölgeli mi görüyorsun yoksa tek görüntü mü oluşuyor. Bende gözlükle bakarken de çıplak gözle bakar gibi kırmızılıkları görebiliyorum 3d yi hissedebilmeme rağmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

Dellino 3d oyunlara vs bakınca çıplak gözle görünen şekilde gölgeli mi görüyorsun yoksa tek görüntü mü oluşuyor. Bende gözlükle bakarken de çıplak gözle bakar gibi kırmızılıkları görebiliyorum 3d yi hissedebilmeme rağmen.

Evet o bende de oluyor karton gözlükler ile. Ve renk soluklaşıyor. 3d uğruna katlanıyorum.

yok mu bu problemleri yaşamayacağımız gözlükler acaba?

• @Emre Candemir
    Tek görüntü oluşuyor.
    3D modunda monitörde belirli bir parlaklık düşümü olluyor. Monitör ayarlarından parlaklığı ve kontrastı arttırmak gerekiyor.
    Ve oyunda belirli bir FPS düşümü de söz konusu. Ama oyananmayacak seviyede değil.
    Fakat fazla oynadığımda kafa ağrısı söz konusu. En fazla 15 dakika dayanabiliyorum.
    Hızlı bir monitör şart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

Evet o bende de oluyor karton gözlükler ile. Ve renk soluklaşıyor. 3d uğruna katlanıyorum.

yok mu bu problemleri yaşamayacağımız gözlükler acaba?

Mesela dellino nun verdiği linkteki satıcı demişki: "DİKKAT:ÜRÜNLERİM AMERİKADAN GELMEKTEDİR SİTEDE SATILAN 10-15 LİRALIK ÇİN MALI GÖZLÜKLERDEN DEĞİLDİR.ÇİN MALI GÖZLÜKLERLE FİLMLERİ VERİMLİ İZLEYEMEZSİNİZ GÖRÜNTÜDE İKİLİKLER VE KARMAŞALAR OLUR. "

Ve karşılaştırma yaptım benim gözlüğümün kırmızısı gerçek 3d gözlük denen hiçbir gözlüğün kırmızısı ile ton olarak ton olarak tutmuyor.

• Tek görüntü derken o cisimlerin kenarlarında bir blurluk, gölgelenme gibi bir şey olmuyor değil mi? öyleyse alıyorum aynı gözlükten hocam.

parlaklık evet düşüyor. ben monitörü zaten son parlaklık ve kontrastta kullandığımdan daha da arttıramıyorum. keşke soluklaşmasa renkler. aşırı bir fark yok, hele 3d olunca hiç umursamıyorsunuz, ama olmasa daha iyiydi tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Mart 2010; 23:08:23 >
  • quote:

@Emre Candemir
    Tek görüntü oluşuyor.
    3D modunda monitörde belirli bir parlaklık düşümü olluyor. Monitör ayarlarından parlaklığı ve kontrastı arttırmak gerekiyor.
    Ve oyunda belirli bir FPS düşümü de söz konusu. Ama oyananmayacak seviyede değil.
    Fakat fazla oynadığımda kafa ağrısı söz konusu. En fazla 15 dakika dayanabiliyorum.
    Hızlı bir monitör şart.

Bizim gözlüklerin yalan oldukları anlaşıldı...

5 liraya kemik çerçeve 3d gözlük diye alırsan böyle olur emre bey demek geliyor içimden :D
  • Hehe digiturk'de bizi yemiş demek ki.

Git Digiturk +Plus HD Receiver al yanında çakma 3d gözlük versinler. Ulen digiturk senden de bu beklenirdi.
  • hocam hala veriyormu gözlükten haber türk gazetesi bilgisi olan varmı
  • Benim gözlükte teeeee kaç yılında Sabah gazetesinin verdiği gözlük.
  • Gözlükleri alırken dikkat edin. Benim adlığım gözlüğün kırmızısı pembe ye dönük bir renk ve o yüzden izleme esnasında iki görüntü görüyorum çıplak gözle de gördüğümüz gibi. Alıcak arkadaşlar dikkat etsin kırmızısı tam kırmızı olacak yoksa bir halta yaramıyor.

Mecbur bir tane de pahalısından alıcaz şimdi.
  • @dellino, hocam gözlüğün markası nedir? ve modeli de varsa yazabilir misin?
  • Dante
    Gözlüğün bir markası yok. Plastik kalitesi yüksek değil.
    Sert malzemeden yapılmış ama dediğim gibi yüze tam oturuyor.
    Dışarıdan ışık girme olasılığı çok az.
    Yukarıda verdiğin ekran görüntülerinde bendeki gözlükle hiç bir sorun görünmüyor.
    Resimde bile gayet güzel. Prototype bende yüklü olmadığı için deneyemiyorum. MW2 ve Dirt2 de çok güzel sonuç aldım.
    Netteki uyumlu videolar da da gayet güzel görüntü verdi.
    Keşke elimde başka bir gözlük olsa da kıyaslayabilsem ama malesef yok.

@Emre Candemir
    sizin ayarlar ile bir ekran görüntüsü verebilirmisiniz?
    Belki görüntü ayarlarında bir farklılıktan bu neticeyi alabiliyor olabilirsiniz.
    Ben de bir gün boyunca Denizli'de aramadık yer bırakmadım. Görerek almak daha mantıklı aslında.
    Tekno market sitelerinde de yok.

• quote:

Dante
    Gözlüğün bir markası yok. Plastik kalitesi yüksek değil.
    Sert malzemeden yapılmış ama dediğim gibi yüze tam oturuyor.
    Dışarıdan ışık girme olasılığı çok az.
    Yukarıda verdiğin ekran görüntülerinde bendeki gözlükle hiç bir sorun görünmüyor.
    Resimde bile gayet güzel. Prototype bende yüklü olmadığı için deneyemiyorum. MW2 ve Dirt2 de çok güzel sonuç aldım.
    Netteki uyumlu videolar da da gayet güzel görüntü verdi.
    Keşke elimde başka bir gözlük olsa da kıyaslayabilsem ama malesef yok.

@Emre Candemir
    sizin ayarlar ile bir ekran görüntüsü verebilirmisiniz?
    Belki görüntü ayarlarında bir farklılıktan bu neticeyi alabiliyor olabilirsiniz.
    Ben de bir gün boyunca Denizli'de aramadık yer bırakmadım. Görerek almak daha mantıklı aslında.
    Tekno market sitelerinde de yok.

2. sayfada koymuştum ama 1 tanesini de buraya koyuyorum ben ne netteki video ve resimlerde nede oyunlarda tam olarak tekil görüntü alamadım gu gözlüklerle zaten renk tonları çok farklı iyice araştırdım artık alırsam güzel bir gözlük alıcam. Mw2 ss i şu;

stereoskopik 3d (Neticeler Eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 30 Mart 2010; 23:59:07 >

• 3D ayarlarında en iyi verimi şu şekilde aldım.
    Convergence ayarı (Kısa yolu Shift+numped - ve +) : -0.1
    Separation (Kısa yolu Num ped + ve -) : %20
    Bu ayarlar ile tekrar deneyebilirmisiniz?
    Eğer verim alırsanız gereksiz maliyetten kurtarabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.