Şimdi Ara

stereoskopik 3d (Neticeler Eklendi) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
2
Favori
23.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakın aşağıdaki videoyu izlerseniz nVidia'nın 120Hz. ile kullandığı 3B tekniğinin sizin gördüğünüzden (görmeye çaılıştığınızdan) nekadar farklı olduğunu farkediceksiniz.

Bknz. gözlük ile ve gözlüksüz nasıl görünüyor.

Edit : Tabiki verdiği derinlik hissini bu videodan çıkaramazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DhanTE -- 11 Nisan 2010; 13:49:13 >

• 3D için 200Hz LCD TV almak isteyen varsa şimdiden vazgeçsin lcd televizyonu bilgisayara bağlayınca yine 60HZ destek veriyor. En altta bununla ilgili
    Mesut Çevik'e sorduğum soruyu yayınlıyorum Mesut beyden bir cevap gelmedi.

Haber Türk'ün verdiği Red-Cyan gözlüklerle 60Hz monitörede bir verim alamadım gözlerde bulanıklıkta üstüne.

Mesut Çevik'e Gönderdiğim Yazı:

Tvlerde 200Hz Bir Kandırmaca mı? (3D)

Merhaba Mesut Bey,
    Ben Uygar bu mesajı yazmadan önce yaptığım araştırmalar ve boşa geçen zamanımdan sonra artık sizin de konudan ve sorunumdan
    haberdar olmanızı istedim. Zira ben işin içinden çıkamayınca daha önce 3 boyutlu teknolojileri deneme imkanı bulduğuğunuzdan ayrıca
    inceleme vidyosu yayınladığınzan aklıma gelen ilk kişi siz oldunuz.
    Konuyu daha fazla uzatmadan size mesaj yollamama neden olayın ayrıntılarına geçmek istiyorum.

Uzun zamandır 3Boyut teknolojisini dikkatle takip etmekteydim ve uygun bir zamanda 3D'ye geçmeyi düşünüyordum.
    3D teknolojisinden asıl yararlanmak istememin sebebi ise oyunlar ve her filmi 3D izleme isteği. Sizinde bildiğiniz gibi 3D
    oyun keyfi için nvidia 3d destekli ekran kartı ve en az 120Hz destekli bir monitör gerekiyor. Ekran kartımın zaten 3D desteği
    olduğundan uzun zamandır 120Hz ve üzeri uygun bir LCD araştırmaktaydım. Bundan bir kaç gün önce 3D hakkında okuduğum
    makalerde 120Hz Panallerin 3D izlerken başağrısı yapabileceğini 200Hz ve üzeri Lcdlerde Görüntülerin daha akıcı olacağını okudum.
    Bunun üzerine çarşamba günü 200Hz tazeleme hızına sahip olan 32" LG SL 8000 modelinin siparişini verdim aynı zamanda TV izlemek
    içinde ideal. Ürün bugün elime ulaştı ve merakla kurulumunu yapıp bilgisayarıma HDMI bağlantısından bağladım; fakat nvidia menüsü
    içerisinden 3D desteğini aktif etmek istediğimde panelin 3D desteği algılanmadığı eğer 3D desteğinin olduğundan eminsem devam
    edebileceğim uyarısı geldi ben de devam ettim; fakat işe yaramadı ve Herzi ayarlamak için monitör ayar kısmına gelince desteğin en fazla 60HZ
    olduğunu gördüm bir yanlışlık olabileceğini düşünerek TVden herhangi ayar olup olmadığını kontrol ettim fakat; uğraşlarımın boşa çıkmasından
    sonra LG'nin ana sayfasına (UK) girip ürün özelliklerine baktığımda özelliklerde 200 Hz yazmasına rağmen teknik detaylarda 60p yazdığını farkettim.
    Yani gerçek anlamda 200Hz desteği yok heralde ve bir çok markada böyle Lg trumotion SONY motion Flow özelliği olarak gösteriliyor ama gerçekte böyle değerler yok.

Televizyonu Uydu alıcısına bağladığımda ise info kısmında 50Hz yazıyor standart pal yayınları 50Hz. Tüketici kandırılıyor.
    En azından ben kendimi kandırılmış hissediyorum.
    Acele bir karar vermeden önce sizin deneyim ve tecrübelerinizden de yaralanmak isterim. Yazımın uzun olduğunun farkındayım fakat;
    her şeyi tam olarak bilmeniz için hepsini yazmak zorunda kaldım. Bu konu hakkındaki yardımlarınız ve fikirleriniz benim için çok değerli.
    Lütfen düşüncelerinizi paylaşın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• 3D için 200Hz LCD TV almak isteyen varsa şimdiden vazgeçsin lcd televizyonu bilgisayara bağlayınca yine 60HZ destek veriyor. En altta bununla ilgili
    Mesut Çevik'e sorduğum soruyu yayınlıyorum Mesut beyden bir cevap gelmedi.

Haber Türk'ün verdiği Red-Cyan gözlüklerle 60Hz monitörede bir verim alamadım gözlerde bulanıklıkta üstüne.

Mesut Çevik'e Gönderdiğim Yazı:

Tvlerde 200Hz Bir Kandırmaca mı? (3D)

Merhaba Mesut Bey,
    Ben Uygar bu mesajı yazmadan önce yaptığım araştırmalar ve boşa geçen zamanımdan sonra artık sizin de konudan ve sorunumdan
    haberdar olmanızı istedim. Zira ben işin içinden çıkamayınca daha önce 3 boyutlu teknolojileri deneme imkanı bulduğunuzdan ayrıca
    3D inceleme vidyosu yayınladığınzan aklıma gelen ilk kişi siz oldunuz.
    Konuyu daha fazla uzatmadan size mesaj yollamama neden olan olayın ayrıntılarına geçmek istiyorum.

Uzun zamandır 3Boyut teknolojisini dikkatle takip etmekteydim ve uygun bir zamanda 3D'ye geçmeyi düşünüyordum.
    3D teknolojisinden asıl yararlanmak istememin sebebi ise oyunlar ve her filmi 3D izleme isteği. Sizinde bildiğiniz gibi 3D
    oyun keyfi için nvidia 3d destekli ekran kartı ve en az 120Hz destekli bir monitör gerekiyor. Ekran kartımın zaten 3D desteği
    olduğundan uzun zamandır 120Hz ve üzeri uygun bir LCD araştırmaktaydım. Bundan bir kaç gün önce 3D hakkında okuduğum
    makalerde 120Hz Panallerin 3D izlerken başağrısı yapabileceğini 200Hz ve üzeri Lcdlerde Görüntülerin daha akıcı olacağını okudum.
    Bunun üzerine çarşamba günü 200Hz tazeleme hızına sahip olan 32" LG SL 8000 modelinin siparişini verdim aynı zamanda TV izlemek
    içinde ideal. Ürün bugün elime ulaştı ve merakla kurulumunu yapıp bilgisayarıma HDMI bağlantısından bağladım; fakat nvidia menüsü
    içerisinden 3D desteğini aktif etmek istediğimde panelin 3D desteği algılanmadığı eğer 3D desteğinin olduğundan eminsem devam
    edebileceğim uyarısı geldi ben de devam ettim; fakat işe yaramadı ve Herzi ayarlamak için monitör ayar kısmına gelince desteğin en fazla 60HZ
    olduğunu gördüm bir yanlışlık olabileceğini düşünerek TVden herhangi ayar olup olmadığını kontrol ettim fakat; uğraşlarımın boşa çıkmasından
    sonra LG'nin ana sayfasına (UK) girip ürün özelliklerine baktığımda özelliklerde 200 Hz yazmasına rağmen teknik detaylarda 60p yazdığını farkettim.
    Yani gerçek anlamda 200Hz desteği yok heralde ve bir çok markada böyle Lg trumotion SONY motion Flow özelliği olarak gösteriliyor ama gerçekte böyle değerler yok.

Televizyonu Uydu alıcısına bağladığımda ise info kısmında 50Hz yazıyor standart pal yayınları 50Hz. Tüketici kandırılıyor.
    En azından ben kendimi kandırılmış hissediyorum.
    Acele bir karar vermeden önce sizin deneyim ve tecrübelerinizden de yaralanmak isterim. Yazımın uzun olduğunun farkındayım fakat;
    her şeyi tam olarak bilmeniz için hepsini yazmak zorunda kaldım. Bu konu hakkındaki yardımlarınız ve fikirleriniz benim için çok değerli.
    Lütfen düşüncelerinizi paylaşın. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 12 Nisan 2010; 17:35:39 >

• yelkowan

3D için DUAL LINK DVI ya da HDMI 1.4 giriş ve kablo lazım

siz bilgisayara neyle bağladınız? HDMI-HDMIle mı? yoksa HDMI-DVIla mı?

ayrıca televizyonu kesinklikle iade etme hakkınız vardır çünkü siz 200HZ diye aldınız ama 200HZ alamıyorsunuz, he diyebilirlerki 200HZ degil ama 200Hz gibi(aynı kalitede vs) siz hayır deyip ısrarla iade edin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

yelkowan

3D için DUAL LINK DVI ya da HDMI 1.4 giriş ve kablo lazım

siz bilgisayara neyle bağladınız? HDMI-HDMIle mı? yoksa HDMI-DVIla mı?

ayrıca televizyonu kesinklikle iade etme hakkınız vardır çünkü siz 200HZ diye aldınız ama 200HZ alamıyorsunuz, he diyebilirlerki 200HZ degil ama 200Hz gibi(aynı kalitede vs) siz hayır deyip ısrarla iade edin

Statistik
    Dual Link DVI'dan HDMI kablo kullandım LCDnin HDMI girişine bağladım HDMI 1.4 değil yani.
    Sorun bağlantı şekli değil zaten LCD monitörde bile DVSUBla 70HZ tarama hızı seçebiliyorum. Sorun TVde
    Panel Gerçek 200 HZ değil anlaşılan LCD TV'nin kullandığı bir program veya bir donanımla sadece 200Hz miş gibi
    görüntü veriyor. Piyasadaki bir çok TV böyle eğer 3boyut için düşünen varsa almadan araştırmasını çok iyi yapsın.
    600HZ yazan plazmalar, 400HZ yazan LCDler 200HZ LCDler Çoğu teknik detayında panelin maksimum 60p tarama
    hızına çalıştığı yazarak belirtmiş. Gerçek 200HZ veren tv çok az. Neredeyse hepsi böyle.

O kadar ürün iadesinden sonra bu TV'yi iade etmeyi düşünmüyorum zaten LCD tvye ihtiyacımız vardı.
    Uzun bir süreliyine 3D meselesini rafa kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 12 Nisan 2010; 17:25:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yelkowan

Statistik
    Dual Link DVI'dan HDMI kablo kullandım LCDnin HDMI girişine bağladım HDMI 1.4 değil yani.
    Sorun bağlantı şekli değil zaten LCD monitörde bile DVSUBla 70HZ tarama hızı seçebiliyorum. Sorun TVde
    Panel Gerçek 200 HZ değil anlaşılan LCD TV'nin kullandığı bir program veya bir donanımla sadece 200Hz miş gibi
    görüntü veriyor. Piyasadaki bir çok TV böyle eğer 3boyut için düşünen varsa almadan araştırmasını çok iyi yapsın.
    600HZ yazan plazmalar, 400HZ yazan LCDler 200HZ LCDler Çoğu teknik detayında maksimum 60p yazarak belirtmiş.
    Gerçek 200HZ veren tv çok az var.

Okadar ürün iadesinden sonra bu TV'yi iade etmeyi düşünmüyorum zaten LCD tvye ihtiyacımız vardı.
    Uzun bir süreliyine 3D meselesini rafa kaldırdım.

3D TVler zaten yeni cikti, ve Turkiyede henuz yok bildigim kadariyla
    ama almadan once fazla arastirmaya gerek yok, TVnin 3D Ready olmasi yeter, 3d ready degilse kesinlikle almamak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Statistik -- 12 Nisan 2010; 17:29:37 >

• @yelkowan: Bilgisayardan 3d izlemek istiyorsaniz; Nvidia'nin kendi gozluklerini ve yazilimini kullanmak istiyorsaniz, onun sayfasinda yer alan uyumlu modellerden almaniz gerekiyor:

gozluk:http://www.nvidia.com/object/product_GeForce_3D_VisionKit_us.html
    lcd:http://www.nvidia.com/object/3D_Vision_Requirements.html

Bunun disinda su anda 3d ready dlp projektorler ve lcd'ler var ama bunlar henuz 3d film vs calistirmiyor. Piyasada 3d bluray player'larin ve filmlerin cikmasi icin bir beklenti var ne olacagi belli degil. Her firma kendi basina hareket ediyor su anda, en son Samsung 3d tvleri ile gozluklerini duyurdu. Yani su belirsizlikte 200Hz tv'nizin 3d calistirip calistirmayacagi muamma.

Playstation tarafinda ise isler karisik, 3d destegi yeni duyurulacak sony tv'lerle gelecek. Playstation'in 3d destegi gelecegi soylendi ama Sony'nin kendi gozlukleri ve Bravia tvleri ile bunu verecegi, Nvidia'dan farkli 240hz'lik tv lere ihtiyac duyacagi soyleniyor.

Gercek 3d icin biraz daha beklemek lazim su anda yada yukarida sozunu ettigim ve oldukca pahaliya mal olan Nvidia cozumunu takip etmek lazim en azindan.

Son olarak Red/ Cyan gozlukleri ise sadece denemek icin kullanin, uzun sureli kullanimda sagliginiza yazik etmeyin.

• Mesut Bey'den Yanıt geldi işte gerçek bilgiler.

Merhaba,

TV'lerde 200Hz olayı görüntüyü yumuşatmak ve belli algoritmalarla 2 kare arasında yeni kareler oluşturarak kullanıcının geçişleri algılamasını engellemek için kullanılıyor. Yani ekran hızından çok görüntü işlem gücünü gösteren bir ibare.

3D'de ise 120Hz ekrana 120 adet görüntü çizildiğini belirtiyor. Sağ göz için 60 sol göz için 60 görüntü 1 sn içerisinde ekranda gösterilebiliyor, bir diğer değişle panelin hızını ifade ediyor.

3D'den yararlanabilmek için 120Hz tazeleme hızına sahip bir monitöre ihtiyaç duyuluyor, önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek 3D televizyonlarda da Hz ifadesi tazeleme hızını ifade etmek için kullanılacak. Böylece karışıklığın bir nebze önüne geçilecektir diye düşünüyorum.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

• Hazır konu tekrar güncellenmişken belirteyim.

iz3d nin 1.11 beta versiyonunun mevcut halinde bazı sorunlar bulunuyor. Ben 3 tane buldum 1.11 beta yı yükleyip bunlarla karşılaşıyorsanız tam sürüm çıkana kadar 1.10 tekrar yüklemenizi tavsiye ediyorum.

1- Battlefield Bad Company 2 için uyum sağlanmış fakat stabil çalışmıyor görüntü bozuluyor.

2- Xfire çalışmıyor.

3- Steam klasik arayüzünde steam oyunlarında "İn-game Community" açılmıyor. Beta arayüzünde açılıyor fakat onda da bazı sorunlar mevcut. Non steam oyunlarda problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 15 Nisan 2010; 0:16:45 >
  • arkadaslar slm lar bu 3d olayını merak edıyorm ekran kartı atı hd 3850
    monıtör acer 23 ' hbd
    sımdı bılen bırısı bana bı yardımcı olsun bu malzemeyle herhangı bır fark yasarmıyım ?

almayı dusundugum ürün de aşağıdaki linkte mevcut bi fıkrı bir onerisi olanlar lutfen cekınmeden yazsınlar saygılar
  • arkadaslar unutmadan bu ızed full surum mu merak edıyorum satıcının gondercegı dvd ıcınde 15 gunluk deneme surumu gelıyormus
  • quote:

Orijinalden alıntı: exorcist33

arkadaslar unutmadan bu ızed full surum mu merak edıyorum satıcının gondercegı dvd ıcınde 15 gunluk deneme surumu gelıyormus

Ati 10.3 sürücüsü yüklü ise. Kensi sitesinden tam sürümü indirebilirsiniz. Ati kart sahiplerine ücretsiz yazılım. Fakat HD3850 3d olayı için biraz yetersiz gelebilir. Zaten bu sürekli kullanılacak birşey değil pek. Bu gözlükler ile dikkatli bakmak gerekiyor oyunlardaki derinliği algılamak için. Uzun süreli kullanıma uygun değiller. Ama denenmesi tecrübe edilmesi iyi ileride nasıl teknolojilerle karşılaşacağımızın haberscisi bir yerde.
  • walla adaşım 1920x1080 de oyun oynamak ıcı nde zor gelır dıyorlardı suan takılmadan super oyun oynuyorm :):):) denemek te fayda war ya:):):) bırde buraya lınk atarsan şu bedava ız3d prog ıcın cok makbule gecer :D:D

denemekte fayda bırde lınkdekı gozluk nasıl lınkı koymayı unutmusum gece :):) sımdı koyuım barı

http://urun.gittigidiyor.com/3D-3-BOYUTLU-ANAGLYPH-GOZLUK-SET-DVD-TUM-FILMLER_W0QQidZZ26173781

bu gozluk nasıl
  • Iz3D linki
    http://www.iz3d.com/driver
    Driveri indirdikten sonra ilk sayfada ya da ikinci safyada nasıl ayar yapılacağı açıklandı, oraya göre ayarları yaptın mı tamamdır.
    Gözlük için de iyi fiyat hediyeleri de cabası. Aynısından kullanıyorum.
  • hocam hala burdaysan sanırım bu gozlugu alıcam altta lınkını werıyorm

http://urun.gittigidiyor.com/3D-3-BOYUTLU-ANAGLYPH-PROFESYONEL-GOZLUK-SET-DVD_W0QQidZZ26353343

bu satıcının onerısı bu daha ıyı dedı bılmıorm ne kadar dogrudur ama sızde bır bakın ıstersenız acılen cvp beklıyorm
  • hedıyelerı yıne werıcek yanı özel bır anlasma uzerıne :):) bır ust mesajda attıgım lınkdekı gozluk ıcın yorumlarınıızı beklıyorm
  • ikinci linkteki gözlük daha iyi duruyor. Kırmızısı 3Bde görünen kırmızıya daha yakın zira karton gözlüklerin kırmızısı
    açık olduklarından tam verim sağlamıyor. İlk linkteki gözlüğün kırmızısıda açık renkte.

İkinci linkte verdiğin gözlüğü ben de düşünüyorum. Yalnız red Cyan dışındaki gözlükler işine yaramaz.

http://urun.gittigidiyor.com/3D-3-Boyutlu-Cyan-Red-Pro-Gen-X-Amerikan-Gozluk_W0QQidZZ26048878#aciklama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 15 Nisan 2010; 12:43:38 >
  • dıgerlerını fılm ızlemek ıcın werıyor zaten :) hedıye dıyebılırız :) almayı dusunursen bak satıcı ınan cok ılgılı saolsun ve yarın elımızde olur ben alım işlemını gerceklestırdım kargo yu beklıyorm :) saolsun herturlu sorumu cvpladı
  • şimdi arkadaslar gozluk elımde ılk sayfadakı ayarları yaptım fakat daha ıyı sonuclar alabılmek ıcın herhangı bır sey yapmak lazım mı yoksa en ıyısı omudur tek bır ayarımı war yanı onu merak edıyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: exorcist33

şimdi arkadaslar gozluk elımde ılk sayfadakı ayarları yaptım fakat daha ıyı sonuclar alabılmek ıcın herhangı bır sey yapmak lazım mı yoksa en ıyısı omudur tek bır ayarımı war yanı onu merak edıyorm

Shift + Tab+
    Shift + Tab-

Sadece Tab+
    Sadece Tab-

bu tuşlar ile " * " ile 3d yi aktifleştirdikten sonra derinlik ayarı yapabilirsin.

Bu arada aldığınız gözlük hangisi. Nasıl tek gözle baktığınızda diğer rengin gölgesi görünüyormu?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.