Şimdi Ara

STEREO SİSTEMDE YENİ AMFİLER Mİ , VİNTAGE AMFİLER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam daha önce işlendiyse herkesten özür dilerim ama ben göremediğim için böyle bir konu açmak istedim.Biliyorsunuz 2000'li yılların başlarından itibaren piyasaya dijital 5.1 ve üstleri amfiler yaygınlaşıp hakim olsalar bile stereo amfiler hala üretilmeye ve kullanılmaya devam ediyor.Çoğu kişi almışken hepsi bir arada olsun mantığıyla dolby digital amfi ve 5.1 ses sistemi kurup hem filmlerde hemde müziklerde aynı sistemi kullanmaya devam ederken dijital amfilerin stereo sistemde zayıf kalmasına tahammül edemeyen ve müzik dinlerken daha fazla performans almak isteyen kişiler dijital'in yanına bir ses sistemi daha kurmaya ihtiyaç duydular,ama bu aldıkları müzik sistemleri yeterince doyurucu oldumu? orasıda ayrı muamma. çünkü bilindiği üzere yeni çıkan stereo amfilerde eski teknolojiyle değil yeni dijital amfilerin teknolojileriyle üretiliyorlar.ben kendim evimde stereo için 76 model bir sony amfi kullanıyorum ve stereo amfi olarak bende var diye söylemiyorum bu eski vintage amfiler gerçekten yeni amfilerden çok üstün ses kalitesine sahip.Zaten bazı modellerinin hala çok yüksek fiyata satılmasının sebebide bu olsa gerek.yeni stereo amfileride çok denedim ama hiçbirinden ( HER NE KADAR BÜTÜN MODELLERİ DENEMESEM DE ) yeterli performansı alamadım,eski amfilerin o muhteşem soundu maalesef yeni amfilerde yok...
    Kısaca böyle bir yeni konuyu bilgisi ve deneyimi olsun olmasın herkesin beğenisine sunarak fikirlerini ve bilgilerini paylaşmasını istedim.
    Ben stereo amfi'de eski üretilen vintage amfiler diyorum.
    Not: lambalı , lambasız diye ayırmıyorum............

• ubtatto U kullanıcısına yanıt
    Dinlediğiniz yeni doneme ait en iyi en fiyatı yuksek stereo amp nedir. Bi yazsanız da anlasak. Neyi neden beğenmediğinizi vintiage iyi olacak diye bir saçmalık yok alacağınız amp ic yapısı kullanılan malzemeler teknolojisi onemli

Be ayrıca digital avr ile stereo amp yanyana nasıl getirdiniz onu da anlamak mümkün. Degil hic alakasız konular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu anlayamamışsın herhalde yada yanlış aktarmış olabilirim,zaten digital amfiyle stereo amfiyi yanyana getirmedim sadece çoğu kişi 2 cihaz almaktansa 2 işide tek cihazla çözmeye çalışıyorlar dedim.Ayrıca her yeni amfinin kötü olduğunu söylemedim sadece genelleme yaptım yoksa 3000-5000 euro'lara extreme cihazlardan bahsedersek orası tamamen ayrı bir konu olur ki zaten kaç kişinin evinde bu fiyatlara cihazlar var. bahsettiğim şu anda piyasada satılan ortalama 1000-1500 liralık stereo amfiler ile eski yıllarda satılan aynı muadil amfiler ki aslında bunu kıyaslayacak olursak yüksek segmentleride kıyaslayabiliriz gibime geliyor şu anda dinlediğinizde kaç amfinin sesini gerçekten beğenebiliyorsunuz ki?? hadi beğendiniz diyelim o beğendiğiniz amfinin özelliklerinde birde vintage amfi dinleyin!!! bu kıyaslardan bahsediyorum.
  • Siz hangi eski ve yeni amfileri kıyasladınız bu fikirlere ulaştınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubtatto

konuyu anlayamamışsın herhalde yada yanlış aktarmış olabilirim,zaten digital amfiyle stereo amfiyi yanyana getirmedim sadece çoğu kişi 2 cihaz almaktansa 2 işide tek cihazla çözmeye çalışıyorlar dedim.Ayrıca her yeni amfinin kötü olduğunu söylemedim sadece genelleme yaptım yoksa 3000-5000 euro'lara extreme cihazlardan bahsedersek orası tamamen ayrı bir konu olur ki zaten kaç kişinin evinde bu fiyatlara cihazlar var. bahsettiğim şu anda piyasada satılan ortalama 1000-1500 liralık stereo amfiler ile eski yıllarda satılan aynı muadil amfiler ki aslında bunu kıyaslayacak olursak yüksek segmentleride kıyaslayabiliriz gibime geliyor şu anda dinlediğinizde kaç amfinin sesini gerçekten beğenebiliyorsunuz ki?? hadi beğendiniz diyelim o beğendiğiniz amfinin özelliklerinde birde vintage amfi dinleyin!!! bu kıyaslardan bahsediyorum.

Ustat bu konuda haklılık payınız var sıfır fiyatı 1500 liralık bir stereo bi amp tabiki çok beklenti de olmamalı insan eski vintiage dediğiniz cihaz da zamanın da ki fiyatı 1500 lira ise bir sey diyemem ama daha üstü ise zaten daha iyi çakması normal fiyatları zaten alım yapan insanlar belirledik leri için. Özlellikle bu butcedeki arkadaslar ikinci el alım yaparlarsa iki katı daha iyi makineler almis olurlar

Ama dediğim gibi nasıl araba var araç var sa

Amp var amficik var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yaa dediğim gibi amacım şu marka veya şu model amfi değil yapı tarzından dolayı eski sistem amfilerin sesini daha güzel buluyorum,yani misal vereyim birçok marka eski vintage kullandım ve dinledim hepsinin de ayrı bir güzelliği var çok uyduruk olanlardan bahsetmesem de ortalama olarak hangi vintage amfiyi dinlerseniz dinleyin ses karakteristliği hepsinin çok iyi oysa yeni amfilerde çok iyi diyebileceğiniz çok fazla bir amfi yok olanlarda yüksek seriler ve gerçekten pahalılar,illa misal istiyorsanız mesela arkadaşımda nordmende bir amfi var satılığa çıkarsa belki çok ucuza vermediği sürece kimse yüzüne bile bakmaz ama gelgelelim muhteşem bir ses tonlaması var,hele solid state versiyonları muhteşem kolay kolay hop. seçmezler misal söyliyeyim geçen gün bir arkadaşımın getirdiği sony ta-fb740R QS serisi mosfetli bir amfiyi bağlayıp dinledim çok sıradan bir sese sahip ki bu modelde çok sıradan bir modeli değil arkasından evde duran sony ta-2650 76' model eski amfimi bağladığımda performans neredeyse yüzde yüz değişmişti! demek istediğim watt gücü düşük bile olsa okuma frekansları her ne olursa olsun damping factorleri ne kadar düşük olursa olsun vs. vs. bu eski vintage amfiler gerçekten muhteşem tonlamaya sahipler aralarında elbette farklar var ama bu farklardaki detaylar öyle çok uçurum değil seçim elbette kişilere göre değişir ama her ne marka olursa olsun her ne model olursa olsun bütçene göre yinede ben vintage'de karar kılıyorum doğrusu..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.