Şimdi Ara

Stereo Bookshelf Hoparlör ve Creative X7 DAC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.0 bookshelf hoparlör almayı düşünüyorum. Başta Audioengine A5+ veya Edifier S1000DB düşünmüştüm fakat ucuz ses kartı A5+ yerine biraz daha ekleyip pasif Audioengine p4 yanına da bu hoparlörleri sürebilen Creative X7 seçeneği daha cazip göründü.

    Siz ne düşünüyorsunuz. Başka alternatif olarak ne olabilir? Daha ucuz dahili ses kartı ve A5+ da olabilir fakat toplamayı düşündüğüm kasa mini itx olacağı için dahili ses kartı için mini itx den vazgeçmem gerekecek ve daha kötü bir ses kartı olacak.

    A5, P4 benzeri hoparlörleri de daha önce dinlemedim. Referans hoparlör olarak sunuluyor ama mix falan yapmayacağım. Tükettiğim içerik kulağıma hoş gelsin istiyorum. Bu yüzden referans ürün alma konusunda kararsızım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 13 Ekim 2016; 1:06:46 >







  • X7 nin beyaz olanı. Fakat ona o parayı verme. Usb girişi olan digital amfi al. Topping'in modelleri var mesela. Speaker olarakda heco 302 al tamamla. Ancak bütçe varsa bunu tercih edin kesinlikle:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-teac-ai-101da-reference-amfi-usb-dac-bluetooth-345325811/detay?newSearchMode=withStandardMode&hideSearchFilter=false

    Ufacık cihazda her şey var artık tam isteiğin model x7 tırt boşver onu creative'in max. ı belli sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    X7 nin siyah olanını düşünüyorum. Diğeri Türkiye'de pek bulunmuyor. Cihazın giriş çıkışları falan da istediğim gibi. Bir de çok abartılı beklentim yok. Şimdiye kadar logitech x530 ve creative x530 gibi ürünler kullandım.



    Yalnız heco işi kafama yattı. Audioengine ürünleri genel olarak beğenilse de çoğu kişi tarafından fiyatları abartılı bulunuyor. P4 modelinde de A5 den farklı olarak 4" daha küçük sürücü var. Yeterli olsa da 1000 lira bunun için fazla biraz. Burda Heco 302 hem daha ucuz hem daha iyi bir alternatif olabilir. Alt modeli 202 de fena değil gibi. Yalnız fiyatlar çift için mi yoksa tek mi anlamadım. Dinlediğim türler rock, metal, arada klasik şeklinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 25 Eylül 2016; 10:41:07 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi hem klasik hem rock müzik iki ayrı dünya. Heco yine altından biraz kalkar. Ama x7 alma. Elektradan teac al. X7'den herşi daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Dali zensor 1 ve zenzor 3 nasıldır? Gidip bir mağazada denemeyi düşünüyorum fırsat bulursam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Heco kullanan biri olarak, rock-metal dinleyen birine Heco önermem. Heco daha çok caz, blues ve distorsiyonsuz müziklerde başarılı. Hele ki amfi T sınıfı gibi nispeten güçsüz bir amfi olacaksa hiç önermem.

    Şahsen bendeki Marantz pm6005 amfi ile dinlediğim Polk Audio RtiA7 rock ve türevi müziklerde çok daha diri ve dinamik çalmıştı. Eğer Polk'un karakteri diğer hoparlörlerinde de benzerse rock ve türevi müziklerde Polk tercih edebilirsiniz.

    Bir de DAC vs hepsi içinde bir amfi tercih edilecekse SMSL'nin Q5 pro modeli de tercih edilebilir. Ebay'den ödeme kaynaklı alım yapılamadığı için Amazon linki verdim. Daha ucuzu var mı bir araştırırsınız.
    https://www.amazon.com/SMSL-Q5-Pro-black-Component/dp/B017W12UCU/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1474814267&sr=1-1&keywords=smsl+q5+pro




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Bütçesine göre kötü değil ama bu sınıfın kralı bence 302 yaygın olan modeller arasında tabiki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Polk audio biraz pahalı geldi hocam. 1000 tl yi geçmemeli. Rti A3 1800 lira mesela. rti A1 1400. R150 var gayet uygun fiyata ama nasıldır bilemedim.
    Bir de kimse tavsiye etmiyor ama Creative X7 hala cazip geliyor yav. Giriş çıkışlar, bluetooth, 5.1 çıkış verebilmesi tipi falan gayet hoş görünüyor ve beklentimi karşılayacağını düşünüyorum.

    Hoparlörlerin ses konusunda dac dan çok daha fazla fark yaratacağını düşünüyorum o yüzden bir türlü seçim yapamadım. Bir de en az 5 yıl kullanacağım için karar vermek çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Eylül 2016; 0:16:49 >
  • https://www.amazon.com/Polk-Audio-Signature-S15-Bookshelf/dp/B01LVWWZS0/
    https://www.amazon.com/Polk-Audio-Bookshelf-Speakers-Black/dp/B000V2UBS8/

    Hocam %90 şu iki üründen birini alacağım. Polk markasının genel yorumları çok iyi olduğu gibi rti serisi hem yurtiçi hem yurtdışı sitelerde fazlasıyla övülmüş. Hem sizin yorumunuzdan yola çıkarak hem de Amerikan malı olduğu için rock türevlerinde daha iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Signature ise önümüzdeki ay piyasada olacak henüz denenmemiş bir ürün.

    Amazon normalde %20 olan vergiyi %60 hesaplamasına rağmen yine Türkiye fiyatından ucuz oluyor. Verginin bir kısmının veya tamamının iade edilmesi ihtimali de var.




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Creative 5.1 olduğu için önermiyorum tamamen müzik için değil. Kulaklık girişide lazım olmaz genellikle çüknkü kulaklıkda sennheiser(hd800 vs) stax gibi kulaklıklar olmadan hep birşeyler eksik kalıyor sesde. Kulaklık ve 5.1 çıkış hariç gerisi teac de daha iyi vazgeç creative den. Teac de de aptx bluetooh var zaten sub pre out'da var. Polk rti f/p açısından gayet iyi öneririm kesinlike ama almışken a3 alın bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Tamamen müzik değil ki benim amacım. Müzik dinlemek bilgisayarda çalışırken müzik dinleme amaçlı alıyorum. İşin içinde film, oyun vs de olacak. Normalden kaliteli ses istiyorum sadece. Bazen akşam ve gece saatlerinde de çalıştığım için kulaklığı kullanıyorum. Çok detaylı olmasa da bass, tiz dengesi olarak fena olmayan sennheiser 515 var elimde.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Kulaklık amfili dac ve avr işini çözer ancak. Bu arada avr olmadan 5.1 knal çıkışı neye giriceksin. Creative in kulaklık amfisinin mW'ı yüksek de değil pek bu arada. Avr varsa iş ok. Ama aytıyeten aktif sinema sistemin varsa çöptür z5500 felanda dahil çöp olmayan sayısı az. O sebepen düzgün bir avr alıp işi çöz. Olmadı vsx520 alın enzından bir tane ,iki çift 202(yada önler 302) ve center ile işi çözün. Yoksa istediğiniz yöntem iş değil x7 fiyatını hak etmez edemez o fiyatlara o kadar hifi ürün varken. Avr de hem hdmi ile müziğide filmide pc den yollarsın. Zamanı gelincede cambridge audio dac magic plus ile bluetooth ve kulak işini çözersin ve müziklerde kaynağı dac'ı seçip müziğide upgrade etmiş olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Hocam hassas denecek kulaklarım olsa da öyle audiophile falan değilim. Sistemi gündelik kullanacağım bilgisayar için alıyorum. Normalde dahili creative zx ses kartı ve audio engine A5 hoparlör alacaktım. Ama bu ikisine vereceğim paraya az birşey ekleyerek daha iyi bir hoparlör ve X7 alabileceğimi fark ettim. Hem de ses kartı pci-x yuvası işgal etmeyeceği için kasayı mini itx yapabileceğim.

    Dediğiniz gibi X7'nin fiyatına daha iyi ses kalitesi veren ürünler var. Aynı fiyata Teac-AI-301DA var mesela. Ama bu hi-fi dünyasının ucu bucağı yok. Fazla da dalmamak lazım Aradığım özelliklerin hepsi verip daha genele hitap eden başka cihaza rastlamadım. Masamda yer tutacak ayrı ayrı ürünler de istemiyorum. Üzerinde işimi görecek bir mikrofon olması bile benim için bir artı mesela. %90 stereo kullanacağım ama kırk yılın başı oyun falan oynarken köşede yatan 5.1 hoparlörü de bağlayabilirim yeri geldiğinde.

    Siz mesela ses kalitesi için hiçbir şeyden taviz vermezsiniz belki ama hepsini tek pakette toplayan derli toplu bir ürün için kaliteden biraz vazgeçebilirim. Kaldı ki yurtdışı incelemelerine baktım. Ses kalitesi beğenilmiş. Cihaz benim için fazlasıyla yeterli görünyor. Dediğiniz gibi biraz fiyat yüksek ama ona da katlanırız artık.

    Şu signature serisinin ne olduğu belli olsa A3 veya signature alıp geçeceğim ama daha çıkmasına 1 ay falan var. Signature un tipi falan da çok güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Eylül 2016; 23:00:48 >




  • Selamlar.cambridge audio aironmax2 yada zensorun oda buyuklugune gore 1 yada 3 seri öneririm.fiyatlarının cok ustunde cihazlar bana göre.mesela zensor 2 tane a5 eder bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dac olarak fx audio sq5 aldım.burrbrown chip var.çok başarılı.tr de inceleme yapmış ustalar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenarda duran sistem ney. Eğer iyi değilse ikinciel soundblaster omni al yine git linkini verdiğim teac'i al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tekrar merhaba. Yazdığınız son mesaj gözümden kaçmış. Biraz daha araştırdım. X7 nin yurtdışı incelemelerini biraz daha kurcaladım.

    http://www.head-fi.org/t/756102/creative-sound-blaster-x7-detailed-review-impressions

    Bu linkteki arkadaş oldukça detaylı incelemiş. Siyah versiyonu için kısaca böyle bir özelliğin olması iyi olsa da gerçek amfi yerini tutmaz falan demiş. Beyaz olanı için de daha olumlu konuşmuş. Güçlenen adaptörle birlikte ses daha detaylı ve gerçekçi demiş. Cihazın içindeki DAC ünitesi ve line-out çıkışları için ise görüşleri oldukça olumlu.

    Tavsiye ettiğiniz TEAC ürüne gelirsek. Giriş çıkış olarak Creative kadar zengin olmamasını kenara bırakıyorum. Sayısal veriler ses konusunda pek bir anlam ifade etmez ama bayağı fark var. Kulaklık çıkışı bunda 100+100mw iken Creative de 1200mw. SNR değeri bunda 90, Creative 127. İçindeki amfi 26w, Creative 50. Üst versiyon olan AI-301da nın amfisi daha güçlü ama hem pahalı hem dac olarak o da pek iyi değil. Bluetooth versiyonu da çok eski. Bununla ne kadar kaliteli medya aktarımı yapabilir ki?

    Bunun dışında Marantz HD-AMP1 var. Gerçekten iyi, aldığın hoparlörün hakkını verecek bir cihaz ama fiyat 4000 i geçiyor.

    Öncelikle ayrı ürünler de istemiyorum. Bilgisayarı DAC a bağla onu da amfiye bağla. Bunların ara kablolarına bir ton para ver. İstediği kadar kaliteli ses versin kablo ve cihaz kalabalığı görmek istemiyorum. En ucuz amfi 1000 liradan başlıyor zaten. DAC desen yine öyle. Bu dediklerim başlangıç seviyesi zaten. Marantz dışındaklerin creative e göre öyle çok bariz bir fark yaratacak ürünler olduğunu sanmıyorum.

    Hoparlör konusunda
    -Polk Rti hala iyi bir seçenek ama satan çok az dükkan var. Deneme imkanım pek yok.

    -KELF Q100 biraz pahalı sahne ve bass performansı oldukça iyi bir ürün. Rock müzik için daha uygun görünüyor. Uygun fiyatlı ikinci el buldum ama tiz sürücüler yandığı için değişmiş. Tiz sürücüler yanarken bass lara birşey olmuş mudur ya da tiz sürücü bassların ortasından çıktığı için değişirken zarar görmüş müdür fikrim yok biraz huylandım.

    -DALI Zenzor ün de fiyatı ilgimi çekiyor.

    -Bir de x7 ile uyumluluğu iyi olan E-MU XM-7 var. Okuduğum kadarıyla oldukça dengeli. Sahne ve bass konusunda Q300 kadar iyi olacağını sanmıyorum ama X7 ve XM-7 ikilisi alırsam hayal kırıklığına uğrayacağımı sanmıyorum.




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstü veriler her zaman ikinci planda kalır öncelikle bunu belirteyim. Zensor veya lektor supreme felan almayın. Polk rti a3 yada haco 302 f/p seçimi olur. X7'ye gelirsek hiend kulağı ile dinlemez isen üzülmezsin. Ancak ben giderim pm6005 alırım ikinciel bütçe varsa girerim ootic bakarım keyfime. Size 5.1 kanal kulaklık çıkışı ve lazım ise ben bir şey diyemiyeceğim. Sizin için sesden çok işlevsellik ön plana çıkar, naim'in satış nedenindeki sebep gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz konusu rock metal ise ben jbl tercih edilmeli derim. Metal dinleyen biri olarak diğer hoparlörler istediğim tadı veremiyor.
  • 6005 de usb dac yok ki. 7005 de var o da yine pahalı bir ürün. Hi-fi meraklıları da genelde benim gibi pc den çalan insanlar değil. O yuzden usb dac lı bir ürünün ikinci elini bulması daha zor. Bir de benim görüşüm Hi-fi dünyasında bir noktadan sonra işler çığırından çıkıyor. Amfiler, plaklar, kablolar, hoparlörler, bunların birbiriyle ve müzik türüyle uyumu... ve çok pahalı bir hobi. Bir noktadan sonra küçük farklar için büyük paralar dökmek gerekiyor. Bu yüzden çok da girmek istemiyorum. Biraz iyi müzik çalsın tamamdır.

    Ses kalitesi herkes gibi benim için de en önemlisi. Ama sesi kaliteli diye işlevselliği kötü bir ürün de almam. O ürünü işlevsel hale getirmek için kuyruğuna bir ton cihaz takmak gerekiyor 5.1 kanal pek mühim değil ama kulaklık çıkışı, bluetooth önemli diyebileceğim şeyler.

    Dediğiniz gibi şu an Polk RTI alma ihtimalim yüksek. Ama yaklaşık 20m2 odaya ye 6.5" sürücü fazla gelir mi bilmiyorum. A1 le arasında 400tl fark var bir de.
    Kef Q100 ve Q300 ü de gözden çıkarmadım. Düzgün ikinci el bulursam alabilirim.

    Dali'yi ben de pek düşünmemiştim ama zenzor 3 e whathifi 5 yıldız vermiş. Ve niye olduğunu bilmiyorum yurtdışı fiyatları acayip yüksek. Dediğinizi dikkate alıp listeden çıkarıyorum o zaman.

    @travers

    Metalde elektro gitarın distrosiyonlu sesi için basların hafif önde olması iyi. Amerikan ürünlerinin karakteri biraz böyle. JBL böyle bir ürün mesela. Aynı şekilde Polk da benzer karaktere sahip bir marka. O yüzden polk audio diğerlerinden öne çıktı.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.