Şimdi Ara

STEREO AMFİ SEÇİMİ İÇİN YARDIM... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fena değil.Ben imzadaki profigold+vandenhul kombinasyonunu kullanıyorum.Memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillForYou! -- 12 Ağustos 2006; 18:50:06 >
  • Nad- Wharfdale uyumlu uygun bir ikili. gerçi wharfdale in sesi bana hep biraz boğuk gelir ama genede kendini kanıtlamış bir marka. bildiğiniz gibi müzik dinlerken ses hoparlörden gelir. ona da sinyal anfi den onada kaynaktan. bu sebeplesistem içinde değişimlerde tondaki farklılığı en fazla hoparlör, sonra anfi sonra da kaynak yapar. yani aynı sisteme farklı hoparlörleri bağladığınızda değişimi fark etmemek mümkün değildir. aynı durum kabloda da geçerli. kesinlikle hoparlör kablon iyi olmalı. killforyou nun kullandığı vanden-hul cs122 çok iyi seçim. pek çok ödülü var ve çok ta pahalı değil. kabloya para vermek bizlere zor gelir ama ideali sistemin %10 u kadar para vermektir(koparlör+interconnect). 2 000 ytl ye sistemi kurduysan akustik research ün 30 yttl lik hoparlör kablosunu takarsan sisteme yazık edersin.
  • Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler...Aslında ben tam bir sinema fanatiğiyimdir. İmzamdan da görüleceği gibi sinema için fena sayılmayacak bir sistemim var. Ama stereo da yeterli olmayınca arayış içine girmiştim. Ankara' da olduğum için İstanbuldaki arkadaşlar gibi burada çok fazla seçeneğimiz yok maalesef. Hoparlörü buluyorsunuz amfiyi bulamıyorsunuz, amfiyi buluyorsunuz kaynağı bulamıyorsunuz vb. Onun için hep forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine hareket ettim. Şu ana kadar da kesinlikle pişman değilim (Özellikle de Wharf 9.6 için)

Sözün kısası kablo konusunda da önerileri mutlaka dikkate alıp, değiştireceğim. Tekrar teşekkürler....
    quote:

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy

Nad- Wharfdale uyumlu uygun bir ikili. gerçi wharfdale in sesi bana hep biraz boğuk gelir ama genede kendini kanıtlamış bir marka. bildiğiniz gibi müzik dinlerken ses hoparlörden gelir. ona da sinyal anfi den onada kaynaktan. bu sebeplesistem içinde değişimlerde tondaki farklılığı en fazla hoparlör, sonra anfi sonra da kaynak yapar. yani aynı sisteme farklı hoparlörleri bağladığınızda değişimi fark etmemek mümkün değildir. aynı durum kabloda da geçerli. kesinlikle hoparlör kablon iyi olmalı. killforyou nun kullandığı vanden-hul cs122 çok iyi seçim. pek çok ödülü var ve çok ta pahalı değil. kabloya para vermek bizlere zor gelir ama ideali sistemin %10 u kadar para vermektir(koparlör+interconnect). 2 000 ytl ye sistemi kurduysan akustik research ün 30 yttl lik hoparlör kablosunu takarsan sisteme yazık edersin.

• bana bu virüsü bulaştıran kanka da 9.6yı nad c320bee ile sürüyor. Stereo sistemin hayırlı olsun, iyi dinletiler. Ama resme bakınca küçük bir şok geçirdim. Abi cihazlar wooferın üstüne koyulur mu? Rezonansın allahını yaratıyosun. Kolonları da cihazlardan biraz ayrı ve öne doğru konumlandır, duvara yakın olmasın. wooferı köşe biryere duvar dibine koyabilirsin. Tabi yer konusunda bir sorunun varsa ayrı, ama cihazları mutlaka yere indir ordan.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birdy Dizzy

kabloya para vermek bizlere zor gelir ama ideali sistemin %10 u kadar para vermektir(koparlör+interconnect). 2 000 ytl ye sistemi kurduysan akustik research ün 30 yttl lik hoparlör kablosunu takarsan sisteme yazık edersin.

valla para olsa da cardas golden reference felan alabilsem...ama ilk önce cdp upgrade lazım, ondan sonra kablo konusunu gözden geçirmeyi düşünüyorum.
    Aslında kablo konusunda acaip katıydım, VDH the bay c5 hybrid interconnect deneyene kadar. CDPda kullandığım AR yerine taktığımda basların daha öne çıktığını ama biraz boğuk geldiğini hissettim. Ordan çıkardım nad phono-pre ye taktım plakta pek birşey farketmedi, ama preden çıkardığım bandridge'leri tunere takınca (orda sokaktan aldığım rca kablo takılıydı) power fm daha canlı çalmaya başladı. Yani kablo birşeyler değiştirmeye muktedirmiş; ama olumlu ama olumsuz yönde...(takip ettiğim başka bir sitede insanlar herhangi bir komponenti değiştirince ses birden daha detaylanır, sahne artar, vs.vs. yani hep olumlu şeyler olur??? e bak bende negatif etki yarattı)

• Dostum, dediklerinde yeden göğe kadar haklısın. Ama yer olmayınca maalesef öyle yapmak zorunda kaldım. Yer ayarlayınca cihazları hak ettikleri gibi yerleştiricem. Öncelikle wooferın üzerinden alıcam
    quote:

Orjinalden alıntı: tellerr

bana bu virüsü bulaştıran kanka da 9.6yı nad c320bee ile sürüyor. Stereo sistemin hayırlı olsun, iyi dinletiler. Ama resme bakınca küçük bir şok geçirdim. Abi cihazlar wooferın üstüne koyulur mu? Rezonansın allahını yaratıyosun. Kolonları da cihazlardan biraz ayrı ve öne doğru konumlandır, duvara yakın olmasın. wooferı köşe biryere duvar dibine koyabilirsin. Tabi yer konusunda bir sorunun varsa ayrı, ama cihazları mutlaka yere indir ordan.

• quote:

Orjinalden alıntı: tellerr

bana bu virüsü bulaştıran kanka da 9.6yı nad c320bee ile sürüyor. Stereo sistemin hayırlı olsun, iyi dinletiler. Ama resme bakınca küçük bir şok geçirdim. Abi cihazlar wooferın üstüne koyulur mu? Rezonansın allahını yaratıyosun. Kolonları da cihazlardan biraz ayrı ve öne doğru konumlandır, duvara yakın olmasın. wooferı köşe biryere duvar dibine koyabilirsin. Tabi yer konusunda bir sorunun varsa ayrı, ama cihazları mutlaka yere indir ordan.

C320 be ile 9.6 yı yalan ediyorsunuz.Üste 150-200$ koyup C352 alın.9.6lar neymiş diyeceksiniz.
  • Hala stereo amfi almadıysanız 2. el amfilere bakmanızı öneririm.
    CDP gibi hareketli parçalara sahip olmadığından hatalı ürün alma ihtimaliniz azdır.
    Ayrıca bu işin hastası olan kişiler 3-5 ayda bir sistemlerini upgrade ettiklerinden ellerindeki parçaları aldıklarının %40ı kadar altına veriyorlar.
    Sıfırını alacağınız paraya 1-2 gömlek üstün ve hala 1-1,5 sene garantisi devam eden bir amfi alabilirsiniz.
    Özellikle NAd düşünüyorsanız ikinci eli yaygındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakbul30 -- 3 Eylül 2007; 4:44:58 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.