Şimdi Ara

Stephen King'in diğer 'kötü araba'sı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katil araba diyince hepimizin aklına genelde Christine ve 1958 model kırmızı bir Plymouth Fury gelir. Fakat çoğu kişinin bilmediği, yine Stephen King tarafından yaratılmış başka bir katil araba daha var; Buick 8, (From a Buick 8) ve 1954 Buick Roadmaster. Kitabı yaklaşık 10 sene önce ilk defa çıktığında okumuştum. Sonra arada sırada tekrar tekrar okudum. Geçen gün kitaplıklarım içindeki 100lerce roman içinde birden gözüme ilişti ve tekrar okumak için yanıma aldım ve dün okumaya başladım. Christinede kendi başına giden, adam öldüren, hasar alınca düzelen, çok güzel tasarımlı bir araca alışmıştık. Fakat bu seferki araç roman boyunca hareket etmiyor, bırakın hareketi çalışmıyor bile, hatta çalışacak gibi duran bir motoru bile yok, çünkü aslında o içine kötü ruh girmiş bir araba bile değil, arabada değil. Kitap çok ilginç ve sürükleyici. Ayrıca edebi yönden de Stephen King romanları içinde üst sıralarda. Konu ilginç; Mat olması gereken ama metalik boyalı, kocaman dümen gibi direksiyonlu, sahte dönmeyen button ve düğmelere sahip, daha bir sürü garip özellikte bir araç düşünün, tek başına yanına gidenler kayboluyor, kaldığı barakada hava sürekli soğuk, daha da ilginci garip yaşam formları barakada birden türüyor.. Başka bir boyuta açılan portal gibi birşey bu Buick. Amerikan araçları ile haşır neşir kitapseverler kaçırmayın, mutlaka okuyun. Önemli birde detay; kitabın kapağındaki Buickle anlatılan buick farklı. Biri 54 model diğeri 53. Ben resim olarak kapaktakini koyuyorum.

Ayrıca Christine'ide koyalım;

• Konuya çok ilgi olur diye düşünmüştüm ama 9-10 saat geçmesine rağmen hiç cevap gelmedi, konunun o kadar okunmasına rağmen.

Stephen King hastasıyım. Romanlarına bir başlayınca sanki korku filmi izler gibi bir anda kitabı bitirirdim.Son olarak Duma Adası adlı kitabını aldım ve hiç beni sarmadı.
    açıkçası onlarca kitabını okumama rağmen bu kitabı ve bu arabayı hiç duymadım. Kitapları ilk halk kütüphanesinden alıyorum.
    nette pdf sini bulursam bakacağım merak ettim şimdi bende arabayı.. en çokda romanı
  • PAXMAHNHOB ben stephen king ile ayni goruste degilim. katil canavar araba 50li yillardan degil 70li yillardan olmaliydi bence. cunku 70ler araclarin en agirlastigi en buyuk boyutlarina ulastigi ve en buyuk motor hacimleri ve guclere sahip oldugu yillardir. tabi amerikanlardan bahsediyorum kimse 70lerdeki mini cooperi, 2cvyi aklina getirmesin

benim aklima gelen filmlerden the burbs teki pontiac. filmde arac katil doktorundu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daturkishulan -- 10 Kasım 2011; 21:18:52 >

Orijinalden alıntı: daturkishulan

PAXMAHNHOB ben stephen king ile ayni goruste degilim. katil canavar araba 50li yillardan degil 70li yillardan olmaliydi bence. cunku 70ler araclarin en agirlastigi en buyuk boyutlarina ulastigi ve en buyuk motor hacimleri ve guclere sahip oldugu yillardir. tabi amerikanlardan bahsediyorum kimse 70lerdeki mini cooperi, 2cvyi aklina getirmesin

benim aklima gelen filmlerden the burbs teki pontiac. filmde arac katil doktorundu zaten.

Bu açıdan bakınca evet. 70li yıllar daha iyi ama kitabın 80lerin başında geçtiğini düşünürsek ve konuya eski çürümüş bir araç gerektiğinden 70li yıllar biraz genç olurdu araç için. Buick ise ayrı zaten, onun olayı başka.

• The Car - Şeytanın Arabası - Elliot Silverstein - 1977
    yukardaki filmdeki araba kadar korkunç başka bir araba bilmem
    http://www. c i z g i l i f o r u m.com/showthread.php?t=75704

Orijinalden alıntı: derememo

The Car - Şeytanın Arabası - Elliot Silverstein - 1977
    yukardaki filmdeki araba kadar korkunç başka bir araba bilmem
    http://www. c i z g i l i f o r u m.com/showthread.php?t=75704

çocukken trt de izlemiştim aklım çıkmıştı Kornası bile korkunç.

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=PoAD3kUmN9s&feature=player_embedded#!]

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bir hikayeydi. Hatırladığım kadarıyla KaraKule serisine bağlanıyordu sonu, Orta Dünya'ya.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.