Şimdi Ara

Step motor, sürücü ve problemler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde aşağıdaki malzemeler var ve ben mach3 kullanarak bu motoru bilgisayardan kontrol etmek istiyorum. Ama elektronik konusunda pek bilgili değilim. Kafama göre bağlayıp bir şeyleri yakmak istemiyorum. Yardımcı olmak isteyenle yüzyüze de görüşebilir, ücretini de ödeyebilirim.

Öncelikle bu şeyi nasıl bağlayacağım, step motorum nema23 ve siyah,kızmızı,yeşil ve mavi olmak üzere 4 ucu var, sürücümde de 4 uçlu bir giriş var. Sürümcüm 3 eksen, lpt ve seri port girişleri mevcut. İstanbul da olanın yanna hepğsini toplayıp gelebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OstotheK -- 28 Ağustos 2010; 19:14:54 >

• güç kaynağım input :220 V, çıkış 24 V 10A
    3 eksen kartım : input 12 - 36V DC

peki bir ayar yaprmadan bağlasam ne olur?
  • İlgi göstermediniz bana yaktım galiba her şeyi:) Arkadaşlar güö kaynağına 220 bağladım ve sorunsuz çalıştı, yani üzerindeki fanın çalışmasından ve yeşil bir ışığın yanmasından anladım bunu. Sonra güç kaynağının üzerinde bulunan -v+v-v+v yazan yerlerden bir adet -v ve bir adet +v alıp sürücüme bağladım. elektiği verince sürücünün üzerindeki fan dönmeye ve üzerindeki kızmızı ledler yanmaya başladı. bir süre sonra kapattım ama altta bununan çiplere el sürülmeyecek kadar sıcaktı. bir yerde hata mı yaptım, yoksa bir şeyleri mi yaktım, ne dersiniz?
    mesela 500 Hz üreten bir osilatör

motoru da bağlayınca motorun dönmesi lazım saniyede 1 tur mesela

osilatörü 74HC14 entegresiyle yapabilirsin
  • Size 4-Eksen Unipolar Mikro-Step Motor Sürücüsünü öneririm.
    Bu linkten inceleyebilirsiniz.http://servochip.gnexlab.com/PanterA.html
    Ayrıca motor bağlantıları ve mach3 ayarlarında destekde verilmekte. Mach3 ayarları için bir xml dosyası indirip bunu mach3 klasörüne kopyalıyorsunuz kartla ilgili tüm ayarlar mach3 içine geliyor. Videoları izlerseniz katın parformansını görebilirsiniz.
    Bir çok kişi tarafından kullanan PanterA masa üstü CNC sistemleri için uygun bir çözüm sunmaktadır.

Saygılar
    Nuri Erginer
  • sürücüm toshiba TB6560HQ.

Arkadaşlar motoru bağlamadım, sadece güç kaynağını sürücüye bağladım üzerinde kırmızı ışıklar yandı ve fan çalıştı sonra elektiriği kestim ve devrenni altına dokunduğumda deli gibi ısınmıştı. Yani normal bir durum değil, çünkü bir motor bağlı değildi. Oysa güç kaynağım 24 V çıkışlı, sürücümün ise 12-36V girişi var. Neden böyle bir şey oldu anlamadım

Not: elektronikle çok ilgili değilim biraz açıklamalı yazarsanız çok sevinirim

teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 Mekanik Sorunlar
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TB6560 bu işler için sıkça kullanılan bir sürücü problem çıkaracağını sanmıyorum.Sürücü ile ilgili birşey söylemek devreyi görmeden pek mümkün değil, ama benim bu durumda aklıma gelen sürücünün kısa devre olabileceği ve bu durumda beslemende 10 amper olduğundan sürücü kartının yüksek akım çekerek üzerindeki entegrelere zarar vermesi.Sürücü ile ilgili şema ve açıklama verebilirsen daha fazla yardımcı olabilirim. onuryavuz@electrobotic.org adresine mailde gönderebilirsin, siteye pek girme fırsatım olmuyor.

iyi çalışmalar.
  • gnexlab olarak Step motor sürücüleri üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. Çok moda olduğu için Toshiba TB6560HQ çipi ile ilgili araştırmalar ve prototip çalışmaları yaptık. Çin malı kartları ticari olarak kullanmak isteyen masa üstü cnc üreticileri ile görüştük. Ve sonuç olarak bu çip üzerine bir kart tasarlamaktan vazgeçtik. Yurt dışından getirttiğimiz TB6560HQ çipler çok çabuk bozuluyordu. Çipin data sheetinde yazan özelliklerini (fast decay, slow decay, değişik microstep seçenekleri) olması gerektiği gibi randuman vermediğini gördük. Hatta aldığımız çiplerin taklit olabileceğini de değerlendirdik. Ama çinde üretilen ve TB6560HQ çipli kartları çok adetli alan bahsettiğim kişiler kartların büyük çoğunluğunun bir ekseninin bozuk geldiğini ve kartların yanlış kullanımdan hemen etkilenerek zarar gördüğünü belirttiler. Zaten ebay de kartların fiyatı gerçekten komik rakamlara indi. Buda bize kartlarda yada çiplerde istenilen performansın yakalanamadığını düşündürüyor.

Saygılar
    Nuri Erginer

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.