Şimdi Ara

Step Motor Kontrol Ve Sürücü(Acil Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben meslek lisesi 11. sınıfta okuyorum.Bu yolladığım devre yazılı işi ve bu devreyi yapamazsam karnem feci halde değişicek.Lütfen anlıyanlardan baskı devreyi çıkarmalarını istiyorum.Devrede birden çok entegre olduğu için işin içinden çıkamıyorum.Bu devrenin baskı devresini çıkarırsanız plaket üstüne çizip hemen monte edicem acil lazım şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfb -- 5 Ocak 2008; 20:37:17 >

• Biz yapıp sana teslim etsek gerçekten çalışıp iyi not almaya çalışanlara karşı haksızlık olmazmı. Vicdanın kabul edermi.
  • bu ödev ortak yazılı ve şuan kimse baskı devreyi çıkartamadı internette herkez aradı bulamadı ama bi umut burda arıyoruz eğer baskı devreyi bulabilirsem zaten bütün sınıfla paylaşıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfb -- 5 Ocak 2008; 22:51:16 >
  • Bu basitlikte bir baskılı devreyi en fazla 15 dakikada çizebilirim. Siz de uğraşırsanız hiç bilmediğiniz bir PCB CAD programında dahi 3 saatte çizersiniz. Hem de programı öğrenmiş olursunuz. Mezun olacaksınız ve mesleğinizi elektronik olarak seçmişsiniz. Ama koskoca sınıfta bir baskılı devre çizebilen yok ve maalesef ki hiçbiriniz de öğrenmek için tek bir adım atmışsınız. Hayatın yolları fazlasıyla dikenlidir. Bilmeyeni doğal seçim yöntemiyle eleyip atar bir kenara. Babanız da zengin değilse ezilip gidersiniz ayaklar altında. Bak sana bir çizim programı tavsiye edeceğim. İnternetten indir. En fazla yarım saatte nasıl çalıştığını kavrar ve iki saat içinde bu devreyi bitirmiş olursun. Ben stajyerlerime 1 saatte temel fonksiyonlarını öğretiyorum. Sana kesinlikle yardımcı olacağıma da söz veriyorum. Yeter ki birşeyler çiz ve bana ulaştır. Programın adı CIRCAD.İnternetten arattır ve indir. Basit bir program. Ücretsiz versiyonundan print alabiliyorsun. Aydingere lazer yazıcı ile çıktı alın baskıyı bile çok ucuza yaptıracağım. Başka bir şey istemeyin ama.

• Arkadaşım biraz gayret edersen yapamayacağınız hiçbirşey yoktur.
    Ki birde bu en basit devre.Program kullanmaya gerek yok.Elinle herşeyi halledebilirsin.En kötü ihtimal atlama kullanarak daha rahat yapabilirsin

Sağlıcakla
  • Ya herkez beni yanlış anladı hepinizi anlıyorum aslında elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyosunuz ama yanlış anlaşıldım.Biriniz program verdi bendede program var proteus ama programla yapamadım biriniz kolay dedi bize göre hiç kolay deil orda kapı görevi gören entegre var onun ayak bağlantıları fazlasıyla karışık ve hocamız atlama olmıcak dedi bu devreyi yapamayanı sınıfta bırakıcam dedi ben şuan çaresiz durumdayım ayak bağlantılarını çözemiyorum...Yardımcı olursanız fazlasıyla sevinicem....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfb -- 6 Ocak 2008; 18:50:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkür ederim ilaç gibi geldi allah razı olsun abi
  • Kardeş seni yanlış anlamıyoruz.Bu konuda zorlanıyorsan zamanla bazı konular sana ders olmalı.
    Allah yardımcın olsun
  • Sizde haklısınız...Bütün tavsiyeler için teşekkürler....
  • Meslek lisesi, 11. sınıf, ödeve bakılırsa da elektrik veya elektronik bölümü olmalısın. Hala o programları kullanamıyorsanız da o ödevi hiç yapma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: malkafa

Meslek lisesi, 11. sınıf, ödeve bakılırsa da elektrik veya elektronik bölümü olmalısın. Hala o programları kullanamıyorsanız da o ödevi hiç yapma.

Bence o kadar insafsız olmayın.
    Bu tek örnek değil.Ayrıca elektronik mühendisliğinde son sınıfta proteus kullanamayan hatta pic programlama gibi şeyleri bilmeyenler de var.
    Sadece bunları bilenlere diploma verilmediği gibi bilmeyenleri de itlaf etmiyorlar.
    Elektronik mühendisliği okuyup örneğin mikro dalgarla uğraşanların bu tip programlarla hiç işi olmaz.Onların kullandıkları programlara da biz uzağız.
    Kısaca bu bir değerlendirme olamaz.

Ülkemizdeki eğitim sorunlarını bu tip arkadaşlara fatura etmek için değil , tam tersine olumsuz etkileri gidermek için forumlardayız.En azından benim için böyle.

Her ülkede her eğitim dalında , eğitim , staj-ödev ile tamamlanmaya çalışılır.
    Forumları da bir nevi staj sahaları kabul edebiliriz.
    Bilgiye giden yol en kestirme olmazsa ziyandasınız demektir.Günümüzde hız her şeydir.Bilgi için her yol mübah dense bir iki istisna ile kabul ederim.

Burada 2 ihtimal var.
    Ya , tembel-okulu kötü gibi kombinasyonlar ya da yeni öğrenecekler.

Forumlarda bu tür eleştirilerin olumsuzluklarından kaçmak için özelden yardım yardım ettiklerimden hiç birinde olumsuz bir durumla karşılaşmadım.

53-13 yıl hiç durmamaca meslekle ilgili çalışmış ve yüzlerce öğrencinin sevgiyle andığı birinin sözlerini yabana atmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: malkafa

Meslek lisesi, 11. sınıf, ödeve bakılırsa da elektrik veya elektronik bölümü olmalısın. Hala o programları kullanamıyorsanız da o ödevi hiç yapma.

Arkadaşım konuşmaların biraz daha üsluplu lursa sevinirim.Elektronik çizim programını kullanmak şart değil.Çizim yapmayı bilmeyen ELEKTRONİKDEN anlamıyor diye bir kaidede yok.Zamanla herşey öğrenilecek bazı konular arkadaşlarımıza ders olacak.

Sağlıcakla
  • quote:

Orjinalden alıntı: musallim

Elektronik mühendisliği okuyup örneğin mikro dalgarla uğraşanların bu tip programlarla hiç işi olmaz.Onların kullandıkları programlara da biz uzağız.
    Kısaca bu bir değerlendirme olamaz.

Her ülkede her eğitim dalında , eğitim , staj-ödev ile tamamlanmaya çalışılır.
    Forumları da bir nevi staj sahaları kabul edebiliriz.
    Bilgiye giden yol en kestirme olmazsa ziyandasınız demektir.Günümüzde hız her şeydir.Bilgi için her yol mübah dense bir iki istisna ile kabul ederim.

İlk bahsettiğiniz olay branşlaşmadır. Meslek lisesinde branşlaşma olmaz, ilgi alanları belirlenir. Ancak temeli öğrenmek zorunludur.
    Ayrıca kolay öğrenilen kolay unutulur.

Burayı bir staj yeri olarak düşünelim. Stajeriniz gelip de "ben bunu bilmiyorum, hadi şunu yapıver" derse yapar mısınız yoksa ona öğretmeye mi çalışırsınız? Burada öğrenmek isteyeni ben göremiyorum. Benim açımdan, burada bu konu hakkında yardımcı olmak etik açıdan yanlış. Öğrenmek isterlerse öğretelim ama hazır olarak al yap demeyelim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.