Şimdi Ara

Step Motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elımde bir step motor var sekız tane kablosu var(sarı kırmızı sıyah yesıl 2x) ve ben bunu nasıl kullanıcagımı bılmıyorum bılgısı olan arkadasların yardımını beklıyorum (aşağıda resmi görülmektedir)
    sedat

Step Motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttt335 -- 1 Ekim 2007; 18:28:21 >
  • Arastırma yaptım genellıkle 3 kablolu motorlar vardı.Senın onere bılecegın bır sıte veya forum var mı?

Ilgılendigın ıcın tesekkurler

sedat
    Düşük direnç gösteren uçlarınız COM uçlarıdır, yani ortak uçlar...
    Geri kalanlar da DATA uçlarıdır.

DATA uçlarını da sürücü devresine teker teker bağlayıp denemelisiniz. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Bir de arama motorlarında step motor yazarsanız, bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Saygılar...

Asagidaki resim sorunuzu cevapliyor.

Step Motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunalmis -- 2 Ekim 2007; 2:56:02 >

Orjinalden alıntı: vedo35
    quote:

Orjinalden alıntı: oongit
    Geri kalanlar da DATA uçlarıdır.

DATA uçlarını da sürücü devresine teker teker bağlayıp denemelisiniz. Bu şekilde kullanabilirsiniz.

Bir de arama motorlarında step motor yazarsanız, bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Saygılar...

Arkadas step motorlarla ilgili cidden bilgin olmadigi belli. Yada karisitriyorsun. Step motorlarda data ucu ne ariyor soylermisin? Ha step motorlari suren ozel entegrelerin data/clock/sck uclari var onlarda mikroislemci ile birlikte calisiyor. Ama step motorlarda data ucu olmaz!!!
    Ortak ucu oldugu dogru.
    Elinizdeki unipolar step motor tipidir. Daha once bu formda step motor kitabini taratip linkini yayinlamistik. O kitapta bol bol step motor uygulamalari bulacaksiniz. Kitap ingilizce. Link umarim hala calisiyordur. olmassa tekrar upload yaparim senin icin. formda once arat bi zahmet.

Sadece bir sitede okuduğum bilgileri yazmaya çalıştım. Step motorlar hakkında çok iyi bilgiye sahip değilim, haklısınız. Aklımda DATA ucu olarak kalmış da olabilir. Yanılttığım için özür dilerim.

Amacım sadece yardımcı olabilmekti...

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusa Anatolia -- 2 Ekim 2007; 12:53:24 >

• quote:

Arkadas step motorlarla ilgili cidden bilgin olmadigi belli. Yada karisitriyorsun. Step motorlarda data ucu ne ariyor soylermisin? Ha step motorlari suren ozel entegrelerin data/clock/sck uclari var onlarda mikroislemci ile birlikte calisiyor. Ama step motorlarda data ucu olmaz!!!
    Ortak ucu oldugu dogru.
    Elinizdeki unipolar step motor tipidir. Daha once bu formda step motor kitabini taratip linkini yayinlamistik. O kitapta bol bol step motor uygulamalari bulacaksiniz. Kitap ingilizce. Link umarim hala calisiyordur. olmassa tekrar upload yaparim senin icin. formda once arat bi zahmet.

Link koysan daha faydalı olmaz mı
    12v dc motor seçimi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkesın ılgısı ıcın tesekkurler
    Semada anlayamadıgım konular var cok tesekkur semayı bulup koymussun fakat neyı nereye baglayacagımı anlayamadım.
    Zahmet olmazsa neyın ne oldugunu anlata bılırmısın?

Sımdıden sagol

sedat

sendeki motor 8 pin yani resmin ortasındaki şekil(yeşil), sen kırmızıyla işaretli şekilde kullan. Motorun bir kaç kablosunu bağlaman gerekecek. deneyerek bulabilirsin (ben genelde öyle yaparım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttt335 -- 2 Ekim 2007; 20:22:36 >
  • Arkadaslar tahminlerle değil bilgilerle hareket edelim.Maddi konuda sıkıntı olabilir
  • Peki ben de disket suruculerden falan motorlar sokmustum 10 tane falan var. Bunlar da step motor... Peki ben bunlari normal motor gibi ileri-geri surekli olarak calistirmak istiyorum. Bunu basitce yapamaz miyim?

Diger bir sorum;

Bana kucuk motorlar lazim. mesela 1 - 1.5 cm capinda olmali... 1.5 - 3v ile calisabilen motorlar bulabilir miyiz bu sekilde?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cunsav

Peki ben de disket suruculerden falan motorlar sokmustum 10 tane falan var. Bunlar da step motor... Peki ben bunlari normal motor gibi ileri-geri surekli olarak calistirmak istiyorum. Bunu basitce yapamaz miyim?

Diger bir sorum;

Bana kucuk motorlar lazim. mesela 1 - 1.5 cm capinda olmali... 1.5 - 3v ile calisabilen motorlar bulabilir miyiz bu sekilde?

Sorularını baska bıyerde sorarsan sevınırım.

Ama okudum yardımcı olabılırım dıye yazıyorum
    karakoy pasajında amır elektronık var oradan bulabılırsın

Sedat gonderdı dersen sevınırım yanlıs anlama benle alakası yok dukkanın
    Bızde ordan cızgı ızleyenler ıcın motor almıstık.

Sedat
    Eğer Birisi Birşeyi Yapmışsa Aynı Şeyi Bizde Yapabiliriz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.