Şimdi Ara

Stefan Zweig'in Satranç Kitabı Neden Bu Kadar Çok Beğeniliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kitabı okudum ve ortalama bir kitap olduğunu düşünüyorum.

• İyi kitaptır ama çoğu yabancı kitaplar aslında abartıldığı gibi değildir. Net! Şu forumun kitap okuyanlarına bakıyorum herkes ilk önce batı klasiklerini okuyor. Sen ilk önce bir Yaşar Kemal İnce Memed serisini oku da kitap gör.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdemfb12

İyi kitaptır ama çoğu yabancı kitaplar aslında abartıldığı gibi değildir. Net! Şu forumun kitap okuyanlarına bakıyorum herkes ilk önce batı klasiklerini okuyor. Sen ilk önce bir Yaşar Kemal İnce Memed serisini oku da kitap gör.

Uzun kitapları okuyamıyorum maalesef.

Farklı heyecan arıyorum hemen. Biri bitsin diğerine başlayayım istiyorum.
  • Burada yazılan 10 kitabın 9 u abartılarak yazılıyor bundan eminim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yerde aham şaham olduğuna dair bir yorum gördüler mi nedenini sormuyorlar. "anlamadım ama süperdi" demiyor, "süperdi" diyorlar.

• Bu kitabı sevebilmek için satrancı da az çok sevmek ve bilmek gerekiyor. 2. Dünya savaşının insanlar üzerinde bıraktığı psikolojik bunalımlar güzel bir şekilde işleniyor. Zaten kitap polisiye veya fantastik türde bir kitap değil yani kitapta olağanüstü şeyler olmuyor. Bu bakımdan gereğinden fazla abartmak yanlış ama genel olarak güzel bir kitap. Zaten 2 saatte bitiyor.
  • Ben de çok çok beğenmemiştim ama kitabın alt metnini anlayamamış olabilirim. Çünkü ben kitapta daha çok karakterlerin psikolojisine falan odaklanmıştım. 2. Dünya savaşını falan pek düşünmemiştim.
    Benim anladığım haliyle de güzel bir kitap. Kısa olması açısından da tavsiye edilmesi gayet normal bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Kitabı okudum ve ortalama bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Kısa bir kitap olması nedeniyle okumadım fakat acımak kitabını okumuştum ve sıradan bir yazar olduğunu düşünüyorum.
  • Şaşırtıcı şeyler vardı. Hayali olarak öyle şeyin olmasını insan tuhaf karşılıyor ve güzel buluyor ama ben pek etkilenmemiştim.

• Çok klasik olacak ama zevk meselesi herkes tarafından beğenilen ama benim beğenmediğim çok kitap var mesela ama beğenmeme meseleside şöyle kitaba çamur atmak değilde kafamdaki senaryoya düşünce yapıma uymuyor.Onun için artık kitap alırken çok okunuyormu diye bakmam tanıtım yazısına bakarım içim kitaba ısınırsa alırım yoksa çok hayal kırıklığı yaşıyorum
  • Ben psikolojik tahlilleri beğenmiştim.

Zaten Zweig'in Freud öğrencisi olması kitabın Psikolojik yönünün ağır basmasına bir artı tabi ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.