Geçenlerde uzun süre araştırdığım steel[B]series[/B] markasının Rival model mouse ve 4HD model oyuncu mouse pad'inin resimli incelemesini yaptım. Öncelikle mouse her türlü oyunda kullanılabilir diye düşünüyorum. Birden çok profil atanabildiği için bilgisayarınızda bulunan birden fazla oyun için ayrı ayrı macroları kolayca yazabilirsiniz.
Teknik özellikleri;
6500 DPI hassasiyet. 30 Milyon Tık Ömrü. Tamamı programlanabilir [6 tuş]. 16 milyon renge girebilir steelseries logosu ve scroll ışığı. Steelseries Engine 3 özelleştirme ve macro programı.
Kısaca öne çıkanlar bunlar.
Kutu içeriğinde extra bir şey yok. Mouse ve kullanım klavuzu var. Sürücüsünü kendi internet sitesinden indiriyorsunuz.
Scroll, sağ ve sol tık dışında dpi ayarı tuşu ve 2 tane kolay ulaşılabilir özelleştirilebilir tuş var. Aslında bütün tuşlara driver'dan komut atanabilir ama ben sadece extra tuşları sayıyorum. Diğer bir çok gamer mouse yanında az özelleştirilebilir tuşu olsada sade ve kolay kullanılabilir gamer mouse arayanların önceliği olacaktır. Bundan önceki kararım Logitech G600'dü fakat 20 tane özelleştirilebilir tuş gerçekten çok fazla geldi. Deneme şansım olmuştu ve bir yerden sonra fazla tuş sizi yorup avantajdan dezavantaja dönebiliyor.
Mouse'un yapısı uzun süre oyun oynayanlara birebir. Avcunuzun içini boşluk kalmayacak şekilde dolduruyor. Hem hafif hem oturaklı olması uzun süre kullanımı dahada kolaylaştırıyor. Tan taraflarında işlenmiş kaliteli bir lastikle yapılmış tırtıklı alan elinizin kaymamasını sağlıyor. 4HD mouse pad üzerinde çok rahat hareket ediyor.
Bu mouse'un en güzel yönünü anlatayım ve macro ekranını sona bırakayım. (:
Mouse üzerinde bulunan ve iyi konumlandırılmış steel series simgesiyle scroll içerisinde bulunan ışığı istediğiniz renkte yakabiliyorsunuz. İsterseniz efekt modlarıyla hızlı veya yavaş şekilde renkten renge girmesini sağlayabiliyorsunuz. Bilgisayar masanıza ap ayrı bir prestij katıyor. Aşağıda gördüğünüz ekrandan istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
Programın ana ekranında DPI ayarları ve hassasiyet ayarlarını değiştirebilirsiniz. İstediğiniz en iyi ayarı yakalayabileceğiniz bir çok seçenek var. Gerçekten 6500 DPI hassasiyetini hissedebiliyorsunuz.
Macro olayına gelecek olursak macro yazmak için profesyonel olmanız gerekmiyor. En amatör kullanıcı bile ilk denemede istediği macroyu yazabilir. İstediğiniz tuşun macro ekranını açıp start butonuna basarak istediğiniz düzeneği giriyorsunuz ve kaydediyorsunuz. Hepsi bu kadar. (: İsterseniz alttaki anahtardan milisaniye ayarlarıyla oynayıp daha seri komutlar verebilirsiniz.
Ürün hakkında edindiğim bütün bilgileri ve çekebildiğim resimleri aktardım. Yeni bir şey olursa incelemeye eklerim.
İyi forumlar.
NOT: İnceleme kendime aittir. Tek burada paylaşmadım başka forumlardada görmüş olabilirsiniz.
Bende aldım ürünü 1 hafta oldu gerçekten çok iyi bir ürün birazda ince ayar çekebilsek çok iyi olacak
rival gayet güzeldir candır
Gerçek zamanlı DPI artırma / düşürme var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: cybernoid
Gerçek zamanlı DPI artırma / düşürme var mı?
Üstünde CPI için tuş var. Programdan girip düzeltiyorsun işte. :D
rival için tavsiye edilen 4hd pad mi,pad nasıl bu arada hocam