Şimdi Ara

Steelseries Rival 6500 CPI Mouse - Macro hakkinda bilgiye ihtiyacim var - yardimci olursanz sevinrim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
3
Favori
7.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar benim 2. oyun mouse tecrubem ancak macro ayalari hakkinda fazla bilgi sahibi degilim ve yardima ihtiyacim var , hangi ayarlari ne kadar ayarlarsam daha iyi verim alirim
    asagi yukari bircok yun mouse'unda macro lar birbirine benzerdir ondan dolayi macrodan anlayan varsa lutfen bana taktik verin
    mouse bu
    http://steelseries.com/products/mice/steelseries-rival

ayarlamamiza izin verilen ozellikler resimlerdeki gibidir

https://store.donanimhaber.com/fa/62/9c/fa629cd13a338277f203415d260a1506.png
    https://store.donanimhaber.com/3d/0e/79/3d0e798bde7c155061833c5ac0c602bf.png
    https://store.donanimhaber.com/03/ae/4e/03ae4e276f897b4d598dc4944a859a7c.png

delay length (ms) = bunu kaca cekmeliyim ?
    polling rate = 0-1000 , bu kac olmali?
    acceleration/decelaration ayari , angle snapping ayarlari kacta olmali
    ayrica 6500 cpi 'a kadar artirilabilen cpi ayari sizce oyunlarda kacta kullanilmali , cpi 6500 olarak ayarlanip ,oyundaki sensivity dusursek daha mi fazla performans aliriz?

ve bunlarin disinda baska taktik/onerileri olan varsa lutfen yardimci olun ,gercekten buna ihtiyacim var ,simdiden tesekkur ederim herkese :)
    bu arada bu mouse 'u kesinlikle oneririm ,gozume razer deathadder 2013 , steelseries sensei , logitech g700s mouse'larini kestirmistim ancak arastirmam sonucu fiyatina gore en iyi mouse bu ,steelseries'in en yeni urunu daha 2-3 ay once dunya pazarina cikti
     Steelseries Rival 6500 CPI Mouse - Macro hakkinda bilgiye ihtiyacim var - yardimci olursanz sevinrim Steelseries Rival 6500 CPI Mouse - Macro hakkinda bilgiye ihtiyacim var - yardimci olursanz sevinrim Steelseries Rival 6500 CPI Mouse - Macro hakkinda bilgiye ihtiyacim var - yardimci olursanz sevinrim

• cpi 1800 de kalsın 6500e almana lüzüm yok
  • windows sensitivity yi 6'ya al.

cpi diğer farelerdeki dpi ile aynı anlama gelir. en sık kullanılan dpi ayarları 400,800 olmakla birlikte 1000, 1500 2000'e kadar yolu var.
    acceleration kesinliklikle kullanılmamalı.
  • ehuirem E kullanıcısına yanıt
    Hocam , acceleration= hizlanma
    decelaration= bu da galiba yavaslamaydi
    simdi bunlari en asagi cekersem resimdeki cizgi dumduz oluyor , acceleration 'i yukseltince sona giderken yukari cikiyor cizgi , decelaration'i yukseltince de en basi asagidan baslayip duzluge cikiyor
    sizce bunlari en asagida mi secsem (yani cizgi dumduz olsun) ya da en sona mi ceksem (cizginin basi asagidan baslayip duze sonrada en son yukari dogrumu ciksin) yoksa baska birseymi yapayim?
    bu arada call of duty 4 oynarken sensivity'i 0.1 olarak ayarlayip cpi en son olan 6500 'e getiriyorum 'bilmiyorum ben cpi en yuksekte olunca performans artar diye dusunuyorum sizce yanlismi dusunuyorum?
    delay length'i de en dusuk olan 1 ms olarak ayarladim sizce boylemi kalsin?
    angle snapping en sondami en asagida mi kalsin ya da baska biseymi yapayim?
  • angle snapping kapalı şekilde paintte düz bir çizgi çekmeye çalış. bir de açıkken dene. angle snapping farenin doğrusal hareketleri daha düzgün yapabilmesi için x yönünde hareket ediyorsa belli bir seviye kadar y koordinatında yapılan hareketi algılamaz. bu bazı çizim işlerinde falan gerekiyor sanırım bilmiyorum. oyun için kesinlikle kapalı olması lazım.

acceleration, decelerationın grafiksel olarak gösterimini de çok düşünme. yok çizgi eğiliyor bükülüyormuş da, o sadece göze hoş gelmesi için yapılmış bir şey. acceleration deceleration ikisi de en solda olcak. daha fazla soru sorma işte. fareyi her hareket ettirdiğinde imlecin yani oyunda crosshair'in her seferinde aynı oranda hareket etmesi gerekiyor ki oynadıkça kazandıgın kas hafızan nolyuor lan demesin. ani dönüşlerde rakibinin kafasını bulabil.

polling rate olayı da sana kalmış bir şey. genelde 500hz kullanırlar ama 1000hz kullanan da var. ikisi arasındaki fark hissedilir bir fark. kendin deneyerek sana iyi geleni bulabilirsin. 500 hz de daha bi hafif hissedersin hareket daha kolaydır. 1000hz de ise daha bi hantal ama hedefi daha iyi tutturursun. en azından bana oyle geliyor. ama arada cok buyuk bir fark yok.

cpi'yi en sona getirme gerek yok. cpi'nin o kadar yüksek olmasının nedeni yüksek cpi = kaliteli ürün, daha iyi ürün anlamına geldiğini sanan tüketiciden dolayı oluyor. firmaların umurunda değil gerçeğin ne oldugu. eger 8200 dpi/cpi daha fazla mal satıyor talebi daha fazlaysa onu üretir. o yuzden oh 6000'e cektim farem cok hassas cok kaliteli deme. eğer çözünürlüğün 1920*1080 ise mesela 2000cpi'dan fazlası gereksiz. 6000 dpi ise çoklu monitorlerde işe yarıyor.

angle snapping kapali olmasi lazim derken simdi en soldaki gibi egimlimi olmasi lazim yoksa en sagdaki gibi dumduzmu?
    tepki suresi olan ms ise 1 ms mi olsun yoksa arttirayimmi?
    bu arada tesekkur ederim yorumlariniz icin beni bu konuda baya bilgilendirmis oldunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mouse pad onemli mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam gonderdiginiz resim gozukmuyor?
    Tesekkur ederim simdi cikti resim ancak yinede ben diger ayarlari boylede tuttsamda cpi 6500 de kalsin hz olayida 1000 olsun
  • sen bilirsin.
  • Öncelikle selam kardeşim bende zowie ec2 var 1 yıldr kullanıyorum ancak skıldım. Rival almayı düşünüyorum aim alma olayı nasıl. Aldığına memnunmusun fikirlerini paylaşırsan sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zowie ec2 den SS rivala geçmem sence hata mı olur fikirlernizi merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • titanpok3r T kullanıcısına yanıt
    Zowie hic kullanmadim ancak fps oyunu oynuyorsan steelseries rival veya razer deathadder 2013 iyi bir tercih olur
    ben razer deathadder v2 ,steelseries sensei raw ,logitech g500s ,steelseries rival ve a4tech x7 kullandim (x7 ve rival sadece bana ait olanlar) iclerinde en iyisi suphesiz steelseries
    steelseries mouse konusunda gercekten cok cok iyi 200 tl lik mouse lari 300+ tl lik razerin performansini ve rahatligini veriyor
    yabanci forumlarda arastirdim bu isten ciddi anlayanlar hep steelseries rival'i onermisti zaten ya bunu ya da deathadder 2013 alcaktim tercihimi bu mouse'dan yana kullandim
    ben tavsiye ederim ,kullanimi rahat elime cok iyi oturuyor ve eli fazla terletmiyor disi kir tutmuyor ve oyunlarda performansi ve kullanimi gercekten cok iyi ,1 aydir kullanmaktayim ve suanlik boyle dusunuyorum
    ancak kullandiginiz modelde ust seri bir urun o urunden buna gecmek sizin icin cok fazla bir fark olusturmayabilir ama ben mouse konusunda steelseries ve razer'a guvenirim ,logitech,thermaltake ,zowie vs gibi markalara para vermem
    turkiye piyasasinda her yerde 200-260 tl iken bu mouse novabazar'da nedendir biilmem 160 tl di ordan aldim alcaksan ordan al derim ,qck+ mouse padlerde 39 tl ,turkiyede 50 tl nin altinda o padi bulamazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: assassinchn47

Zowie hic kullanmadim ancak fps oyunu oynuyorsan steelseries rival veya razer deathadder 2013 iyi bir tercih olur
    ben razer deathadder v2 ,steelseries sensei raw ,logitech g500s ,steelseries rival ve a4tech x7 kullandim (x7 ve rival sadece bana ait olanlar) iclerinde en iyisi suphesiz steelseries
    steelseries mouse konusunda gercekten cok cok iyi 200 tl lik mouse lari 300+ tl lik razerin performansini ve rahatligini veriyor
    yabanci forumlarda arastirdim bu isten ciddi anlayanlar hep steelseries rival'i onermisti zaten ya bunu ya da deathadder 2013 alcaktim tercihimi bu mouse'dan yana kullandim
    ben tavsiye ederim ,kullanimi rahat elime cok iyi oturuyor ve eli fazla terletmiyor disi kir tutmuyor ve oyunlarda performansi ve kullanimi gercekten cok iyi ,1 aydir kullanmaktayim ve suanlik boyle dusunuyorum
    ancak kullandiginiz modelde ust seri bir urun o urunden buna gecmek sizin icin cok fazla bir fark olusturmayabilir ama ben mouse konusunda steelseries ve razer'a guvenirim ,logitech,thermaltake ,zowie vs gibi markalara para vermem
    turkiye piyasasinda her yerde 200-260 tl iken bu mouse novabazar'da nedendir biilmem 160 tl di ordan aldim alcaksan ordan al derim ,qck+ mouse padlerde 39 tl ,turkiyede 50 tl nin altinda o padi bulamazsin

baya zaman geçmiş ama ss sensei ve ss rival arasında kaldım ne almalıyım?

• https://www.youtube.com/watch?v=JEoYRwJMj_U

nereye istediğin yazıyı yazıyorsun anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky41 -- 17 Mart 2014; 20:06:14 >
  • beyler ben de rival aldım ancak program mouse u gormuyor sebebini bilen var mı
     Steelseries Rival 6500 CPI Mouse - Macro hakkinda bilgiye ihtiyacim var - yardimci olursanz sevinrim
  • Cpi tuşu ile 2 farklı ayardan diğerine geçişte ayrı ayrı renk veremiyormuyuz hangi ayarda olduğumu bilemiyorum yazan yerde göremedim sadece arasındaki farkı çok açarsam anlıyorum.
  • abicim rival mouse alalı 2 hafta oldu. alışması kolay degil tabi zaman gerektiriyor fakat cpi ayarlarını kac yapmam gerektigini bir türlü ayarlayamadım. süreli cs go ve cs 1.6 oynayan biriyim sol tusa bastıgımda yani taradıgımda mouse kendiliginden zıplıyor ve ölüyorum sırf ölecem diye korkudan tarayamıyorum ya psikolojimi bozdu. bunu nasıl düzeltiriz bunun default ayarına nasıl döneriz biri yardım etsin yoksa mouseyi kıracam az kaldı... bu hatayı düzeltmek ve default ayarına almak mumkun degıl mı...
  • cpi toggle tuşu çalışmıyor başka bi tuş atıyorum çalışıyor cpi geçişi yapamıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.