Şimdi Ara

Steam indirme hızı ve bant daraltma şüphesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar sevgili DH kullanıcıları, Türk Telekom fiber kullanmaktayım ve 1000/50 hızını pek çok test sitesinde çok tutarlı almaktayım. Öte yandan bir süredir normal web gezinmede bir yavaşlık sezmekteyim, modem üzerinden dns değiştirerek bunu bir miktar azalttım, kabul edilebilir bir seviyede.

Şimdi asıl konuya gelirsek 1000/50 bağlantıyı kullanma sebebim genel olarak steam ve oyun sırasında problemsiz bir bağlantı. Steam dediğimiz zaman ise şunu görüyorum oyunlar genelde 80 ile iniyor, 800 değil yanlış anlamayın bildiğiniz 80, her türlü yapılacak çözümü denedim yok hızımın %10'u.

Şimdi garip nokta indirmeden önce VPN açarsam hızım 2 katına kadar çıkıyor, kaliteli ve ücretli bir VPN kullansam daha da yüksek hız alacak gibiyim, benim bundan çıkarttığım sonuç Telekom STEAM için bant daraltma yapıyor.

Sizlerin de benzer deneyimi var mıdır? Buna kalıcı bir çözüm biliyor musunuz? Kullanamadığım 1 Gbit benim neyime yarar...

• indirme sırasında işlemci kullanımınız ne durumda hiç baktınız mı? steam üzerinden oyunları sıkıştırılmış olarak indiriyorsunuz ve işlemciniz dosyaların sıkıştırmasını açtığı için ciddi yük biniyor. Mesela AMD R7 5800X AAA oyunları indirirken 500Mbps üstünü göremiyor sizde de buna benzer bir durum olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

AMD Ryzen İşlemci Kullananlar Kulübü

AMD Ryzen 9 3950X @4.7Ghz / Asus x570 TUF / Corsair Vengeance LED 4x16GB 3200Mhz CL16 / PNY Tesla P100 AI GPU / Nvidia Titan Volta / EVGA 750W P2 80+ Platinum / Corsair 400C / Corsair H115i / Corsair ML140 x4 / Corsair RapidFire RGB / Corsair M65 Pro RGB / Corsair Void USB RGB / Corsair MM300 Medium / ASUS VG248QE 144Hz / Samsung Evo 970 1TB / Samsung Evo 840 120GB x2 / WD Green 1TB
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için, işlemci 5800x3d, işlemci sıkıntı yaşamıyor. Dediğim gibi sadece vpn açarsam hız ikiye katlıyor.

Anlıyorum hocam, işte ben 300-500 görsem ona da tamamım, siz hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsunuz?

Telekom benimki de. Sadece steam de mi sıkıntı var? Speed testte durum nedir? waveform dan da bi test yapın bakalım

hepsi gayet iyi, tam hıza yakın alıyorum, problem steam.

• problem ISP'lerin Steam sunucularına olan rotaları. Türkiye içi datacenter'lardan birinde VPN sunucusu var kullandığım, onunla internete çıktığımda Steam tam çekiyor. 1G Kablonet benimki de. Ama normal bağlantıda Steam'e 100-200 Mbps bile etmiyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.