Şimdi Ara

Steam'deki bu oyunlar virüs içeriyor: FBI inceleme başlattı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Steam'deki bu oyunlar virüs içeriyor: FBI inceleme başlattı!
    Valve, geçtiğimiz yıl birkaç Steam oyununda kötü amaçlı yazılım bulunduğunu, sonrasında oyunlardan kaldırıldığını açıklamıştı. Yayıncı, potansiyel kurbanları e-posta göndererek bilgilendirmişti. Olaydan bir yıl sonra FBI, Steam’deki kötü amaçlı yazılım saldırısı soruşturmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Ayrıca Bkz.Steam'de demo olarak yayınlanan bir oyun virüs çıktı!

FBI’ın 11 Mart tarihli açıklaması şu şekilde: “FBI’ın Seattle Şubesi, kötü amaçlı yazılım içeren Steam oyunlarını yükleyen olası kurbanları tespit etmeye çalışıyor. FBI, tehdit aktörünün öncelikle Mayıs 2024 ile Ocak 2026 tarihleri ​​arasında kullanıcıları hedef aldığını düşünüyor. İncelemelerde, birkaç oyun tespit edildi.

Federal yetkililer, BlockBlasters, Chemia, Dashverse/DashFPS, Lampy, Lunara, PirateFi ve Tokenova dahil olmak üzere etkilenen birçok oyunu zaten tespit etti. Çok bilinen oyunlar olmasalar da, bazıları tanıdık gelebilir. Geçen yılın başlarında, ücretsiz oynanabilen PirateFi oyununun hesap kimlik bilgilerini ve diğer bilgileri çalmak için tasarlanmış kötü amaçlı yazılım içerdiği bildirilmişti. 2D platform oyunu BlockBlasters da geçen yıl manşetlere çıktı; 30 Temmuz 2025'te çıkan oyuna 30 Ağustos'ta kripto para çekme bileşeni eklendi. Bir yayıncı oyunu indirdikten sonra 32.000 dolardan fazla para kaybetti. BleepingComputer, 261 Steam hesabından toplam 150.000 dolar çalındığını paylaştı.

Steam de FBI soruşturmasına ilişkin kullanıcılara e-posta gönderdi: “Bağlantılı mesajın ve web sitesinin gerçekten FBI'dan olduğunu doğrulayabiliyoruz. Eğer “DashFPS (2104960)” adlı oyunla bir kötü amaçlı yazılım bulaştıysa, FBI sitesine girip ankete yanıt vermenizi öneririz.”

FBI, soruşturduğu federal suçların mağdurlarının kimliklerini açıklamanın yasal olarak zorunlu olduğunu, çünkü bu kişilerin federal ve/veya eyalet yasaları uyarınca belirli hizmetlerden, tazminattan ve haklardan yararlanabileceğini belirtiyor. Ayrıca, tüm mağdurların kimliklerinin gizli tutulacağını ekliyor. Eğer Steam'de bu oyunlardan birini indirip oynadıysanız, ilgili formu doldurabilirsiniz. Eğer mağdur olan başka birini tanıyorsanız, Steam_Malware@fbi.gov adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Kötü amaçlı yazılım içeren Steam oyunları

• BlockBlasters

• Chemia

• Dashverse

• DashFPS

• Lampy

• Lunara

• PirateFi

• Tokenova

Kaynak:https://www.vice.com/en/article/fbi-investigating-steam-games-for-malware-players-asked-to-check-their-libraries/

• ''Steam'deki bu oyunlar virüs içeriyor''

Başlığa bak. mynet.com

• Pc den ne alışveriş yaparım, ne özel bilgilerimi yüklerim 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Oyun oynayan arkadaşlara önerim, Sandboxie indirip bağımsız geliştirici oyunlarını sandbox içinde çalıştırmalarıdır. Ben özellikle demo haftalarında çok sayıda oyun indirdiğim için ya virüslüyse ya da böyle bir şey olursa kaygısını yaşamamak adına bu yöntemi kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Haritadan nasıl yazılım çalıştırabilecek ki?

Güvenlik açıkları ve eğitimli ama şeytani bir beyinle mümkün.

Şeytani şeyi deneyelim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taoson -- 16 Mart 2026; 16:33:45 >
  • Kalitesiz bir platform ben terk ediyorum parada harcamıyorum. Sistem ve özel bilgileri topluyor. Steamdeki bakiyemi hediye edemezmişim kendi harcayacakmışım kapitalist ve sağcı olan herkesten uzak durun. Düzgün kural koymak yerine özerk kurallar ile üstlerine vazife olmayan herşeye karışıyorlar. Çok uzağa gitmeyin

• Haber Feyk gibi geldi

Hocam ben uzun zamandır oynamıyorum da bu yazdığın hakkında soru sormak istedim. Bu bahsettiğin şey oyunun kendi sunucuları değil de topluluk sunucuları mı? Oyunun kendi sunucularında böyle sorunlar olmaz herhalde değil mi?

CS: Go’da hiç denk gelmedi. Fakat diğerlerinde bol bol var bu zararlı yazılımlar.

- CS: Source

- CS 1.5/1.6

Rusça yazılı sunucular. Resmi oyunda sunucu seçim ekranında çıkanlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.