Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.147
Cevap
280
Favori
494.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
46 oy
Giriş
  • Aynısını denedim hocam açılmıyor kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nintendo Switch Oled'imi sattıktan sonra ben de ikinci el Steam Deck Oled almayı düşünüyorum. İkinci el ürün almadan önce nelere dikkat etmeliyim? Ölü piksel olup olmaması, batarya sağlığı ve döngüsü, analoglarda drift olup olmaması, tuşlarda problem olup olmaması, bataryanın şarj edilebiliyor olması ve şarj girişinden şarj alabiliyor olması haricinde başka kontrol etmem gereken neler var?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    İlk iş Aperture Desk Job indirip oynayın. Cihazın tüm kontrollerini, mikrofonunu, hoparlörünü vs. test etmiş olursunuz. Şarjını da kontrol edin oyuna girmeden, anormal bir düşüş olursa fark edersiniz. Oyun sırasında ekran parlaklığını da fulleyin, ekranda bir sorun varsa daha net görürsünüz. Bunun dışında bir de cihaz bilgilerine bakın ayarlardan, her şey normalse sıkıntı yok demektir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Aperture Desk Job'ı unutmuştum hocam, cihaz ilk satışa çıktığında görmüştüm. Bu baya işime yarar teşekkür ederim bilgilendirme için. Cihaz bilgileri kısmında özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?

• Bir de arkadaşlar steam masaüstü modundayken mozilladan oyun indiriyorum fakat hep yarım kalıyor. Uyku modunu devre dışı bıraktım yine aynı indirirken yarıda bağlantı kesildi diyor. Modemin yanında yapıyorum bu işlemi. Oled olduğu için de çekiniyorum açıkçası ekran açık kalırsa iz yapar diye

Deckyloader kuruluysa magickblack indirin hocam ekranı tamamen siyah yapıyor yanık olmaması için

Elimde diğer konsollar mevcut ancak Steam kütüphanesine de erişmek için bir araştırayım, özellikle indie oyunlar için. Çünkü ilgi duyduğum oyunların bir kısmı sadece Steam’de mevcut. Bir kısmı konsolların mağazalarında çok pahalı, bir kısmında da Türkçe dil seçeneği yok.

Benim bu noktada bir sorum olacak.

El konsolu tarzıyla neredeyse hiç işim yok, Nintendo’yu bile sadece dock ile oynuyorum. Steam Deck cihaz TV’ye bağlı olarak oynandığında görüntü performansı gibi konular nasıl? OLED TV sahibiyim, oyunlarda görüntü açısından bir problem yaşar mıyım? (AAA peşinde değilim çok, onları zaten PlayStation üzerinden oynuyorum)

“Oyun PC’si kur ya da Steam Machine’e bak” diyecekler olacaktır ona da önden yanıt vereyim. Windows’tan nefret ediyorum ve ayrıca PC parçası toplamak/güncellemekle uğraşmak istemiyorum. Steam Machine ise f/p olarak bence çok anlamsız bir şekilde piyasaya çıktı. 😊

Özetle;

Steam kütüphanesini televizyonda kaliteli şekilde oynamak için çözüm arayışındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legoloman -- 7 Temmuz 2026; 9:41:53 >

• Legoloman kullanıcısına yanıt

güzel bir dock alarak hiç bir problem yaşamadan çok güzel oynarsınız. bende hala 4k samsung 43inç tv de aynen belirttiğiniz gibi kullanıyorum.

Swtich cihazım yok fakat emulator ile de bir çok nintendo oyununu bu şekilde oynuyorum.

Zamanınızı nasıl yönetirseniz , yaşamınızı da öyle yönetir ve öyle yaşarsınız.
  • Özelden Dock tavsiyesi atabilecek var mı hdmi ile bağlayıp ses alamamaktan korkuyorum. Bu arada ps5 kontrolcüsü alacağım bizim cihazla kullanan var mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - 3racing Sakura D6 - Mst Rwd01D, yaz yaz bitmiyor, kısaca RC'yi seviyorum

AMD grafik kartlı hazır PC alabilirsiniz. Windows'a olan nefretinizi de SteamOS kurarak aşarsınız.

Ben hiç suya sabuna dokunmayım şeklinde bir çözüm yok. Steam Deck performansı dock ile beklentiniz düşük değilse tatmin etmeyecektir. Keza bu dock ile daha yüksek güçte çalışan bir alet değil, doğası gereği elde oynama için tasarlanmış, TV'ye bağlamak için de dock sadece bir çözüm olarak sunulmuş.

TV'yi özellikle yazdığınız için bu şekilde tavsiyeler alıyorsunuz, bana 720p yeter derseniz sorun olmaz. 1080p ve üzeri oyununa ve grafik kalitesine göre zorlayıcı olacaktır.

TV modelini düşündüğümde indie bile olsa 1080p grafik kalitesi olmadığında üzebilir dediğiniz gibi. El konsolu olarak üretilmesi de buna sebep olabilir.

SteamOS konusuna hiç hakim değilim, bunu bir araştıracağım.

Hazır PC konusuna gelince de, benim ana hedefim full şekilde televizyona bağlı olarak kalacak ve joypadim ile sanki bir konsolmuş hissi veren, tv sehpasının üzerinde duran, Steam kütüphanesine erişebildiğim bir cihaza sahip olmak. Bu cihazda “x sene geçti artık ekran kartını değiştireyim, yeni RAM takayım, yok bios hatası verdi” gibi uğraşlara girmeden kendi yağımda kavrulmak. Dediğim gibi AAA oyunlarda gözüm yok bu senaryoda. Ama hikayesini ve oynanabilirliğini çok beğendiğim, ancak sadece Steam’de yer alan oyunlara erişebilmek.

Steam Machine’den çok umudum vardı ama f/p olarak sanırım başlamadan bitti benim için. Yeni konuşulan Xbox nasıl olacak, Steam’i tam hayal ettiğimiz gibi kapsayacak mı ona da pek emin değilim. Hatta Xbox’ın son dönemdeki saçmalıkları ve hiçbir şekilde ileriye dönük adım atacağı hissi vermemesi sebebiyle Series X cihazımı da satışa çıkarmış durumdayım.

Bu koşullarda SteamOS kurulabilecek hazır PC konusuna bir eğilip araştırayım. Tekrar teşekkür ederim 🙏🏻

Aslında Steam Machine tam size göreymiş. Bence ödeyebileceğiniz bir fiyatsa ve bir şekilde yurt dışından getirebilecek birileri varsa değerlendirin.

Yazılan çizilene çok takılmayın, geçen sene 3-5 bine satılan RAM'ler, SSD'ler bu sene 15-20 binlere ulaşmış. Alacağınız sistem de benzer fiyatlara gelecektir, ekstra SteamOS kurmayla uğraşacaksınız ve yine de tam istediğiniz cihaz olmayacak.

Alternatif olarak SteamOS ile gelen Lenovo cihaz vardı, ona da bakabilirsiniz. Ben çok incelemedim ihtiyacım olmadığı için ama 1080p için o cihazlar dock ile yeterli performans veriyor olabilir  

BenQ’nun hdmi 2.1 bağlantıya sahip GR10 diye bir docku olduğunu ve bu dock ile 4k 120Hz çıkış alınabildiğini okumuştum ama bizzat test etmedim.

Reddit’te 1-2 kısa yorum okuduğumda 4K 60Hz’i çok başarılı olarak aktardığını, ama 120’de sorun yaşadığını söyleyenler olmuş. Bunun da Steam Deck’in adaptöründen olduğunu çözmüş birisi, daha yüksek wattlı bir adaptör takınca 120 aldım demiş.

Steam decki genelde dock üzerinden monitöre bağlı olarak kullanıyorum. Sizin durumda Steam deckin 800p Native çözünürlüğü 4k’ya upscale edilceğinden, steam deckte çok güzel görünen görüntü kalitesi tv’nin büyüklüğüne de bağlı olarak oldukça düşecektir. Beklentinizi düşük tutarsanız randıman alırsınız.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.