Şimdi Ara

Steam'de item Satma Sınırı ve Vergilendirme Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
18.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle, bununla ilgili daha önce konu açıldı mı bilmiyorum.

    Sorunuma gelirsek; Steam'de 200 tane kart satışı yapmışım ve devam edemiyorum. Çünkü Birleşik Devletler benden vergi istiyor. ABD'nin işi-gücü yok. Hesabımdaki birkaç dolara mı göz dikti ne?

    İtem satmak istediğimde çıkan uyarı şu:
    quote:

    Öncesinde bize daha fazla bilgi sağlamadan, bir yıl içerisinde 200 öğeden daha fazlasını satabilmenize izin verilmemektedir. Gereken bilgiyi sağlamak için lütfen buraya tıklayın. Eğer gereken bilgiyi bize sağladıysanız limitin kalkması içi onaylanması gerekmektedir.


     Steam'de item Satma Sınırı ve Vergilendirme Hakkında



    Altı çizili yere tıkladığımda ise şu ekran çıkıyor. ABD vatandaşı değilime tıkladığımda ise bir sonraki. Bununla daha önce karşılaşan oldu mu? Olduysa bunu kabul etmemiz durumundaki ne gibi bir vergi alma söz konusu olabilir. Çünkü bu belgeyi kabul etmenin dijital imza yerine geçtiği yazılmış Steam'de. "Eğer bundan dolayı herhangi bir vergi çıkmayacaksa Steam bunu bizim Steam cüzdanımıza daha fazla para eklememiz için demoklesin kılıcı gibi aleyhimize mi kullanıyor acaba?" diye geçti aklımdan. Devletin ne işi var yoksa hesaptaki birkaç dolarla, bazen birkaç sentle?


     Steam'de item Satma Sınırı ve Vergilendirme Hakkında


     Steam'de item Satma Sınırı ve Vergilendirme Hakkında






    Şu linkteki SSS'lere 20.000 dolar satıştan sonrası mı vergiye tabiymiş, yoksa ben mi yanlış anladım?

    İlgili 2 soru ve cevap şöyle:

    quote:

    Do I have to pay income taxes on the proceeds of sales I make in the Community Market?

    Different countries have different rules relating to the taxation of digital transaction. For U.S. citizens and residents, as discussed above, we are obligated to collect certain taxpayer identifying information from those who engage in more than 200 transactions in a calendar year, but no information is reported to the U.S. Internal Revenue Service unless your gross revenues from such sales exceed $20,000. Ultimately, the responsibility for determining any income tax liabilities, if any, which you may have rests with you, and so if you are concerned about the issue you should consult your own tax ****or.

    Do I have any obligation to collect or pay sales, VAT, or other transaction taxes based on transactions I engage in in the Community Market?

    Different countries have different rules relating to the taxation of digital transactions. Most jurisdictions do not require individuals to register for, collect or pay sales, VAT or use taxes in connection with occasional sales where they do not qualify as "professional" sellers. However, the ultimate responsibility for determining any tax requirements that may apply to sales you make in the Community Market rests with you, and so if you are concerned about the issue you should consult your own tax ****or. Note that, with respect to our administrative fee, if any sales, VAT, or other taxes are due on that payment, we will be responsible for paying those taxes.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Ekim 2016; 19:25:22 >







  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    200 satışla kısıtlamışlar ve sanırım sonrasını ticaret olarak algıladıkları için böyle bir tercih uygulamışlar.
  • Aynen, muhtemelen bu satış miktarının ötesinin tamamen ticari olduğu düşünülüp ona göre vergilendirme yapmışlar.
  • musAKka kullanıcısına yanıt
    SSS'lerden alıntı yaparak son kısma eklediğim ilk kısma göre satış toplamı 20 bin doları geçmediği sürece sorun olmaz gibime geldi. Bir de biz ABD'de bile yaşamıyoruz. İkinci soru işareti de bu.

    Ayrıca, vergi söz konusu olsa bile kendi ülkemizdeki vergi usûlü neyi gerektiriyorsa ona tabi oluyoruz gibisinden bişey yazıyor sanki. Yanlış mı anlıyorum?
  • Bir yılda 20.000$'dan daha fazla bir işlem yapmazsan vergi filan almazlar. Önünde iki seçenek var, takvim yılı bitene kadar beklemek veya gerekli bilgileri verip marketten alışverişe devam etmek. Zaten istedikleri bilgilerde o kadar önemli değil. Sonuçta internetten alışveriş yapıyorsan o bilgiler onlarca firmanın sisteminde kayıtlıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Armag3d0N

    Bir yılda 20.000$'dan daha fazla bir işlem yapmazsan vergi filan almazlar.

    Bana da öyle geldi. Steam'e mesaj attım. İnşallah kısa zamanda cevap gelir; ona göre hareket edeceğim. Gelecek cevabı yine burdan paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bana da öyle geldi. Steam'e mesaj attım. İnşallah kısa zamanda cevap gelir; ona göre hareket edeceğim. Gelecek cevabı yine burdan paylaşırım.


    Eğer Steam Support'a ticket açtıysan 2 haftadan önce cevap gelmez.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Mevzuyu işyerinde dil bilen bi arkadaşa daha sordum ve şöyle dedi: "200 satış sınırı, bu bilgilerin toplanması için konulmuş bi sınır sadece. Yani vergiyle alakası yok. 1 yıl içinde yapılan satışlardan elde edilen gelir de 20.000 $"ı aşmadığı sürece yine sorun yok. Çünkü yazıda da belirtildiği üzere o bilgilerin ABD vergi dairesine iletilmesi, senelik gelirin 20.000 $'ı aşması durumunda söz konusu. Ayrıca orda bahsedilen vergi, sadece ABD vatandaşları ile ABD'de oturan yabancılar için geçerli. Yani, ABD vatandaşı olmayan ve ABD'de oturmayanların bununla alakası yok. Doldurulması talep edilen forumdaki amaçta zaten üyelik sahibinin ABD vatandaşı olup olmadığını ve/veya ABD'de ikâmet edip-etmediğini anlamak için. Orda ucu açık bırakılan tek şey var; o da şu: "Eğer sizin kendi ülkeniz bundan dolayı herhangi bir vergi talep edecek olursa, onun bizimle alakası yok, kendi vergi danışmanınızdan bilgi alın bu konuda" diye bitirmişler yazıyı.

    Benim anladığım da bu şekildeydi zaten. En kötü senaryoyu çizelim. Diyelim ki bana vergi çıktı ve Türkiye Cumhuriyeti Vergi Dairesi Müdürlüğü benden vergi istedi. Orda kazanacağım en fazla (mübâlağalı rakam) 40-50 dolar olsa ve bunun da % 20 gelir vergisi olsa 10 dolar yapar ki bunun da bana ne zararı dokunabilir ki?




  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Support'tan cevap gelmiş. Yukarıda linkini verip ilgili yeri alıntı yaptığım SSS'lere yönlendirme yapmışlar sadece. Forumu doldurup yollayacağım.
  • Kardeş ben bunları yaptım sonra sana 2 hafta içinde bir e mail göndereceğiz dediler 2 hafta her gün bakatım ama e mail gelmedi napabilirim
  • cenkoski694 C kullanıcısına yanıt
    Bana bir şey gönderileceği falan çıkmadı. Gelen e-posta da olmadı.

    Ordaki forum, ABD vatandaşları için daha ziyade. Bizlik bi durum yok aslen. Zaten o forum da, ABD vatandaşı olmadığımızı ve/veya ABD'de ikamet etmediğimizi kanıtlamak için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu uyarıyla ben de karşılaştım ve formu doldurdum.

    Formu doldurmadan önce 'ABD vatandaşı değilim' seçeneğini işaretledim mi hatırlamıyorum 😄

    Eğer uyarıyı alıp da formu doldurmayanlar varsa, ABD vatandaşıyım şıkkını seçip ABD vatandaşları için olan formu bana ekran görüntüsünü alıp paylaşabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endişelenecek bir durum yok. Olay şu. 200 ve üzeri kart satışı yaptığınız için ABD vatandaşı olup olmadığınız kontrol ediliyor ve bu bilgileri çok dikkatli doldurun geri dönüşü yok düzeltemezsiniz. ABD vatandaşı olmadığımız için vergi sıkıntısı da yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mezar35

    Endişelenecek bir durum yok. Olay şu. 200 ve üzeri kart satışı yaptığınız için ABD vatandaşı olup olmadığınız kontrol ediliyor ve bu bilgileri çok dikkatli doldurun geri dönüşü yok düzeltemezsiniz. ABD vatandaşı olmadığımız için vergi sıkıntısı da yok.

    Sıkıntı şurda 'ABD vatandaşı değilim' kısmını seçtim mi onu hatırlamıyorum. ABD vatandaşı olmayanlar için form farklıysa o zaman doldurduğum form ile kıyaslamış olucam.

    Formu doldurmayanlar bana ABD vatandaşıyım şıkkını seçip formun SSini alıp atarsa çok iyi olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok mu bi yardımcı olabilecek biri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • By Fixed B kullanıcısına yanıt
    “ABD vatandaşı değilim” şıkkını işaretlediysen, formu da doldurmuş olman gerek. Oraya da ikâmet adresin, telefonun vs giriliyor.

    Doldurulacak formun SS'ini ilk mesaja eklemişim zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 18 Haziran 2016; 14:20:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    “ABD vatandaşı değilim” şıkkını işaretlediysen, formu da doldurmuş olman gerek. Oraya da ikâmet adresin, telefonun vs giriliyor.

    Doldurulacak formun SS'ini ilk mesaja eklemişim zaten.

    Dostum ABD Vatandaşı Değilim şıkkını işaretleyip işaretlemediğimi hatırlayamıyorum.

    ABD Vatandaşıyım şıkkını işaretleyince hangi form dolduruluyor onu görürsem, form belki farklıdır ona göre de doldurduğum formu anlamış olurum. Doldurduğum formu hatırlıyorum o yüzden istiyorum ABD vatandaşı değilim diyince hangi form çıkıyor.
  • Az önce doldrurdum ABD yi seçsen bile Turkey Adresini verdigin anda direk o kalkıyor.
  • Atreides52 kullanıcısına yanıt
    Türkiye adresini (ABD dışında bir adresi) vermen gerek ki, vergi çıkmasın zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenkoski694 C kullanıcısına yanıt
    Bana da formu doldurunca bu yazı çıktı. Bekleyelim bakalım. Şöyle bir e-posta geldi:

     Steam'de item Satma Sınırı ve Vergilendirme Hakkında

    Ek: Daha önceden Gta 4'ü alırken ABD adresi kullanmıştım sanırım. Büyük ihtimal o yüzden geldi bu e-posta. Destek'e yazdım, verecekleri cevaba göre bakarım artık.

    Ek 2: Nette biraz dolandım da e-posta bana özel değil. Dosya göndermeyip limiti kalkan da var. Zaten yıl da bitiyor. Yıl bitene kadar limit kalksa güzel olur aslında.

    Ek 3: Yılbaşında sıfırlandı limit, daha sonra da limiti kaldırdıklarına dair e-posta geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 11 Ocak 2017; 16:32:35 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.