|
Hocam şu cihaz ülkemize girsin artık ya bir şekilde. İlk kurşunu sen atacaksın gibi duruyor. |
|

|
Hocam şu cihaz ülkemize girsin artık ya bir şekilde. İlk kurşunu sen atacaksın gibi duruyor. |
|
Az önce siparişi arkadaşın adresine tamamladım. Otel adresimi vermedim, kargoda sorun yaşayan çok kişi olduğunu gördüm Reddit'te. Garanti olsun istedim. Siparişler hızlandı gibi, ilk 10 dakika sipariş verenlere ulaşmış bile. Hocam senin gibi ben de pek çok oyunu Steam Controller için erteledim. Yine Steam Deck'te oynadığım oyunları PC'yle dönüşümlü oynamak istiyorum. Şu anda Steam Deck ve klavye+fare arasında geçiş yaparken afallıyorum, alışmak kolay olmuyor, bu şekilde bayağı rahat olacak. Muhtemelen cihaz gelecek ay elime geçmiş olacak. İlk-son olmak sorun değil, şu cihaz bir elimize geçsin artık < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Haziran 2026; 20:1:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Normalde tahmini teslim süresi vermiyorlardı ama muhtemelen yeni uygulama başladı. Bugünlerde sipariş verenlere 2027 yeğenim demeye başlamış Valve From the SteamController community on Reddit: im so fucking cooked 😭😭 https://www.reddit.com/r/SteamController/s/mxyj8nc3hvEşimin hesabı Amerika'ya çevirmiştim kendi gamepad'ini kendi alsın diye, kontrol ettim şimdi onda da 2027 yazıyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Haziran 2026; 3:21:35 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 23 Haziran 2026; 19:56:1 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 7:57:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
ben zamanında amerika steam hesabı acmıstım. 2xbasestation ve index kontrolcü verdim komşuma amerikada. getirmişlerdi. sizin durum farklı mı? frame'i de öyle alacağım. amerika vizesi de varken hazır |
|
İşlemci:Ryzen 7 7800X3D Anakart:MAG B650 TOMAHAWK WIFI Ram:GSKILL 64GB TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000mhz Sıvı Soğutma:DeepCool LD360 Nvme M.2 SSD:Samsung 2TB 990 PRO SATA SSD:Crucial BX500 PSU:MSI MPG A850G Kasa:LIAN LI Lancool 216 Monitör:PG278Q VR:HP Reverb G2 / Index Controllers |
|
Hikayesi biraz uzun ama geçen seneye kadar ben de 4 tane Steam Deck almıştım. Türkiye kredi kartımla arkadaşımın adrese Türkiye'den sipariş vermiştim, problem olmuyordu. Artık yerel telefon numarası, adres, kredi/banka kartı istiyorlar. Siparişi verirken lokasyonu başka ülke tespit ederlerse yine arıza çıkarıyorlar. Bunların saçmalıkları yüzünden 2 controller parası ödeyip 1 tane alıyorum, onun da hikayesi uzun Neyse, bir şekilde alabilirsem sağlık olsun diyeceğim ama Valve harbiden beni bezdirdi bu son salakça tutumlarıyla. Frame için PayPal ile ödemeyi deneyeceğim, 2 Steam Controller ve Frame'i alabilirsem zaten bir süre işim olmayacak bunlarla Tavsiyem; komşun, arkadaşın Steam hesabı olan biri varsa tüm işleri kendi hesabı üzerinden halletsin, sonra hesaplaşın hocam. Şu ortamda en temizi o bence. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 8:20:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
usa vpn ile giriyodum steame de kendi kredi kartımla ödeme yapıyordum ama. daha birkaç ay oldu yeni 3.basestation almıstım . ![]() ![]() hatta ilkini komşumun karttan yapmısım paypalmış. sondakni kendi kartımdan yapıkredi mastercard. |
|
İşlemci:Ryzen 7 7800X3D Anakart:MAG B650 TOMAHAWK WIFI Ram:GSKILL 64GB TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000mhz Sıvı Soğutma:DeepCool LD360 Nvme M.2 SSD:Samsung 2TB 990 PRO SATA SSD:Crucial BX500 PSU:MSI MPG A850G Kasa:LIAN LI Lancool 216 Monitör:PG278Q VR:HP Reverb G2 / Index Controllers |
|
Hocam şansını deneyebilirsin. En son VPN'le bağlandın diye hesabımı ban'layınca paranoyak oldum iyice. 3 kez yasaklı duruma düştü hesap farklı sebeplerle. İyi tarafı, her seferinde support'la iletişime geçtim, yasağı kaldırdılar. Steam Controller siparişi için hesabın temiz olması şartı vardı, siparişi tamamladım, sorun olmadı. Yani cezaların hepsi hatalıydı, hepsinde düzelttirebildim, sicil hala temiz Ancak o kadar çok yazışmam gerekti ki, çok yoruldum. Steam hesabımdaki cezaları kaldırsam da Amerika'daki banka hesabıma ait debit kartı blokladılar, bundan sonra kullanmama müsaade etmiyorlar. Herhangi geçerli bir sebepleri de yok, şüpheli işlem diyorlar. Tüm bilgileri attım, uzun uzun açıkladım. 2 controller için 100-100-50 dolar olarak bakiye yüklemeye çalıştım Amerika steam hesabıma, ödemede sorun yaşamayım diye. Buna şüpheli işlem deyip hesabımı ban'layıp tüm bilgileri istediler. Hepsini yazdım, yine de banka kartımı kara listeye aldılar. Banka sorun etmiyor, mobil uygulamaya bir onay geldi bu işlemler size mi ait diye, onayladım geçtim. Önce VPN kullanmıyordum, hesabımı otomatik Türkiye olarak güncellediler bana sormadan, onu düzelttim. VPN kullandım, bu sefer yine ban yedim Karman çorman yazdım ama harbiden interpolden falan aranıyorum gibi garip bir hissiyat oluştu. Koyun şu ürünleri mağazalara insan gibi alalım, Valve dağıtım vs. işlerle uğraşmayacak diye çektiğimiz çilelere bak. Ya da Türkiye'de de satışa aç ürünleri, ben zaten her şeyi diğer ülkelerden pahalı almaya alışığım, parası neyse alır geçerim. Rezillik gerçekten, umarım sizin işler daha sorunsuz gider. Tüm bunları "ot" un yasal olarak satıldığı bir eyalette gamepad almaya çalışırken yaşamam da ayrı bir ironi < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 16:3:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Temmuz 2026; 16:8:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 3 Temmuz 2026; 21:4:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Hocam basitçe tüm oyunlar diyebilirim ama biraz açayım. İşim gereği senelerdir evden sürekli uzaktaydım. Bu sürede Steam Deck benim için mükemmel bir çözüm oldu. Öncesinde en son Microsoft Surface'i oyun cihazı olarak kullanmaya çalışıyordum, oradan hesap edin ne kadar çaresizdim Şurada özellikle SD üzerinde oynadığım oyunları paylaşıyorum: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155275502 Özetle FPS-TPS oyunlarında jiroskop(şu sıralar oynadığım Max Payne 3, Far Cry 4, yeniden bitirmeye karar verdiğim Half-Life serisi, High on Life, Robocop, arada shooter mekanikleri olan RDR 2, Starfield, Death Stranding 2, Quantum Break gibi oyunlar) , RTS oyunlarında trackpad(Age of Empires 2, Starcraft 2,, yeni gelecek olan Warhammer 40K Dawn of War 4, Total War oyunları), RPG ve FPS oyunlarında yine Trackpad'lere çarkıfelek gibi büyü-silah seçimi gibi atamalar için(Baldur's Gate 3, Kingdom Come 2, Clair Obscure Expedition 33, Cyberpunk 2077, The Witcher 3, umarım 4 önümüzdeki senelerde Daha önce Hogwarts Legacy oynarken süpürgeyle uçma kısımlarında jiroskop olmayan Xbox kontrolcüsü ve hassasiyeti iyi olmayan klavye+fare ile rahat edemediğim için Steam Deck üzerinde geçmiştim. Yine eşimle Split Fiction oynarken shooter kısımlarında rahat edemeyince ikimiz de Steam Deck'e geçmiştik, ekran bölünmüş oynanan bir oyunda küçücük ekranda bir de ikiye bölüp oynadık Aslında Steam Controller ihtiyacı duymadığım oyunları yazsam daha kolaydı Benim gibi oyun repertuarı geniş birisi için hayatın anlamını anlat der gibi bir soru oldu sizinki < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Temmuz 2026; 19:59:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Hocam benim de önceliğim çoğu oyunda klavye+fare olur. Sadece Fifa, arcade yarış oyunları gibi belli başlı oyunlarda senelerdir gelen alışkanlıkla gamepad tercih ediyorum. Hep evde olsam bu kadar kıymete binmezdi doğrusu ancak işim gereği sürekli dolaşan biri olarak bir oyuna başlayıp ara verince oyundan kopuyorum. Hangi tuşları kullanıyorduk, konu neydi, ben nerede kalmıştım, oyunda hangi mekanikler vardı derken devam edesim gelmiyor. Özellikle single player oyunlarda başlayacaksın, oynayıp dibine kadar sömürdükten sonra bitireceksin benim mantığım. Öyle keyif alıyorum. Evden uzaktayken Steam Deck'te oyunları oynuyorum ancak eve geliyorum, salonda devasa TV, yanında güncel fiyatlarla 10 bin doları aşan bir PC, surround ses sistemi, ancak kanepemdeyim, klavye+fare ile rahat edemiyorum. Böyle bir setup varken Steam Deck'te devam etmek de işime gelmiyor Yanlış anlama senden bahsetmiyorum ama özellikle Reddit'te çok vakit geçiyorum ve bu aleti garip beklentilerle alıp hayal kırıklığı yaşayan çok kişi görüyorum. Sorun biraz özellikle Amerika'da yaşayan insanların her şeye kolayca ulaşabilmesinde bence. Maddi güç var, ürüne ulaşmak bizim gibi zor değil, ben ne badireler atlattım 1 tane alana kadar ![]() Frame'i de alınca benim kumarım bir süre bitecek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|