Şimdi Ara

Steam Controller 2025 [ANA KONU] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam şu cihaz ülkemize girsin artık ya bir şekilde. İlk kurşunu sen atacaksın gibi duruyor. Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Az önce siparişi arkadaşın adresine tamamladım. Otel adresimi vermedim, kargoda sorun yaşayan çok kişi olduğunu gördüm Reddit'te. Garanti olsun istedim.

Siparişler hızlandı gibi, ilk 10 dakika sipariş verenlere ulaşmış bile.

Hocam senin gibi ben de pek çok oyunu Steam Controller için erteledim. Yine Steam Deck'te oynadığım oyunları PC'yle dönüşümlü oynamak istiyorum. Şu anda Steam Deck ve klavye+fare arasında geçiş yaparken afallıyorum, alışmak kolay olmuyor, bu şekilde bayağı rahat olacak.

Muhtemelen cihaz gelecek ay elime geçmiş olacak. İlk-son olmak sorun değil, şu cihaz bir elimize geçsin artık Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 17 Haziran 2026; 20:1:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Steam Controller 2025 [ANA KONU]
    Steam Controller 2025 [ANA KONU]reddit
    From the SteamController community on Reddit: im so fucking cooked 😭😭
    https://www.reddit.com/r/SteamController/s/mxyj8nc3hv

Eşimin hesabı Amerika'ya çevirmiştim kendi gamepad'ini kendi alsın diye, kontrol ettim şimdi onda da 2027 yazıyor Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 19 Haziran 2026; 3:21:35 >

• Otelin adresini versem günlerce göndermez süründürürlerdi, arkadaşın adresini verdim ya çat diye göndermiş Valve

2 iş çıkardık kendimize durduk yere. Neyse, bir şekilde halledeceğiz artık.

Edit: 23'ünde ulaştı arkadaşın adrese.

Bataryalı falan olduğu için bir Controller parası da kargo şirketi istiyor Arkadaşım bir ara getirecek. Saldım artık, muhtemelen çok zorladığım için boka sarıyor her seferinde. Muhtemelen ben de 2027 gibi almış olurum aleti Bizi bu işlerle uğraştıran Valve'ye yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 23 Haziran 2026; 19:56:1 >

• Controller cuma günü ulaştı elime. Steam Deck ile 5 dakika kadar denedim. Görece olarak büyük ellere sahibim ve kullandığım en konforlu controller olabilir, elime çok güzel oturuyor. Tek sıkıntı, eller büyük olunca touchpad'ler biraz zor geliyor. Baş parmağı aşağı büküp kullanmak gerekiyor ama Steam Deck'te de 5 dakikadan fazla etkileşimim olmamıştır kendileriyle. Bu sebeple çok da ihtiyaç duyduğum bir durum değil:)

EDIT: Bu arada Steam Machine çıkana kadar çok bir kullanım alanı göremiyorum açıkçası çünkü Steam Deck'i hiç TV'ye bağlayıp oynamadım. Ama 1 haftaya Türkiye'ye geliyorum, yanıma da alacağım. Belki oradayken TV'ye bağlayıp biraz oynarım. PS5'i yanımda taşımayacağım için controller iş görebilir.

EDIT2: Bu fiyatlara Steam Machine almayacağım gibi duruyor, biraz video falan izledim de fiyat performans olarak en ölü doğan cihazlardan biri olabilir, muhtemelen controller ı satacağım, machine olmadan yılda 3-5 saat oynamak için bu kadar para vermeye de değecek bir controller da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syphonfilter -- 22 Haziran 2026; 23:16:10 >

• Valve sıra gelip Controller'ı alanlara rezervasyonu tekrar açmış, yani tek ürün sınırlaması kalkmış, tek rezervasyon uygulamasına dönülmüş diyebiliriz. Az önce tekrar rezervasyon yaptım, 2027 gösteriyor tarihi tabi.

Daha önce satın alım için yerel kart kullanmaya müsaade etmediklerini yazmıştım. Türkiye'den aldığım dijital hediye kartı kodlarını Amerika hesabına eklemiştim. O şekilde tamamladım alış verişi. Bu sefer de kodlar başka ülkeden alınmış deyip hesabımı kara listeye alırlar diye Amerika'da fiziksel hediye kartı almak istedim. Walmsrt'ta onun da limiti var, 1 kişi sadece 2 tane alabiliyor ve sadece 20 ya da 30 dolarlık kartlar kalmış piyasada. Yani bu şekilde Frame falan almak imkansıza yakın. Uyuşturucu, silah kaçakçılığı falan yapsam muhtemelen daha az zahmetli bir şekilde ürünlere ulaştırdım. Yani o kadar bokunu çıkarmışlar ki ara ara yaşadışı bir seyler mi yapıyorum diye kendimden şüphe ediyorum.

Şu rezillikleri Valve gibi sevilen bir firma değil de başka bir firma yapsa itin bir tarafına sokulurdu. Gerçi bunların da suyu yavaş yavaş ısınıyor.

Edit: Bugün Best Buy'dan biraz hediye kartı aldım, sayılı alabilirsin falan diyen olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 7:57:28 >

• Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

ben zamanında amerika steam hesabı acmıstım. 2xbasestation ve index kontrolcü verdim komşuma amerikada. getirmişlerdi. sizin durum farklı mı? frame'i de öyle alacağım. amerika vizesi de varken hazırSteam Controller 2025 [ANA KONU] 

Ram:GSKILL 64GB TRIDENT Z5 NEO RGB DDR5 6000mhz
    Sıvı Soğutma:DeepCool LD360
    Nvme M.2 SSD:Samsung 2TB 990 PRO SATA SSD:Crucial BX500 PSU:MSI MPG A850G Kasa:LIAN LI Lancool 216 Monitör:PG278Q VR:HP Reverb G2 / Index Controllers
  • MordSithh kullanıcısına yanıt

Hikayesi biraz uzun ama geçen seneye kadar ben de 4 tane Steam Deck almıştım. Türkiye kredi kartımla arkadaşımın adrese Türkiye'den sipariş vermiştim, problem olmuyordu.

Artık yerel telefon numarası, adres, kredi/banka kartı istiyorlar. Siparişi verirken lokasyonu başka ülke tespit ederlerse yine arıza çıkarıyorlar. Bunların saçmalıkları yüzünden 2 controller parası ödeyip 1 tane alıyorum, onun da hikayesi uzun Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Neyse, bir şekilde alabilirsem sağlık olsun diyeceğim ama Valve harbiden beni bezdirdi bu son salakça tutumlarıyla. Frame için PayPal ile ödemeyi deneyeceğim, 2 Steam Controller ve Frame'i alabilirsem zaten bir süre işim olmayacak bunlarla Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Tavsiyem; komşun, arkadaşın Steam hesabı olan biri varsa tüm işleri kendi hesabı üzerinden halletsin, sonra hesaplaşın hocam. Şu ortamda en temizi o bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 8:20:56 >

usa vpn ile giriyodum steame de kendi kredi kartımla ödeme yapıyordum ama. daha birkaç ay oldu yeni 3.basestation almıstım .

hatta ilkini komşumun karttan yapmısım paypalmış. sondakni kendi kartımdan yapıkredi mastercard.

Nvme M.2 SSD:Samsung 2TB 990 PRO SATA SSD:Crucial BX500 PSU:MSI MPG A850G Kasa:LIAN LI Lancool 216 Monitör:PG278Q VR:HP Reverb G2 / Index Controllers

Hocam şansını deneyebilirsin. En son VPN'le bağlandın diye hesabımı ban'layınca paranoyak oldum iyice. 3 kez yasaklı duruma düştü hesap farklı sebeplerle.

İyi tarafı, her seferinde support'la iletişime geçtim, yasağı kaldırdılar. Steam Controller siparişi için hesabın temiz olması şartı vardı, siparişi tamamladım, sorun olmadı. Yani cezaların hepsi hatalıydı, hepsinde düzelttirebildim, sicil hala temiz Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Ancak o kadar çok yazışmam gerekti ki, çok yoruldum. Steam hesabımdaki cezaları kaldırsam da Amerika'daki banka hesabıma ait debit kartı blokladılar, bundan sonra kullanmama müsaade etmiyorlar. Herhangi geçerli bir sebepleri de yok, şüpheli işlem diyorlar. Tüm bilgileri attım, uzun uzun açıkladım. 2 controller için 100-100-50 dolar olarak bakiye yüklemeye çalıştım Amerika steam hesabıma, ödemede sorun yaşamayım diye. Buna şüpheli işlem deyip hesabımı ban'layıp tüm bilgileri istediler. Hepsini yazdım, yine de banka kartımı kara listeye aldılar. Banka sorun etmiyor, mobil uygulamaya bir onay geldi bu işlemler size mi ait diye, onayladım geçtim. Önce VPN kullanmıyordum, hesabımı otomatik Türkiye olarak güncellediler bana sormadan, onu düzelttim. VPN kullandım, bu sefer yine ban yedim Steam Controller 2025 [ANA KONU] Anlatsam daha da uzun gerçekten. Walmart''ta kasaya elimde 8-10 tane 20-30 dolarlık gift kartla gidince beni müşteri hizmetlerine yönlendirdiler, orada da kişi başı 2 tane satın alabilirsin deyince mecburen 4 tane aldık eşimle kendi kredi kartlarımızı kullanarak. En son Best Buy'da sorunsuz 4 tane 30 dolarlık hediye kartı alınca bir an garipsedim, ben parmak izi, yüz tanıma, pasaport'la eşleşme falan bir şeyler bekliyordum Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Karman çorman yazdım ama harbiden interpolden falan aranıyorum gibi garip bir hissiyat oluştu. Koyun şu ürünleri mağazalara insan gibi alalım, Valve dağıtım vs. işlerle uğraşmayacak diye çektiğimiz çilelere bak. Ya da Türkiye'de de satışa aç ürünleri, ben zaten her şeyi diğer ülkelerden pahalı almaya alışığım, parası neyse alır geçerim. Rezillik gerçekten, umarım sizin işler daha sorunsuz gider.

Tüm bunları "ot" un yasal olarak satıldığı bir eyalette gamepad almaya çalışırken yaşamam da ayrı bir ironi Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 25 Haziran 2026; 16:3:0 >

hikaye gibi okurken heyecanlandımSteam Controller 2025 [ANA KONU] ben hesabı usa vpn ile açmıştım. normal pcmde steamde heaap değiştirip ona geçiyorum ve öyle sipairş vermiştim basestaionu 18kasım25te.

• Kendi hatamdan Amerika'nın yarısını turlayıp 3-4 gün gecikme ve tonla ekstra masrafla geldi ama nihayet kavuştuk. İlk şarjını yapıyorum, sonra denemelere başlarım Steam Deck'i TV'ye bağlayarak. Dock'u getirmemiştim yanımda ama işi görecek bir USB hub var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 26 Haziran 2026; 23:42:25 >

Steam Deck, SteamOS kullanırken TV'ye bağlıydı, yani düşündüğüm kullanımla alakası yok. Ben Windows olan PC ile kullanacağım bu cihazı evde. Bir sorunu var mı test etmek ve bir ön bakış için kısa süre denemeler yaptım işte. Yanımda Windows yüklü MicroSD kart var ama içindeki oyunlar Xbox Gamepass oyunları, onlarda Steam Controller'dan bir hayır beklememek gerektiğini biliyorum zaten. Steam'de dandik otel internetleriyle oyun indirmem zor, belki basit 1-2 oyun indiririm sırf görmek için. Fırsat olunca Xbox oyunlarını da bir denerim Steam'e ekleyip, daha tatilin bitmesine bayağı var, sabredemem

FIFA 22'de bir maç yaptım. Genel olarak Steam Deck benzeri bir deneyim olsa da arada joystick'lerde bazı pasları yanlış yönlendirdiğim oldu. Ergonomisi az da olsa farklı diyebilirim, Steam Deck bir tık daha konforluydu. Daha zaman gerekli alışmak için, net bir şey yazmak için erken.

Balatro'da her şey olması gerektiği gibi.

Age of Empires 2'de 1 el maç yaptım. Steam Deck'te Hardest'la kapışabiliyorum ama Controller ile şimdilik Hard üst sinirim diyebilirim. Sebebi mouse olarak kullanımda trackpad hassasiyetini tam ayarlayamamam. Steam Deck'te hiç ayarlara dokunmasam varsayılan ayarlar tam istediğim hassasiyetle diyebilirim. Controller ile biraz uğraşsam da tam istediğim gibi olmadı. Yine arada takılma gibi sorunlar oldu ama sebebini bilmiyorum Trackpad'leri test ettim, ölü nokta yok. Bir ihtimal firmware update gerekiyor olabilir.

Max Payne 3 ve Far Cry 4'ü denedim. İkisinde de dual input yok ve jiroskop için biraz uğraşmak gerekiyor normalde, çünkü doğal olarak native desteklemiyor bu oyunlar. Ben Steam Deck'te oynarken ayar yapmıştım, mükemmel olmasa da istediğime yakın bir hale gelmişlerdi. AoE 2'de trackpad'le ilgili yaşadığım sorunun TV çözünürlüğünün daha yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyordum ama jiroskopta aksine çok daha rahat ettim. Max Payne 3'te SD ile oynarken takıldığım bir yer vardı, Controller ile 2 denemede geçtim

Forza Horizon 5'te bir yarış yaptım. Olması gerektiği gibi, herhangi bir sorun yok. Xbox kontrolcüsüne göre hassasiyet daha iyi.

F1 Manager 24'ü SD üstünde oynarken yazılar çok küçüktü, doğal olarak TV'ye bağlayınca yaşlı gözlerim daha iyi seçmeye başladı Beklendiği gibi sorunsuz çalıştığı bir oyun, laf olsun diye bir açıp baktım diyebilirim.

Hades'i açtım oynadım az bir şey. Steam Controller'lık bir olayı yok, standart çalışıyor işte.

Benim için bu controller'ın olayı başta jiroskop, trackpad'ler, arka butonlar ve Steam arayüzünde neredeyse sonsuz özelleştirme yapılabilmesi. Düşünsenize her tuşa klavye, başka gamepad düğmesi, fare tıklaması, birden çok komut tonla atama yapabiliyorsunuz. Özellikle FPS, RTS, RPG diğer gamepad'lerle işkence olan oyunları çok daha konforlu bir şekilde oynama şansı veriyor, istediğin gibi özelleştirme de muhteşem bir olay.

Steam Deck üzerinde yaptığım ayarların SteamOS üzerinde bu gamepad'e tam aktarılması beklenen ama çok hoşuma giden bir konu oldu. Windows üzerinde muhtemelen sıfırdan ayar yapmak gerekecek, Steam bizim profilleri saklıyor mu otomatik bilmiyorum AI olur diyor, öyleyse mükemmel. Edit: Denedim oluyormuş, yani 1 kere kendine göre özelleştirmek yeterli.

Grip aktivasyonu gibi olaylara daha girmedim. Kablolu kullanımı denemedim, herhalde sonsuza kadar denemem çünkü öyle bir kullanım niyetim yok. Puck Ile hissettiğim bir gecikme olmadı, Bluetooth ile denemeler yaptığımda da rekabetçi olmayan oyunlarda işi görüyor. Cihazı bağlar bağlamaz güncellemeleri otomatik yaptı. Her şey sorunsuzdu diyebilirim. Muhtemelen ideal ayarlarla ve özelliklerle kullanınca çok daha iyi olacak, şimdilik istediğimin %90'ı diyebilirim. Daha önce Steam Deck kullanmamış ya da SD üzerinde ayar yapmayla uğraşmayan biri için deneyim daha farklı olabilir. Batarya performansı, puck'la kullanımda saatte %3 gibi diyebilirim. Yani Valve'nin taahhüt ettiği 1 şarjla 35 saat vaadiyle örtüşüyor. Bluetooth ile bu süre artacaktır ama gecikme sebebiyle pek tercih eden olmaz diye düşünüyorum.

Reddit'te falan Steam Deck'i olup bu alette hayal kırıklığı yaşayan çok yorum görüyorum. Bana bu olay çok garip geliyor. Belki ergonomisini falan beğenmezsin ama onun dışında daha farklı beklenti ne olabilir ki? Malzeme kalitesi de ne iyi ne kötü geldi, fiyatına göre normal gibi. Steam Deck'in ekranı olmayanı işte, onda ne yapıyorsan bunda da yapılıyor. Belki Windows üzerinde kurcalamaya başlayınca fikrimde değişiklikler olur ama şu ana kadar ne hayal ettiysem o diyebilirim.

Bence "ağbi pileysıteyşın'ı koydum TV'nin yanına, hiç bir şeyle uğraşmıyorum" diyen kişilere çok uygun bir alet değil. Biz havada ters parende atarken amuda kalkıp oynuyoruz sanki Valve'de çalışanlar mühendis kafasında adamlar, bir ihtiyaçları oluyor ve ona uygun bir alet yapıyorlar. Benim gibi aynı kafada olan, her şeyi kendine göre özelleştirmeyi sevenler için de muhteşem ürünler ortaya çıkıyor işte. Hiç bir ayarla oynamadan bu ürünün piyasadaki diğer ürünlere üstünlüğünü görmek ve kıymetini anlamak bence kolay değil. Ortalama günümüz gencinin Steam'de controller menüsüne girdiğini düşünüyorum da, muhtemelen şoka girer mavi ekran verir

Eşimle birlikte coop oyunlar oynadığımız için 2 tane, belki 1-2 tane de yedek alacağım ama acelem yok. Buna da zamanla limited edition, beyaz, alaca bulaca renkli, oyuna özel renkli falan tonla seçenek gelir. Muhtemelen 1 tane daha alır o sürümlerin çıkmasını beklerim. Satış rakamları da Valve'nin hayal ettiğinin çok ötesinde, bir ihtimal daha yüksek fiyatlı daha üst bir ürün de çıkabilir. Tabi bu bahsettiklerim önümüzdeki sene ve sonrasının konuları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Temmuz 2026; 16:8:34 >

• Windows üzerinde tatsız tuzsuz birkaç deneme yaptım. Zira elimdeki Windows 11 yüklü MicroSD kartta sadece Xbox gamepass oyunları kuruluydu.

Her şeyden önce her ne kadar klavye+fare konforu olmasa da Steam Controller ile Window'u tam olarak kullanabildim. Gerektiğinde ekran klavyesini kullandım. Oturduğum yerden trackpad'ler ve trigger'lar Ile her istediğimi yapabilmek büyük rahatlık. Yani direk klavye+fare'yi atıp yola bununla devam etmek mümkün değil ama ihtiyaç olduğunda böyle bir alternatif olduğunu bilmek kafayı çok rahatlatacak.

Boyutları küçük olduğu için Balatro ve Half-Life'ı kurdum.

Steam üzerinde kurulu oyunlar SteamOS'tan farksız çalışıyor. Sanki Big Screen modda oynamak mecburi gibi okumuştum ama öyle bir ihtiyaç olmadı.

Balatro, Fifa 22, Outer Wilds hem SteamOS hem Windows'ta denediğim oyunlar, düzgünce çalışıyorlar. Steam kütüphanesi tamam diyebiliriz.

Half-Life'ta özelleştirdiğim ayarlar direk geldi. En önemli konu, jiroskop mükemmel çalışıyor. Ben muhtemelen hızımı alamam seriyi bir kez daha bitiririm bu bahaneyle

Starfield, The Alters, Elder Scrolls Oblivion, Clair Obscure 33 gibi oyunlar vardı Gamepass'te kurulu olan. Steam'e harici oyun olarak eklesem de Steam Deck kontrollerini ayarlayamamıştım SteamOS'ta. Windows'ta da durum aynı, yani Gamepass oyunları kapsama alanımıza girmiyorlar. Aboneliğimin süresi dolmak üzere, artan fiyatlarıyla bir avantajları yok. Zaten 3 senelik abonelikte de 2-3 oyun bitirdim herhalde Gamepass'ten, yani benlik değildi ama fiyatlar ucuzken dayanamayıp almıştım. Ancak bir deneyip görmüş oldum. Reddit'te SteamOS'ta Gamepass oyunlarını sorunsuz oynadığını iddia edenler var, belki ben beceremedim

Şimdi PS tayfa gibi kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş diye damlar birileri, sanki çok matah bir şey oynuyorlarmış gibi Neyse, biz işimize bakalım. Memlekete dönene kadar muhtemelen denemeleri bitirdim. Bundan sonra SteamOS üzerinde kurulu oyunlarla devam ederim oyuna ayırabildiğim kısıtlı zamanda.

Dönünce Windows üzerinde daha denemeler yaparım ama görünüşe göre Steam arayüzü sayesinde SteamOS'tan farkı olmayacak. İşim görüldü. Seti tamamlamak için Steam Frame'i beklemesi kaldı. Onun da eli kulağında gibi.

Kütüphanedeki Controller için beklettiğim oyunlara yumulmak için sabırsızlanıyorum. Bu kış bayağı keyifli geçecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 3 Temmuz 2026; 21:4:30 >

cotnroller için ne gibi oyunları aldınız listeye merka ettim.

Hocam basitçe tüm oyunlar diyebilirim ama biraz açayım.

İşim gereği senelerdir evden sürekli uzaktaydım. Bu sürede Steam Deck benim için mükemmel bir çözüm oldu. Öncesinde en son Microsoft Surface'i oyun cihazı olarak kullanmaya çalışıyordum, oradan hesap edin ne kadar çaresizdim Steam Controller 2025 [ANA KONU]  Son zamanlarda evde biraz daha vakit geçirme şansım oluyor. Yanlarında sağlam PC bulunan 86 ve 60 inç TV var 2 tane oyun için kullandığım. Bunlar dururken de Steam Deck'in cücük kadar ekranında oynadığım oyunlara devam etmek istemiyorum. Klavye+fareye dönünce SD'le arasında geçiş yapmak zor oluyor, tuş dizilişi komple değişiyor. Xbox kolla devam edeyim desem arka düğmeler, trackpad'ler ve jiroskop yok, alakasız bir şey oluyor. Yani aynı oyuna PC-SD arası geçişle devam etmek için her şeyden önce bu gamepad çok kritikti.

Şurada özellikle SD üzerinde oynadığım oyunları paylaşıyorum:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155275502

Özetle FPS-TPS oyunlarında jiroskop(şu sıralar oynadığım Max Payne 3, Far Cry 4, yeniden bitirmeye karar verdiğim Half-Life serisi, High on Life, Robocop, arada shooter mekanikleri olan RDR 2, Starfield, Death Stranding 2, Quantum Break gibi oyunlar) , RTS oyunlarında trackpad(Age of Empires 2, Starcraft 2,, yeni gelecek olan Warhammer 40K Dawn of War 4, Total War oyunları), RPG ve FPS oyunlarında yine Trackpad'lere çarkıfelek gibi büyü-silah seçimi gibi atamalar için(Baldur's Gate 3, Kingdom Come 2, Clair Obscure Expedition 33, Cyberpunk 2077, The Witcher 3, umarım 4 önümüzdeki senelerde Steam Controller 2025 [ANA KONU] ), tüm oyunlarda arka düğmelerin kullanımı(hoplama zıplama, gyro aktivasyonu, use tuşu, hiç sevmediğim joystick'e basarak koşma gibi konuları arka düğmelere atıyorum, neredeyse her şeyde çok rahatlık gerçekten), yine ARPG oyunlarında bir düğmeye birden çok işlev atamak için(çok fazla büyü olunca trigger+A gibi atamalar gerekebiliyor) (Diablo 4, PoE 2, Grim Dawn) örnek kullanımlar diyebilirim. Steam Frame gelince daha önce VR kontrolcüleri kullanarak bitirdiğim Half-Life Alyx. Yine grip muhabbetiyle Valve yeni bir kapı daha açtı, muhtemelen onu da kullanırım verimli bir şekilde.

Daha önce Hogwarts Legacy oynarken süpürgeyle uçma kısımlarında jiroskop olmayan Xbox kontrolcüsü ve hassasiyeti iyi olmayan klavye+fare ile rahat edemediğim için Steam Deck üzerinde geçmiştim. Yine eşimle Split Fiction oynarken shooter kısımlarında rahat edemeyince ikimiz de Steam Deck'e geçmiştik, ekran bölünmüş oynanan bir oyunda küçücük ekranda bir de ikiye bölüp oynadık Steam Controller 2025 [ANA KONU]  Talos Principle oynarken eşim klavye+fare kullanmak istemiyor, yine cihazlarla nişan alırken zorlandığı yerlerde jiroskop büyük rahatlık olacak.

Aslında Steam Controller ihtiyacı duymadığım oyunları yazsam daha kolaydı Steam Controller 2025 [ANA KONU]  Bahsettiğim arka düğme avantajları, her düğmenin istediğin klavye-fare ya da başka bir gamepad düğmesine programlanabilmesi, hepsiyle ilgili tonla ayar yapılabilmesi ve hassasiyetini daha fazla beğenmem sebebiyle önceliğim yine Steam Controller olur. Ancak mesela Fifa oyunlarında senelerdir gelen alışkanlıklarım var, Xbox kontrolcüsü de işimi büyük ölçüde görüyor. Direksiyon-gaz pedalı gibi setup'ı tercih etsem de yine Forza Horizon gibi arcade sürüş oyunlarında gamepad kullanacaksam herhangi biri kullanılabilir. Psychonauts gibi platform oyunlarında çoğu gamepad yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Benim gibi oyun repertuarı geniş birisi için hayatın anlamını anlat der gibi bir soru oldu sizinki Steam Controller 2025 [ANA KONU]  Kıymetini bilen, tam kapasite kullanan için eşi benzeri olmayan bir ürün bu. Benden çok daha yaratıcı kullanımları var Reddit'te konusunu takip ederseniz. Umarım en kısa sürede alır bu keyfi yaşarsınız siz de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 8 Temmuz 2026; 19:59:34 >

anladım . benim gamepad düşmanlıgım gibi bişeyim var: ) k/m dışında oynamaktan zevk almıyorum ben de. boşta bitane dualsense duruyor öylesine. VR'dan devam :P

Hocam benim de önceliğim çoğu oyunda klavye+fare olur. Sadece Fifa, arcade yarış oyunları gibi belli başlı oyunlarda senelerdir gelen alışkanlıkla gamepad tercih ediyorum.

Hep evde olsam bu kadar kıymete binmezdi doğrusu ancak işim gereği sürekli dolaşan biri olarak bir oyuna başlayıp ara verince oyundan kopuyorum. Hangi tuşları kullanıyorduk, konu neydi, ben nerede kalmıştım, oyunda hangi mekanikler vardı derken devam edesim gelmiyor. Özellikle single player oyunlarda başlayacaksın, oynayıp dibine kadar sömürdükten sonra bitireceksin benim mantığım. Öyle keyif alıyorum. Evden uzaktayken Steam Deck'te oyunları oynuyorum ancak eve geliyorum, salonda devasa TV, yanında güncel fiyatlarla 10 bin doları aşan bir PC, surround ses sistemi, ancak kanepemdeyim, klavye+fare ile rahat edemiyorum. Böyle bir setup varken Steam Deck'te devam etmek de işime gelmiyor Steam Controller 2025 [ANA KONU]  İşte süreklilik konusunda Steam Deck ve Controller benim işi çözecek, yapbozun eksik parçası tamamlandı böylece.

Yanlış anlama senden bahsetmiyorum ama özellikle Reddit'te çok vakit geçiyorum ve bu aleti garip beklentilerle alıp hayal kırıklığı yaşayan çok kişi görüyorum. Sorun biraz özellikle Amerika'da yaşayan insanların her şeye kolayca ulaşabilmesinde bence. Maddi güç var, ürüne ulaşmak bizim gibi zor değil, ben ne badireler atlattım 1 tane alana kadar Steam Controller 2025 [ANA KONU]  Madem böyle bir ürün var neden almayım ki kafasında bu gamepad'i alan tonla kişi var. Senin kendini bilmen güzel, ihtiyaç yoksa uğraşmaya gerek yok. Ben dürüst olmak gerekirse Microsoft eli yüzü düzgün bir gamepad çıkarsa diye gözünün içine bakıyordum senelerdir, Valve resmen kurtarıcı oldu. Yine daha ergonomik bir VR başlık için de Meta'dan medet umuyordum, Valve sağolsun onu da halletti Frame ile. Adamlar resmen ben neyi hayal ediyorsam yapıp önümüze koyuyorlar, aklın yolu bir. Kendilerine bakışım şu şekilde Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

Frame'i de alınca benim kumarım bir süre bitecek Steam Controller 2025 [ANA KONU] 

• Aldığım taşıma çantaları tam oldu. Çinliler ürün daha ortaya çıkmadan piyasaya sürünce korkmuştum belki ebatlarda farklılık olur diye ama işi biliyorlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.