|
Görünüşe göre bir hesapla sadece 2 Steam Controller satın alınabilecek. |
|

|
Görünüşe göre bir hesapla sadece 2 Steam Controller satın alınabilecek. |
|
Siparişler açıldı. Şu anda sürekli hata veriyor. Reddit'te diğer kullanıcılardan da hata alanlar olmuş, tekrar tekrar deneyince oldu diyorlar Edit: Yarım saatten fazla denedim, olmadı. Stoklar tükendi diyor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 4 Mayıs 2026; 20:36:29 > |
|
Hocam bu Türkiye'ye kapalı değil mi? Yurtdışı hesabımız olsa da nasıl Türkiye'ye getirtebiliriz mesela bunu? Brad Lynch (@SadlyItsBradley) on X https://x.com/SadlyItsBradley/status/2051347716039418341?s=20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 4 Mayıs 2026; 20:44:52 > |
|
Türkiye'ye kapalı. Gelme ihtimali de yok, muhtemelen hiç bir zaman bizde resmi satışı olmayacak. Yurt dışı hesabı da artık yeterli değil. Benim Amerika hesabım vardı. Oraya ait bir kart(ödeme yöntemi), adres, telefon istiyor. Bende hepsi olmasına rağmen 1 haftadır hesabım 3 kez ban yedi, geri açtırana kadar canım çıktı. Bölgesel kısıtlamalar konusunda çok paranoyaklar. En temizi orada yaşayan birine aldırmak. Stoklar tükendi şimdilik zaten. Düşünmeye gerek kalmadı Steam Deck gibi siparişi vermemize müsaade edip ne zaman olursa o zaman kargolarız deseler iyiydi, şimdi sürekli stok takip etmek gerekecek. |
|
X'te şöyle alınmaz efendim böyle kötü diyen bot hesapların söylediklerine inanıp hareket edenlerin stokların dakikalar içinde tükenmesine ne diyor acaba. Neyse hocam yapacak bir şey yok. Ben de bir arkadaşa dedim al bana getir diye o da alamadı. TR'ye gelince bakacağız artık yapacak bir şey yok. |
|
Böyle olacağını biliyordum ama biraz üzüldüm açıkçası. Valve yüzlerce mühendisten ama sadece mühendislerden oluşan bir şirket gibi. Ortaya mükemmel bir ürün çıkarıyorlar ama fiyatlandırma konusunda fikirleri yok. Bağıra çağıra gelen bellek krizine hazırlıklı değiller. Mağazalara dağıtım gibi işlere girmiyorlar. Belki milyonlarca satacakları üründe stok hazırlıkları yok. Apple, Microsoft, Meta, Sony, Nintendo'nun toplamına kafa tutacak şu ürünlerin duyurusunu basit bir Youtube videosuyla yapıyorlar. Bu adamları biz gerçek oyuncular gözünde özel yapan bu sanırım. Boş laf yok, sadece icraat var. Ama bu sadelik bazen can sıkıcı oluyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Mayıs 2026; 9:38:37 > |
|
Beni en çok korkutan Valve'nin yaptığı ürünlerin fiyatları vs değil Gaben ölünce ne olacak burası beni çok düşündürtüyor. Şu an tek kişi şirketi gibi bir şey bu. Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin. Gelelim Valve'ye hocam çok büyük olup da bu kadar minimal bir şirket örneği daha dünyada yoktur ya. Bir tek Almanya'da ofisleri var başka hiçbir şeyleri yok. Çalışan sayısı çok az reklamcısı kim, tedarik işine kim bakıyor. Stok nasıl yapılır ve yönetilir gibi konularda hiçbir şeyleri yok. Ram krizi diyorsunuz ya sen ben bunu duyuyorsak bu ele ayağa düşmüş demektir zaten. Senin bunu haftalar öncesinden duyuyor biliyor buna da hazırlıklı oluyor olman lazım. Çok enteresanlar gerçekten. Bu tarz bilgileri duymuyor olmalarına pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Sen bir cihaz yapıyorsun senin bunu planlayıp gerekli şeyleri yüklü miktarda depolaman lazım ki istediğin gibi üretimini sıkıntısız yapabil. Bak sony tarafı ram krizi olmasına rağmen ram stoğu yapmış ve halen de devam ediyor ki ps6'yı ilk gün dünyaya çok adetli gönderebilsin. Diğer bütün şirketlerde de durum aynı. Düşünsene Apple iphone 18 tanıtacak ve dünyada millet satın alamayacak... İçinde ram olmayan bi ütü kaldı şu dünyada. Belki gelişmiş modellerinde vardır şimdi. |
|
Şuraya bir mesajımızı bırakalım, mecbur Türkiye'ye gelmesini bekleyeceğiz gibi görünüyor satıcı vesaire gören olursa bilgi verirse sevinirim... |
|
AMD Ryzen 7 5800X3D // NZXT Kraken X62 // ASUS Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II // MSI RTX 5080 16G VANGUARD SOC LAUNCH EDITION // G.SKILL RIPJAWS DDR4 3200 Mhz CL16 2x16 GB // Corsair HX850i // Phanteks Enthoo Evolv ATX TG // WD_BLACK SN850 1TB // LG Ultragear 27GN880-B // Lenovo Legion R27qe // XPG Summoner Cherry MX Blue // Logitech G903 // Edifier M3200 2.1
Ibanez RG370AHMZ-BMT // Behringer U-PHORIA UMC204HD // BIAS FX 2 Professional |
|
Valve (@valvesoftware) on X https://x.com/valvesoftware/status/2051695149026353424?s=20 |
|
|
|
Keşke imkan olsa bir tır getirip hepinizin işini göreceğim ya daha kendime alamadım 1 tane < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Elime fazladan geçerse öncelik özelden yazıştığım @The Frost hocamda, fazla fazla geçerse de size haber veririm Bu özellikler için bu fiyat bedava, bakmayın siz herkes eleştiriyor ama insanlar farkında. Ebay'e düşen 250-300 dolarlık ürünler bile tıkır tıkır satılıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Mayıs 2026; 0:58:55 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Ben zaten uzun uzun yazdım neleri beğendiğimi. Ama şu aşamada neredeyse tüm kütüphanesi Steam'de biri olarak Windows üzerinde kablosuz jiroskop kullanımıyla FPS oyunlar, miskin zamanlarımda rekabetçi olmadan RTS, RPG oyunları, tüm oyunlarda kendime göre ayarlama, özelleştirme, Steam Deck üzerinde oynadığım oyunlara PC'de aynı düzende devam etme bu gamepad'i eşsiz kılıyor. Bu ve Frame'i alınca yapbozun parçaları tamamlanacak benim için. Hatunla kanepede oynadığımız oyunlar da benim pastanın üzerindeki çilek olur herhalde < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Mayıs 2026; 1:28:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
@Robinson Crusoe Bugün tekrar sevkiyat yapılmış hocam. Belki tekrardan stoklara girer. |
|
Umarım ama tekrar satışa açsalar da çok umutlu değilim açıkçası. Mantıklı olan Steam Deck gibi ön siparişe açıp vakti gelince siparişi tamamlatmalarıydı. Hatta ön siparişe bile gerek yok, direk tam fiyatı karttan/hesaptan çekip kargo vakti gelince haber etseler, isteyen tamam isteyen devam deseydi. Zaten muhtemelen hiç kimse o vakitten sonra siparişinden vazgeçmezdi. Aylarca beklemeye bile razıydım o şekilde. Şimdi 100 binlerce satacağı belli bir ürüne 10-20-30 bin stoklar girecekler. Bizdeki baklava izdihamı misali saldıracak millet. Şansa denk gelirse 1 tane kapacağız, ki benim hesap 3 kez banlandı, tüm siparişlerimi refund ettiler. Bölgeyi Türkiye olarak tespit eder etmez otomatik sistem saldırıyor hesaba. VPN kullansan bu sefer şüpheli işlem deyip yine banlıyor. Bir gamepad satmak ya da almak bu kadar dert olmamalı. Hevesim kaçtı biraz, yine Reddit'te veya buralarda stok girdiğini görürüm, girer almayı denerim ama Valve gerçekten midemi bulandırdı bu sefer. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 6 Mayıs 2026; 18:49:53 > |
|
Geçen yazdım ya bu kadar büyük olup da bu denli minimal olan başka şirket yoktur. Kendi potansiyellerinin farkında değiller. Sen PC tarafını domine eden devasa bir şirketsin. X'ten bi tane kıytırık twit atıp geçiyorlar. Yeni stok gelecek herkes alamadı falan filan. Yine az miktarda ürün getirdilerse cidden hiç hoş şeyler yaşanmayacak. Geçen bi yerde okudum galiba 100 ton civarı bir şey gelmiş bunlara da belki de gamepad değil de steam machine olabilir diye düşündüm çünkü direkt console olarak giriş yapmış. |
|