Şimdi Ara

Statik IP zararı var mıdır? Varsa nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde birtakım sebeplerden dolayı (uzak masaüstü ve sunucu kurulumu) statik ip ye geçmek istiyorum. Acaba statik IP nin herhangi bir zararı var mıdır? Varsa ne zararı vardır?

• online oyun oynuyorsan banlanmadan sorun olabilir. yabancılar süreli atıyorda türkler süreli atmayı bilmediklerinden süresizi basıyolar
  • ipden adres tespiti daha kolay olur.
    Fake hesap açamazsın.
  • Kanser olursun
  • Herhangi bir şeyde site olsun, oyun olsun vs. sahte ya da ikinci hesap açamama sorunu harici bir sorunu yok sanırım.
  • banlandığın zaman daha giremiyorsun,aynı modemden aynı oyuna 2 kisi giremiyorsun(online oyun),adres tespiti daha kolay...eğer evde 2 pc varsa zor yoksa zorun kolayı
  • Bu arada evde 2 adet IP kullanılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok mu başka yorumu olan? Mesela güvenlik konusunda ne gibi tehditlerle karşı karşıya kalırım? Router üzerindeki firewall yeterli mi dir?
  • yorumlarınızı bekliyorum
  • dinamik ip her zaman için daha iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

dinamik ip her zaman için daha iyidir

Niçin? Ne gibi faydaları var dinamik IP nin?
  • No-ip.com'u kullan.

Hatta şuraya bir bak;

http://blog.leventdal.com/2007/09/dinamik-ip-sabit-gibi-kullanmak.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 9 Mayıs 2011; 3:24:59 >
  • Mesajım kaldırılmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Mesajım kaldırılmış

Neydi mesajın
  • aralarındaki tek fark ban olayı Yani oyun, forum, site gibi yerlereden ban yediğinde ki proxy server ile onuda aşabilirsin. Diğer türlü güvenlik açısından aralarında bir fark yok sonuçta hangi zaman aralığında hangi ip adresini kullandığın log olarak tutuluyor. Eğer kişi senin bilgisayarına girecek ise yine bir fark yok. Ip adresini elde etmenin yöntemini bulmuşsa ip adresin her değiştiğinde tekrardan ip adresini elde eder.

Sonuç olarak aralarında fark yok :) . Tabi evde web hosting işine gireceksen static ip' nin faydası var . Tabi no-ip gibi sitelerden dinamik ip' ni de static ip gibi davrandırabilirsin. Yine fark yoka geliyor sonuç .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trezeuget

aralarındaki tek fark ban olayı Yani oyun, forum, site gibi yerlereden ban yediğinde ki proxy server ile onuda aşabilirsin. Diğer türlü güvenlik açısından aralarında bir fark yok sonuçta hangi zaman aralığında hangi ip adresini kullandığın log olarak tutuluyor. Eğer kişi senin bilgisayarına girecek ise yine bir fark yok. Ip adresini elde etmenin yöntemini bulmuşsa ip adresin her değiştiğinde tekrardan ip adresini elde eder.

Sonuç olarak aralarında fark yok :) . Tabi evde web hosting işine gireceksen static ip' nin faydası var . Tabi no-ip gibi sitelerden dinamik ip' ni de static ip gibi davrandırabilirsin. Yine fark yoka geliyor sonuç .

Sunucu kurucam ama web sunucusu değil, özel bir amaçlı bir sunucu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

No-ip.com'u kullan.

Hatta şuraya bir bak;

No-ip yi kullanmıştım başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

No-ip.com'u kullan.

Hatta şuraya bir bak;

No-ip yi kullanmıştım başarılı

Sonuçta onlar da IP adresine yönendirme yaparak bir nevi statik IP gibi davranıyorlar. Bu tip hizmetlere ücret ödemek yerine statik IP kiralamak bana daha mantıklı geliyor. İşlemin sonunda kuracağım sunucu da no-ip benzeri işlev görecek bir sunucu olacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.