Şimdi Ara

STAREX SİYAH DUMAN SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler Arkadaşlar. 2008 model starex TCİ aracım var. Uzun şase otomatik ve klimalı. Genel anlamda memnunum. Ancak bir süredir çözülemeyen bir sorunum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Aracım şu an 108.000km. Aracımda gaz vermede oluşan bir siyah duman sorunu var. . Yakıt tüketimi uzun yolda 10 litre civarında (bana gore makul) performansı iyi sayılır. Ama araç her gaz vermede bariz bir duman çıkarıyor. Sabit gazlarda giderken de (aracı arkadan motosiklet ile takip ettim) belli belirsiz bir duman var. Örneğin sollamalarda gaza yüklendiğinizde araç kamyon vari duman yapıyor.

    Aracın pompası 2 defa elden geçti. Pompaya ait bütün parçaları değişti. enjektörler keza aynı. Turbosu sağlam. birkaç farlı usta ile görüştüm bir çözüm bulamadılar. en son aracın EGR valfi değişmesi gerek dediler. ADANA'da GÜVENİLİR NAMUSLU bir tamirci bulamadığım için artık elletmek istemiyorm. O yüzden yardımcı olursanız sevinirim.

    1- EGR valfi sorunu TCİ motorlarda yaşayan var mı? Bu dumanlanmanın sebebi bu olabilir mi?
    2- bir kez pompayı söktürdüm. elemanları v.s. elden geçti. Ama dumanlanma sorunu giderilemedi. Aradan zaman geçti Aracı tekrar farklı bir sebeble tamirciye götürdüm. Tamirci abir aracın ses yapıyor birde pompacı baksın dedi. Pompacıya götürdüm "abi pompa elemanların arızalı" dediler. Kontrol edildi hiç müdahale edilmediği söylendi ve tekrar bütün parçalarını değiştirdiler. Sorun yine aynı....Abi duman normal diyorlar.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla







  • Siyah duman yakıt karışımının sağlıklı olmadığını gösterir, yani yakıt karışım ayarlarında problem var demektir...
  • bendede aynı problem vardı duman sorunu turbo değişiyor su an
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.