Şimdi Ara

Stardew Valley

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanların çokça hype yapan köy yaşamı temalı indie oyununa baya bi kaptırdığımı söylemek yanlış olmaz.2-3 günde 20 saat oynadığımı bilirim

Hikaye ise mandıra filozofuna benzer.Konu kısaca savaş ve barış görmemiş modern dönemin buhranlarına tutulan düzenli iş sahibi gencin büyükbabasının çiftliğini miras edinip yeni bir hayata atılmasıdır.Bakalım yeni köye alışabilecek miydi elemanımız ?

Genel kanının aksine oyun çiftçilik oyunu ya da sadece çiftlikten ibaret değildir.İşin içine zelda tipi hack and slash mekanikleri,point and click ve rpg unsurlarının girmesiyle çok tatlı bir sentez oluşturduğunu söyleyebilirim.Leveling sistemi var ister balıkçılıktan ister communityden isterse madencilik üzerinden gidin sana kalmış oyun bu esnekliği sağlıyor

Diğerinden ayrılan bir unsur ise köy halkının belli bir rutini ve karakteri olmasıdır(mesela çarşamba izin yapan marketin sabah 6 da açılıp akşam 4 te kapanması gibi) yani köyün canlı atmosferini gerçek manada hissedebiliyorsunuz sözde açık dünya özde mordor çöllerinden hallice bir dünya sunan AAA oyunlarının aksine

Grafiklere bakarak oyunu yaftalamanızı tavsiye etmem zira grafikler oyunu oyun yapan onlarca unsurdan sadece biridir ayrıca sanat dizaynı diye de bir gerçek var.Bence bu tarz oyuna bu görsellik hiç sırıtmamış

Oyuna eklenecek borsa sisteminin harika olacağı kanaatindeyim.Yüzme olsa da fena olmaz.Çoklu oyuncunun ise çıkması bekleniyor

Düşüncelerinizi ve izlenimlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 11 Mart 2016; 3:05:04 >

• merak ettiğim piyasa rpg maker ile yapılmış zilyon tane oyun varken neden bu oyun nasıl inanılması güç satış rakamlarına ve popülerliğe ulaştı. Yani buna benzer başka oyun mu yapılmadı? Oyuna kötü demiyorum ama bu kadar oynanması beni şaşırtıyor, hem de single...
  • Bildiğim kadarıyla rpg maker ürünü değil.Çünkü öyle olamayacak kadar ayrıntılı işlenmiş oyun

Konunun başında dediğim gibi gerçekten yaşayan bir köye sahip hediyeleşme sistemine ek olarak içeriği değişen bir çok festival event içermekte.Evlenme ve çocuk edinme mekaniklerine hiç değinmiyorum bile.Sıradan bir çiftçilik temasına yedirilen rpg öğeleri.Stardew valleyi varsiyonlarından farklı yapan faktörler kısaca bunlar

Bu kadar hype yapması muhtemelen açlıkla yani bu tarz oyunların ciddi manada ilk kez pcde gösterime girmesiyle alakalı

Edit:Şimdi baktım sıfırdan sadece tek kişi tarafından kodlanmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 12 Mart 2016; 14:39:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meskalamdug

merak ettiğim piyasa rpg maker ile yapılmış zilyon tane oyun varken neden bu oyun nasıl inanılması güç satış rakamlarına ve popülerliğe ulaştı. Yani buna benzer başka oyun mu yapılmadı? Oyuna kötü demiyorum ama bu kadar oynanması beni şaşırtıyor, hem de single...

Oyun tek bir kisi tarafindan 4 yilda hazirlanmis ve buna benzer herhangi bir RPG maker oyunu yada herhangi bir sirket tarafindan hazirlanmis boyle bir oyun yok suana kadar.
    Bu oyun aslinda Harvest Moon'un cakmasi ama ondan cok daha ayrintili.

Suana kadar oynadigim en zevkli oyunlardan biri diyebilirim.
  • RPG Maker ile yapılmadığı için olabilir. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Desperation Abyss 20th Floor Key
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.