Şimdi Ara

Starcraft ve Broodwar Remastered Türkçe Yama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, bu oyunun bende özel bir yeri olduğu için Türkçe yamayı yaptım arkadaşlar, Battle.net versiyonunda çalışıyor, tamamen Türkçe her şey. Yeni bir sürüm gelmesi durumunda çalışmazsa güncellerim dosyayı, Starcraft-Starcraft Broodwar dahil. Sırada Starcraft 2 var. İndirme linki StarCraft-Turkce-Yama-v1.0.zip

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

technopat sosyal
    StarCraft 2: Wings of Liberty Türkçe Yama
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/starcraft-2-wings-of-liberty-turkce-yama.4184401

Gercekten başarabilirsen harika bir iş yaparsin. Sana tavsiyem ekibi büyüt , sevenleri cok.

Not : Oyunu Kurdum deneyimledim.. Bu biraz cok zorlayici olmuş. Yinede Türkçe dil oynanabilir. Sadece bunu düz Kendi sisteminde acildigi halde Türkçe olması cokmu zor Programci arkadaşlar buna el atamazmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 2 Ekim 2026; 23:56:44 >

Teşekkür ederim. 🙂 StarCraft II tarafında da çalışma oldukça ilerledi; ilk bölümleri tamamladım, şu anda kalan hataları düzeltiyor ve genel testlerini yapıyorum. Büyük bir sorun çıkmazsa çok kısa süre içinde tamamlanmış olacak.

En başından beri özellikle oyunun orijinal dosyalarına müdahale etmemeyi hedefledim. Çünkü Battle.net güncelleme ve dosya doğrulama sistemi değiştirilmiş oyun dosyalarını geri yükleyebiliyor; ayrıca kullanıcıların hesap veya oyun kurulumu açısından herhangi bir risk yaşamasını istemiyorum.

Bu yüzden klasik anlamda oyun dosyalarını değiştiren bir “Türkçe yama” yapmadım. Sistem tamamen oyundan bağımsız çalışan harici bir Türkçe katmanı şeklinde çalışıyor. Yani StarCraft II kurulumu olduğu gibi kalıyor; Türkçe sistem ayrı çalışıyor.

En fazla uğraştıran bölümlerden biri sinematikler oldu. Battle.net ve oyunun video sistemi buna pek izin vermediği için farklı bir yöntem geliştirdim. Sinematik zamanı geldiğinde sistem ilgili Türkçe hazırlanmış videoyu VLC üzerinden otomatik açıyor, video bittiğinde VLC kapanıyor ve kullanıcı oyuna kaldığı yerden devam ediyor. Bunun için de oyuncunun sürekli Alt+Tab yapmasına veya elle video açıp kapatmasına gerek kalmıyor.

“Kendi sisteminde açıldığı halde sadece Türkçe gösterse olmaz mı?” kısmı maalesef göründüğü kadar basit değil. Oyunun içinde Türkçe localization altyapısı hazır olmadığı için bunu doğrudan yapmak, Blizzard'ın yönettiği bazı dosyalara müdahale etmeyi gerektiriyor. Daha önce bu tarz yöntemler denenmiş ancak Battle.net güncellemeleri/doğrulaması yüzünden sürdürülebilir olmamış.

Benim amacım mümkün olduğunca sıfır riskli, Battle.net güncellemesinden etkilenmeyen ve orijinal oyunu bozmayan bir sistem yapmak. Biraz daha zor oldu ama sonunda çalışır hale geldi. Şimdi kalan küçük hataları temizleyip tüm bölümleri topluca test ediyorum.

StarCraft seven Türk oyuncuların yıllardır böyle bir çalışma beklediğini biliyorum. O yüzden yarım bırakmak istemiyorum; mümkün olduğunca düzgün ve sorunsuz şekilde yayınlamak istiyorum. 🙂

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diablo 2 Türkçe Yama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • emreozk kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık hocam .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

elinize sağlık gerçekten

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.