Şimdi Ara

Starbucks'ta ne içilir, nasıl oturulur, nasıl davranılır? Bilenler hele bi toplaşın. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
9
Favori
62.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Buzlu caffe latte aldım 2 yudum aldım çöpe attım öğrenmiş olduk almayın sıcak bişeyler alın

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

ALMAYIN ARKADAŞLAR ŞU STARBUCKSTAN BİR ŞEY !! ADAMLAR BARDAKLARINI ÇANAKLARINI EN UFAK ÇÖP TORBALARINI BİLE İTHAL GETİRİP ÜLKEMİZİN BİRŞEY KAZANMASINA MÜSADE ETMİYOR !
    BEN KARŞI DEĞİLİM ZATEN HER YER DOLU BU TARZ ZİNCİRLERLE ANCAK STARBUCKS DEDİĞİNİZ MARKANIN GERÇEK YÜZÜ BU ÜLKEMİZDEN BİR ÇÖP TORBASI BİLE ALMIYOR !

Ahaa milliyetçi alamancı yakaladım beyler olta kova getirin.

Orijinalden alıntı: Meshhead

quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

ALMAYIN ARKADAŞLAR ŞU STARBUCKSTAN BİR ŞEY !! ADAMLAR BARDAKLARINI ÇANAKLARINI EN UFAK ÇÖP TORBALARINI BİLE İTHAL GETİRİP ÜLKEMİZİN BİRŞEY KAZANMASINA MÜSADE ETMİYOR !
    BEN KARŞI DEĞİLİM ZATEN HER YER DOLU BU TARZ ZİNCİRLERLE ANCAK STARBUCKS DEDİĞİNİZ MARKANIN GERÇEK YÜZÜ BU ÜLKEMİZDEN BİR ÇÖP TORBASI BİLE ALMIYOR !

Ahaa milliyetçi alamancı yakaladım beyler olta kova getirin.

aferin abisi
  • Kuzenimle ilk defa gittim. Ben Caffé Mocha içtim güzel bir tadı var memnun kalırsınız. Kuzenim Americano içti daha doğrusu kahvenin acılığından içemedi :) 6.25 TL verince orta boya mecbur içti :) Caffé Mocha orta boy a 8 TL verdim değer miydi az da olsa değerdi ama kahveni alıp oturuyorsun istediğin kadar otur, ortalıkta garsonlar dolaşmıyor, herkes kendi halinde, sessiz bir ortam ;) Ben zengin biri değilim denemek için gittim. :)

Orijinalden alıntı: LPRNTRK

nescafe markasından başka kahve kültürü olmayanlar gelip şurda gloria jeansi ve starbucksı kötülemiyor mu... gidin gençler cebinizde 10lira varsa gider güzel bi sıcak ya da soğuk içecek alır muhabbet edersiniz arkadaşlarınızla. her türlü içeceği ortalamanın üstüdür, yani milyonlarca starbucks müşterisi bilmiyor kahve işini siz biliyorsunuz.

Dostum sana gerçekten katılıyorum. Anlamadığım şey şu bu insanlar eşiyle dostuyla veya sevgilisiyle kafeye gidip markette 1,50liraya satılan ice tea ya kafede 5lira veren adamlar değil mi?
    Hangi kafeye giderseniz gidin sallama çay 4-5liradan aşağı değil, güzel bir kahve de keza 5-6liradan ucuz değil. Gidersin 5,50TL ye alırsın cafe latteni bol köpüklü veya alırsın 3,5TL ye mint blendini(nane çayı) eşek kadar bardakta içersin.
    Kafedeki gibi garsonlar gelip geçerken böm böm bardağına bakmaz, biri kalkıp sana bişi demez. Sessiz gürültüsüz ortamda muhabbetini edersin. Rahatlıkla bir şeyler okuyabilirsin bile.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Herhangi bir kafede nasıl davranılıyorsa orada da öyle davranılır, kasmaya gerek yok. Gloria Jeans'a bir kere gittim, pahalı geldi, sevmedim. Kahve tüketimimi azalttığımdan beridir de Starbucks'a pek uğramadım. Ancak, size karışmayan garsonlar ve sessiz ortamı için tercih edilir tabi.

Orijinalden alıntı: halog

quote:

Orijinalden alıntı: LPRNTRK

nescafe markasından başka kahve kültürü olmayanlar gelip şurda gloria jeansi ve starbucksı kötülemiyor mu... gidin gençler cebinizde 10lira varsa gider güzel bi sıcak ya da soğuk içecek alır muhabbet edersiniz arkadaşlarınızla. her türlü içeceği ortalamanın üstüdür, yani milyonlarca starbucks müşterisi bilmiyor kahve işini siz biliyorsunuz.

Dostum sana gerçekten katılıyorum. Anlamadığım şey şu bu insanlar eşiyle dostuyla veya sevgilisiyle kafeye gidip markette 1,50liraya satılan ice tea ya kafede 5lira veren adamlar değil mi?
    Hangi kafeye giderseniz gidin sallama çay 4-5liradan aşağı değil, güzel bir kahve de keza 5-6liradan ucuz değil. Gidersin 5,50TL ye alırsın cafe latteni bol köpüklü veya alırsın 3,5TL ye mint blendini(nane çayı) eşek kadar bardakta içersin.
    Kafedeki gibi garsonlar gelip geçerken böm böm bardağına bakmaz, biri kalkıp sana bişi demez. Sessiz gürültüsüz ortamda muhabbetini edersin. Rahatlıkla bir şeyler okuyabilirsin bile.

aynen öyle efendim, ağzına lahmacun küreğiyle çay vermezler. gidersin alırsın çayını kahveni, istersen gider bidaha alırsın. almazsan da kimse sana niye almıyorsun demez. daha bi insan ne isteyebilir ki? kitap okursun, ders çalışırsın, laptopınla ya da tabletinle internette vakit geçirirsin rahat rahat. ve bence fiyatın tam karşılığıdır, gidip nası yapıldı belli olmayan suyu kahvesi çayı nedir bilinmeyen yere 5 lira verceğime starbucksa 10-15 veririm, bi gramda düşünmem ulan pahalı mı? diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LPRNTRK -- 13 Eylül 2013; 2:17:15 >
    Aerocool Strike-X 1100w 80+ Gold - Thermaltake Core P5 TG V2 Black Edition
    Samsung 49” CHG90 144Hz 1Ms Curved Ultrawide QLed

• Hocam Mac Pro'yu Starbucks'a nasıl götüreceksin, hadi götürdün nasıl kullanacaksın sorabilir miyim ?

Sanırım daha Mac Pro diye bir şey duymadın ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Her Pazar ailemle kahvaltımı yaptıktan sonra 11-12 civarı giderim tabi bazen arkadaş(lar) oluyor daha keyifli geçiyor, önce kahvemi içerim ardından notebookumu açar interneti bir güzel sömürürüm 2 gibi sandviç ve frappuccino söyleyip 4-5 gibi kalkarım. Yaklaşık 4 saat otururum hiçte utanmam Starbucks en rahat ettiğim yerlerdendir.
    Ve zengin olmanızada gerek yoktur çünkü ben orta halliyim. Pazar günleri bir keyif için 20-30 lira da harcayamıyorsanız hayatınızı sonuna dek hesaplamalarla geçirin. Yarın ölebilirsiniz.

Edit : SB deneyimi yaşamak isteyenler ya da Aqua Florya SB yi görmek isteyenlerle buluşup güzel bir Pazar değerlendirebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peekay -- 13 Eylül 2013; 2:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amen-Ra

sıcak kahveler ve soğuk kahveler olarak 2'ye ayıralım

sıcak kahveler

latte
    cappuccino
    caramel macchiato (makiyato okunur)
    espresso
    caffe americano
    white chocolate mocha
    caffe mocha
    günün filtre kahvesi (her mağazada günün kahvesi değişkenlik gösterebilir)
    son olarak Türk kahvesi

latte: içinde espresso ve buhar çubuguyla ısıtılmış süt var (istersen içine extra şurup ekletebilirsin. almond, hazelnut vb gibi)
    cappuccino: latte'den tek farkı üzerinde bolca köpük var
    caramel macchiato: içinde vanilyalı tatlandırıcıdan var. sonra süt ilave ediyorlar. üzerine süt köpüğü ekleyip, süt köpüğünün içine isteğe göre 1 ya da 2 shot (espresso bardağı) espresso ilave edip, üzerine caramel drizzle ekliyorlar
    espresso:çok yoğun bir kahvedir. starbucks'ın değişik kahvelerinden, o gün espresso makinesine hangi kahveyi koydularsa o kahveden yapılıyor. çok küçük bir bardakta verilir. dileyen yanında aynı bardaktan olmak kaydıyla süt de alabilir.
    caffe americano:espressonun üstüne (bardağın boyutuna göre) sıcak su ilave ediyorlar
    white chocolate mocha: beyaz çikolatanın içine espresso döküp karıştırıyorlar. sonra içine süt ilave edip üstüne krema sıkıyorlar
    caffe mocha: beyaz çikolata yerine normal çikolata sosu eklenerek yapılıyor. geri kalanı white chocolate mocha ile aynı
    günün filtre kahvesi: colombia shuttle'da (filtre kahve makinesi) hangi kahve varsa, yarı yarıya sıcak su ekleyerek servis ediyorlar
    Türk kahvesini de normal Türk kahvesi makinesinde pişiriyorlar

gelelim soğuk içeceklere; soğuk içecekler buzlu kahveler ve frappuccino diye 2 şekile ayrılmakta.buzlu kahveler;

buzlu caffe latte
    buzlu caffe mocha
    buzlu caffe americano ve buzlu caramel macchiato şeklinde. bunlarda sıcak versiyonları ile aynı malzemeler içermekte. sadece buz ve soğuk süt ile yapılmakta.

frappuccinolar ise;

-coffee
    -caramel
    -mocha
    -espresso
    -vanilla
    -chocolate ve java chip olmak üzere 7 ayrı şekilde yapılıyor:

frappuccinolarda buzlar blendırdan geçirilir.

bardak boyları tall, grande ve venti şeklindedir. (küçük, orta, büyük)

ayrıca yiyecekleride güzeldir.

starbucks brownie (ısıtılırsa çok daha iyi olur. istemen gerekli yoksa soğuk verirler)
    brownie cheesecake: bu da çok iyidir.
    limonlu chesecake: çikolata yerine üstünde limon sosu bulunmakta
    bella vista, biraz tadı ekşimsi bir pasta türü
    mozaik pastası güzeldir.
    mozaik kek, limonlu kek, havuçlu ve kepekli olmak üzere kek çeşitleri bulunmakta

bunların dışında sandviçleri de bulunmakta

fiesta güzeldir. tavuklu ve mantarlı bir sandviçtir.
    hindili olduğu gibi peynirli sandviçleride bulunmaktadır.

ve daha birçok tuzlu ürünleride bulunmaktadır.. starbucks keyif yeridir.. istanbul bebek şubesi favorimdir..

Hocam çok teşekkürler.. Banlanmışsınız Malesef.

Konu sahibine teşekkür ederim.

Orada ki; italyan sodası. San pigellero Çok güzel bu arada.

• Morgue kullanıcısına yanıt
    şeker 2,5 pump yerine 1 pump

kahve boyları:

boy:ad:okunuş

küçük:tall:tol
    orta:grande:gırande:
    büyük:venti:venti

En sevdiğim içeçekler:

soğuk: java chip : java çip

sıcak: caramel macchiato : karamel makhiato
  • Konu açılalı yıllar olmuş ama ben daha yeni okudum ya çok komiksiniz var ya. Öncelikle konuyu açan arkadaşın nasıl davranılırına koptum 😂 Bu gideceğiniz dünyanın en lüks restoranı da olsa normal bir insan gibi davranman yeterli 😂 Starbuckslar bir çok yere göre ucuz bile arkadaşlar. Belki ilk açıldıgında pahalı gibiydiler ama yine de gidilemeyecek kadar da değildi yani. Bi kahveye 8-10 lira dışarıda vereceksin arkadaşım sanayi içinde büfede kahve içmiyorsan. Ki starbuckslarda rahat ortam vardır. Hiçbirsey almadan bile girip otursan akşama kadar kitap okusan ders çalışsan kimse sana bisey demez. Konuyu açan ve yorum yazan çoğu arkadaş beni güldürdünüz siz de gülün hep 😂

Orijinalden alıntı: Morgue

White chocolate mocha..

+ ekstra karamel aroması

canım çekti ya gitsemmi
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.