Şimdi Ara

Starbucks'ı Evime Taşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
4
Favori
29.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Starbucks'ı Evime Taşıyorum


    Nihayet kahve makinesi almaya karar verdim. 170 liraya yukarıda resmi olan Tchibo Cafissimo alacağım. Makine öğütülmüş ve vakumlu kahve çekirdekleri barındıran kapsül ile çalışıyor. Her bir kapsül tek kullanımlık. 10 kapsül 7 lira. Makine ayrıca basınçlı buhar püskürtebiliyor. Bu özelliği çok önemli çünkü Mocha, Latte gibi içecekleri yapabilmenizde kilit nokta.

    Bu makine ile Starbuck ürünlerini evinizde kolayca yapabilirsiniz. En zor mesele kahve şurupları idi ki onu da ucuza buldum. En aşağıda verdiğim linkten ortalama 750 ml kahve şuruplarını 20 liraya satın alabilirsiniz. Dediğim gibi her türlü Starbucks ürününü evinizde yapabilirsiniz. Mesela Beyaz Çikolatalı Mocha'nın nasıl yapıldığını anlatalım:

     Starbucks'ı Evime Taşıyorum


    Büyük bir bardağa beyaz çikolata şurubundan döküyorsunuz. Espresso kapsülünü makine takılıp kahveyi süzüyorsunuz. Bardağının %60'nı dolduracak kadar sütü ise yine makineden su buharı ile ısıtıp köpüklendiriyorsunuz. Süzdüğünüz kahveyi büyük bardağa dökün. Sonra sütün üstündeki kremayı kaşıkla ayırıp sıcak sütü dökün büyük bardağa. Sütün tamamen döküldükten sonra artan süt kremasını kaşık ile büyük bardağa dökün. Yoğunluk farkından ötürü krema kahve ve süt karışımın üstünde duracak. En sonunda da krem şantiyi döküp üstüne arzuya bağlı karamel ya da çikolata sosu dökün.

    Videolu Mocha Yapılışı:




    http://www.evdekahve.com/kategori/kahve-suruplari.aspx







  • Evde kahve ve türevlerini yapmak ayrı bir zevkti.Tabi starbucks'la aynı tadı vermez ama dene bakalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pspfreak

    Evde kahve ve türevlerini yapmak ayrı bir zevkti.Tabi starbucks'la aynı tadı vermez ama dene bakalım


    Alır almaz video çekeceğim. O zaman paylaşırım sizinle. Şimdilik öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Belki benim gibi bu konuda kararsızlar varsa bir karara varabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca


    quote:

    Orijinalden alıntı: pspfreak

    Evde kahve ve türevlerini yapmak ayrı bir zevkti.Tabi starbucks'la aynı tadı vermez ama dene bakalım


    Alır almaz video çekeceğim. O zaman paylaşırım sizinle. Şimdilik öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Belki benim gibi bu konuda kararsızlar varsa bir karara varabilirler.

    Güzel olabilir bir video Bende zamanında eve kahve çekme makinasından delonghi'nin cappuccino makinasına kadar baya para harcamıştım.Yok ordan bilmemne meyve çekirdeği burdan bu kahve çekirdeği falan filan baya para ve zaman harcamıştım ama zevkli iş.




  • Adam elit beyler.
  • frape'nin özü olan konsantre şurubu bulabilirsen blandırda dehşet frappuccinolar hazırlayabilirsin..
    ice caramel macchiato yazın yaklaştığı şu sıcak havalarda dehşet gider be..

     Starbucks'ı Evime Taşıyorum
  • bende bir ara heveslenmiştim ama sonra vazgeçtim
    iyi espresso makineleri 2.000 den başlıyor. 170 liralık makina ile çok da birşey yapılamıyacağını düşünüyorum.
    gerçi ben bakarken en ucuzu 400 dü bu 170 ise yine iyiymiş ama sen memnun kalırsan bizde alırız
  • Hiç ekonomik değil. Bi kutu nescafe alacan çeşme suyu kaynatıp içecen en güzeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onlyone

    bende bir ara heveslenmiştim ama sonra vazgeçtim
    iyi espresso makineleri 2.000 den başlıyor. 170 liralık makina ile çok da birşey yapılamıyacağını düşünüyorum.
    gerçi ben bakarken en ucuzu 400 dü bu 170 ise yine iyiymiş ama sen memnun kalırsan bizde alırız


    Gönül ister tam profesyonel makineleri almak ama şu an bütçe anca buna yetiyor. İşime başlayıp kendi evime çıkınca alırım umarım.
  • evde yapılan hamburgerle burger king bir mi aynı şey olacaktır.
  • hocam zaten yılda 150 gün kahve yapsan her kahveden evde yaptıgın için 5 lira kar etsen, yılda 750 liradan 5 yılda amorti ediyor, o makinaya 4.000 verecek adamın para sorunu olmaz gider her gün kahvesini starbucksda içer

    french pres severseniz kahvesini starbucks tan alınca evde birebir aynısı yapılabiliyor
  • starbucks alt yapısında çalışan birisi olarak evde uğraşmanıza gerek yok en güzeli gelin mağazalarda için zaten yazda geldi frappucinoların yapılışlarıda değişti artık daha bol çeşitle içiceklerimizi içebiliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onlyone

    hocam zaten yılda 150 gün kahve yapsan her kahveden evde yaptıgın için 5 lira kar etsen, yılda 750 liradan 5 yılda amorti ediyor, o makinaya 4.000 verecek adamın para sorunu olmaz gider her gün kahvesini starbucksda içer

    french pres severseniz kahvesini starbucks tan alınca evde birebir aynısı yapılabiliyor



    İşin ekonomisinde değilim zaten. Bu makinelerden istediğini al. Dışarıda iken hadi bizim eve gidelim demen zor. Muhakkak bir mekana oturacaksın. O zaman yine paran gidiyor. Ben hobi amaçlı alacağım. Bu tür işler çok hoşuma gidiyor. Bir de gelen giden çok oluyor. Bu tür şeyler ikram etmek de hoşuma gidiyor açıkçası. Kaliteyi yükseltmek varken Nescafe içemem bir ömür. Neyse deneyince yorumlarımı atarım SS'li.




  • mesajım bulunsun
  • almayı düşünüyorum fakat piyasada 1500-2000 tlye makinalar var 170tl lik makine ile aynı kalitedemi oluyor? farkları neler?
  • valla benim de bir aralar hoşlandığım kızları "ben çok güzel latte yaparım evde espresso makinam var, denemek ister misin birgün gel yapıyım sana" şeklinde eve çağırmak en büyük hayalimdi, sonra 4.000 i gördüm yıkıldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rooftop

    almayı düşünüyorum fakat piyasada 1500-2000 tlye makinalar var 170tl lik makine ile aynı kalitedemi oluyor? farkları neler?


    Muhakkak bir farkı vardır. Ben bildiklerimi sayayım. 2000 lira olanlarda kapsül sistemi yok. Direk öğütülmüş kahveyi koyuyorsun. Tchibo da ise kendi kapsülünü kullanmak zorundasın. Başka kapsül kullanmıyorsun. Yine 2000 liralıklar daha hızlı çalışıyor. Bildiğim farklar bu şimdilik. Dediğim gibi ucuz diye alıyorum. Bütçem anca buna yetiyor. Starbucks'ta çalışan arkadaş bize anlatsa güzel olur. Starbucks sırları filan?

    @onlyone

    Güzel olur cidden. Bir de beraber hazırlarsanız tadından yenmez.




  • Mahalleye bile satabilirsin.
  • sakın tchibo alma. fiyatı işçiliğine oranla çok iyi fakat seni kendi potlarıyla sınırlıyor. hem pahalı hemde seni kalıba muhtaç bırakıyor. 2-3 çeşit var ama sen belki farklı kahve harmanları içeceksin? kimisi arabic sever, kimisi guatemal sever, kimisi harmandan hoşlanır? sen ama tchibonun otlarına ve onların zevkine muhtaçsın. piyasada çok marka var artık ama bir espresso makinasındaki en önemli kıstas buhar basıncıdır ki bu kahvenin tadını etkiler. bir kave sever olarak önerim bütçeni 100 tl daha yukarı çıkartıp delonghinin makinalarına yönelmen. hatta 30 tlye alacağın bir kahve öğütücüsüyle çekirdek kahve alıp taze tzae çekipstersen farklı lezzetleri harmanlayıp içersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

    sakın tchibo alma. fiyatı işçiliğine oranla çok iyi fakat seni kendi potlarıyla sınırlıyor. hem pahalı hemde seni kalıba muhtaç bırakıyor. 2-3 çeşit var ama sen belki farklı kahve harmanları içeceksin? kimisi arabic sever, kimisi guatemal sever, kimisi harmandan hoşlanır? sen ama tchibonun otlarına ve onların zevkine muhtaçsın. piyasada çok marka var artık ama bir espresso makinasındaki en önemli kıstas buhar basıncıdır ki bu kahvenin tadını etkiler. bir kave sever olarak önerim bütçeni 100 tl daha yukarı çıkartıp delonghinin makinalarına yönelmen. hatta 30 tlye alacağın bir kahve öğütücüsüyle çekirdek kahve alıp taze tzae çekipstersen farklı lezzetleri harmanlayıp içersin


    Ben de bunu çok düşündüm. 350 liradan başlıyor Delonghi makineleri ama ekşisözlük sağolsun çözüm gösterdi. O kapsülleri içini boşaltarak öğütülmüş kahveyle işlem görebiliyorsun. Birçok kişi denemiş ve memnun kalmış. Ama gönül ister ki o makineyi alalım. Kendi harçlığım ile alacağım için ucuza yönelmek zorundayım. Tavsiyen için sağol.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.