Şimdi Ara

Starbucks'i Eleştirenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bir starbucks düşmanlığıdır gidiyor. Yok gidenler zengin yok ergen vesaire. Ben ayda yılda bir giderim ama gittiğim zaman gerçekten fiyatını hakettiğini düşünüyorum. Birçok içeceği Türkiye'deki çoğu yerde bulamayacağınız kalitede yapılıyor. Adı sanı duyulmamış saçma sapan cafelerde yemeğin yanında içtiğiniz kutu içeceğe (kola fanta ice tea vs. ) 3.5 - 4 lira para alıyolar (Bakkalda 1.5 - 2 lira) burda büyük boy kahveye 8 lira vermek mi zenginlik oluyor anlamıyorum. Bir kafeye gittiğinizi düşünün kız arkadaşınızla (eminim çoğu kişi bunu yaşamıştır) garson verdiği bulaşık suyu çayın bitmesini dört gözle bekler masanıza gözünü diker adeta hemen alır sorar tazeleyelim mi diye ard arda. 3-4 defa hayır dediniz mi de ters bakışlara maruz kalırsınız. Starbucks da alacağınız tek bir 5-6 liralık içecekle saatlerce oturup yüksek hızlı wi-fi 'ın tadını çıkartabilirsiniz. Kimse size gözünü dikmez, muhabbetinizi bölmez veya kalkasın diye başında beklemez.

Not: Hayır babam starbucks şubesi işletmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 18 Ocak 2015; 13:20:16 >

• Bizden zengin ülkelerde bizim verdiğimizin 3'te 1'ini veriyorlar o yüzden ahmaklık oluyor.
  • Zaten mekan için gidiyosan sıkıntı yok ama kahve için gidiyosan onu bilemem .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karıncayiyen Yiyen Adam

Bizden zengin ülkelerde bizim verdiğimizin 3'te 1'ini veriyorlar o yüzden ahmaklık oluyor.

Dünyadaki en pahalı benzini kullanıyoruz kardeşim ve bunu senin benim çevremdeki herkes istisnasız kullanıyor. Bence burdan başla bazı şeyleri sorgulamaya. Sarbucks 'a gelene kadar arada çok şey var.
  • Kız arkadaş götürmek için ideal bir yer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

quote:

Bizden zengin ülkelerde bizim verdiğimizin 3'te 1'ini veriyorlar o yüzden ahmaklık oluyor.

Dünyadaki en pahalı benzini kullanıyoruz kardeşim ve bunu senin benim çevremdeki herkes istisnasız kullanıyor. Bence burdan başla bazı şeyleri sorgulamaya. Sarbucks 'a gelene kadar arada çok şey var.

Ucuza alma şansın olmayan, artık günlük yaşamın parçası olmuş benzinle evde bile yapabileceğin kahveyi bir tutuyorsan birşey demiyorum.

EDIT: Hani kız arkadaşını alır gidersin falan jest olur ona birşey demem ama gidipte "dur şurda beleş wifi var gidip kahve içem bari xd" demek saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 18 Ocak 2015; 13:22:11 >

• Aslında kaliteli mala verdiğim paraya acımam.

Lakin daha zengin ülkelerde daha ucuzsa bu sıkıntı işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Ucuza alma şansın olmayan, artık günlük yaşamın parçası olmuş benzinle evde bile yapabileceğin kahveyi bir tutuyorsan birşey demiyorum.

LPG taktır. Sen kahveni evde yap aynı kaliteyi aromayı tutturuyosan o parayı gelip ben sana veriyim uyar mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

LPG taktır. Sen kahveni evde yap aynı kaliteyi aromayı tutturuyosan o parayı gelip ben sana veriyim uyar mı ?

Kahve sevmem ben.

• Karıncayiyen Yiyen Adam kullanıcısına yanıt
    onu Türkiye de ucuza alma şansı olmayan diye düzelt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım ama starbucks candır
  • Bosver sen dinleme onlari. Tutumla cimriligi ayirt edemeyenle dolmus ortalik

• Tamamen özentilik sadece adı var gidenler kahve içecek için gitmiyor hikaye hepsi . Artislik yapacaklarya yer bildirecekler 10 tane foto atıp illa starboksa gittim diyecekler tamamen bunlar popüler gereksiz kültür bu özentilik yüzünden hoş yerli mallarımız değer görmüyor cool ayağına amerikanın dönen kapitalist sistemine para harcamaya devam
  • 2 kere gittim. Evet fiyatlar biraz yüksek. Ama kahveleri güzel. Arkadaşın da yazdığı gibi kaliteli mala verilen para zarar değildir.
  • Birde şu var; amerikada evsizlerin gittiği yer tükye de millet bişey sanıyor diyorlar. Kardeşim amerikaya gittik böyle olmadığını gördük. Millet işinden önce gelip kahve alma peşinde. Nasıl eskiden memurlar simitçilerin önünde sıra olurdu aynı öyle bir manzara var 10-20 kişi hepsinde takım elbise sıra bekliyorlar. Bizimkilerde burda kendini kandırıyor yok amerikada evsizler gidior vsvs. Sizin içtiğiniz oralete biz bişey demiyoruz sizde bizim kahve keyfimize karışmayın.
  • evde yapıyorum ben latte vs hepsini yapabilirim. french press alın sizde yapın.
  • Starbucks ucuz bir yer.
    Starbucksta aldığın kahvenin yarı boyutu, Kahve dünyası, Hacıbaba kahveci bilmemne vesaire yerlerde aynı fiyata satılıyor.
    Düz filtre kahve alıyon fincanda getiriyolar 5 liraya. Starbucksta alıyosun 2 katı kadar boyutunda geliyo yine 5 lira. Ayrıca mekan olarak güzel. Kahvesi güzel.
  • Hava yapmaya gitmiyorsan iyi yer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: URANIUM

Tamamen özentilik sadece adı var gidenler kahve içecek için gitmiyor hikaye hepsi . Artislik yapacaklarya yer bildirecekler 10 tane foto atıp illa starboksa gittim diyecekler tamamen bunlar popüler gereksiz kültür bu özentilik yüzünden hoş yerli mallarımız değer görmüyor cool ayağına amerikanın dönen kapitalist sistemine para harcamaya devam

Serbest piyasa kardeşim. Türk markalarının suçu bu. Daha iyisini yapsınlar daha çok yerde açsınlar garsonlarını yamyam gibi üzerlerimize salmasınlar biz de oralara gidelim.

Piyasa konusunda gidenler çok var katılıyorum bu konuda sana. Ama şahsen ben kızla gidilebilecek bir yer olduğundan ve barzo keko dolu olmadığından dolayı gitmeyi tercih ediyorum zaten tek başıma gitmem. Hayatımda foto atmadım çekin yapmadım.

Bizim esnafımız sunumdan ve açgözlülükten kaybediyor bence. Sunumu bir pastanın yanına çikolata sosuyla şekil çizmekten ibaret sanıyorlar. Yoksa çok güzel yiyecek-içeceklerimiz var.

• Katılıyorum
    dün kahve diyarına gidip sıcak cikolata istedim 8.5 tl üstelik. Neyse geldi içtim bildiginiz hazir sicak cikolatanın aynısıydı. Starbucksa gider 10 tl verir en azından adam akıllı birşey içerdim. Bu konu için tek sözüm parası olan gider lafını kullanacak olanlar gelmesin bu konuya.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.