Şimdi Ara

starbucks, gloria jean's ve türevleri hakkında... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
14.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kido

kahrolsun starbaks, burger king, mc donalds ! yaşasın kahvehaneler, pastaneler, kebapçılar ve Türk mutfağı !

güzel söylemişsin

buna uymaya sonuna kadar özen gösteriyorum.
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_96573830/f_//tm.htm][color=
  • TOLL GRENDI VENDI BITTI GITTI YA....

Orjinalden alıntı: SeVaX

TOLL GRENDI VENDI BITTI GITTI YA....

• Bu gibi mekanlardan daha iyi kahve yapan ya da daha çok çeşit sunabilen biyer bilen varsa bilmişlik yapmak yerine yazsın bakalım..

Orjinalden alıntı: firtikk

Bu gibi mekanlardan daha iyi kahve yapan ya da daha çok çeşit sunabilen biyer bilen varsa bilmişlik yapmak yerine yazsın bakalım..

kahve dünyası
  • sevgilisine şusuna busuna hava atmak için gidilebilirler "dün starbucksa gittik" gibilerinden yada piyasa yapmaya gidilebilir 2005 temi ne yazın sıcak bastı alışveriş merkezinde ferah mekandı gideyim dedim bir bardak kola 5 lira bu mekanlar benim için bitmiştir dedim bir daha gitmedim
  • Acayip tiki alışkanlığı---Kolejde okuyorum bıktım artık.Yok Starbaksda Emini gördüm böhöhö Sora armani jeansa gittik Parfüm aldım 400 milyona,İşteeee sora Abercrombie'ye güttük ondan sora hemen tüşürtleri topladım taam mı.Sora sında aynı filme 2 kere gitmiştim o filme bida gittim taammı

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orjinalden alıntı: firtikk

Bu gibi mekanlardan daha iyi kahve yapan ya da daha çok çeşit sunabilen biyer bilen varsa bilmişlik yapmak yerine yazsın bakalım..

kahve dünyası

doğrudur.kahve dünyasının olduğu yerde starfucks a gitmeyiniz.kalite olarak aralarında pek fark yok,neden elin gavuruna gideceğizki?
  • cidden çok saçma düşünenler var. starbuckslara gidenleri entel, tiki olarak niteleyen starbucksı baştan aşağı lanet bir yer gibi gösteren çok bilmiş arkadaşlar niye bu düşünceler onu anlamıyorum. aslında bilmezlerki her şubenin ayrı bir güzelliği var. gece dışarı çıktığında sessiz sakin bir yer arıyorsan. starbucks - koşuyolu gırgır şamata arıyorsan starbucks - kozyatağı sizin istediğin sürekli vurguladığınız entel tikileri görmek istiyorsanız KADIKOY VE CADDE civarındaki starbuckslara gitmenizi öneririm. ayrıca verdikleri hizmete yapılan dönen muhabbete eğlenceye o para az bile. karamelli filtre kahve içerim gecenin ayazında cokta güzel oluyor. yukarda bir arkadaş güzel yere değinmişte kimsenin işine gelmediği için cevap vermemiş sanırım. sürekli içilen alkole verdiğiniz para niye koymuyor ? içmeyipte laf edenlere lafım yok laf sokmak için fırsat kollamasınlar.

• Günün kahvesi var iç iç bitmiyo illa gidecek ve az fiyata çok içmek istiyosan onu deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 17 Şubat 2009; 0:26:47 >
  • aşşa yukarı 2 haftada bi giderm starbucks'a cokta severim kahvesini..genelde java chip , frappacinno caramel , hot chocolate , single veya duble espresso içerim..butun kahvelerı bılırım ama en cok hoşuma giden bunlar yanı..ornegın hava sıcak olunca soguk ıcınde kucuk buz parçacıkları olan enfes bi kahve ıcmek ıstıorm..meraba bi grande caramel frappacinno diorm.. frapp soguk aromalı kahve grande orta boy oldugunu soyluyor grande yerıne regular da kullanılabılır..öncelikle ne alırsan al en basta boyutunu soylersn single ufak boy grande orta duble buyuk boy..hot chocolate soguk havalarda cok ıyı gıdıor gene karamellısını tercıh ederm..espresso ya gelınce kahveyle aran yoksa deneme derım..zift gibi kahve vardır içinde shot edilerek içilir (fondip yani) single tercih edilir genelde kahve delileri için mukemmeldir..verdiği enerjiden titrersin ama tadı dedıgım gibi çok serttir..benim en sevdigim kahvedir..kahveyle arası saglam olan espresso içer genelde..lolita tarzı kızlar genelde frappacinno caramel veya java chip içerler hot chocolate herkes içiyor..frapp'larda kahve baz ve süt baz vardır..bunu bilen starbucks tüketicisi yok denecek kadar azdır mesela..kahveni söylerken bastırarak kahve bazda olsun lütfen dersen calısanları biraz hayrete düşürebilirsin ve gelen kahve dha guzel olur kahve katılaştıysa afedersınız bunu bıraz shake edebılırmsnız dıe sorarsan ki ben öyle yapmıştım bana yenisini vermişlerdi ve starbucks bedava içicek kartı yanında vermişlerdi

• quote:

Orjinalden alıntı: gago

starbucks amerikada simit sarayı gibi bir şey adamlar kahve içiyor sabahları biz de çay onlar donut yiyor biz simit

ewt biz burda abartıyoruz bazı şeyleri. Mesela amerika'da tommy hilfiger sıradan bir marka. Türkiye'de tiki kıyafeti olarak görülüyor çünkü pahalı geliyor.

Ben hem çay hem de kahve müptelasıyım ve ara sıra gider kahvemi içerim. Hangisi denk gelirse, kahve dünyası da olabilir, starbucks da.

Bazı kahveler makina ile yapılıyor. Evde yapamazsın. Kahvehane'de zaten türk kahvesi ve nescafe'den başka kahve çeşidi bulunmaz.

Starbucks'a giden herkesi hemen yaftalamayın, entel, tiki, özenti diye. Kahve zevk işidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Leipold

starbucks, gloria jean's ve türevleri hakkında...

Hangi gelenek lan... Bizim böyle geleneklerimiz mi var!?

Türk geleneği felanmı yazıyor, ben mi göremedim?

• quote:

Orjinalden alıntı: GebereJackson

Kahve Dünyası'na git fondü iste.

bencede
    ya bıde su nasıl okunur starbucksın sıtesınde gordumde ılgımı cektı ''Java Chip Chocolate'' ?
  • İşi gereği yurtdışında gezmediği ülke kalmayan bir arkadaşımın ülkemizdeki Starbucks'un durumuyla ilgili çok ağır yorumları , düşünceleri olmuştu. Bunları burada sansürsüz veremem yanlış anlaşılmalara neden olabilir ama arşivimden çok güzel bir yazıyı sizlerle paylaşabilirim.

Özelliklede kırmızı renkle çizdiğim yerlere lütfen dikkat edin. Çok basit rakamlar ama çok şey anlatıyor.

quote:

Bu teorilere dikkat

Küresel mali krizin yere yatırdığı ekonomiler elbet ayağa kalkacak ama, bu kriz yüzünden ölecek milyonlarca insan geri gelmeyecek.

Dünya Bankası'na göre kriz yüzünden gıda yardımlarının azalması nedeniyle 100 milyon insan açlıktan ölüm tehlikesiyle burun buruna gelecek. Kriz, bölgesel gerilla hareketlerini de tırmandırabilir. Tarım ürününü satamayan ülkelerin kırsallarında işsiz gençlerin gerilla hareketlerine katılımı hız kazanabilir. Bu yüzden kanlı iç savaşların çıkması muhtemel. Bir de Starbucks teorisi var. Newsweek yazarı Daniel Gross, kahve zincirini barındıran bütün finans merkezlerinde bankaların battığını söylüyor, "Dikkat et Türkiye" diyor.

New York Times'ın ünlü köşe yazarı Thomas Friedman'ın McDonald's teorisi çökeli hayli zaman oldu. "Her ikisinde de McDonald's zinciri bulunan iki ülke arasında savaş çıkmaz" demişti. Çıktı. 2006'da İsrail-Lübnan savaşı çıktı. Geçen ağustos ayında da Rusya ile Gürcistan çatıştı. Hepsi de McDonald'slı.

Friedman'a göre, orta sınıfı Big Mac alabilecek kitlesel tüketim kapasitesine ulaşmış bir ülke, ihtilaflarını silahla değil, barışçı yollarla çözebilirdi. Ancak realpolitik teoriye uymadı.

Şimdi de Newsweek'in ekonomi yazarı Daniel Gross, benzer bir teoriyi öne sürüyor. Gross'a göre bir ülkede Starbucks dükkanlarının sayısı ne kadar fazlaysa, o ülkenin mali sorunları da o kadar kabarık oluyor. O ülkenin finans merkezi olan kentinde bankalar batabiliyor. Şu yaşadığımız küresel mali krizde olduğu gibi.

İşte New York. Manhattan'da 200 Starbucks dükkanı var, bankalar battı. İşin ironik yanı o dükkanlar strateji gereği, hep büyük yatırım bankalarının çevresinde kümelenmiş bulunuyor. Londra; 256 Starbucks şubesi var, batık bankalar da var.

Bu örnekleri çoğaltıyor Gross. Sonra karşı örneklere geçiyor. Starbucks'ı olmayıp, mali sistemi de güçlü olanlara. İtalya'da yok, batan banka da yok. 200 milyon nüfuslu Brezilya'da sadece 14 Starbucks dükkanı var, bankacılık sistemi sağlam. Afrika ve Güney Amerika ülkeleri ile Avrupa'nın kuzeyindeki ülkeler de öyle. Çünkü bu ülkelerdeki bankalar, Starbucks ekonomisinin bankalarıyla entegre olmamışlar. Danimarka'da sadece iki şube, Hollanda'da üç şube var. İsveç, Norveç ve Finlandiya'da hiç yok.

Starbucks ile batık bankaların alakası şu: Gross'a göre Starbucks'ın bir ülkedeki yaygınlığı, tüketimdeki aşırılığın dozu açısından önemli bir gösterge oluşturuyor. Starbucks'ın yaygınlığı aynı zamanda o ülkenin iş dünyasında geleneksel yöntemleri terk edip, Amerikan usullerini benimseme eğiliminin de göstergesi. Starbucks'ın yayıldığı bütün ülkelerin aslında kendi kahve (hane) geleneği var. Ancak o ülkelerdeki tüketicinin, parasını bu pahalı kahve çeşitlerine akıtması, mali iyimserliğin de yüksek olduğunu gösteriyor. Sonuçta krediler ödenemiyor vs.

Peki bu teorinin tutmayan ayağı neresi? Türkiye. Şöyle yazıyor Gross: "İstanbul'dan henüz döndüm. Orası, Batılı fonlarla sıkı bağları bulunan, yükselen bir finans başkenti. Köklü bir kahve kültürü var ama, ben en merkezi mekanları işgal eden Starbucks dükkanlarını sayamadım bile. 67 tane olduğunu öğrendim. Dikkat et Türkiye!"

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=10203705&yazarid=233

Görüyorsunuz bazı AB ülkelerinde bir tane bile şubesi yokken Türkiye'deki şube sayısı;
    "İstanbul Avrupa yakasında 43, Anadolu yakasında 22, Ankara'da 14, İzmir'de 9, Bursa'da 5, Balıkesir ve Antalya'da 3 ve Kocaeli'nde 3 Aydın'da 2 tane olmak üzere toplam 104 tane bulunmaktaymış." (Wikipedia'dan)

Hani kahve kültürümüz yok olsa ve sevsek bir şey diyemeyeceğim ama durum sadece bundan ibaret değil.

Starbucks severlere hep sorduğum bir soru var. (Yanlış anlaşılmasın bende gittim ama sever değilim kesinlikle.)

Starbucks'sız yapamayan kişiler Starbucks Türkiye'ye gelmeden önce nerede ne içiyorlardı?
    Bugün Starbucks'la aynı kalitede aynı ürünleri aynı ortamda bir Türk firması bizlere sunmuş olsa aynı başarıyı yakalamayacaktır. Neden?
    Starbucks'ın Türkiye'deki pazarlamasını yürüten Shaya Grup'un başındaki yöneticisi bile gelişmelerden çok büyük şaşkınlık duyduğunu ifade etmedi mi? Adamlar resmen şok oldular!

Türk halkı kahvesizlikten kırılıyormuşta haberimiz mi yokmuş yoksa fakir bir ülkenin, fakir halkı olarak elimizde Starbucks bardaklarıyla kendimizi zengin mi hissediyoruz?

HK: Teyzeciğim durmak yok yola devam!
    Teyze: Dee get!

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan, O�na planlarından bahset." :) Amores Perros filminden bir replik.
    "Life's too short for chess." :) Henry James Byron
    "I have a dream... " Martin Luther King, Jr. - Video
    Radikal Gazetesi Orijinal Demokrasi Reklam Filmi (Sansürsüz)

• Tamam haklısınız ama starbucks kalitesinde hizmet veren bir tane yerli kahve firması söyleyebilir misiniz bana ?
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.